• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Hayatı Evli Olan Hanımlar Yardım...!

Anladim canim
Hadi insallah o zaman, rahat edersiniz kapar kapini oturursun bebisini buyutursun
Anasi yorulmasin isteyen erkekler bir zahmet es bulacaklarina gundelikci bulsunlar bu ne rezalet ya

Ama kocamın anlayacağını sanmıyorum. Ve kayınvalidem çok fenadır onun başına kalkar.

Aynen öyle oldu evlenmeden önce atıp tutardım burda benım kayınvalidem çok iyi diye maalesef öyle birşey yokmuş.

Bunu evlenmeden aynı evi kabul etmeyi düşünen bütün kızlar okumalı aslında
Evlenmeden hepsi çok iyi, nasıl melekler ama evlenince hepsi aynı

Çok haklısın aynen söylediğin gibi herşey. Denedikçe bunalıyorumm buna hiç alışmadım ben
bende evlendiğim ilk aylar öyleydim benim kayınvalidem yok ama kayınpederm rahatsız 4 ay bzımle kaldı ve cok huysuz ben el bebek gül bbekbuyudum hep.. alışamadım eşimle 5 sene sevgli kaldık sevdğim adamdan soğcaktım nerdeyse ama sonra alıştım çünkü herkesin farklı sorunu var herkes aynı halime şükrettim hep şuan kayınpederim gün aşırı yemeğe geliyor sadece eşim çok iyidir ondan yana sorunum yok ama tabi çok sorunlar atlattık ve feakarlığı yapan hep ben oldum canım sabrettim sustum şuan kazanan ben oldum

Canım gereken yerde cevabını ver herşeye madem rahatsızsın,Sen saygıda kusur etmemek için susarsın ama bunu kullanıp tepene çıkmayı seven çok insan var malesef ki çoğu insan artık nezaketi eziklik olarak algılıyor.Dişe diş yani sonuçta ne kdr kayınvalide ile otursanda kendine ait bir ailen var.Eşinde bu ciddiyetin farkına varmalı annesinin yanından çıkmadıgı için hala kendi ailesinin oldugunun farkına varamamış bence...

Hiç bir zman saygıda kusur etmedim suratım düşse ağrım olsa değiştin diyor kadın sanki hizmetçiyim. Eşim biraz zor varır farkına.

Valla şimdi yapacak pek bişey yok gibi duruyor. Keşke bazı şeyler önce düşünülse. Ama evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.
Size sadece şunu önerebilirim. Nasıl biriyseniz öyle davranın. Yani temizlik yapmak istemiyorsanız yapmayın. Anne yarın el birliğiyle yaparız, gel beraber kahve içelim deyin. Yavaş yavaş dışarı çıkın. Bugün markete pazara ben gideyim deyin. Kendinizi dışarı atın. Falanca komşu ya da arkadaşım beni çaya çağırdı deyin oturmaya gidin.
Böyle böyle insanlar sizin düzeninize uyum sağlarlar. Sanki onlar 7/24 evde değil ya.
Ailenize gitmek istediğiniz zamanlarda kesinlikle gidin hayır derlerse onları çağırın. Canım evlendik diye ailemizi ret edecek değiliz ya

Ya bide evlilik sadece romantik anlardan ibaret değil. Evlilik bir ömür beraber yürüme yolu. Yani evlilik kararı verirken ince eleyip sık dokumak lazım. Beraber oturmak istemediğinize karar verdiğiniz an keşke bir yatak iki koltuk olsun başka bişey olmasın deseydiniz. Mobilya taksiti yerine ev kirasını verip başbaşa kalırdınız

Bunu evlenmeden aynı evi kabul etmeyi düşünen bütün kızlar okumalı aslında
Evlenmeden hepsi çok iyi, nasıl melekler ama evlenince hepsi aynı

KEFİL OLABİRİM HERKESE. HEPSİ AYNI Bİ DEĞİŞİKLİK YOK VE DAHA BERBAT OLUYOSUN PSİKOLOJİ BİLE BENDE DEĞİŞTİ AMAN ŞUNU YAPMAYAYIM ŞUNA ŞUNU DEMİYEYİM EŞİM VE KAYINVALİDEM DUYAR GİBİ OLDUM ARTIK.

bende evlendiğim ilk aylar öyleydim benim kayınvalidem yok ama kayınpederm rahatsız 4 ay bzımle kaldı ve cok huysuz ben el bebek gül bbekbuyudum hep.. alışamadım eşimle 5 sene sevgli kaldık sevdğim adamdan soğcaktım nerdeyse ama sonra alıştım çünkü herkesin farklı sorunu var herkes aynı halime şükrettim hep şuan kayınpederim gün aşırı yemeğe geliyor sadece eşim çok iyidir ondan yana sorunum yok ama tabi çok sorunlar atlattık ve feakarlığı yapan hep ben oldum canım sabrettim sustum şuan kazanan ben oldum
ve bana o günlerde aaaay nasıl katlanıyosun çekiyosun ben asla kabul etmezdım dyen arkadaşlarım evlendiler şuan benden dha kötüsünü çekiyolar.. yani kimsenin dolduruşuna gelme kimse ay ben çekemem dyıp ayrılamıyo herkes kaderini yaşıyor

iNŞALLAH BENDE KAZANIRIM... :(

Ama kocamın anlayacağını sanmıyorum. Ve kayınvalidem çok fenadır onun başına kalkar.
Benim esimin bir yegeni var o da aynen senin kocan gibi anasiyla altli ustlu oturuyorlar gelin yeni evli daha simdiden bunalmis durumda kizcagiz, esi laf da anlamiyormus abla sen konus Allah rizasi icin dedi bana ben de konustum, insallah ise yarayacak bakalim

