- 22 Şubat 2021
- 18
- 48
- 39
Aynı binada dan sonrasını okumaya gerek yok. Ya iyi geçineceksin ne derlerse yapacaksın. Ya da esaslı bir kavga koparıp eşini ikna edip başka yere taşınacaksın. Başka yolu yok şekerim. Keşke olsa ama yok.Merhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınızSizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim
Canım aynısını yaptım. Ama bana ne dedi biliyormusun evde yemek mi yapıyorsun sanki dedi. 2 tabak yemek verdi diye. Annemde 7 aydır 2 kere gelmiştir ikisindede gelip 2 günlül yemeğimi yaptı temizliğime yardıma geldi kadıncağız cümbür cemaat eşimin ailesine hizmet ettik.siz çalışan insansınız yeni evli sayılırsınız. Aileniz size neden yemeğe geliyor ki? Ben akraba falan hiç misafir yemeğe çağırmam çalışırken. Annemle babam yılda bir gelir evime. Kendim giderim anneme. Pandemi öncesi işlerimiz rutin düzendeyken her cuma akşam yemeği annemde yerdik. Siz de öyle yapın. Kv ye de hafta içi 1-2 gün gidin hazır yemek oh mis.
Her seferinde cümbül cemaat misafirle mi uğraşacaksınız yorgun argın gerek yok.
Peki ya 1 seneye onlar gidicek ise ?Aynı binada dan sonrasını okumaya gerek yok. Ya iyi geçineceksin ne derlerse yapacaksın. Ya da esaslı bir kavga koparıp eşini ikna edip başka yere taşınacaksın. Başka yolu yok şekerim. Keşke olsa ama yok.
Haklısınız. Geçen komple kahvaltıya gitmişler kızı damadı akrabalarına eşime yazmışlar bende uyuyordum eşim gelmicez demiş. Öğlen gelmişş şey diyor neden gelmediniz. İşimiz vardı anne anca topladık hem uyuyordum dedim. Gelince dünyanın işi ni yaptım yapardın yavrum diyor. Herşeye cevap ya
Canım aynısını yaptım. Ama bana ne dedi biliyormusun evde yemek mi yapıyorsun sanki dedi. 2 tabak yemek verdi diye. Annemde 7 aydır 2 kere gelmiştir ikisindede gelip 2 günlül yemeğimi yaptı temizliğime yardıma geldi kadıncağız cümbür cemaat eşimin ailesine hizmet ettik.
Kim yapmıyor yapıyoruz ya yemek diye tersledim. O gün bugündür eşim anneme gidelim yemeğe diyemiyore desin ne olacak. He yapmıyorum ne yapıcam de. Bütün gün dışarıda çalışıyorum de. Eve gelince olduğu kadar işte de.
Oğluyla aynı şartlarda çalışıyorsun ve sana bunu demeye cesaret edememeli normal şartlarda.
Ahaha aklıma geldi biliyor musunuzSevişiyoduk anne bir daha çağırmayın demen lazım.bak o zaman daha gıkını çıkarıyomu. Hınk diyip kalır orda herhalde.
Ahaha aklıma geldi biliyor musunuz
Gitmedik canım benide uyandırmadı zaten ama kaynanam neden diye hesap soruyor eşim bana demedi bile anne haberim yoktukş uyuyorduk dedim iyi ben bidaha oğlumu değil seni arıyım diyor yüz buluncaMünasebetsizliğe böyle cevap vermen lazım ciddiyim. Sabah sabah tatil günü 7 aylık evlilikte aranmaz. Eşinin istememesi lazım. Bu kadar meraklıysa evlenmeseymiş
Gitmedik canım benide uyandırmadı zaten ama kaynanam neden diye hesap soruyor eşim bana demedi bile anne haberim yoktukş uyuyorduk dedim iyi ben bidaha oğlumu değil seni arıyım diyor yüz bulunca
Geçici gidecekler evlerine memlekete 1 senelik işleri kaldı son rutüşlar. Erkekler anlamıyor ama işlerine gelmediği için.Ooffff ömür törpüsü.
Niye aynı apartmandasınız siz?
Ben nasıl konuşulması gerektiğinide bilmiyorum hemen sinirleniyorm eleştiriyorum. Eşimin ailesi çirkef hemen bağırıp dururlar eşime doğal olarak etkilenip arada kalıyor. Bana soruyor diye karından mı korkuyorsun diye üstüne gidiyorlar.
Biraz daha aktifim ama içim içimi yiyor acaba kötü birimiyim kendi elimle onları itiyor muyum diye.Ya ne çirkin durumlar bunlar. Böyle insanlarla aynı binada yaşıyorsanız ezilmemek için ya siz de biraz daha aktif olacaksınız ya da oradan taşınacaksınız.
Evet o yüzden ben eşime karışmam nerde kaldın diye hesapta sormamdeğil kayınaileler, görümceler, eltiler; eşlerin de birbirine özgür alan tanıması lazım. bu kadar dipdibelik iyi değil.
fazla muhabbet tez ayrılık getirir.
Benim bu kocamla başbaşa yemem lazım lafını da alıştırmam lazım kendime diyemediğim için sinir oluyorum çünküKendi aileme de eş ailesine uzaktayız eş ailesi evlendiğimde bi kere davet ettim o kdr bi daha gelmediler açıkçası bende özellikle arayıp davet etmedim görümcem evde 5 köpek besliyor bırakıp bi yere gitmiyor kp rahatsız bu yuzden kv çıkamıyor ama biz onlara gittiğimizde işte demedi olmasın bize de buyurun diyorum. Pandemi dolayısıyla zaten bi yere gitmiyoruz evdeyiz hep anca önemli bir şey olacak o zaman gittiğimde de gayet rahat sıcak yapılması gerekenleri yapıyoruz kulak takıyorum bazen bazen söylüyorum bitiyor dönüyoruz. Bence neyden rahatsızsanız söyleyin mesela kendi anneniz her geldiğinde kv çağırmayın bir şey derse de doğrudur anne dersin annemle konusmam gereken seyler vardı bu sefer böyle oldu deyiver anlar zaten .. Her yemek yiyişte gitme çağırma ben eşimle başbaşa yiyeceğim de tatlı tatlı onu da anlar en fazla bozulur o da onn problemi eşin senden yana ise kullan bnu
Bizimkilerde teşekkür etmez canım. Samimiyet verdkçe istiyorlar. Uzaktalar mı peki?Karşınızdaki insana göre değişir ama bu. Mesela ben ilk senelerde her hafta arardım kayınvalidemi. Baktım benim aramamı oğlu arattırıyor sanıyor. Kıymetimi bileceğine bana iyice tutumu değişti bıçak gibi kestim aramayı. Oğlu haftada bir arar konuşurlar. Ben aramam bayramdan bayrama. Onlar bize gelmezler pek, ben de bayramda bir iki gün yılda da iki kere beşer günlük giderim. Totalde yılda 15 günğ aşmaz gördüğüm. Benimki ama samimiyeti yanlış anlayan verdikçe daha çok isteyen tiplerdi. Memnuniyet duyup teşekkür eden tipler değillerdi. Senelerce her anneler gününde çiçek yolladım oğluma teşekkür etti. Üstüne oğlu anne eşim yollamış ona söyle dediğinde sen neden düşünmüyorsun demişti. O oldu mesela yollamam. Oğlu düşünsün. Madem kıymet bilmiyor, düzgün davranmıyor ben de artık özenli olmam dedim. Memnunım durumdan da