Eşimin ailesde sürekli dokundurur ev verdikleri için bana herkesin içinde. Bende bi zamanlar ne temizlik yapardım o evde der. Şimdi oturduğum eve adım atasım gelmiyor der. İmalı imalı siz siz olun oğlunuza ev vermeyin der benim yanımda kendi akrabalarına. Böyle yaptıkları içinde serinledim.Yoo asla. Araları gayet iyidir. Aynı şehirdeyiz. Eşim bizim memlekete taşındı. Ne onlar ne eşim bunla ilgili bir cümle kurmadılar. Sık sık görüşürüz. Ben ailesiyle limoniyim ama eşim misillemesini yapamaz.
Ama şu var eşim aileme ters ve soğuk davranırsa ben söylerim. Ki şunu hep söylerim, ikimizin de işi varken annesi gelip torununa iki saat bakmadı. Benim annem hala bakıyor, eli üstünde tabii ki eşit bir mesafede durmayacak. Eşime de hep söylerim, yapılan maddi manevi iyilikler ortada. Ne olursa olsun mesafe koyamaz. Yani evinde oturup da mesafe ben koydurmamEşimin ailesde sürekli dokundurur ev verdikleri için bana herkesin içinde. Bende bi zamanlar ne temizlik yapardım o evde der. Şimdi oturduğum eve adım atasım gelmiyor der. İmalı imalı siz siz olun oğlunuza ev vermeyin der benim yanımda kendi akrabalarına. Böyle yaptıkları içinde serinledim.
Ah canım benim Allah yardımcın olsun. Rabbim kolaylık versin. Çocuklarınla huzurla yaşa. İnan saygısızlığım yok herkese dışardan gözle soruyorum gıkım çıkma benim genel olarak sessiz sakin kendi halinde biriyimdir bağırmam kavga etmem. Kayınvalidem durduk yere laf sokuyor sırf sürekli bir arada değiliz istediklerini yapmıyorum gösteriş yaptığı millete kaynanamla çok iyiyiz imajı vermediğim için. Benimki balayına geldi ya sormadı bile. İstemeseydin sende diyor. Çok haklısın ilk zamanlar ne derse yaptım gönlünğ hoş tuttum baktım hayatımdan elimden gidiyor dur dedim anne gelemem evde işim var. Sürekli plan yapıyor eve kaçtım durmadım. Sonra noldu biliyormusun yaptığı 2 tabak yemeğin lafını soktu bana başıma kaktı ayağım incildi benim yürüyemiyorum bi yemek yaptında ayağını sakatladın dedi. Sırf istediğini yapmadım diye. Çocuğm olsa okula bıraksa istemediği bişeyi yaptığım için onuda kakıcak. Sürekli bu psikolojiyle yaşamak çok zor inanın.Evlerinde oturmayabilirsiniz o zaman. Bu sizin elinizde. Para her sey degildir ama cok seydir,su anki gelirinizle ev alabilir misiniz? Alabilirseniz hic durmayin. Laf sokan kendine sokar valla. Ama saygida kusur ediyorsaniz da laf yiyorsaniz bu sizin kusurunuz olur iste. Ben onceki mesajlarimda da soylemistim,gocmen mahallesinde oturuyorum,herkes kaynanasiyla seker bal gibi yasiyor,gozumle goruyorum. Beraber yasamanin nimetlerinden faydalaniyorlar valla az sey degil. En basiti size ornek vereyim,ben 5 sene calisamadim,neden? Cunku cocuguma bakacak insani gectim,O bakiciyi arada denetleyecek bir kv olsaydi alt katimda,emin olun gozumu kirpmadan tutardim. İsten eve gelirken cocugu aliyorum,sabahlari okula birakiyorum. Alt katimda bir babaanne olsa o birakirdi alirdi. Eve geliyorum sofra hazirla,yedir icir milleti,alt katta kv olsa o hazirlardi. Yapmaz demeyin,hos tutulan kvler gelinlerine yemek hazirliyor,yan apartmanimda var ornekleri. Goruyorum yanikebapci kedisi gibi onlara ozeniyorum. Gelin hanimla beraber cikiyoruz evden,o 8.30da cikmak icin 8.00de kalkiyor sabahlari makyaj yapiyor. Ben her sabah 5te uyaniyorum yemek yapiyorum cocugu okula zor yetistirip ise gidiyorum da makyaji isyerinde yapiyorum bunlar komik ama hayatimin gercekleri. Cok isterdim alt katta kv ile yasamak. Yemek yapsin,cocugu okula getirsin gotursun,ayda 1000-2000 lira verirdim cep harcligi niyetine. Siz kendinize bakin simdi,kvnizi hos tutsaniz bunlari yapar mi yapmaz mi? Deli degilse yapar.ama benim kv gibi akli dengesi yerinde olmayan bir manyaksa (torunu dogdugunda esime telefonda defol git amcanin karisina haber ver beni arama diyen insan bu) yapmayabilir. O zaman size hak veririm inanin.
