Evlilik mi eğitim mi fikir verebilir misiniz?

Çalışırken yaşım 30 un üstünde olacak ve en güzel yaşlarım okumak ile geçecek diye düşündüm
Üniversite okurken bitkisel hayata girmiyoruz yaşam devam edecek. Geleceğinizde rahat bir ömür sürmek istiyorsanız en dinamik zamanınızda yatırım yapmak zorundasınız. Evlilik değil eğitim diyorum.

Alem delisini postalayacak yer arıyor valla.

Tıp fakültesini kazanmıssin ne demek bu sanırım farkında değilsin ..ayrıca iki aydır tanıdıgin bir adam için okulu bırakmayı ciddi ciddi düşünüyorsun ..çünkü henüz aklın başında değil..çok gençsin ..okulunu bitir mesleğini eline al ..evlilikle evciligi karıştırma..çok pişman olursun sonra

Yarın öbür gün anlaşamazsan dımdızlak seni boşasa üstüne borçlandırsa bir de şiddet uygulasa bir planın var mı?
Bunlar maalesef olabilecek şeyler. Ben 2 çocukla ayrıldım mesela. Çocuklarımın babası kapımda yatardı evlenmem için günlerce aylarca yalvardı falan. Bunlar gelip geçici şeyler. Git oku. Doğuda bizim batıda. Ben Erzincan da okudum Hakkari de ilk görev yerimdi

Tıp öğrencilerinin zeka seviyesi bu derece mi düştü ya sormanız bile mantığa aykırı dünya yanmış bitmiş de bir hödüğe mi kaldınız? Önce eğitiminizi tamamlayın elbette.

Çapanin gururu geldi aklıma

Kısa bir yorum yapacağım sana 19 yaşında evlenmiş doğru düzgün eğitim almayı iş güç sahibi olmayı secmemis birisi olarak tekrar geçmişe donebilseydim değil 6 yıllık eğitim bi 20 yıl eğitimi bile göze alıp evliliği gözardı ederdim hayatını yakma. Herseyden önce bu muhafazakar beyefendi senin neden okuyup birseyler sahibi olmanı istemiyor uzunca bir düşün ve kararini ver sağlıkla kal.

hem muhafazakar hem de kadınlı kızlı bir hayatı olmuş? peki.

çok anlayışlı biriyse okumanıza karışmaz yanınızda olurdu. mantığınızı dinleyin derim. zaten 22 yaş evlilik için çok erken değil mi?

Çocuk bu yasa kadar kadınlı kızlı hayat yaşıyor sonra sana gelip 2 ay içinde ciddi düşünüyor ve hemen kural koyuyor okumanı istemiyorum diye.
Sana benden tavsiye o çocuk için hayat yıpratmaya değmez hele ki mesleğinden vazgeçmeye.
Emin ol karşına niceleri çıkar, staj yaparken çıkar iş yerinde çıkar, kaldı ki ben evlenmek istiyorum dediğin an doğu bati dinlemez iĺlaki kısmetin bir yerden çıkar.
Buradaki kadınların çoğu neden yıpranıyor hiç denk gelip okudun mu bilmiyorum ama geneli benim bir mesleğim yok ki maddi gücüm olsun kendime ve çocuğuma bakıyım diyor. Bazı olaylardan iyi ders çıkartmak lazım.
Suan olayın çok başındasın anlamanı beklemem ama mantığını kullan.

Çalışırken yaşım 30 un üstünde olacak ve en güzel yaşlarım okumak ile geçecek diye düşündüm
Bence siz aklınıza koymuşsunuz evlenmeyi. Onca laf anlatıldı, hala "ama en güzel yaşlarım okulda geçecek" diyorsunuz...
Peki evlenin.
En güzel yaşlarınızı okulda değil, okumanıza bile "izin vermeyen" bir ayının hizmetçisi olarak geçirin madem.
30 yaşında boşanınca "keşke okusaydım, mesleğim yok işim gücüm yok, napıcam ben" dersiniz...

Ha eğer ki bu çocuk gelip sana evlenelim ben eğitimine de destek çıkarım atandığını yerde yeni hayat kurmaya da razıyım maddi manevi yeterli gücümüz var. O zaman devam et tanı onu iyice derdim. Bir de aileler uyuşmuyorsa çok zor zaten. Yillarca senin eziyetini cekmis Anneni mi dinleyeceksin yuva kurdum dediğin adamı mı... bu hayatta en zor şey arada kalmaktır. Arada kalacağın bir tercih asla yapma. Bu da kulagina küpe olsun.

28-29 evlilik için geç değil ama 22 yaş erken. Elinize mesleğinizi almadan evlenirseniz çok pişman olursunuz. Koca her zaman bulunur ama eğitim bulunmaz. 2 ay öncesine kadar hayatınızda olmayan biri için böyle ciddi bir karar almayın. Sizi aşağı çeken, eğitiminize yükselmenize destek vermeyecek adamdan zaten hayır beklemeyin

Eteğinizde 3 çocukla boşanıp ailenizin evine gittiğinde daha çok yük olursunuz ailenize ama olsun ya...
Siz evlenin, en güzel yıllarınız okumakla geçmesin...yazıktır.
Bu arada üniversite yılları bence birinsanın en güzel yıllarıdır ama bu benim nacizane fikrim tabi ki...
Kocaya gitmekle karşılaştırınca bile salak hissettim kendimi şimdi.

Sizin yaşlarınızda evlenmiş ve evliliğinde mutlu, eşini seven bir kadın olarak ‘okulunu oku evlilik için acele etme’ diyorum.
Hele böyle dar görüşlü bir adamla kesinlikle evlenme.
Bu muhafazakarlık değil ayrıca.
Erkek egemen bakış açısı.

2 aylık adam için ne güzel kazanmissin tabiki de okumalısın saçmalama tıp gibi bir bölüm birde önüne kimler kimler gelir hiç bir adam için geleceğinden vazgeçme erkek mi bitiyor sanki elini sallasan ellisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…