• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Hayatı Evli Olan Hanımlar Yardım...!

Aynı ev olmuyor işte ev üstüne ev olmuyor senin istediğin gayet normal bir aile hayatı çocuğun doğana kadar ne yap ne et ayrı evini yazık üzüldüm inan ki sana
Merhaba Bayanlar,

Benim ki dert sayılır mı bilmiyorum ama gerçekten bunalıyorum ve bazen çıkıp gitmek istiyorum anneme.. Eşim internete girmemi istemiyor, telefon elimdeyken surat yapıyor, hiç kimseye yazmamı istemiyor, hiç kimse ile konuşmamı istemiyor, annemle bile onun yanında konuşmamı istiyor. Eğer konuşacaksam biri ile kuzenim veya arkadaşım olabilir gece yatağa girince onun yanında konuşmalıymışım. Bunun üzerine ben tartışmıştım ve hattımı kırdım 3 ay boyunca hatsız kaldım ve telefonumun ekranı bozuldu. Evimiz dublex kayınvalidem ile oturuyoruz bunu ben istedim ah aptal kafam ah ya. Annem bile kayınvalidemden arıyor. Çok zoruma gitmeye başlamıştı birgün bunu mesaj olarak faceden yazdım zoruma gittiğini. Geçen hafta sonu hat aldı şimdi de telefonumu yaptırmasını bekliyorum. Diğer yandan kayınvalidem akşama kadar temizlik ve yemekle uğraşıyor bende onun peşinde geziyorum mecbur kocam yüzünden ah aman annem yemek yapmasın sen öğren yap, ah aman annemi temizlik diye yorma vs. vs. şeyler. Ve ben kadını değilde kadın beni yoruyor. Annemin evinde akşama kadar yemek yapılmazdı annem çok titiz bi kadındır saatlerce temizlik yapmazdık ve yemekleri ben yapardım ama saatlerce değil ya... Ve kızlar kayınvalidem birşey olunca kendi kendine gülmeye başlıyor katıla katıla. Yemek yerken ağzını şap şap ses çıkartıyor buna sinir olduğumu biliyor tam dibime oturunca inadına yapıyor sanki. Ayriyetten telefonla uğraşmam ilk zamanlarda boş durmam ona da koymuş elime örgü tutturdu yok lif öğretiyor, yok yelek. Artık çok bunaldım çok bunaldım. Diğer yandan bekar kaynım var ve zıt biri o da evde kendi kafasını yaşıyor. Bu arada 1,5 aylık hamileyim ve 4 aylık evliyim. Hamile olduğum için örgüyü bıraktım dedim aman Allah ım kadın bana bi ters baktı görmeniz lazım deli olcam artık nerdeyse ya beni boşa artık ya ayıralım evimizi demek istiyorum aylık 3 bin ödememiz var. Bu yüzden söyleyemiyorum. Ne yapmalıyım ? Annemle bile yalnız bırakmıyordu kocam beni ilk aylar. Kocam uyumaktan uyumaya yatak odasına gidiyor adamla hiç yalnız bir yere gitmedik bu 4 ay boyunca. Üst katta yatak odamız ve birde oturma odamız var ama hiç oturmadık henüz ikimiz. Hamile olduğumu söylediğimde adam sarılmadı bile ya bi çiçek bekledim kocaman bi sarılma bi öpücük bekledim. Bu bile olmadı artık yanlış bi evlilik yaptığımı düşünmeye başladım. Çok hareketli biriydim eğlenceli güler yüzlü, yavaş yavaş benliğim kendini mutsuz bir ev kadınına hazırlamaya başladı. Bu arada kocamdan henüz kuruş almış değilim. Lazım olur mu olmaz mı sormadı bile... Daha çok şey vardır ama aklıma geldikçe yazarım yardımlarınızı rica ediyorum.

BENİM İSTEDİĞİM EVLİLİK SABAH UYANIP KOCAMLA KAHVALTI YAPIP ONU İŞE GÖNDERMEK, SONRA TEMİZLİK YAPMAK, KİTAP OKUMAK YA DA BAŞKA AKTİVİTELER, AKŞAMA KOCAMA YEMEK YAPMAK, ONUNLA SARILIP FİLM İZLEMEK, YA DA İŞTE BAŞ BAŞA KALMAK.

