Evlilik,eş ailesi, geçinmek ve mesafe.

Sunshine1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
8.960
8.432
26
Merhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınız Sizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim

canım siz iki kişilik ailesiniz sonuçta yemeği evinde başbaşada yiyebilirsin her zaman çağırmak yada beraber yemek gibi zorunluluk yok bence , sana sormadan plan yapılıyorsa bence konuşmalısın çalışan bir bayan kendine evine eşine ancak hafta sonları vakit ayırılıyor

Kayinvalidenizle aynı binada oturuyorsunuz ama kendi aileniz size geldiğinde ailenizle yemek bile yiyemiyorsunuz? Sebep? Eşiniz neden zorluyor? Eşiniz 2 kişilik bir evlilik yaptığının farkında değil sanırım. Bana çok fazla içli dişli geldiniz ben çekemem böyle ama 7 aydır dayandiginiza göre size uygun demek ki.

Yok yok değil banada uygun değil bende bunalıyorum. Annem ayıp olur kaynananıda çağır diyor bende eşime söylüyorum. Kaynanamda kardeşinide çağırsana abisisin dışlama diyor. Eşimde bana soruyor alınıyor bana diyor bende eşim için tamam diyorum. Ama dememem gerek biliyorum. Çok içli dışlılar. Çözümü nedir bunun ?

Neyin ayıbı ya orası sizin eviniz. Öyle düşünürseniz kayinvalideyle aynı binada otururken annenize ayıp olmuyor mu? Çözüm mesafe ama aynı binada nasıl olacak bilemedim. Kaldı ki size sormadan plan falan yapıyorlarmış demek ki mesafe doğalarına aykırı:)

Evet ayıramıyorum bile temizlik yapmaktan

Aynı binada sınır çizmek çok zor. Mümkünse önce bunu değiştirin.

Siz kendi ailenizi çağırdığınız zaman eşinizin ailesini de çağırmak zorunda değilsiniz. Hele görümceyi hiiiç çağırmak zorunda değilsiniz. Çağırmazsanız "kötü gelin" olmazsınız. Ki zaten bazı durumlarda kötü gelin olmak iyi gelin olmaktan daha iyidir. Eşinizin bu yönde bir zorlaması varsa karşınıza alıp konuşun. Ben hizmet etmekten annemlerle iki satır konuşamıyorum diye anlatın.

Evet aykırı ama inanın 7 aydır nasıl çabaladığımı görseniz helal dersiniz :) yılmadım yılmicam. Sürekli bir arada evlatlarıyla birlikte olmak istiyor. Ama biz ayrı aileyiz. Geçen geldi annem çağırmadım anneme laf sokmuş sesiniz çıkmıyor diye :) umrumda değil hesap vericek değilim. Abartmıyorum dimi saygısızlıkta yapmıyorum. Annem yemeğe çağırıyor kaynananda gelsin diyor kayınvalidem kızım gelcek burda yicektik diyor. Bende misafirin varmış anne sen gelme ben kocamla giderim diyorum. Ama doğrusu bu değilmi ? Ben kötü değilim dimi öyle hissettiriyorlar bana

Eşim zorlamaz canım ama çağıralım mı alınıyor der. Ama ailemle oturamıyorum dediğimde tamam der çağırmaz ama bu seferde kardeşi beni çağırmıyorsun diye yargılıyor. Erkek tarafından akraba gelincede dedim eşime senin kardeşin gelmek zorunda değil at şunu kafandan. Analı kızlı eşime neden çağırmadın terbiyesiz diye yüklendiler.

İnsanlar farklı tabi ki. Biz uzakta yaşıyoruz diye zaten çok gelmeler gitmeler yok. Ama aynı apartmanda yaşasak ben haftada 3-4 kere giderdim ya çaya (çayı da kendim koyrdım kendime yani misafir gibi değil) ya birlikte bir şey izlemeye. Kv de de gelirdi muhakak. Bence böyle yakın olunca özel davete ya da özel masa açmaya ihtiyaç yok. Özel masa da açılır ayda bir kez fazlası ne gerekli. Ben ama seviyorum kv kp, rahat insanlar hiç bir şeyi sorun etmezler ben de onlarla olunca evdeki gibi oluyorum belki o yüzden böyleyim

Rabbim bozmasın

ben her zaman derim her zaman mesafe iyidir
bastan nasıl alıstırırsanız öyle gider eger gelemeler yemekler görümce oturma kaklmalar hizmetler böyle yaparsanız bunu hep isterler sonrası tavır tepki yaparsanız kötü siz olursunuz
ama en bastan mesafeyi koruyarak çizginizi belirliyerek davranırsanız hep böyle oldugunuz için kimse sizi suçlamaz bir şeyde diyemez

ne kadar mesafe o kadar huzur

Valla fazlası ile iyisiniz :) ben olsam işime gelmeyeni duymamış gibi yapardım:) tabi en başta aynı binada oturmak için yürek yemem lazımdı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…