Evlilik,eş ailesi, geçinmek ve mesafe.

Manipulasyon iste. Tatli dille yapiyormus. Hayir bundan memnunsaniz hicbir diyecegim olmazdi ama bu sizi geriyor artik belli ki. Cunku ödün ödünü dogurur ve sonu gelmez. Diyelim ki yine emrivaki yapiyor cagiriyor, suan filanca isim var ya da o gun uygun degilim anne deyiverin. Sizin de kendinize ait bir hayatiniz var ve kimseye sizin adiniza plan yapma hakki tanimayin. Sahsen benim en rahatsiz olacagim durum. Kisisel alanima girilmis gibi hissederdim ben boyle bir durumda.
Bende hissediyorum inanın. Şuan birazdaha düzeldi ama bana karşı soğuk olmaya başladılar. İlk başlarda tamam dedim hatta farkındalardı bizde doğulular gibi gelini rahat bırakmıyoruz diye dalga geçti. Kaynanayım gelin nereye ben oraya diye. Farkında hatasının ama ben sesimi çıkarmadım o yüzden. Hata benim. Baktım baş edemiyorum çektim elimi ayağımı. Milletin yanında ben onlara karışmam etmem sormadan bişey yapmam ama tekken emri vaki.

Evet çok haklısınız aslında peki ya eşim gitmek isterse ?

Evlisiniz diye her yere eşinizle gitmek zorunda değilsiniz. Eşinizin kardeşi gelmiştir gidip görmek ister gider görür. Sizin evde işiniz vardır evde kalırsınız gitmezsiniz. bu kadar kasmayın ve bunu memleket meselesi haline getirip kendinize yazık etmeyin. olduğunuz gibi olun. Insanları memnun etmeye çalışmayın zaten kimseyi memnun edemezsiniz.

Ahahah çok benzerini yaşadım :) Kusura bakmayin hiç benlik şeyler değil gelirsem çok huzursuz olurum öyle bir ortamda ve boşuna karşılıklı gerilmeye gerek yok beni biliyorsunuz, hiç benlik bir ortam değıl demistim. Birkac defa daha davet etti sonra pes etti :) kimse kimseye kırılmadı böylece. Basında yabani görünüyorsunuz ama sonra alışıyorlar konu sahibi :)
Onlarin hayallerindeki gelin olamadigimiz icin uzgun degiliz😃

iste sinir cizmek dedigimiz sey.. ha bazisi sever kayinvalidesine hizmet etmeyi ciprinmayi vs, benim mizacimda cok yok. Kaldi ki 2 bucuk senelik evliligimde bana caninin istedigi bir yemek tatli vs var mi yapayim diye bir kere bile sormamis( suan hamileligim de dahil) bir kayinvalideye de gidip hizmet edemem kusura bakmasin.

Ahahah çok benzerini yaşadım :) Kusura bakmayin hiç benlik şeyler değil gelirsem çok huzursuz olurum öyle bir ortamda ve boşuna karşılıklı gerilmeye gerek yok beni biliyorsunuz, hiç benlik bir ortam değıl demistim. Birkac defa daha davet etti sonra pes etti :) kimse kimseye kırılmadı böylece. Basında yabani görünüyorsunuz ama sonra alışıyorlar konu sahibi :)
Alışırlar dimi. Ben normalde çok sıcakkanlıymdir gülerim herkes çok sever beni görümceyimdir hatta ama yengem kardeşinden ayırmaz. Espiriler eğlenmeler kim görse yaş farkı olmaksın bayılır. Yanlış anlamayın övmüyorum kendimi,şuraya bağlayacağam 7 aydır enerjimi aldılar 😂 ya diyorum kahvaltı yapalım birlikte gidiyorum kendimi başka yerde buluyorum 😂 hayır demeyi öğrenmeliyim.

Bende hissediyorum inanın. Şuan birazdaha düzeldi ama bana karşı soğuk olmaya başladılar. İlk başlarda tamam dedim hatta farkındalardı bizde doğulular gibi gelini rahat bırakmıyoruz diye dalga geçti. Kaynanayım gelin nereye ben oraya diye. Farkında hatasının ama ben sesimi çıkarmadım o yüzden. Hata benim. Baktım baş edemiyorum çektim elimi ayağımı. Milletin yanında ben onlara karışmam etmem sormadan bişey yapmam ama tekken emri vaki.
Varsin soguk olsun. O onun problemi. Valla is sizde bitiyor. Insan hem guleryuzlu hem mesafeli olabilir. Ve bir kez o duzeni oturttunuz mu kafaniz cok rahat eder.

