Evlilik mi eğitim mi fikir verebilir misiniz?

Buda soru mu takibi eğitim.

Kardeşimin arkadaşı tıp fakültesi okurken evlendi, çocuk yaptı ve mezun oldu. En büyük desteği eşi verdi. Siz yakışıklı filan diye kanmayın. Eğitim şart. Üstelik zengin ve muhafazakar bir aile. Onlarda gelinlerin okuması için elinden geleni yaptı.

Burhan sahiplenen erkekten hiç anlamiyosun ama
Ailesi şimdi ne hayaller kuruyordur. Kızımız doktor oldu yaşlılığımız garantiye alındı diye. Kızları bir kıronun peşinden koşuyor onun için okulu bırakmayı düşünüyor haberleri yok.

Çalışırken yaşım 30 un üstünde olacak ve en güzel yaşlarım okumak ile geçecek diye düşündüm

Kız kardeşim tibbı kazanınca iki gözü iki çeşme ağladı. Hayatım biti gezemem artık diye. Evde durmuyor. Geziyor, alıyor, yiyor içiyor.

En güzel yıllarını bulaşık yıkayıp, kv ve elti dedikodusu yaparak geçirmek istiyorsanız zaten doktor olmayın. Hak eden ve isteyen gelsin.

Bu platformda size evlilik diyecek 1 kişi zor bulursunuz.

Tabi ki kimse koca değil kariyer diyecek.

Hayatınızı böyle adamlar için heba etmeyin. Sevse zaten kendisi der eğitimini bitir diye. Amacı sizi kendine zenginim edasında kendine mecbur etmek.

Sonra af çıksın da okula döneyim diye bekler durursunuz. Tam bir Kızılcık Şerbeti senaryosu

Ayy memlekette vardı böyle bi zibidi, gençlikte hard hızlı yaşamış, kimse de güvenip kız vermiyor, ailesi köyden kız bulmaya çalışıyordu altınla eşyayla falan göz boyuyorlardı.

Öef tamam evlenin. Kendisini iyi hissediyormuş da mışmışmış. Böyle biri başımıza doktor olmayıversin zaten, mezun da olamazsınız bu kafayla zorlamayın, aklınız kocada çünkü. Oturun evinizde, üstünüze kuma mı gelir kayınvalide mi gelir orasını diğer sorularınızdan takip ederiz.

Çalışırken yaşım 30 un üstünde olacak ve en güzel yaşlarım okumak ile geçecek diye düşündüm
Hııı evlenince bütün gün gezeceksin tozacaksın diye mi düşünüyorsun sen? buradaki evli hanımlara bi sor bakalım ha tabi buradaki herkesin senin sevgilin gibi dağ ayısı kocası yoktur ''okumanı istemiyorum'' diyen biriyle evlendiğinde haftada 1 dışarı çıkarsan şükredersin

Okumak isteyen okur.
Bahane bulmayin.
Tip kazanacak kapasite var ama vizyonunuz dar.

Nasıl bir mantık bu. Türkiynin yarısı nüfus yoğunluğundan dolayı doğuda görev yapıyor. Kimsenin başına bir şey gelmedi.

çocuktan hoşlanıyorsunuz gitmemek için bahaneler buluyorsunuz. Bir kaç sene sonrası pişman olduğunuzda dizinizi dönersiniz.

Bir de gerçekten dükkanı üstümüze yapacağına inanıyormusunuz. Hade gerçekten yaptı diyelim köprüyü geçtikten sonra onu senden almak için her şeyi yapacaktır. En medeni erkekler bile düğünde kadına takılan altınları bile kadınlardan bir şekilde alıyor.

İki gün içinde burada okuduğum 3.tıpçı vakası. Sizin daha mantıksal düşünmeniz gerekmiyor mu ya? Kendine gel, okulunu oku. Bin pişman olursun sonra.

O sacma dizide bile kızın aklı başında en azından eğitimini sonlandirmiyor, bu hikayede durum daha vahim. Baya baya zaten en güzel yaslarim, zaten aileme yük olmak istemiyorum diyerek niyetini belli ediyor. Ah çok üzülüyorum böyle şeylere.

Tabikide ilk önce eğitim.
Daha 21 yaşındasınız kendinizi evlilik gibi bir müesseseye sokmayın.
Hem doğu fiye önyargili olmayin
Ben de şuan doğuda küçük bir şehirdeyim ve gayet iyi alıştım buraya.
Lütfen evlilik fikrini en az 7-8 yıl düşünmeyin

Tıp fakültesi mi koca mı diye sormak nedir?
Benim kızım bana doğuya gitmeyeyim evleneyim dese eve kilitlerim. Aklını başına topla.

Benim de zamanımda dağ ayısı bir sevgilim olmuştu çok şükür gözüm erkenden açılmıştı da ayrılmıştık birde şimdi ki ilişkime bakıyorum kendisi her zaman kendimi geliştirmem için ve kendime bir şeyler katmam için her zaman destekçim. Hayatınızda olan insan sizi benliğinizden ayırmamalı sizi her zaman en iyisi için yönlendirmeye çalışmalı. Bu adam sana iyilik değil kötülük eder sen 28-29 yaşına kadar okursun ama kültürlü, saygın bir doktor hanım olursun hem üniversitede hem de çalışacağın yerlerde kendi dengin insanlarla arkadaş olursun. Üniversiteye gideceğin zaman belki çok güzel bir insanla tanışacaksın birlikte okuyup birlikte gideceksiniz. Ha ama eğer diyorsan ki bana zor geliyor ben evimin hanımı olup kocamın kirli çoraplarını yıkarım çocuk bakarım o zaman diyecek lafımız yok herkes kendi ipini çeker

Emin değilim güvenemiyorum ama hayatımda o olduğunda her şeye katlanabilecek kadar iyi hissediyorum
Saçma o yokken nasıldın katlanamayıp öldün mü ? Hayır demekki o yokkende yaşayabilirsin asıl sen (yelmek için değil)mesleğin yokken kendi ekonomik özgürlüğün yokken ona muhtaç olursun

Üniversiteye kadar yaz tatillerinde Kırklareline giderdim, bende böyle nispeten zengin bir ailenin haşarı çocuğundan hoşlanmıştım çocukta tip falanda yok, her önüne gelenin peşinden koşuyor falan ama ilgisi nasıl hoşuma gitmişti Allah'tan o yaşta bile kafam çalışmış, güzel bir anı olarak kaldı. Inşallah bu kizçede kafasını çalıştırır.

Ayy memlekette vardı böyle bi zibidi, gençlikte hard hızlı yaşamış, kimse de güvenip kız vermiyor, ailesi köyden kız bulmaya çalışıyordu altınla eşyayla falan göz boyuyorlardı.
Zaten hep böyle olur. Hep zenginlikle göz boyarlar. Benim de karşıma öyle tipler çıktı da kabul etmedim oradan biliyorum. Kimisi der evimiz var kimisi de altinimiz var der. Amaç aynı, çapkın ve ezik oğlunu evlendirmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…