Göreviniz sandıkları yerde kendinizi geri çekinDoğru söylüyorsunuz bende ilk başlarda istediğim için yaptım gittim sık sık ama sanki görevimmiş gibi olmaya başladı. Bu seferde istemediğim halde gittim kötü bilmesinler diye. Bizim evimiz ayrı nerdesiniz yemek yicez diye aramak nedir ya. O kadar bunaldım ki psikojikman evde yemek yapmıyordum kalır çöpe gider diye. Hazır yemek diye aradıklarındada eşim tamam diyor. Bu saatten sonra uğraşma diyor. Ama bi süre sonrada annesi gelin aldım ben yapsında ben yiyim diye laf etti. Sanki evde yemek mi yiyorsunz yapıyorsunda bilmem ne. Bilmiyorum o yüzden ne istiyorlar ne yapayım ben artık.
Anlıyorum canımAma şu var eşim aileme ters ve soğuk davranırsa ben söylerim. Ki şunu hep söylerim, ikimizin de işi varken annesi gelip torununa iki saat bakmadı. Benim annem hala bakıyor, eli üstünde tabii ki eşit bir mesafede durmayacak. Eşime de hep söylerim, yapılan maddi manevi iyilikler ortada. Ne olursa olsun mesafe koyamaz. Yani evinde oturup da mesafe ben koydurmam
Rabbim sabırlık versin inşallah o kadar güzel anlatmışsınız ki. Yaptıkça daha fazlasını istiyor bizimkide yaptıkça daha fazlasını. Ben seni kızım gibi görüyorum diyor ama bırakmıyor kocamla iki gezeyim. Başbaşa misafir alayım misafirliğe gideyim. Köye gitti gitmeden önce 4 gün birlikteydik aramadım 1 hafta laf sokuyor. Tekrar aradım tekrar laf sokuyor. Velhasıl kelam dediğiniz gibi herşey. Peki nasıldır gelin kaynana ilişkisi ne yapayımda su sızmasın ?Benim kayınvalidem iyidir , hoştur , severim , sayarım.
Lakin yok muydu bu tarz huyları vardı elbet.
Biz arabayla yarım saatlik mesafede oturuyoruz , çalışıyorum , sağolsun yemek yapardı arada sırada hafta içi gelip bırakırdı , yedek anahtarım vardı kendisinde. Başlarda arardı kızım yemek yaptım ileteyim mi diye fakat sonraları aramamaya başladı. Akşam eve gidiyorum bakıyorum ocağın üzerinde yemek var, tamam Allah razı olsun yapıyor getiriyor.
Bir kaç kez bu duruma şahit oldum . Yine böyle habersiz geldiği bir gün yedek anahtarı bizim evde unutmuş , sabah da erken gelmiş hani eve gelmemize yakın olsa beklerdi kapıda. Arıyor akşam beni , kızım anahtarı unutmuşum , dedim evet anne unutmuşşsun:) Ben sana veririm sonra dedim:) Bir kaç söyledi etti , bana da güvenemediniz ki anahtarını vermediniz falan diye , hatta eşim bir kez kendi anahtarını verdi , sonra kapıda kalınca gitti annesinden aldı anahtarını:)) Sonra da ev taşıdık falan , yine isteyecek oldu , anne vaktim yok ki anahtar yaptırmaya , denk gelirsem yaptırıp vereyim dedi. Sonra da istemedi zaten .
Daha öncede yazdım buraya , 2 gün de bir arardım , 2 haftada 1 giderdik hafta sonları.
Temizlik istemez , yemek istemez , tam tersi kurulu sofraya otururum , kalkarım bir kez de bana demez ki çayımı çorbamı koy diye. Tam tersi sen otur zaten çalışıyorsun evinde de yapıyorsun , benim işim ne der kendisi yapar .
