Evlilik mi eğitim mi fikir verebilir misiniz?

Aynı şehirde olsaydık yani ben okulu onun yaşadığı şehirde kazanmış olsaydım destekleyebileceğini ama şu an aramızda 1200 km var diye istemediğini söyledi. Çalışmak konusunda ise sadece onun iş yerinde çalışabileceğimi 🙁
E bu adam düpedüz dağ ayısı.

Aynı şehirde olsaydık yani ben okulu onun yaşadığı şehirde kazanmış olsaydım destekleyebileceğini ama şu an aramızda 1200 km var diye istemediğini söyledi. Çalışmak konusunda ise sadece onun iş yerinde çalışabileceğimi 🙁
Ya hep böyle bir dil kullanıyorsun konu sahibi o şunu istiyor o bunu istiyor
Sen ne istiyorsun gerçekten aklın mantığın ne diyor bu işe ?
Onun senin peşinden kosmasindan etkilenmissin gelme bu manipülasyonlara.
Bu adam peşinden gelmeseydi arayıp sormasaydi hakikaten bu evliliği ister miydin ?
Sen onun İçin mücadele eder mıydın?

Bence hiç düşünme evlen, nasılsa adam çok zenginmiş. Kadınlı kizli hayatı olmasida sorun değil, aile muhafazakarmis 🤣 bir şekilde yaşar gidersin....şimdi git 6 sene tıp oku, sonra uzmanlık falan desen coook uzun is. Bırak gerçekten okumak isteyen biri okusun..
Evlensin de hayatın gerçeklerini bir tecrube etsin bakalım. O zaman kafasını dağa taşa vurmaz inş. 😁 Kaldı ki ben tıp kazanan birinin böyle bir mantıksızlık içerisinde olacağına inanmıyorum. Konu sahibi bizi kekliyor. Sen tıpçıysan ben ordinaryüs profesör doçentim kızım.🧿

Dalga geçmek için uydurulmuş fake bir konu mu bu.
Tabi ki adamı seçmelisin konu sahibi.
Adam zengin sonuçta, sakın kaçırma.
29 yaşında mezun olup doktor olsan ne olacak, evlilik için çok geç kalmış olacaksın.
Hele ki böyle bir adamı bir daha bulman mümkün değil.
Okumanı istemiyormuş ama olsun, 3 çocuk yapıp evde oturup kaynana bakarsın.
Yarın öbür gün aldatırsa da zengin adamın 3 çocuk için vereceği nafakayla gül gibi geçinip gidersin.
Ne diye 6 yıl kafanı yorup, emek verip, saygın bir mesleğin olsun ki...
Hiç yani, kendi ayaklarının üzerinde durmak için çabalarmak da neymiş...boşuna zaman kaybı.
Sen hemen evlen olur mu, sakın geç kalma.

Al bak işte niye diğer iş yerlerinde seni yerler mi?

Onun iş yerinde çalışacaksın sana maaş değil harçlık verecek çocuk yaparsan yallah eve kapan.

Boşanacak olsan işim var gelirim var diyemezsin.

Tıp kazanacak kadar kafası çalışan bir kız olarak bunları gerçekten görmüyor musun?

6 sene sonra arkandan ya doktor esmobol hanım diye seslenecekler ya da bilmemkimin karısı bilmemkimin gelini. Evlenirsen asla sen olmayacaksın.

Tıp kazanilmis sen bırakıp evlenmeyi tercih ediyorsun.
Adam da gece hayatı herşey var.
Ailesi muhafazakardir.
Kendi de yaşayıp yaşayıp yaşlılıkta bakarız mod.
Ama sizin gibi saf temiz kadını kandiracak.
Poff
Ben aslen trakyalıyım hiç doğuya gitmedim oraya gidersen başına neler geleceğini bilmiyorsun ben sana ömür boyu bakarım dükkanı da senin üstüne yapayım daha nasıl garanti vereyim gibi şeyler söyledi. Bir de hayat pahalılığı sebebiyle aileme daha fazla yük olmak istemiyorum okuma kalacak yer vb masraflarım çok fazla olacağı için 🙁

Onun iş yerinde calismazsaniz ne olurmuş peki ?
Kötü yola mi dusermissiniz ?
Çalışan kadınları ne yerine koyduğu ne gözle baktığı belli işte zihniyetine tüküreyim yani böyle tiplerin.
Bitmediler bitmiyorlar.
Hayır bari uremeseler diyoruz ama kızlarımız maşallah sıraya giriyor.

Ben aslen trakyalıyım hiç doğuya gitmedim oraya gidersen başına neler geleceğini bilmiyorsun ben sana ömür boyu bakarım dükkanı da senin üstüne yapayım daha nasıl garanti vereyim gibi şeyler söyledi. Bir de hayat pahalılığı sebebiyle aileme daha fazla yük olmak istemiyorum okuma kalacak yer vb masraflarım çok fazla olacağı için 🙁
İşe başladığında ailenin sana harcadığı paranın toplamını yalnız 2-3 ayda kazanacaksın. Bu kadar kör olmayın ya. Ay sinirlendim birisi kolonya getirsin.

