Aynı apartmanda olmayan kızıylada aynı hatta daha abartılı damat nasıl dayanıyor anlamıyorum. Bi kere gelmicem evimde dinlencem dedi diye niye gelmiyor ki çok sinir oldum dedi. Eşimde sanane anne adamın kararı dedi. Benim için de diyor izin günü kızın plan yapmayın. Anlamıyorlar. Karakterleri öyle.konu yine hoooop aynı apartmanda oturmaya geliyor.
evin uzak olsa annenlerin geldiğini görmez ve bizi çağırmadın vs diyemez, her yemeğe çağıramaz yada pat diye senin evine damlayamaz. bizim evimiz, oğlumun evi istediğim gibi gelir giderim diye düşünüyorlar.
aynı apartmanda mesafe zor,
mesafe olmazsa mutlu olman zor,
mesafe koyarsan ve anlamazlarsa aynı binada kavga etmen zor
ya bu deveyi gütmeli ya bu diyardan gitmeli
Ben nasıl konuşulması gerektiğinide bilmiyorum hemen sinirleniyorm eleştiriyorum. Eşimin ailesi çirkef hemen bağırıp dururlar eşime doğal olarak etkilenip arada kalıyor. Bana soruyor diye karından mı korkuyorsun diye üstüne gidiyorlar.Bak bu senin eşinle kurduğun ortak bir hayat. Bu hayatı nasıl yaşayacağınızın parametrelerini siz ikiniz baş başa belirleyeceksiniz. Belirledikten sonra da birbirinize arka çıkacak ve kimsenin huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyeceksiniz.
Sizde sanki biraz da eşinizle ilgili bir emin olamama durumu var. Olası bir geniş aile tartışmasında sizin yanınızda değil, onların yanında duracağından endişeleniyorsunuz. Önce eşinizle konuşup bu endişelerinizden kurtulun. Ailelerle olan ilişkiler konusunu enine boyuna eşinizle konuşup bir yol belirleyin.
Geçen iş yerinde biriyle tanıştım .Bu kişi edebiyat ögretmeni ve atanamamış. Henüz 30 yaşında. Gözünün birine kan oturmuş. Sordum işte anlattı. Kv si ile aynı binadaymış, eşi tek çocukmuş. Hamilelikte sinirden gözüne kan oturmuş. Çok doktora gitmiş ve tedavisi yokmuş. Bu yaşta saçlarında stresten bi ton beyazlar çıkmış. Kızım haline çok üzüldüm. Eşi ne güzel hergün anne babasını görüyor. Onlar kira vermemek için bu kız stresten neler yaşıyor. Sonuç olarak aynı bina pişmanlıktır. Büyük konusmuyorum ama benım üzerime yapsalar, 2ev birden verseler aynı bina degil, aynı semte bile gitmezdim. Ki çevremde çok görüyorum. Eş ailelerinin beklentileri bitmiyor. Ben olsam şimdiden mesafeni korurum. Eşim trip atsa bile annesini çagırmazdım. Herseye damlamak zorunda degil, belkı özel bırsey konuscak sınız. Eşin kırılırsa kırılsın. Bende basta cok taviz verdım. Ama sonra kavga ede ede bırseyler düzelmeye basladı. Tek çözüm gercekten bu cinnet gecırmek. Ve kvye dırek söylemek. Ben dırek söyledım kurtuldumTecrübeniz için teşekkür edermEvet başkalarını kırmamak için kendimi kırmaya başladım. Anlatmaya çalışmakta çözüm değil direk söylemek gerek. Bi ara belirli günler çalışıyordum her izin günümde arayıp kahvaltıya çağırıyordu. Diyordum iyi niyetinden olabilir gittm bu seferde ben çağırmıyorum diye laf sokmaya başladı. Gittim şuraya gidelim diye plan kitlediler. Aslında benim hatam yok gelemem işim var demem gerekiyordu.