Kendinizi bu kadar ezdirmeyin, k.valideyle oturmayı kabul etmişsin annene bile gidemiyorsun üstüne hamilesin senin el üstünde tutulman lazım asıl. Üstelik ne demek anneye gidememek arkadaşa gidemeemk falan siz köle misiniz de bunlara boyun eğiyorsunuz ya.
Siz artık anne adayısınız ve kendiniz için bi şey yapma niyetiniz yoksa bile çocuğunuz için bu saçma durumu bi an evvel düzeltmelisin. Yoksa eşinin annesini dinlediği gibi çocuk da ninesini dinlicel senin de tek vasfın evin hizmetçisi olmak olacak kendine gel#!:KK20: :KK20::KK20:

Böyle oolacağını bilemedim, düşünemedim herkes demişti ayrı otur diye ama ben bir olalım istedim.
Bende yan dairesinde oturuyorum kayınvalidemin ama bunu 5 yıl sonra ben kendim yaptım çünkğ eşimi ve kayınvalidemi tanıdım.kayınvalidem öat kapı sürekli gelen bir kadın değil.eşimde beni koruyacak biri oldugunu anladım ilk fırsatta geldim.ama öncesinde aska kabul etmedim aynı yerde oturmayı cünkü tanımıyorduk bşrbirimizi 4,5 sene sonrada cocuk sahıbı oldum.yanlıs yapmişsin ama bunu cözmek elinde işe gir borçlarınızı cabucak bitirin ayrıca o evde o kadar insan varken geçimi eşin mi sağlıyor?

Merhaba Bayanlar,

Benim ki dert sayılır mı bilmiyorum ama gerçekten bunalıyorum ve bazen çıkıp gitmek istiyorum anneme.. Eşim internete girmemi istemiyor, telefon elimdeyken surat yapıyor, hiç kimseye yazmamı istemiyor, hiç kimse ile konuşmamı istemiyor, annemle bile onun yanında konuşmamı istiyor. Eğer konuşacaksam biri ile kuzenim veya arkadaşım olabilir gece yatağa girince onun yanında konuşmalıymışım. Bunun üzerine ben tartışmıştım ve hattımı kırdım 3 ay boyunca hatsız kaldım ve telefonumun ekranı bozuldu. Evimiz dublex kayınvalidem ile oturuyoruz bunu ben istedim ah aptal kafam ah ya. Annem bile kayınvalidemden arıyor. Çok zoruma gitmeye başlamıştı birgün bunu mesaj olarak faceden yazdım zoruma gittiğini. Geçen hafta sonu hat aldı şimdi de telefonumu yaptırmasını bekliyorum. Diğer yandan kayınvalidem akşama kadar temizlik ve yemekle uğraşıyor bende onun peşinde geziyorum mecbur kocam yüzünden ah aman annem yemek yapmasın sen öğren yap, ah aman annemi temizlik diye yorma vs. vs. şeyler. Ve ben kadını değilde kadın beni yoruyor. Annemin evinde akşama kadar yemek yapılmazdı annem çok titiz bi kadındır saatlerce temizlik yapmazdık ve yemekleri ben yapardım ama saatlerce değil ya... Ve kızlar kayınvalidem birşey olunca kendi kendine gülmeye başlıyor katıla katıla. Yemek yerken ağzını şap şap ses çıkartıyor buna sinir olduğumu biliyor tam dibime oturunca inadına yapıyor sanki. Ayriyetten telefonla uğraşmam ilk zamanlarda boş durmam ona da koymuş elime örgü tutturdu yok lif öğretiyor, yok yelek. Artık çok bunaldım çok bunaldım. Diğer yandan bekar kaynım var ve zıt biri o da evde kendi kafasını yaşıyor. Bu arada 1,5 aylık hamileyim ve 4 aylık evliyim. Hamile olduğum için örgüyü bıraktım dedim aman Allah ım kadın bana bi ters baktı görmeniz lazım deli olcam artık nerdeyse ya beni boşa artık ya ayıralım evimizi demek istiyorum aylık 3 bin ödememiz var. Bu yüzden söyleyemiyorum. Ne yapmalıyım ? Annemle bile yalnız bırakmıyordu kocam beni ilk aylar. Kocam uyumaktan uyumaya yatak odasına gidiyor adamla hiç yalnız bir yere gitmedik bu 4 ay boyunca. Üst katta yatak odamız ve birde oturma odamız var ama hiç oturmadık henüz ikimiz. Hamile olduğumu söylediğimde adam sarılmadı bile ya bi çiçek bekledim kocaman bi sarılma bi öpücük bekledim. Bu bile olmadı artık yanlış bi evlilik yaptığımı düşünmeye başladım. Çok hareketli biriydim eğlenceli güler yüzlü, yavaş yavaş benliğim kendini mutsuz bir ev kadınına hazırlamaya başladı. Bu arada kocamdan henüz kuruş almış değilim. Lazım olur mu olmaz mı sormadı bile... Daha çok şey vardır ama aklıma geldikçe yazarım yardımlarınızı rica ediyorum.

