Evlilik mi eğitim mi fikir verebilir misiniz?

esmolol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2019
118
-8
23
Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.

2 aylık bir adam için hayallerini harcama! kadının okumasını istemeyen mağaradan çıkmamış herifin teki. Aile yapılarınız bile farklı bu adamla evlensen 1 seneye kalmaz pişmanlık konuları açarsın! 22 yaşında 2 aylık bi ilişki için neyin acelesi bu? bir erkek görünce kendinizi şaşırmayın lütfen ya dersinize bakın. ''okumanı istemiyorum'' dediğinde yol verecektin o adama.

Anlayışlı biri sizin eğitiminizi desteklerdi. Bugün bunu desteklemez ve siz onun aklına uyar okulu bırakırsınız, yarın çalışma olur, öbür gün arkadaşlarını sil olur, diğer gün evden çıkma olur. Anlayış algınız çok farklı. 27-28 de ideal yaşlar evlilik için. Beyninizin gelişimi de aşağı yukarı tamamlanacağı için (bunu laf sokma amacıyla söylemiyorum, beynin gelişmesi 20'li yaşların ortalarına kadar sürüyor diye söylüyorum) ne doğru ne yanlış, anlayış ne demek, biri için kendi geleceğimi heba edebilir miyim sorularına zaten kendiniz de cevap verebilir hale geleceksiniz.

Benim eşim 30'undan sonra üniversiteye başladı, ben senenin yarısında kocamı göremiyorum çok yoğun ders çalıştığı için ama yine de destekliyorum çünkü hayali bu. Benim aklım yokmuş ben de keşke okuma diyeymişim ya

2 aylık adam için bunları çöpe mi atacaksın? Adamın zengiliği gözünü boyadı sanırım ama hayat hep düz çizgide devam etmez. 28-29 yaşta ne var tam olarak? Evlenmek için ne bu acele de geç diyorsun bu kadar küçük yaşlara?

Kesinlikle eğitim.

Babannem (ilk ve son kez dedigi mantikli sey)hep derdi ki "okuyun çalışmak istemezseniz bile kolunuzda daimi sekilde duracak altin bilezik olmuş olur " derdi. Koca bulunur canım tabii okumanın da yaşı yok.
Ve durumu iyi muhafazakar aile demişsiniz aklıma direk kızılcık şerbeti fatih geldi . Tamam belki iyidir ama hiç belli olmaz bir sıkıntı çıktığı zaman kendi ayaklarının üzerinde duracağını bilsin karşında ki kişi. Bana muhtaç diye düşünmesin.
Ben okudum evlendim çalışmayı kendim tercih etmedim evliliğe alisiyim diye inşallah bu yıl sonunda çalışmaya başlayacağım

Ay saçmalama lütfen ya sen bunca sene okudun emek verdin neden bunu hiçe sayıyorsun??? Ben sevgilimle ilk konuştuğumda dedim ki beni ailem bu yaşıma kadar emek emek yetiştirdi okuttu ben haklarına giremem işimide yaparım yuvamıda kurarım bunu dedikten sonra hiçbir şey diyemez karşındaki seven bekler hem evlenmek için 2 aylık bir ilişkide nasıl emin olabildin

Okumanı istemiyorum demiyor. Oralara gidip de gözün açılmasın küçücük yaşında seni eve kapatayım diyor da sen duymuyorsun.

Acelen ne yaşın daha 22. Ben 8 sene önce 27 yaşımda evlendim hep de derim erken evlenmişim diye. 35 36 38 39 yaşlarındaki yakın arkadaşlarım hala bekar hayatlarını yaşıyorlar.

Muhafazakar dedin zaten orada bana bi ürperme geldi. Nerede falsosu olan bir adam var muhafazakarlık diyip kadını yok sayma derdinde.

Hayatıma giren ilk kişi ve ona o kadar alıştım ki yani ben depresif içine kapalı biriyken ilk kez hayat buymuş diyebileceğim kadar renk getirdi ve onu kaybetmekten korkuyorum

Hayatıma giren ilk kişi ve ona o kadar alıştım ki yani ben depresif içine kapalı biriyken ilk kez hayat buymuş diyebileceğim kadar renk getirdi ve onu kaybetmekten korkuyorum
Önünüze gelen ilk dağ ayısını adam sanıp evlenmeyin. Yanacaksınız.

Sakın sakın sakın.!! Hayatinin hatasini yaparsin. Kimsenin iki cift lafina guvenip kendi gelecegini calma. Seni isteyen kabul eden seni oldugun gibi edecek, niye okumani istemiyor biliyorsun bence, paran olursa ozgurlugun de olur, yoksa elin adaminin eline bakmak zorunda kalirsin. İstiyor ki gozu acilmadan universiteye gidip daha iyisini bulmadan bunu kapatayim. Gör diye soyluyoruz lutfen diikatle dusun

O seni kaybetmekten korkuyor mu? Hayır okuyacağım dediğin an seni sepetler çok da umrundasın sanki.

Ben bir sormak istiyorum size izninizle cevaplayabilirseniz çok memnun olurum zira ben de bu soruları anlayamıyorum.

1- Çevrenizde hiç mi boşanan insan yok? Yani evliliğin kesin devam ettiğini size düşündüren nedir? Aileniz bu evden gelinlikle çıkarsın kefenle girersin diyenlerden de evlendim mi nasıl olsa o evlilik öyle ya da böyle devam edecek düşüncesinden mi geliyor bu gizli güven?

2- Cevrenizde boşanma yok diyelim, eşi vefat edende mi yok? Para kazanmayı kadın bilmedigi için dimdizlak ortada 2,3 çocukla kalan?

3- Potansiyel eşinizin sizden daha uzun yaşayacağının garantisine nereden sahipsiniz acaba? Çünkü geçinme planı eş üzerinden yapıldığına göre ilerisine dair bir garantiniz olduğunu dusunuyor olmalısınız

4- Ayni şekilde eşinizin ailesinin zenginliginin gitmeyeceğinin ya da bu adamın sizi aldatmayacaginin garantisini yine aynı şekilde nasıl elde ettiniz?

5- 22 yaşında evlenmenin 29 dan daha makbul oldugu zihniyetinde buyudugunuz aşikar. Peki cidden siz de öyle düşünüyor musunuz? Böyle düşünen bir insan neden tıp kazanmak için kendisini bu kadar yordu?

6- İşsiz kalabilirim diye geleceğini düşünerek tıp kazanan bir insan, 2 aydır tanıdığı adamın zenginliğine kendi ayaklarının üzerinde ömür boyu durabilmek fırsatı ve unvanindan nasıl daha çok güvenebiliyor?

Ciddi ciddi sorularımı yanitlayabilirseniz sizin de aklınızdan geçenleri daha iyi anlayabiliriz. Kızmak, saçmalama demek çok kolay. Zor olan farkındalık kazandırabilmek. Umarım bir yerde cidden o tıp kazanan, bilinçli haliniz duruyordur ve o bu soruları iyice düşünür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…