Evlilik,eş ailesi, geçinmek ve mesafe.

Biz eşimin ailesiyle farklı illerdeyiz. Yazdan yaza iznimiz var. Fakat ailelerimizi görmeye gideceğimiz zaman mesafe sıkıntısı yaşıyoruz. Eşim akdenizli ben karadenizliyim. Her iki tarafada gitmek imkansız. Çünkü bizde doğu anadoludayız. Eşim ailesini görmeye ben ailemi görmeye gideceğim. Kırılsalar da umurumda olmayacak sanırım. Çünkü onları görmeye gitsem sonra bizimkilerin yanına geçsem iznimiz yollarda bitecek. Ailemi görmek hakkım diye düşünüyorum.

Bence kendimize hak olarak gördüğümüz şeylerden ödün verilmemeli. Tamamen başkasına uyarak yaşamak mutsuzluktan başka bişey vermeyecektir.

Çok haklısınız en doğal hakkınızz. Umarım herkesin hayatı gönlünce olur.

içinizden gelmeyen hiç bir şeyi yapmayın . anneniz de dahil ev sizin eviniz yok çağır ayıp olur diye müdahale etmesine izin vermeyin.yoksa çok üzülürsünüz

içinizden gelmeyen hiç bir şeyi yapmayın . anneniz de dahil ev sizin eviniz yok çağır ayıp olur diye müdahale etmesine izin vermeyin.yoksa çok üzülürsünüz
Evet üzülüyorum. Benim hatam yok değilmi varsa söyleyin de çeki düzen vereyim kendime. Eşime agresfleşiyorum bu ne böyle diye. Ama tepki göstermezsem ilerde önceden bieşy demiyordun şimdi noldu olucak

bakin size bizim gelini anlatayim. Annemle ayni binalar. Biri alt katta, biri üst katta.
-- Annesine mi gidecek , giyinir gider, annem Balkon da camda görürse, anneme gidiyorum der( annesi Yakin), buraya Kadar normal ama bu arada 4 yasinda ki kizi annemde, sadece carsi pazar isi varsa sorar anneme kiz sen de kalsin mi diye.
-- Ailesinden biri mi geldi cani isterse gelin der, istemezse cagirmaz, tabiki annem seslerden duyuyor kim var kim yok.
15 yildir evli bir kere sorun cikmamistir annemle arasinda hala her gün birlikte en azindan ya kahvalti ederler ya kahve icerler.
peki neden sorun cikmiyor.
Cünki annem onu kizi gibi degil, oglunun esi gibi görüyor ve öyle davraniyor.Gelin mutluysa benim evladim da mutludur, neden benim yuzumden huzursuz olsunlar der
Gelinde annemi annesi olarak degil, esinin annesi olarak görür, saygida kusur etmez, eger annemin bir ihtiyaci olursa kardesimden önce kosar, annemde bunu bilir.
kisaca mesafe candir.

Çok güzel anlatmışsın canım ama annen anlayışlı insanmış. Benimki rahatsız eder sürekli sonrada banane istemeseydin der. Doğru ben huzurlu olamayınca eşimde olamıyor ama anlamıyorlar.

Benim kayınvalidem de bize sürekli yemeğe gelmek ister ve geldiğinde tek değil eşimin abisini eşini kvdemin kendi kardeşini herkesi toplayıp gelir araya mesafe koymazsanız yorulursunuz ben araya mesafeyi koydum kimseye saygımı bozmuyorum ama hiç takmıyorum da takarsanız psikolojik olarak yıpranırsınız sonu yok çünkü

Hepsi aynı bunların yemin ediyorum ya.

Kv kp bosandi bizde. Esim annesiyle hic gorusmez,gorumcemle de gorusmuyorlar o yuzden ben de gorusmemis oluyorum. Kp beyle de bir dargin bir barisik durumdalar,ben de ortadayim,ne gorusuyorum ne gorusmuyorum arada telefonla ararim canim isterse. Eve gelmez cunku bir kadinla beraber ve o kadini istemiyor esim bizim evde. Ben de saygi duyarim bana ne sonucta esimin ailesi. Bizde herkes kendi ailesinden sorumlu,kimsenin davranisi kimseye dert olmuyor. Evliligimize de en ufak katki kabul etmedik,evimizi arabamizi ve isyerimizi kendimiz calisarak yaptik. Kimseye eyvallahimiz yok. Cocuk baktirmadik,para ev istemedik,taki istemedik. Onurlu ve gururluyuz cok sukur, ben 30 yasinda evlendim,evlenirken kolumda kendi aldigim bilezigim vardi,hic de dert etmedim.

Ama sizin durumunuzda olsaydim kp kv ile iyi gecinmeye bakardim cunku evlerinde oturuyorsunuz mecbursunuz buna. Bugunde en kiytirik ev 300-400 binden baslar benim yasadigim yerde o da varos mahallede. Kimse kimseye o degerde ev vermez durduk yere. Eger verdilerse de insan biraz nezaket gosterir evine davet eder vs. Bursaliyim,Bursada gocmen aile coktur,hepsi de cocuklarina ev verir oyle evlendirir ama ben daha gelinlerin hic cirkeflik yaptigini duymadim,tam tersi kvlere annem annem diye deli olurlar. İyi gecinmeye niyetleri var ki oyleler. Bir gun kavga kiyamet duymadim gocmen mahallesinde,baskalari olsa birbirlerini yerler eminim. Karsilikli nezaketin cozmeyecegi sey yok.