BENİM İSTEDİĞİM EVLİLİK SABAH UYANIP KOCAMLA KAHVALTI YAPIP ONU İŞE GÖNDERMEK, SONRA TEMİZLİK YAPMAK, KİTAP OKUMAK YA DA BAŞKA AKTİVİTELER, AKŞAMA KOCAMA YEMEK YAPMAK, ONUNLA SARILIP FİLM İZLEMEK, YA DA İŞTE BAŞ BAŞA KALMAK.

Sorun kayınvalidende değil, eşinde
Kadın bütün gün işini yapıyor, yemeğini yapıyor yayılıp sana kölelik yaptırmıyor
Böyle yaşamayı kabul edip borca girmişsiniz, şimdi dört ay sonra ben fikrimi değiştirdim diyemezsin tabi
Yaşın çok genç, tahsilin yok, üstelik hamilesin bu durumun çözümü zaman içinde ve sabırla olur
Öncelikle eşinle konuşup eğitimine devam etmelisin, çocuk biraz palazlanınca çalışabilirsin ama dediğim gibi bu saatten sonra sabır çözer ancak. Zamanla yavaş yavaş oturtacaksın istediğin hayatı

Kaynana durmuyor paso ev işi yapiyor. Oturur oturmaz örgüye sariliyor ha. Ayni benim kaynanam. Ve kocam da anneme yardım et deyip durur. Ben göstermelik biseyler yaparim.
Biz bir arada oturmuyoruz ama bir hafta misafirlige gittigimiz zaman oluyo bunlar

Cok uzuldum hakikaten :( Sizin istdiginiz extra seyler degilki , her evli ciftin dogal olarak yasadigi seyler (kahvalti hazirlamak ,gondermek,temizlik v.s ) Herseyden ote hata esinizde , ne demek herkesle yanimda konus ! Siz agac kovugundan mi ciktiniz ?Aileniz ,ozeliniz, aile meseleniz v.s olamaz mi ? Hattinizi kirarak esinizin ekmegine yag surmusunuz malesef. Herseyi kabullenince ,tartismayinca esiniz yaptiginin dogru oldugunu dusunup devam etmis sanki :( Kavga edin ,hir gur cikarin demiyorum ama esinizle ciddi ciddi konusmali ,durumun gidisatindan ve ruh halinizden bahsetmelisiniz. Keske bebek icin acele etmeseydiniz ,keske kv ile oturmayi kabul etmeseydiniz demek gecmise dondurmez bu sebepten keske demeyin ,bundan sonra napabilirim , nasil duzeltebilirim diye dusunmelisiniz ;) Herseyden once bebeginizi dusunmelisiniz ,sagliginiza dikkat etmelisiniz.İnsh hersey yoluna girer ...

çocuktan önce bi işe girip borçları bitirip başka eve çıksaydınız keşke?

bir insan bu hayata neden katlanır ki? heralde çok çok aşıksınız

kocanda olsa bi erkege bu Kadar taviz vermen yanlis.
ne demek annene gidemezsin, telefonla görüsemezsin, pardon da o kim?
hapis hayatimi yasatmak istiyormus sana?

anladigim kadariyla onlari sikayet etme diye, yada annen sana akil verir diye görüsmeni istemiyorlar.
böyle bi adama (ki bana göre Adam falan degil) postayi koyarim.
hamileligine gelince cok ama cok erken, daha evleneli bikac ay olmus en az bi 2 yil bekleyebilirdin cünkü yasinda Kücük.

eger tavrini belli etmezsen, seni ezmelerine izin verirsen yasin gectikce üzülürsün.

Merhaba Bayanlar,

bu istedıklerın maalesef aynı evde yaşıyınca olmuyor. ilgınc herkesten kıskanıyor ama kaynın nameram sana ve ondan kıskanmıyor... hatte atmısın hamıle kalmakla hemde cok buyuk hatta

Böyle oolacağını bilemedim, düşünemedim herkes demişti ayrı otur diye ama ben bir olalım istedim.
ne biri ya aynı evın ıcınde hersey dert özel hayatın kalmaz bunları nasıl dusunemedın? annesıne hızmetcı almış senı. bır ınsan nasıl sevınmez baba oldugunu duyunca benım eşim benden dahada cok sevındı. sarılmıyor öpmuyor ama gece o işi yapmasını bılıyor...