Evet canım zor ben biraz çalıştığım için daha az bunalıyorum. Gidicekleri için de kötü olmamaya çalışıyorum.Zor gerçekten. Kendimi yavaş yavaş düzeltmeye ve çeki düzen vermeye başladım. En iyi ayrı şehirlerGeçen iş yerinde biriyle tanıştım .Bu kişi edebiyat ögretmeni ve atanamamış. Henüz 30 yaşında. Gözünün birine kan oturmuş. Sordum işte anlattı. Kv si ile aynı binadaymış, eşi tek çocukmuş. Hamilelikte sinirden gözüne kan oturmuş. Çok doktora gitmiş ve tedavisi yokmuş. Bu yaşta saçlarında stresten bi ton beyazlar çıkmış. Kızım haline çok üzüldüm. Eşi ne güzel hergün anne babasını görüyor. Onlar kira vermemek için bu kız stresten neler yaşıyor. Sonuç olarak aynı bina pişmanlıktır. Büyük konusmuyorum ama benım üzerime yapsalar, 2ev birden verseler aynı bina degil, aynı semte bile gitmezdim. Ki çevremde çok görüyorum. Eş ailelerinin beklentileri bitmiyor. Ben olsam şimdiden mesafeni korurum. Eşim trip atsa bile annesini çagırmazdım. Herseye damlamak zorunda degil, belkı özel bırsey konuscak sınız. Eşin kırılırsa kırılsın. Bende basta cok taviz verdım. Ama sonra kavga ede ede bırseyler düzelmeye basladı. Tek çözüm gercekten bu cinnet gecırmek. Ve kvye dırek söylemek. Ben dırek söyledım kurtuldum
kızıyla olabilir tabi. damadı da ev oturmasına götürmediği için sorun olmamıştır.Aynı apartmanda olmayan kızıylada aynı hatta daha abartılı damat nasıl dayanıyor anlamıyorum. Bi kere gelmicem evimde dinlencem dedi diye niye gelmiyor ki çok sinir oldum dedi. Eşimde sanane anne adamın kararı dedi. Benim için de diyor izin günü kızın plan yapmayın. Anlamıyorlar. Karakterleri öyle.
Çoğu şeyi duymamazlıktan geliyorum inanın. Yaptığım saygısızlıkta yok aslında kahvaltıya da gelirler çaya da. Üstelik çalışıyorum. Şuraya gidelim derler tamam ama anne evim dağınık derim kalsın boşver der. Yemeğe çağırırlar inat etmem giderim. Akrabaya giderler tamam derim. Misafirleri gelir inerim. Ama rahatsız oluyorum bi kere yapıyorsam 2 kere yapmıyorum banane misafirlerinden evimde işim oluyor. Ama mesafeli davrandıkça benden yakınıyor soğuyor gibi hissediyorum belkide böyle olmalıdır. Eşimi doldururlar mı acaba.
çalışmanız sizin için büyük avantaj maddi manevi kafa rahatlığınız için hafta sonuları plan yaparsanız eşinizle veya arkadaşlarınızla zaten bunu 3-5 kere tekrarlayınca sizi planlarına dahil etmiycektir eşinizle sorun olmaması için ara sıra siz teklif edin hadi annenleri çağır hatta siz arayın buyrun gelin diye eşinizede bu konuda baskı yapmayın istersen ailenle zaman geçirebilirsin bende gelmek isterdim ama plan yaptım vs vs diyin çünkü onu çok yönlendirirseniz hem eşinizle hem karşı tarafla problem yaşarsınız ve şansınız varsa başka şeyleri bahane ederek ikametkahınızı mutlaka değiştirinMerhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınızSizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim
Anladım canım çok mantıklı bi kaç kere hayır demem yeterli oluyor haklısın. Bende zaten en son ailesni çağırmasını kardeşininde gelebileceğini söyledim bidahakine hayır dicem.çalışmanız sizin için büyük avantaj maddi manevi kafa rahatlığınız için hafta sonuları plan yaparsanız eşinizle veya arkadaşlarınızla zaten bunu 3-5 kere tekrarlayınca sizi planlarına dahil etmiycektir eşinizle sorun olmaması için ara sıra siz teklif edin hadi annenleri çağır hatta siz arayın buyrun gelin diye eşinizede bu konuda baskı yapmayın istersen ailenle zaman geçirebilirsin bende gelmek isterdim ama plan yaptım vs vs diyin çünkü onu çok yönlendirirseniz hem eşinizle hem karşı tarafla problem yaşarsınız ve şansınız varsa başka şeyleri bahane ederek ikametkahınızı mutlaka değiştirin
Çok haklısınız evet. Bi kaç kere yemeğe sık gittim kahvaltıya da ama çalıştığım için çağıramadım. Kayınvalidem ne dedi biliyor musun sanki evde yemek mi yiyorsunuz yapıyormusun dedi laf söyledi. İşte o gün sesimi çıkardım. Peki misafirleri geldiğinde ne yapmam lazım mesela kızı damadı aşağıda hep birlikte ne diyeceğim ki istemiyorum mu ya da her misafirleri geldiğinde neden gidiyoruz mu ? Asi olmam eşimi benden soğutmaz dimi. Fikirleriniz ve sözleriniz çok mantıklı geldi teşekkür ederim uyguluyacağımAy sizden soğusa ne olacak ya? Asıl içli dişli olursanız sorun yaşarsınız. Siz her şeye evet diyorsunuz ve bu yaptiklariniz yarın göreviniz olacak, iste o zaman bir gün yapmayınca sizden kötüsü olmayacak. Misafiri gelirse gelsin misafir onun siz neden iniyorsunuz? Esiniz ailesinin kuklası olmadığınız için dolduracaklar ve dolmaya müsait bir tipse zaten her şekilde doldururlar. Böyle sürekli başkalarına iyi olma çabası, sesinizi çıkarmamanız, şuraya gidelim deyince gitmeniz falan çok yorucu ya böyle hayat geçmez. Evlilik bu değil yani. Siz saygınızı eksik etmezsiniz oldu bitti. Daha fazlasını yaparsanız her zaman daha fazlasını beklerler. Insanogluna yaranamazsınız. Kendi sınırlarınızı cizin derim.
