Evlilik,eş ailesi, geçinmek ve mesafe.

Eşimin ailesde sürekli dokundurur ev verdikleri için bana herkesin içinde. Bende bi zamanlar ne temizlik yapardım o evde der. Şimdi oturduğum eve adım atasım gelmiyor der. İmalı imalı siz siz olun oğlunuza ev vermeyin der benim yanımda kendi akrabalarına. Böyle yaptıkları içinde serinledim.

Ama şu var eşim aileme ters ve soğuk davranırsa ben söylerim. Ki şunu hep söylerim, ikimizin de işi varken annesi gelip torununa iki saat bakmadı. Benim annem hala bakıyor, eli üstünde tabii ki eşit bir mesafede durmayacak. Eşime de hep söylerim, yapılan maddi manevi iyilikler ortada. Ne olursa olsun mesafe koyamaz. Yani evinde oturup da mesafe ben koydurmam

Ah canım benim Allah yardımcın olsun. Rabbim kolaylık versin. Çocuklarınla huzurla yaşa. İnan saygısızlığım yok herkese dışardan gözle soruyorum gıkım çıkma benim genel olarak sessiz sakin kendi halinde biriyimdir bağırmam kavga etmem. Kayınvalidem durduk yere laf sokuyor sırf sürekli bir arada değiliz istediklerini yapmıyorum gösteriş yaptığı millete kaynanamla çok iyiyiz imajı vermediğim için. Benimki balayına geldi ya sormadı bile. İstemeseydin sende diyor. Çok haklısın ilk zamanlar ne derse yaptım gönlünğ hoş tuttum baktım hayatımdan elimden gidiyor dur dedim anne gelemem evde işim var. Sürekli plan yapıyor eve kaçtım durmadım. Sonra noldu biliyormusun yaptığı 2 tabak yemeğin lafını soktu bana başıma kaktı ayağım incildi benim yürüyemiyorum bi yemek yaptında ayağını sakatladın dedi. Sırf istediğini yapmadım diye. Çocuğm olsa okula bıraksa istemediği bişeyi yaptığım için onuda kakıcak. Sürekli bu psikolojiyle yaşamak çok zor inanın.

Göreviniz sandıkları yerde kendinizi geri çekin
İnsan bir şeyi isterse yapar sonuçta
Ama bunun için maddi bağımlılığınız olmaması lazım eş ailesine
Sizin şartlar altında ne derece rest çekebilirsiniz bilmiyorum

Bazen bana da evde ne işin var ki muhabbeti yapılıyor mesela eşimin ailesi tarafından
Ben de ben böyle gezersem bizim evde işleri kim yapacak ay nasıl da işim var filan diye yuvarlayıp sıvışıyorum gayet
Veya çok yorgunum diyorum
Yakama yapışacak halleri yok sonuçta

Ha yeri geldi kayınvalideme gidip yemek yediğim çok oldu
Karşılığında sofra kurmaya toplamaya yardım ettim
Ben yapsam eminim onlar da pişman olurdu
Kayınvalidem harika yemek yapar çünkü
Yeri geldi işleri var diye bize yemeğe çağırdığım da çok oldu

Ortasını bulmak önemli
Içinden geldiği gibi davranmak önemli
Ama en önemlisi maddi olarak bağımsız olmak

Anlıyorum canım

Rabbim sabırlık versin inşallah o kadar güzel anlatmışsınız ki. Yaptıkça daha fazlasını istiyor bizimkide yaptıkça daha fazlasını. Ben seni kızım gibi görüyorum diyor ama bırakmıyor kocamla iki gezeyim. Başbaşa misafir alayım misafirliğe gideyim. Köye gitti gitmeden önce 4 gün birlikteydik aramadım 1 hafta laf sokuyor. Tekrar aradım tekrar laf sokuyor. Velhasıl kelam dediğiniz gibi herşey. Peki nasıldır gelin kaynana ilişkisi ne yapayımda su sızmasın ?

Sağolun bende yardım ederim ama sıvıştığım için aşçımıyım lan ben diye yine laf soktu :)

Sağolun bende yardım ederim ama sıvıştığım için aşçımıyım lan ben diye yine laf soktu :)
Yani mesela bunu insan avantajına çevirir
Bi dahaki çağırdığında sana da zahmet veriyoruz diye davetini reddedin
Eşinize de niye kabul edemediğinizi anneni yormak istemiyorum ben de işten gelince yorgun oluyorum 4 kişilil yemek yapamıyorum diye açıklayın
Tertemiz kurtuldunuz işte

Lan diyen birine hiçbi şey anlatasım gelmez gerçi ama

Ben kendimce net olmakta buldum, anne bu hafta sonu isimiz var , anne cagirirdim ama misafirim var, anne yemeğim var , artık sen de yapip yorulma, sagol bugüne kadar yaptin vs. Onceden yuvarlak konusurdum , anne hafta sonu büyük ihtimalle gelemeyiz ama ben yine de esime sorayim derdim , bu kendimce gelemeyecegimizi anlatmakti ama pazar günü esimi arardi e hadi cay koydum gelmiyor musunuz olurdu.

