- 16 Nisan 2023
- 824
- -190
Kadınlar klübünü 1 ay boyunca her gün acılan konuları oku lütfen.Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Yüzde bir milyon pişman olursun sakın tıp fakültesi seçeneğinden vazgeçme ilerde keşke dersin sakınHanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Okumayı seçsen o düşünecek mi aşkı bi başkasında bulabilir miyim, evlenip çocuk yapmadı diye bıraktığım kızı unutabilir miyim diye?Sizce derslere odaklansam ve onu tamamen silip atsam ilerde yeniden bunları yaşama ihtimalim var mı
Ben 4 yıldır zaten okuyordum tıpa yakın farklı bir bölümde, her yıl şansımı denemek için yksye girmeye devam ettim, bu sırada her yıl kpssye de girdim. Ülkedeki torpil meselesi yüzünden hiç bir şey istediğim gibi olmadı ve bu yıl ailemin isteğiyle dersaneye yazılıp tekrar denedim kimsenin hakkını yediğimi düşünmüyorum. Bazı hanımlar malesef sadece eleştirmek için yorum yapıyorlar ve evet bu ekonomide ve bu düzende Dr olmayı meslek sahibi olmaya indirgemiş bir bakış açısındayım. Eğitimi seç pişman olursun yazmak veya hiç yorum yapmamak çok zor değil zaten bu kadar duygu yoğunluğu ve mantık arasında kalmış olmasam neden üye olup başlık açayım. Sizler kadar deneyimim olmadı ve amacım sadece fikirlerinizi almaktı, düzgün yorum yapan herkese çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin.O zaman neden okumak için bu kadar çaba sarf ettiniz? Akrabalarınıza söyleseydiniz size münasip bir eş adayı bulurlardı evlenir çoluk çocuğa karışırdınız, 2 sefer üniversite sınavına girmişsiniz belki üniversiteye gitmeyi çok isteyen okuma aşkı olan başka insanların hakkını da yemiş oldunuz bence, siz okulu bırakın bir an önce evlenin okuyup meslek edinmek dururken eve kapatıp çocuk yapacak bir adam için aklı karışan birinin okumakta gönlü yoktur çünkü.
Ay tıp fakültesi bu kadar ayağa düştü mü ya? Yazık! Bu ikilemin aynısını görümcemin yeğeni 18 yaşında sağlıkla ilgili bir önlisans bölümü kazandığında yaşamıştı, o da muhafazakar bir “beyefendiye” abayı yakmıştı, çocuk “çalıştırmam” diyordu. Annesi “oh iyi valla, işime gelir, seni okutmak için harcayacağım parayla düğün yaparım, ömrün boyunca da koca eline bakarsın” demişti. Bunu okursan helal olsun Ayşe ablam! :) Kız şimdi ATT, 1+1 evini aldı, maaşıyla ve o evin kirasıyla yiyip içip geziyor, mis gibi de bir adamla evlenecek. Adam “el ele veririz, beraber çalışırız, çoluğumuza çocuğumuza mis gibi bir gelecek hazırlarız” diyor.Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Bir gün olursam ve biri bana böyle bu konuda danışma ihtiyacı olduğunu söylerse bu kadar yaftalamak eleştirmek yerine gençliğine yaşadığı ilk deneyimlerine yorup daha insaflı ve kibar yaklaşıp yol göstermeye çalışırdım diye düşünüyorumAy tıp fakültesi bu kadar ayağa düştü mü ya? Yazık! Bu ikilemin aynısını görümcemin yeğeni 18 yaşında sağlıkla ilgili bir önlisans bölümü kazandığında yaşamıştı, o da muhafazakar bir “beyefendiye” abayı yakmıştı, çocuk “çalıştırmam” diyordu. Annesi “oh iyi valla, işime gelir, seni okutmak için harcayacağım parayla düğün yaparım, ömrün boyunca da koca eline bakarsın” demişti. Bunu okursan helal olsun Ayşe ablam! :) Kız şimdi ATT, 1+1 evini aldı, maaşıyla ve o evin kirasıyla yiyip içip geziyor, mis gibi de bir adamla evlenecek. Adam “el ele veririz, beraber çalışırız, çoluğumuza çocuğumuza mis gibi bir gelecek hazırlarız” diyor.
Sevgiliniz gibi erkekleri tanırım, hemen her kadın da tanır hatta. Bulundukları ortama göre görece biraz fazla paraları vardır. Meşrebine göre her akşam fakir olanları sahilde arabalarıyla bira/redbull’la çekirdek çitler, orta sınıf olanları nargile kafede en pahalı nargileyi söyler, az zengin olanları klüplerde loca tutup ucuz vodka+enerji içerler. Her kıza yazar, yüz bulduklarıyla takılıp para yedirirler. Anası babası artık iyice baskıyı arttırınca gözü açılmamış, okumamış, genç bir kadın bulup nikahı basarlar. Karılarını çalıştırmaz, evden çıkarmaz, iki yılda bir çocuk doğurturlar. Kadınlar evde onları beklerken bunlar dışarıda muhatap oldukları çalışan kadınlara “karımdan utanıyorum, cahilin teki, evden çıkmaz, yol yordam bilmez, kendini iyice saldı, keşke o da senin gibi görgülü, sosyal, ortam bilen biri olsaydı, sen çok farklısın, senden çok etkilendim” diyerek yavşarlar. Başımızdan atana kadar bin takla atarsınız, sümük gibi yapışırlar.