Eşim babasını kaybetti , hamileydim 19 haftalık bebeğimi kaybettim , ardından babam beyin kanaması sonucu felç oldu . Btün bu durumlar 3 ay içinde yaşandı , peş peşe ağır kayıplar verdik.
Şimdi hakkını yiyemem , hastanede 4 gün yattım , 3 gün yanımda kaldı. Düşük tehlikesi yaşadığım zamanlarda da evimde kaldı Allah bin kere razı olsun.
Kayınpederim vefat ettiği zaman , kayınvalidemi her gün istisnasız her gün aradım . Aylarca bu böyle devam etti. Her hafta gittim , yetmedi hafta iç de işten çıkıp çıkıp gittim , yalnız kadın , bir ses ister dedim , sonuçta o benim annem gibiydi , ayırt etmedim.
Biraz ayırt etmek gerekliymiş sonradan anladım . Neyse benim bu aramalarım gelip gitmelerim eşime yetmemiş olacak ki , devamlı devamlı ister hale geldi. Örneğin Salı akşamı iş çıkışı gidiyorsak , Perşembe de istedi , Perşembe de gidiyorsak Pazar da istedi.
Ve gitmek istemediğimde de surat astı tartıştı . Yaşadığı kaybın üzerinden 7 ay geçmişti. Tamam dedim herkesin yas süreci aynı olmaz , çok ani oldu hepimiz için. Ama oldu . Hayat devam ediyor ki ben de bu süreçte 5 aylık yavrumu kaybettim , babam ağır hasta oldu . Yani herkes acı yaşıyor , bir şekilde üstesinden geliyoruz ama . Bir hafta sonu yine tartıştık eşimle , bir plan yaptık problem yok , kahvaltı hazırlıyoruz demez mi anneme geçelim , şaka gibi ya, 1 gün önce oradaydık bir de yani. Dedim ki seninle artık bu konuyu konuşmalıyız. Vay efendim ben nasıl öyle dermişim , bağırdı , sonra çıktı annesine gitti. Aradım ben de annesini dedim ki anne bak durum bu , ben artık bu konuda oğlunla baş edemiyorum beni anlamasını istiyorum ama anlamıyor , Neyse benim annem de bana oturmaya gelmişti , tabi eşimle konuşmuyorum ben. Annem anladı tartıştığımızı da ben söylemedim sebebini. Neyse kayınvalidemi gündüz çağırmış annem , gel kahve içelim demiş , derken konuyu konuşmuşlar , Akşama da bizimle konuştu 2 anne de . Gayet güzel ılımlı bir konuşmaydı . Dedim ki anne ben seni arıyor muyum , Allah razı olsun kızım arıyorsun , anne peki ben sana hemen hemen her hafta geliyor muyum , geliyorsun kızım Allah razı olsun , peki anne ben sana devamlı devamlı ya da bundan sonra her hafta gelmeye mecbur muyum ?
Cevabı tamam kızım geliyorsun da yük mü taşıyorsun sırtında sen zaten beni istemiyorsun :)
Gece 3 e kadar konuştuk ve son söylediği söz yukarıda yazdığım oldu . Ant içtim sonrasında ki 5 aylık yavrumu kaybettiğimde yanımdaydı bizzat gördü o halimi. Dedim ki kızım senin acınla kimse üzülmezken sen neden üzülesin ki . O an anladım o benim için bir anne değil sadece kayınvalide, ben de onun için bir evlat değilim, sadece gelinim.