iste sinir cizmek dedigimiz sey.. ha bazisi sever kayinvalidesine hizmet etmeyi ciprinmayi vs, benim mizacimda cok yok. Kaldi ki 2 bucuk senelik evliligimde bana caninin istedigi bir yemek tatli vs var mi yapayim diye bir kere bile sormamis( suan hamileligim de dahil) bir kayinvalideye de gidip hizmet edemem kusura bakmasin.
Evlenmeden önce hayallerindeki gelindim. Ama hayal kırıklığına uğramışlar gibi konuşuyor ama bişeyde yaptığım yok istediklerini yapmıyorum 😂

Merhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınız ❤️ Sizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim ❤️

ben bu durumda olsam cagiririm gorumcemi de, hem ne guzel yaslar da yakinmis, daha guzel olmaz mi ki.

ama ozel bir davet vermiyorsam da (atiyorum bizde klasik ramazanda herkes herkesi karsilikli agirlar) cok servis isini abartip kendimi yormam, hele de ki ayni apartmanda yasiyorsam.

ayrica esim ne gune duruyor, o buyursun yapsin bazi seferler, boylece o da isi anlar.

hic sorun yasamadim bugune kadar, cunku hic kendimi zorlayarak menu hazirlamadim, oldugu kadar olsun.
Ben tatli dil guler yuz insaniyim, beni oyle agirlasinlar ben de oyle agirlanayim isterim.
Kus sutu eksik sofralarda somurtarak oturmak benim isim degil.

Dedigim gibi yilda bir iki kez davet seklinde kus sutu eksik sofrayi ben de kurarim, ama fazlasi benim hayat tarzima uymuyor zaten. Bu yuzden beni sevmeyen zaten sevmesin, karsilikli sevmeyiz birbirimizi.

Evlisiniz diye her yere eşinizle gitmek zorunda değilsiniz. Eşinizin kardeşi gelmiştir gidip görmek ister gider görür. Sizin evde işiniz vardır evde kalırsınız gitmezsiniz. bu kadar kasmayın ve bunu memleket meselesi haline getirip kendinize yazık etmeyin. olduğunuz gibi olun. Insanları memnun etmeye çalışmayın zaten kimseyi memnun edemezsiniz.
Haklısın biraz memleket meselesne getirdim. Eşimle konuşuyorum istemiyorsan gitmeyiz ama neden böyle yapıyorsun yemek hazırlamışlar yeriz çok durmayız diyor. Onunda gitmek zorunda olduğumuzu hissetsin istemiyorum öyle alışmasın. Haftaya teyzesi gelicek mesela köyden mecbur inicez psikolojime böyle yerleşti.

Ya iste bazı insanların iyi olmak, onu iyi bilmeleri gibi özel bir çabası var sanırım konu sahibi de böyle ki benden sogurlar mi diyor. Kv.benden soğusa nolur ya çok da derdimdi :) ben saygımı gösterir karşılığında saygı beklerim bitti gitti. Ay ne diyeceğim, gitmezsem ayıp olur mu bilmem ne çin işkencesi gibi ya hiç gelemem öyle şeylere valla. Kendi evimi eşimle temizliyorum gidip misafirlerine hizmet edeceğim bir de olduu kadrolu hizmetli bulsunlar kimse kusura bakmasın.

ben bu durumda olsam cagiririm gorumcemi de, hem ne guzel yaslar da yakinmis, daha guzel olmaz mi ki.

ama ozel bir davet vermiyorsam da (atiyorum bizde klasik ramazanda herkes herkesi karsilikli agirlar) cok servis isini abartip kendimi yormam, hele de ki ayni apartmanda yasiyorsam.

ayrica esim ne gune duruyor, o buyursun yapsin bazi seferler, boylece o da isi anlar.

hic sorun yasamadim bugune kadar, cunku hic kendimi zorlayarak menu hazirlamadim, oldugu kadar olsun.
Ben tatli dil guler yuz insaniyim, beni oyle agirlasinlar ben de oyle agirlanayim isterim.
Kus sutu eksik sofralarda somurtarak oturmak benim isim degil.

Dedigim gibi yilda bir iki kez davet seklinde kus sutu eksik sofrayi ben de kurarim, ama fazlasi benim hayat tarzima uymuyor zaten. Bu yuzden beni sevmeyen zaten sevmesin, karsilikli sevmeyiz birbirimizi.
Evet yaşlarımız yakın ama görümcem beni hiçe sayıyor. Eşimle sahile gezmeye gidiyoruz diyorki beni neden götürmedin hadi gidelim. Bana sormaz hiç takmazda. Sinirle farklı bi yapısı var.