Bence siz de evlenmelisiniz, Tanrı muhafaza bir de kadın doğumcu falan olursunuz, size gelen genç kadınlara “geç kalmışsın, hemen çocuk yapman lazım, yumurtalıkların tembelleşir” falan gibi bilimsiz bilimsiz şeyler söyleyip moral bozarsınız!
Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor,
Tabi ki egitim. Tıp kazanmissin daha ne olsun. Onca emeğinin karşılığını sakın silip atma. O adamın sana sağlayacağı imkanları doktor olunca sen kendine sağlayacaksınız ve iyi ki diyeceksin. Sakın eğitiminden bir adam için vazgeçme...Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Eğitim eğitim eğitim.Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Mezun değilim eczacılık 4. sınıf öğrencisiyimMezun oldugunuz bölümü çok merak ettim tıp yakın bir bölüm dediğinize göre 4 yıllık eczacilik mezunusunuz diye dusundum.
Daha 1 tane altın bileziğin yok kolundaMezun değilim eczacılık 4. sınıf öğrencisiyim
Öyle. Bi de kendileri seçer böyle evleneceği kızı ki anama babama kalsa Allah muhafaza nasıl bişey bulup da yanıma verecekler diye. Şöyle gözüne hoş gelen, çok yaşanmışlığı olmayan azcık safça bi kız buldu mu tamam.Ay tıp fakültesi bu kadar ayağa düştü mü ya? Yazık! Bu ikilemin aynısını görümcemin yeğeni 18 yaşında sağlıkla ilgili bir önlisans bölümü kazandığında yaşamıştı, o da muhafazakar bir “beyefendiye” abayı yakmıştı, çocuk “çalıştırmam” diyordu. Annesi “oh iyi valla, işime gelir, seni okutmak için harcayacağım parayla düğün yaparım, ömrün boyunca da koca eline bakarsın” demişti. Bunu okursan helal olsun Ayşe ablam! :) Kız şimdi ATT, 1+1 evini aldı, maaşıyla ve o evin kirasıyla yiyip içip geziyor, mis gibi de bir adamla evlenecek. Adam “el ele veririz, beraber çalışırız, çoluğumuza çocuğumuza mis gibi bir gelecek hazırlarız” diyor.
Sevgiliniz gibi erkekleri tanırım, hemen her kadın da tanır hatta. Bulundukları ortama göre görece biraz fazla paraları vardır. Meşrebine göre her akşam fakir olanları sahilde arabalarıyla bira/redbull’la çekirdek çitler, orta sınıf olanları nargile kafede en pahalı nargileyi söyler, az zengin olanları klüplerde loca tutup ucuz vodka+enerji içerler. Her kıza yazar, yüz bulduklarıyla takılıp para yedirirler. Anası babası artık iyice baskıyı arttırınca gözü açılmamış, okumamış, genç bir kadın bulup nikahı basarlar. Karılarını çalıştırmaz, evden çıkarmaz, iki yılda bir çocuk doğurturlar. Kadınlar evde onları beklerken bunlar dışarıda muhatap oldukları çalışan kadınlara “karımdan utanıyorum, cahilin teki, evden çıkmaz, yol yordam bilmez, kendini iyice saldı, keşke o da senin gibi görgülü, sosyal, ortam bilen biri olsaydı, sen çok farklısın, senden çok etkilendim” diyerek yavşarlar. Başımızdan atana kadar bin takla atarsınız, sümük gibi yapışırlar.
Bence siz de evlenmelisiniz, Tanrı muhafaza bir de kadın doğumcu falan olursunuz, size gelen genç kadınlara “geç kalmışsın, hemen çocuk yapman lazım, yumurtalıkların tembelleşir” falan gibi bilimsiz bilimsiz şeyler söyleyip moral bozarsınız!
Anladım. Eger bu kişinin sevgisine inanıyorsanız ve guveniyorsaniz okuduğunuz bölümü bitirin. Eczacilik da sizi tatmin edecek bir meslekse ki buna da çok emek verdiniz sonuçta kendi eczaneninizi açarsınız.Mezun değilim eczacılık 4. sınıf öğrencisiyim
Senin yaşadığın şehre gelip orada da eczane açabilir madem ailesi zengin.Evet bu kişi ben seni 6 yıl bekleyemem çocuk sahibi olmak istiyorum diyor ve bir de çevremde bazı muhafazakar akrabalar var bir kadın için en iyisi erken evlenmek bir an önce düzenini kur zaten bu adamın eczanesi var orda çalışmak erkekler içinde doktor olarak çalışmaktan daha iyi vs diye konuşup kafamı karıştıran. Ama asıl sebep ben bu duyguları başka birinde tekrar yaşayamazsam ve meslek sahibi olduğumda pişman olursam korkusu
Kendi eczanemi açacak kadar maddi durumumuz yok belki biliyorsunuzdur devlete kura ile atanmak hayal, akademik kariyer tamamen torpil üzerine kurulu zatenAnladım. Eger bu kişinin sevgisine inanıyorsanız ve guveniyorsaniz okuduğunuz bölümü bitirin. Eczacilik da sizi tatmin edecek bir meslekse ki buna da çok emek verdiniz sonuçta kendi eczaneninizi açarsınız.