Şimdi aramızdan su sısmaz. Ama kayınvalide ve gelin ilişkisinde:)
Sağolun bende yardım ederim ama sıvıştığım için aşçımıyım lan ben diye yine laf soktu :)Göreviniz sandıkları yerde kendinizi geri çekin
İnsan bir şeyi isterse yapar sonuçta
Ama bunun için maddi bağımlılığınız olmaması lazım eş ailesine
Sizin şartlar altında ne derece rest çekebilirsiniz bilmiyorum
Bazen bana da evde ne işin var ki muhabbeti yapılıyor mesela eşimin ailesi tarafından
Ben de ben böyle gezersem bizim evde işleri kim yapacak ay nasıl da işim var filan diye yuvarlayıp sıvışıyorum gayet
Veya çok yorgunum diyorum
Yakama yapışacak halleri yok sonuçta
Ha yeri geldi kayınvalideme gidip yemek yediğim çok oldu
Karşılığında sofra kurmaya toplamaya yardım ettim
Ben yapsam eminim onlar da pişman olurdu
Kayınvalidem harika yemek yapar çünkü
Yeri geldi işleri var diye bize yemeğe çağırdığım da çok oldu
Ortasını bulmak önemli
Içinden geldiği gibi davranmak önemli
Ama en önemlisi maddi olarak bağımsız olmak
Yani mesela bunu insan avantajına çevirirSağolun bende yardım ederim ama sıvıştığım için aşçımıyım lan ben diye yine laf soktu :)
Ben kendimce net olmakta buldum, anne bu hafta sonu isimiz var , anne cagirirdim ama misafirim var, anne yemeğim var , artık sen de yapip yorulma, sagol bugüne kadar yaptin vs. Onceden yuvarlak konusurdum , anne hafta sonu büyük ihtimalle gelemeyiz ama ben yine de esime sorayim derdim , bu kendimce gelemeyecegimizi anlatmakti ama pazar günü esimi arardi e hadi cay koydum gelmiyor musunuz olurdu.Rabbim sabırlık versin inşallah o kadar güzel anlatmışsınız ki. Yaptıkça daha fazlasını istiyor bizimkide yaptıkça daha fazlasını. Ben seni kızım gibi görüyorum diyor ama bırakmıyor kocamla iki gezeyim. Başbaşa misafir alayım misafirliğe gideyim. Köye gitti gitmeden önce 4 gün birlikteydik aramadım 1 hafta laf sokuyor. Tekrar aradım tekrar laf sokuyor. Velhasıl kelam dediğiniz gibi herşey. Peki nasıldır gelin kaynana ilişkisi ne yapayımda su sızmasın ?
O yüzden 1 haftadır rahatım kuru ekmekte yesek evimizde yenilcek. Ev konusunda da sürekli laf sokup dururlarsada duymazdan gelicem o laf eşime söylenmiş sonuçta aynı zamandaYani mesela bunu insan avantajına çevirir
Bi dahaki çağırdığında sana da zahmet veriyoruz diye davetini reddedin
Eşinize de niye kabul edemediğinizi anneni yormak istemiyorum ben de işten gelince yorgun oluyorum 4 kişilil yemek yapamıyorum diye açıklayın
Tertemiz kurtuldunuz işte
Lan diyen birine hiçbi şey anlatasım gelmez gerçi ama
Bizimkide aynı yok yvrum ne yorulcam yaparım ederim gelin oturun ama istediğini bi kere yapmayınca benden kötüsü olmadı. Ama misafiriniz gelmicekse işiniz yoksa herkea içinde diyince ne işiniz var ne misafiri derse ya da eşiniz benim haberim yok derse ?Ben kendimce net olmakta buldum, anne bu hafta sonu isimiz var , anne cagirirdim ama misafirim var, anne yemeğim var , artık sen de yapip yorulma, sagol bugüne kadar yaptin vs. Onceden yuvarlak konusurdum , anne hafta sonu büyük ihtimalle gelemeyiz ama ben yine de esime sorayim derdim , bu kendimce gelemeyecegimizi anlatmakti ama pazar günü esimi arardi e hadi cay koydum gelmiyor musunuz olurdu.
Çoğunluğu öyle maalesefHepsi aynı bunların yemin ediyorum ya.
Duymazdan gelin ama eşinizi de doldurmayın bence boşunaO yüzden 1 haftadır rahatım kuru ekmekte yesek evimizde yenilcek. Ev konusunda da sürekli laf sokup dururlarsada duymazdan gelicem o laf eşime söylenmiş sonuçta aynı zamanda
Cok tesekkur ederim, ben size de hak veriyorum ama ne az yapin ne fazla. Her gun de gitmeyin ama gidin. Yemek yaptiginizda ona da ayirin. Gezmeye cikarken hadi sen de gel deyin,ufak tefek seyler yapsaniz yeterli. Bazilarini da gormeyeceksiniz duymayacaksiniz elbet. Hayir demeyi ,dur demeyi bilmek lazim. Biz rahmetli dedenin miraslik fabrikasini satin alacaktik,tum varislerine paylarini odeyip,kv dedi ki kardesi de ortak olacak. Sordum,para veriyor mu kizin diye. Hayir dedi. O zaman ortak olamaz izin vermiyorum dedim. Sonradan durmasi gereken yeri bildi kv. Siz de oyle yapin,ne az ne fazla. Yeri geldiginde hayir demek lazim. Kv de durmasi gerektigini bilmeliAh canım benim Allah yardımcın olsun. Rabbim kolaylık versin. Çocuklarınla huzurla yaşa. İnan saygısızlığım yok herkese dışardan gözle soruyorum gıkım çıkma benim genel olarak sessiz sakin kendi halinde biriyimdir bağırmam kavga etmem. Kayınvalidem durduk yere laf sokuyor sırf sürekli bir arada değiliz istediklerini yapmıyorum gösteriş yaptığı millete kaynanamla çok iyiyiz imajı vermediğim için. Benimki balayına geldi ya sormadı bile. İstemeseydin sende diyor. Çok haklısın ilk zamanlar ne derse yaptım gönlünğ hoş tuttum baktım hayatımdan elimden gidiyor dur dedim anne gelemem evde işim var. Sürekli plan yapıyor eve kaçtım durmadım. Sonra noldu biliyormusun yaptığı 2 tabak yemeğin lafını soktu bana başıma kaktı ayağım incildi benim yürüyemiyorum bi yemek yaptında ayağını sakatladın dedi. Sırf istediğini yapmadım diye. Çocuğm olsa okula bıraksa istemediği bişeyi yaptığım için onuda kakıcak. Sürekli bu psikolojiyle yaşamak çok zor inanın.