Bende yan dairesinde oturuyorum kayınvalidemin ama bunu 5 yıl sonra ben kendim yaptım çünkğ eşimi ve kayınvalidemi tanıdım.kayınvalidem öat kapı sürekli gelen bir kadın değil.eşimde beni koruyacak biri oldugunu anladım ilk fırsatta geldim.ama öncesinde aska kabul etmedim aynı yerde oturmayı cünkü tanımıyorduk bşrbirimizi 4,5 sene sonrada cocuk sahıbı oldum.yanlıs yapmişsin ama bunu cözmek elinde işe gir borçlarınızı cabucak bitirin ayrıca o evde o kadar insan varken geçimi eşin mi sağlıyor?
yan daşre başka aynı ev başka ama yıne

Valla kusura bakmayın ama size hak veremedim ben sanırım kaynananız evde temizlik yemek yapıyor siz sadece arkasından dolanıyorsunuz bir şey yaptığınız yok eşinde yardım et öğren demiş sanırım sürekli kaynananız iş yaparken siz intermette dolaşıyorsunuz bu da eşinizin dikkatini çekmiş kaldı ki hamile olunca neden örgü örülemiyor onu bir açıklasanız nesıl oluyor hamileyim artık örgü yapamam mantığı ? elleriniz yorulunca bebeğe bir şey mi olacak? hem bu hayatı siz istemişsiniz geçseydiniz kendi evinizi kursaydınız yani bence işinize gelmiş böylesi bilemiyorum. Ama bir işin ucundan tutmanız lazım hamilelik hastalık demek değil ki. Bir de kendi düzeninizi kurmadan çocuk yapmışsınız bu seferde çocuk var diye bir işe elinizi sürmezsiniz.

hepsını gec kv aynı evde cocuk yapılmaz herseyıne karısacak o bebek doğunca. inan benım aklım ztn bu berbaer oturmayı hıc ama hıc hıc hıc almıyor. ya kocalarınızla nasıl seks yapıyorsunjz annesı kaynı evdeyken okadar tuhafıma gıdıyorkı

ha yukarda yattın ha asagda banyoya gecsen hersey bellı oluyor nasıl rahat edıyor bu ınsanlar aklım ermıyor birde kabul ederek evlenmışım ne dıyeyım kı sana

Kaynana durmuyor paso ev işi yapiyor. Oturur oturmaz örgüye sariliyor ha. Ayni benim kaynanam. Ve kocam da anneme yardım et deyip durur. Ben göstermelik biseyler yaparim.
Biz bir arada oturmuyoruz ama bir hafta misafirlige gittigimiz zaman oluyo bunlar

Ben kv de bir sıkıntı göremedim asıl sıkıntı konu sahibinin eşinde. Kadının temizlik yapması da örgü örmesi de gayet doğal bence. Kıza yardım et diye baskı yapılması biraz saçma ama konu sahibi de pek istekli değil gibi yapmaya. Madem aynı evde yaşanıyor her iş ortak yapılacak. Baştan kabul edilmiş bir durum

Sessiz kalma derim bn sana git eşine soyle açık açık ne hisediyosan hamilesin sonuca tutma içinde bebeğe zararı olur.bnmde bi evladm var evlenir evlenme hamile kaldm.hiçte pişman degilim. O bnm herseyim.ayrıca ev ev ustune olmaz o evden çıkmayınca daha çok hır gür olur o evde

Kaynana gel iş yap demiyorsa hiç yapmam. Ama bir sormak lazim. Belki iş buyurmayi sevmeyen kontrolcu bir tip...

kendi düşen ağlamaz derler.
git kayınvalide ile oturmayı kabul et sonra şikayet et
hastalık derecesinde kıskanç kocadan çocuk yap aylık 3 bin borcun varken
bu nası cesaret ya sendeki hadi kendini düşünmüyosun çocuğunu da mı düşünmedin
ona böyle bi hayat vermeye ne hakkın var
kocan annenle bile kendisi olmadan konuşmana aylarca izin vermemiş
sen daha yeni diyosun ki sanırım yanlış bi evlilik yaptım e yuh geçmiş olsun
bu ülkenin sorunu sizin gibi daha doğruyla yanlışı bile ayırt edemeyen insanların üremesi maalesef.
allah ıslah etsin.

Back