Valla şimdi yapacak pek bişey yok gibi duruyor. Keşke bazı şeyler önce düşünülse. Ama evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.
Size sadece şunu önerebilirim. Nasıl biriyseniz öyle davranın. Yani temizlik yapmak istemiyorsanız yapmayın. Anne yarın el birliğiyle yaparız, gel beraber kahve içelim deyin. Yavaş yavaş dışarı çıkın. Bugün markete pazara ben gideyim deyin. Kendinizi dışarı atın. Falanca komşu ya da arkadaşım beni çaya çağırdı deyin oturmaya gidin.
Böyle böyle insanlar sizin düzeninize uyum sağlarlar. Sanki onlar 7/24 evde değil ya.
Ailenize gitmek istediğiniz zamanlarda kesinlikle gidin hayır derlerse onları çağırın. Canım evlendik diye ailemizi ret edecek değiliz ya

Ya bide evlilik sadece romantik anlardan ibaret değil. Evlilik bir ömür beraber yürüme yolu. Yani evlilik kararı verirken ince eleyip sık dokumak lazım. Beraber oturmak istemediğinize karar verdiğiniz an keşke bir yatak iki koltuk olsun başka bişey olmasın deseydiniz. Mobilya taksiti yerine ev kirasını verip başbaşa kalırdınız

Ev var yapılacak bi masraftan sonra hazır olur. Bir de eşim kendisi olmadan izin vermiyor aileme haftada 2 kez gidiyorum ya da onlar geliyor bi cadde yakınımda. Ama ben kayınvalideme öyle diyemme suratsızdır biraz ben öyle yakınlık sağlayamam işte. :( ybi de ona yakın olmak istemiyorum içim soğudu.

ve bana o günlerde aaaay nasıl katlanıyosun çekiyosun ben asla kabul etmezdım dyen arkadaşlarım evlendiler şuan benden dha kötüsünü çekiyolar.. yani kimsenin dolduruşuna gelme kimse ay ben çekemem dyıp ayrılamıyo herkes kaderini yaşıyor

Benim hiç arkadaşım yok anlatacağım kimse yok anneme anlatamam çok üzülür. kendi içimde işte herşeyi yaşıyorum fırtınada bende okyanusta.

Gayet makul hayallerini varken birlikte yaşamayı kabul etmek...

Sonra hemen çocuğumuz olsun demek...

Allah yardım etsin, zor işiniz.

Benim esimin bir yegeni var o da aynen senin kocan gibi anasiyla altli ustlu oturuyorlar gelin yeni evli daha simdiden bunalmis durumda kizcagiz, esi laf da anlamiyormus abla sen konus Allah rizasi icin dedi bana ben de konustum, insallah ise yarayacak bakalim

İNŞALLAH YARAR. Benim eşim dik kafalı inat önce kendi bildiğini yapar söyler sonra çaktırmaz ama pişman olur.

Böyle bir evliliğe neden çocuk ? 4 ayda 1,5 aylık hamilelik fazlaca erken değil mi ? yaptığın evlilikten ziyade yaptığın en büyük hata çocuk yapmak. ona yazık değil mi ?

Yazık değil mi yazık tabi... Ama geri dönüş yapmam çocuk konusunda yapamam kıyamam yani. Ben onu çok istedim en azından onun için birşeylerin değişmesi gerek.

Benim hiç arkadaşım yok anlatacağım kimse yok anneme anlatamam çok üzülür. kendi içimde işte herşeyi yaşıyorum fırtınada bende okyanusta.[/QUOTE
arkadaşın olsa dh aiyi olur gdp gelirsın vakit gecirir kafa dağıtırsın bol bol dua et selamete cıkmak için cnm

Kv ile oturman 4 aylık evli olup hamile kalman tamamen yanlış bence.
Sen eşini evlenmeden önce ne kadar tanıdın? Ne kadar güvendin? Sonradan mı değişti bu adam?
Çünkü ayrı eve çıkmadan da istese seni dışarı çıkarır gezdirir sinemaya götürür yapabilecek bir sürü şey var.
Sanki seni eve, yemek temizlik annesine arkadaş kendisine de çocuk yapacak cinselliği yaşatacak biri olarak getirmiş bu adam.

BENİM İSTEDİĞİM EVLİLİK SABAH UYANIP KOCAMLA KAHVALTI YAPIP ONU İŞE GÖNDERMEK, SONRA TEMİZLİK YAPMAK, KİTAP OKUMAK YA DA BAŞKA AKTİVİTELER, AKŞAMA KOCAMA YEMEK YAPMAK, ONUNLA SARILIP FİLM İZLEMEK, YA DA İŞTE BAŞ BAŞA KALMAK.

Bunları yaşayabilmek için öncelikle ayrı bir evde yaşamanız gerekiyor biliyorsunuz değil mi?
Eşinin ailesinin burnunun dibinde bunlar ne yazık ki olmuyor.

Bir de sizi üzmek istemem ama böyle bir adama bırakın çocuk vermeyi onunla evlenmek bile hata.
Keşke bu hataya bir de çocuk eklemeseydiniz.

Back