Haklısınız. Geçen komple kahvaltıya gitmişler kızı damadı akrabalarına eşime yazmışlar bende uyuyordum eşim gelmicez demiş. Öğlen gelmişş şey diyor neden gelmediniz. İşimiz vardı anne anca topladık hem uyuyordum dedim. Gelince dünyanın işi ni yaptım yapardın yavrum diyor. Herşeye cevap yaAnlıyorum seninle de vakit geçirmek istiyor ama şu var, sen çalışıyorsun.
Bizimki de ilk başta sürekli gelin gidin, hafta sonu gelir derdi.
Bir gün dedim ki anne iyi güzel çağırıyorsun ama farkındaysan bizim bir evimiz var ve o ev iş istiyor dedim.
Haklısın dedi.
Bazen kırılmadan kırmak gerekir ki o insan seni öyle anlar.
Ayrıca ben kötü olmak istemiyorum lafını da anlamıyorum.
Bunun için kötü olacaksa olsun zaten.
Yanlis. Sinirlarinizi cizmezseniz en ufak seyde siz kotu olacaksiniz zaten. Lutfen mesafenizi( eger istediginiz buysa elbette) belli edin. Beni de kayinvalidem ilk zamanlar filancalar gelecek gel sende diye cagirirdi. Bir kez gitmis bulundum ve hayatimda gic gormedigim dugunume bile gelmemis merakli akraba tipleri, anca beni suzduler suzduler ve millete hizmet etmek durumunda kaldim tum gun. Ne iki sohbet benimle ne bisey. Kayinvalidemin amaci onlara karsi uzerimden gosteris yapmakti o zaman anladim. Kimse kusura bakmasin da ben o minvalde bir gelin degilim. Bi daha da gitmedim.Çoğu şeyi duymamazlıktan geliyorum inanın. Yaptığım saygısızlıkta yok aslında kahvaltıya da gelirler çaya da. Üstelik çalışıyorum. Şuraya gidelim derler tamam ama anne evim dağınık derim kalsın boşver der. Yemeğe çağırırlar inat etmem giderim. Akrabaya giderler tamam derim. Misafirleri gelir inerim. Ama rahatsız oluyorum bi kere yapıyorsam 2 kere yapmıyorum banane misafirlerinden evimde işim oluyor. Ama mesafeli davrandıkça benden yakınıyor soğuyor gibi hissediyorum belkide böyle olmalıdır. Eşimi doldururlar mı acaba.
Ah evet benimkide gösteriş için götürüyor. Sürekli hatta birlikteyken instagrama durum at der. Sınırlarımı çizmek istiyorum ama bunu öğrenmem gerek. Bana sormuyorki yarın kahvaltıya gelirsiniz şuraya tamam mı annemm diyor. Ne dicem ki tamam diyorum o an kalıyorum. Baktım baş edemiyorum yiyip yiyip kaçtım. Sonra laf soktu işte dahada çağırmıyorYanlis. Sinirlarinizi cizmezseniz en ufak seyde siz kotu olacaksiniz zaten. Lutfen mesafenizi( eger istediginiz buysa elbette) belli edin. Beni de kayinvalidem ilk zamanlar filancalar gelecek gel sende diye cagirirdi. Bir kez gitmis bulundum ve hayatimda gic gormedigim dugunume bile gelmemis merakli akraba tipleri, anca beni suzduler suzduler ve millete hizmet etmek durumunda kaldim tum gun. Ne iki sohbet benimle ne bisey. Kayinvalidemin amaci onlara karsi uzerimden gosteris yapmakti o zaman anladim. Kimse kusura bakmasin da ben o minvalde bir gelin degilim. Bi daha da gitmedim.