2 ayda nasıl güveniyorsun bu adama? Dükkanı yapayım dedi diye mi?

Koca derdine düşeceğine şu an kapı kapı burs arıyor olman gerekiyordu ailene yük olmamak için.

Adam senden hevesini aldıktan 1 sene sonra hemen arayışa girer. zaten popüler ve güvenilmez biriymiş. Bu özelliğini kaybetmek isteyecektir.

Ailenize yük olun. Onlar çeker. Elin oğlu en ufak sıkıntıda başınıza kakar.

Ama evlenirseniz de başına neler geleceğini bilmiyorsunuZ.
Siz evcil hayvan değilsiniz bakıma muhtaçta değilsiniz .
Kimsenin size bakmasına ihtiyacınız yok.
Ayrıca tıp öğrencilerine burs çıkar mutlaka her yere başvurun.
Ailenize yük olmak diye de düşünmeyin bu onların anne baba olarak görevi.
Sizi idare edecekler 3 4 yıl yapacak bir şey yok.
Dediğim gibi pek çok burs falan da var zaten.
Bu sene olmasa bile seneye çıkar burs.

Ay saçmalama lütfen ya sen bunca sene okudun emek verdin neden bunu hiçe sayıyorsun??? Ben sevgilimle ilk konuştuğumda dedim ki beni ailem bu yaşıma kadar emek emek yetiştirdi okuttu ben haklarına giremem işimide yaparım yuvamıda kurarım bunu dedikten sonra hiçbir şey diyemez karşındaki seven bekler hem evlenmek için 2 aylık bir ilişkide nasıl emin olabildin
Emin değilim güvenemiyorum ama hayatımda o olduğunda her şeye katlanabilecek kadar iyi hissediyorum

Ayrıca genç bir erkeğin kendisiyle evlenmeye ikna etmek için dükkan mal mülk konusu açması çok utanç verici.
Böyle eşi ölmüş yaşlı dayılar olur evlenecek kadın ararlar ya onlar gibi aynı hahahahhaha😂

Evlensin de hayatın gerçeklerini bir tecrube etsin bakalım. O zaman kafasını dağa taşa vurmaz inş. 😁 Kaldı ki ben tıp kazanan birinin böyle bir mantıksızlık içerisinde olacağına inanmıyorum. Konu sahibi bizi kekliyor. Sen tıpçıysan ben ordinaryüs profesör doçentim kızım.🧿
Dun de bi uzman doktor vardi harika kararlariyla cildirtan.

Hayatıma giren ilk kişi ve ona o kadar alıştım ki yani ben depresif içine kapalı biriyken ilk kez hayat buymuş diyebileceğim kadar renk getirdi ve onu kaybetmekten korkuyorum 😞
Ah daha 22 yaşındasın, öyle renkli şeyler yaşayacaksın ki, daha ne gördün hayatta, asıl şimdi başlıyor senin için ve de mezun olup para kazanmaya başlayınca. Ailende maddi sıkıntı çekmiş olabilirsin, bu adam sanki tüm sıkıntıları çekip alacakmış gibi gelebilir ama gönlümce harcayamadigim parayı ben ne yapayım. Muhafazakar olsun olmasın hep laylaylom olmayacak ilişkiniz, nerde akşam orada sabah olmayacak cicim ayları bitip bir de ailesine karşı muahcubiyetleri olursa o zaman gör sen anyayi konyayi. Çalışıyorum mesleğim var, eşim harcamama gezmeme giymeme karışmaz, ona rağmen doğumdan sonra ücretsiz izinde kendimi kısıtlanmış hissettim. Neden çünkü sipariş vereceğim zaman haber vermek zahmetinde bulundum, kart onda malum. Ya da hesabımda para bitince bunu söylemek zorunda kaldim. Kocalar devlet gibi 15 i olunca gece 00.00 da hesaba parayı geçmiyor. Yani canım o adam Karun kadar zengin olsa da sen kuşlar kadar özgür olamayacaksin. Çok prestijli bir mesleğin olacak, bugün kacirdigin zengin koca fırsatının çok daha medeni ve seninle aynı felsefede olan versiyonunu doktor olunca yine bulacaksın. En güzel yaşlarım diyorsun, peki en güzel yaşlarının hep cicili bicili mi geçeceğini sanıyorsun evlenince, hadi öyle oldu varsayalim, hayatın bu 3-5 seneden mi ibaret. Kurtarılmamis hayatta başkasına bağımlı yaşamayı kabul etme lütfen. Kimse sana okuma evlen dememiş, bu kadar insanın tecrübesini yabana atma. Seni tanımıyoruz kötü olman bizim bı işimize yaramaz. Sadece insani görev olarak yazıyoruz.

X