Haklısınız aile sonuçtaDuymazdan gelin ama eşinizi de doldurmayın bence boşuna
Er ya da geç iyi oluyorlar kötü siz olursunyz
Ay ben bunu desem kaynanam üstüme atlar kardeş arasında sanane der evlatlarında evlatlarım diyip duruyorCok tesekkur ederim, ben size de hak veriyorum ama ne az yapin ne fazla. Her gun de gitmeyin ama gidin. Yemek yaptiginizda ona da ayirin. Gezmeye cikarken hadi sen de gel deyin,ufak tefek seyler yapsaniz yeterli. Bazilarini da gormeyeceksiniz duymayacaksiniz elbet. Hayir demeyi ,dur demeyi bilmek lazim. Biz rahmetli dedenin miraslik fabrikasini satin alacaktik,tum varislerine paylarini odeyip,kv dedi ki kardesi de ortak olacak. Sordum,para veriyor mu kizin diye. Hayir dedi. O zaman ortak olamaz izin vermiyorum dedim. Sonradan durmasi gereken yeri bildi kv. Siz de oyle yapin,ne az ne fazla. Yeri geldiginde hayir demek lazim. Kv de durmasi gerektigini bilmeli
Bizde de sana ne diyemedi ama “onlar kardesssss” dedi. Olabilir ,biz para odeyip alacagiz,kizin cok istiyorsa ortaklik aha alsin parasini gelsin tapuya dedim. Yoksa da ortaklik olmaz,ama dede yadigaridir,arada gelip goreyim derse buyursun basimin ustunde yeri var ,misafirim olsun dedimAy ben bunu desem kaynanam üstüme atlar kardeş arasında sanane der evlatlarında evlatlarım diyip duruyor
Annenizde de hata var. Her geldiğinde kaynanayi cagir. Sizi davet ederler annen yine çağır der. Kadının size garezimi var. Annize ilk dur deyin bence. Kaynanayida her geldiğinde çağırmayın gerek yok. Alistirirsaniz sonra bas8niz fena ağrır.Evet aykırı ama inanın 7 aydır nasıl çabaladığımı görseniz helal dersiniz :) yılmadım yılmicam. Sürekli bir arada evlatlarıyla birlikte olmak istiyor. Ama biz ayrı aileyiz. Geçen geldi annem çağırmadım anneme laf sokmuş sesiniz çıkmıyor diye :) umrumda değil hesap vericek değilim. Abartmıyorum dimi saygısızlıkta yapmıyorum. Annem yemeğe çağırıyor kaynananda gelsin diyor kayınvalidem kızım gelcek burda yicektik diyor. Bende misafirin varmış anne sen gelme ben kocamla giderim diyorum. Ama doğrusu bu değilmi ? Ben kötü değilim dimi öyle hissettiriyorlar bana
Hahah biraz daha çalışmam lazım bu noktaya gelmem içinBizde de sana ne diyemedi ama “onlar kardesssss” dedi. Olabilir ,biz para odeyip alacagiz,kizin cok istiyorsa ortaklik aha alsin parasini gelsin tapuya dedim. Yoksa da ortaklik olmaz,ama dede yadigaridir,arada gelip goreyim derse buyursun basimin ustunde yeri var ,misafirim olsun dedimustume atlayaydi kendi kaybederdi