Çok haklısınız evet. Bi kaç kere yemeğe sık gittim kahvaltıya da ama çalıştığım için çağıramadım. Kayınvalidem ne dedi biliyor musun sanki evde yemek mi yiyorsunuz yapıyormusun dedi laf söyledi. İşte o gün sesimi çıkardım. Peki misafirleri geldiğinde ne yapmam lazım mesela kızı damadı aşağıda hep birlikte ne diyeceğim ki istemiyorum mu ya da her misafirleri geldiğinde neden gidiyoruz mu ? Asi olmam eşimi benden soğutmaz dimi. Fikirleriniz ve sözleriniz çok mantıklı geldi teşekkür ederim uyguluyacağım
Ben bekarım..Ama hayatta hep şundan yanayım tatlı bir samimiyet ama arada gene de önlem amaçlı seviyeli olmakta fayda var..İki kişiyi evin kapısını kapatınca 3.kişiler etki etmesin diye..Tabii ki iyi olmak,saygı göstermek lazım çünkü bu insanın eşine saygısı..Merhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınızSizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim
Haklısınız. Geçen komple kahvaltıya gitmişler kızı damadı akrabalarına eşime yazmışlar bende uyuyordum eşim gelmicez demiş. Öğlen gelmişş şey diyor neden gelmediniz. İşimiz vardı anne anca topladık hem uyuyordum dedim. Gelince dünyanın işi ni yaptım yapardın yavrum diyor. Herşeye cevap ya
Evet canım çok az kişi ağırlandı pandemiden dolayıbunu organize etmek sizin elinizde
bugün görümceyi çağırırsın yalnız daha genç işi olsun dedim dersin
bir seferinde kv yi yalnız çağırırsın bir seferinde görümceli yaparsın
bir seferinde annenler gelince kv yi çağırırsın
ikincide annene de geçen çağırdık görüştünüz bu sefer biz bize kalalım dersin
ama bunun kararını erkeklere bırakırsan onlar anlamaz ki
kardeşi neden dışlamış olsun ki
evi ayrı köyü ayrı ayrı ayrı çağırırız biz onlara da gideriz dersin
kalabalıkta yemekler tek tip oluyor de dört kişiye farklı sunumlarla yemek hazırlayayım de bahane mi yok
bu arada tüm yazdıklarım pandemi dışı hikayelerdir 7 aydır evli iseniz evinizde kimseyi ağırlamamış olmanız gerekirdi
Manipulasyon iste. Tatli dille yapiyormus. Hayir bundan memnunsaniz hicbir diyecegim olmazdi ama bu sizi geriyor artik belli ki. Cunku ödün ödünü dogurur ve sonu gelmez. Diyelim ki yine emrivaki yapiyor cagiriyor, suan filanca isim var ya da o gun uygun degilim anne deyiverin. Sizin de kendinize ait bir hayatiniz var ve kimseye sizin adiniza plan yapma hakki tanimayin. Sahsen benim en rahatsiz olacagim durum. Kisisel alanima girilmis gibi hissederdim ben boyle bir durumda.Ah evet benimkide gösteriş için götürüyor. Sürekli hatta birlikteyken instagrama durum at der. Sınırlarımı çizmek istiyorum ama bunu öğrenmem gerek. Bana sormuyorki yarın kahvaltıya gelirsiniz şuraya tamam mı annemm diyor. Ne dicem ki tamam diyorum o an kalıyorum. Baktım baş edemiyorum yiyip yiyip kaçtım. Sonra laf soktu işte dahada çağırmıyor
Evet çok haklısınız aslında peki ya eşim gitmek isterse ?Misafirleri geldiğinde bir şey yapmanız gerekmiyor ki. Misafir onun, kız onun, damat onun bırakın evlerinde otursunlar. Sizlik bir durum yok oturun evinizde. Cagırırlarsa da isim var inş.bir dahaki sefere size katılırım dersiniz.
Bunlar asılık değildir. Kendi evinizde kendı dizeniniz ver, sınırlarınız var diye asi olmuş olmazsınız.
Yanlis. Sinirlarinizi cizmezseniz en ufak seyde siz kotu olacaksiniz zaten. Lutfen mesafenizi( eger istediginiz buysa elbette) belli edin. Beni de kayinvalidem ilk zamanlar filancalar gelecek gel sende diye cagirirdi. Bir kez gitmis bulundum ve hayatimda gic gormedigim dugunume bile gelmemis merakli akraba tipleri, anca beni suzduler suzduler ve millete hizmet etmek durumunda kaldim tum gun. Ne iki sohbet benimle ne bisey. Kayinvalidemin amaci onlara karsi uzerimden gosteris yapmakti o zaman anladim. Kimse kusura bakmasin da ben o minvalde bir gelin degilim. Bi daha da gitmedim.