Ben bir sormak istiyorum size izninizle cevaplayabilirseniz çok memnun olurum zira ben de bu soruları anlayamıyorum.
1- Çevrenizde hiç mi boşanan insan yok? Yani evliliğin kesin devam ettiğini size düşündüren nedir? Aileniz bu evden gelinlikle çıkarsın kefenle girersin diyenlerden de evlendim mi nasıl olsa o evlilik öyle ya da böyle devam edecek düşüncesinden mi geliyor bu gizli güven?
2- Cevrenizde boşanma yok diyelim, eşi vefat edende mi yok? Para kazanmayı kadın bilmedigi için dimdizlak ortada 2,3 çocukla kalan?
3- Potansiyel eşinizin sizden daha uzun yaşayacağının garantisine nereden sahipsiniz acaba? Çünkü geçinme planı eş üzerinden yapıldığına göre ilerisine dair bir garantiniz olduğunu dusunuyor olmalısınız
4- Ayni şekilde eşinizin ailesinin zenginliginin gitmeyeceğinin ya da bu adamın sizi aldatmayacaginin garantisini yine aynı şekilde nasıl elde ettiniz?
5- 22 yaşında evlenmenin 29 dan daha makbul oldugu zihniyetinde buyudugunuz aşikar. Peki cidden siz de öyle düşünüyor musunuz? Böyle düşünen bir insan neden tıp kazanmak için kendisini bu kadar yordu?
6- İşsiz kalabilirim diye geleceğini düşünerek tıp kazanan bir insan, 2 aydır tanıdığı adamın zenginliğine kendi ayaklarının üzerinde ömür boyu durabilmek fırsatı ve unvanindan nasıl daha çok güvenebiliyor?
Ciddi ciddi sorularımı yanitlayabilirseniz sizin de aklınızdan geçenleri daha iyi anlayabiliriz. Kızmak, saçmalama demek çok kolay. Zor olan farkındalık kazandırabilmek. Umarım bir yerde cidden o tıp kazanan, bilinçli haliniz duruyordur ve o bu soruları iyice düşünür.
Estağfurullah ne kızması çok mutlu oldum düşünmüş olmanıza.
Dediğiniz tüm risklerin tüm ihtimallerin tehlikelerin farkında olmakla birlikte ben bu zamana kadar ailemin istediği şeyleri yapmak ders çalışmak vs dışında hiç bir şey yapmadım ve onun yanında dönüştüğüm hali seviyorum. Yani burda bahsettikleri gibi konu aslında zengin olması da değil sadece onun yanında anı yaşayabiliyor olmak çocuk gibi her şeye gülebilmek ve diğer yolu seçtiğimde böyle bir duyguyu belki bir daha hiç yaşayamayacak olmak. Bunlar belki de gelip geçici şeylerdir belki de ilk olduğu için çok anlam yüklemişimdir okuyunca herkese saçma da gelebilir pişman olma ihtimali de yüksek olabilir zaten bu kararsızlık sebebiyle bu konuyu açtım