O yüzden 1 haftadır rahatım kuru ekmekte yesek evimizde yenilcek. Ev konusunda da sürekli laf sokup dururlarsada duymazdan gelicem o laf eşime söylenmiş sonuçta aynı zamanda

Bizimkide aynı yok yvrum ne yorulcam yaparım ederim gelin oturun ama istediğini bi kere yapmayınca benden kötüsü olmadı. Ama misafiriniz gelmicekse işiniz yoksa herkea içinde diyince ne işiniz var ne misafiri derse ya da eşiniz benim haberim yok derse ?

O yüzden 1 haftadır rahatım kuru ekmekte yesek evimizde yenilcek. Ev konusunda da sürekli laf sokup dururlarsada duymazdan gelicem o laf eşime söylenmiş sonuçta aynı zamanda
Duymazdan gelin ama eşinizi de doldurmayın bence boşuna
Er ya da geç iyi oluyorlar kötü siz olursunyz

Cok tesekkur ederim, ben size de hak veriyorum ama ne az yapin ne fazla. Her gun de gitmeyin ama gidin. Yemek yaptiginizda ona da ayirin. Gezmeye cikarken hadi sen de gel deyin,ufak tefek seyler yapsaniz yeterli. Bazilarini da gormeyeceksiniz duymayacaksiniz elbet. Hayir demeyi ,dur demeyi bilmek lazim. Biz rahmetli dedenin miraslik fabrikasini satin alacaktik,tum varislerine paylarini odeyip,kv dedi ki kardesi de ortak olacak. Sordum,para veriyor mu kizin diye. Hayir dedi. O zaman ortak olamaz izin vermiyorum dedim. Sonradan durmasi gereken yeri bildi kv. Siz de oyle yapin,ne az ne fazla. Yeri geldiginde hayir demek lazim. Kv de durmasi gerektigini bilmeli

Ay ben bunu desem kaynanam üstüme atlar kardeş arasında sanane der evlatlarında evlatlarım diyip duruyor

Ay ben bunu desem kaynanam üstüme atlar kardeş arasında sanane der evlatlarında evlatlarım diyip duruyor
Bizde de sana ne diyemedi ama “onlar kardesssss” dedi. Olabilir ,biz para odeyip alacagiz,kizin cok istiyorsa ortaklik aha alsin parasini gelsin tapuya dedim. Yoksa da ortaklik olmaz,ama dede yadigaridir,arada gelip goreyim derse buyursun basimin ustunde yeri var ,misafirim olsun dedim ustume atlayaydi kendi kaybederdi

Annenizde de hata var. Her geldiğinde kaynanayi cagir. Sizi davet ederler annen yine çağır der. Kadının size garezimi var. Annize ilk dur deyin bence. Kaynanayida her geldiğinde çağırmayın gerek yok. Alistirirsaniz sonra bas8niz fena ağrır.

Şöyle yazmışsınız bizimkiler bana geldiğinde kaynanamgili de çağırmak zorunda kalıyorum. Tabi ki çağıracaksın. Aynı binada oturmazsan tamam da aynı binadaysan ayıp olur sofraya 2 tabak 3 tabak fazla koysan sorun olmaz. Azıcık empati yapın aynı şeyi gelininiz annenize yapsa Allah aşkına annenin gücüne gitmezmi? Gelinin anne babası gelmiş burdan bize söylememiş demez mi? Kaynana düşman değil ya sevdiğinizin annesi, kendi anneniz gibi görmeseniz bile eşinizin hatrına saygı duyun. Ailemle eşimle zaman geçirmek istiyorum yazmışsınız belli ki eşinin ailesini de ailen gibi görmüyorsun. Daha önce de konu açmıştınız eşim annesine 200.300 TL verdi kadın vermedi diye böyle küçük hesaplar yaparak, malesef huzurlu olmanız zor olur. Ben bile 7 kat yabancı eşinizin ailesine karşı önyargılı oldugunuzu hissedebiliyorum. Eşinizin ailesi de hissetmiş olmalı ki size karşı soğuk davranmış. Yapmayın böyle şeyler, 3 günlük dünya gerçek derdi olan insanlar var. Şükür edin elinizde olanlara.

Hahah biraz daha çalışmam lazım bu noktaya gelmem için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…