Ya iste bazı insanların iyi olmak, onu iyi bilmeleri gibi özel bir çabası var sanırım konu sahibi de böyle ki benden sogurlar mi diyor. Kv.benden soğusa nolur ya çok da derdimdi :) ben saygımı gösterir karşılığında saygı beklerim bitti gitti. Ay ne diyeceğim, gitmezsem ayıp olur mu bilmem ne çin işkencesi gibi ya hiç gelemem öyle şeylere valla. Kendi evimi eşimle temizliyorum gidip misafirlerine hizmet edeceğim bir de olduu kadrolu hizmetli bulsunlar kimse kusura bakmasın.
Çok gaza geldim şuan teşekkürler hha 😂😂

Alışırlar dimi. Ben normalde çok sıcakkanlıymdir gülerim herkes çok sever beni görümceyimdir hatta ama yengem kardeşinden ayırmaz. Espiriler eğlenmeler kim görse yaş farkı olmaksın bayılır. Yanlış anlamayın övmüyorum kendimi,şuraya bağlayacağam 7 aydır enerjimi aldılar 😂 ya diyorum kahvaltı yapalım birlikte gidiyorum kendimi başka yerde buluyorum 😂 hayır demeyi öğrenmeliyim.
Aman alışmasalar ne olacak ya gitmezsiniz olur biter. Alismazlarsa kendi sorunlari.Valla okurken ben yoruldum ne sabir varmış sizde :)

Aman alışmasalar ne olacak ya gitmezsiniz olur biter. Alismazlarsa kendi sorunlari.Valla okurken ben yoruldum ne sabir varmış sizde :)
Evet yapı gereği sabırlığımdır en son eşime keşke evlenmeseydin diye cırladım artık rahatım :) bir de yeter bunaldım diye cırlamıştım napıyım sabrım taştı :)

Evet yaşlarımız yakın ama görümcem beni hiçe sayıyor. Eşimle sahile gezmeye gidiyoruz diyorki beni neden götürmedin hadi gidelim. Bana sormaz hiç takmazda. Sinirle farklı bi yapısı var.

boyle ise hic davet etmem, esim buyursun davet etsin, sonra da servis isini kendisi dusunsun.

siz de eger bariz tepki koymak istemiyorsaniz, calisan bir insan olarak is yukunu bahane edebilirsiniz.

ay azicik nazlanin yani demem o ki :olamaz: ben su yasimda istemedigim sey olunca oluyorum bitiyorum havalarina girerim, siz niye otuz yillik evli torun torba sahibi insan gibi servis olayini bu kadar kafaniza takiyorsunuz ki.

Beni izin günümde kocam dahil kimse erkenden kaldıramaz.
Ne zaman uykumu alırım o zaman uyanırım :KK70:
Bunu bilen kv arayamaz :KK59:
Benide ilk başlarda aramaya başladı sinir krizi geçirdm en son dedim anne çok güzel uyuyormuşum arayınca uyandım dedim daha aramadı.

Yok yok değil banada uygun değil bende bunalıyorum. Annem ayıp olur kaynananıda çağır diyor bende eşime söylüyorum. Kaynanamda kardeşinide çağırsana abisisin dışlama diyor. Eşimde bana soruyor alınıyor bana diyor bende eşim için tamam diyorum. Ama dememem gerek biliyorum. Çok içli dışlılar. Çözümü nedir bunun ?

siz çalışan insansınız yeni evli sayılırsınız. Aileniz size neden yemeğe geliyor ki? Ben akraba falan hiç misafir yemeğe çağırmam çalışırken. Annemle babam yılda bir gelir evime. Kendim giderim anneme. Pandemi öncesi işlerimiz rutin düzendeyken her cuma akşam yemeği annemde yerdik. Siz de öyle yapın. Kv ye de hafta içi 1-2 gün gidin hazır yemek oh mis.
Her seferinde cümbül cemaat misafirle mi uğraşacaksınız yorgun argın gerek yok.

boyle ise hic davet etmem, esim buyursun davet etsin, sonra da servis isini kendisi dusunsun.

siz de eger bariz tepki koymak istemiyorsaniz, calisan bir insan olarak is yukunu bahane edebilirsiniz.

ay azicik nazlanin yani demem o ki :olamaz: ben su yasimda istemedigim sey olunca oluyorum bitiyorum havalarina girerim, siz niye otuz yillik evli torun torba sahibi insan gibi servis olayini bu kadar kafaniza takiyorsunuz ki.
Biraz fazla takıyorum evet

X