Bizimkilerde teşekkür etmez canım. Samimiyet verdkçe istiyorlar. Uzaktalar mı peki?
3 saatlik bir mesafe var aramızda. Haftasonu atlayıp gidilecek mesafe ama gitmiyorum. Kayınpederle dargınız biz, o gelip kalamıyor. Eşi de bekar çocuklarını ve kayınpederi bırakıp gelmeyi tercih etmiyor. Ondan bu kadar sınırlı görüşüyoruz

Bu kısım da doğru. Ne kadar ekmek o kadar köfte aslında biraz da. Biz de beklentisiz evlendik. Hala da öyle çok şükür. Ama babamlar kendi istekleriyle ev hediye ettiler, kayınvalide kayınpederse araba alacağımız zaman otomatik vites için bankadaki paradan çıkarıp 20-30 bin veremedi. Daha iyi kendi emeğimizle aldık dedik gel gelelim, henüz aday adayı olmayan büyük oğluna ev bakıyor, kirada oturmasınmış. E ailem olmasa biz de oturacaktık bu kadar kötü bir şey olarak görüyorsan o zaman da aklına gelseydi. Şimdi pandemide zor oluyor abine araba alalım diyorlar, biz destek için aradığımızda araba şart değil demişlerdi
Kısacası benden ondan zerre beklentiye giremezler, büyük oğullarından istesinler diyorum. Güzel de oluyor böyle.

Elbette. Ben ekstra iyilik gorduysem ekstra iyi davranirim misal. Valla borc harc icinde ev aldik,esim iflas etti gun geldi odeyemedik annemden borc aldik. Esimin ailesi o donemde bize borc dahi verseydi onlara karsi mecburen iyi olurdum. Bu demek degil ki para verirlerse iyi olurum,alakasi yok. Ahde vefa diye bir sey var,zor gunumde bana ev verdilerse onlari istememe sansim yok,o zaman oturma evimde derler,hakli olarak

Bu arada gorumceme cok sey yaptilar evlendirirken. Hic ozenmedim bile. Ben bu yolu sectim,gorumce de o yolu secti. Her ikimiz de farkli insanlariz. Arkadan yalan bile soyledi kv,ogluma naaptiysam kizima da onu yaptim dedi halbuki yalan. Ama bana ne,duymamis gibi davrandim. Benim anam degil ya,bana ne,ne isterse soylesin,ne isterse sallasin.

Çok haklısın evet doğrı söylüyorsunuz ama tüm hayatım boyunca ev verdikleri için kullanılmam mı gerekiyor ? Bu psikolojiyle yaşıcaksam ben eşimle konuşup kiraya çıkmak isterim ya da birikimizle eve girmek. Ben saygı da kusur etmem bir aradayızdır kahvaltıyada gelirler yemeyede çayada çağırırız ama ben çalışıyorum. Çok haklısınız fikrinize çok saygı duydum ve hak verdim. Peki ya evlerinde oturuyoruz diye sürekli laf sokuyorlarsa ?

Ömrüm beklentilerini karşılamakla geçicek sanırım. Sizinkiler ev verdiği için eşine laf sokuyorlar mı ? Ya da başına kakarlar mı

Herkes içinden geldiği gibi davransa bence sorun yok
Mesela hep mesafe mesafe denmiş ama mesafe illa koyulmalı mıdır eş ailesi karşı taraf diye?
Bence içinizden geldiği gibi davranın
Sınırlarınız varsa onu net çizin
Mesafe koyacağım diye kasmayın kendinizi
Mesela biriyle sık görüşmek istiyorsanız görüşün istemiyorsanız görüşmeyin
Aman mesafe koyayım eşimin tarafı sonuçta diye az görüşmeye çalışmak art niyetli geliyor bana
Aynı şekilde sık görüşmek istemezken aman kötü bilmesinler diye görüşmek de saçma
Sizin doğrunuz onlara uymuyorsa bazen de kötü bilsinler
En iyi gelin ödülü yok sonuçta

Kendi durumuma gelince eşimin memleketine taşındım
İş arkadaşlarım ve eşimin ailesi burda
Yeri gelir haftada 3 4 kere gittiğim de olur eşimin tarafına yeri gelir 2 hafta hiç görmediğim de

Bu zamana kadar bana ters gelen şeyler tabi ki oldu
Ama sonuçta bambaşka insanlar
Ben henüz kimseden şikayetçi değilim
Herhalde onlar da benden değildir
Önemli olan karşı tarafın samimiyetini, iyi niyetini bilmek

Evlerinde oturmayabilirsiniz o zaman. Bu sizin elinizde. Para her sey degildir ama cok seydir,su anki gelirinizle ev alabilir misiniz? Alabilirseniz hic durmayin. Laf sokan kendine sokar valla. Ama saygida kusur ediyorsaniz da laf yiyorsaniz bu sizin kusurunuz olur iste. Ben onceki mesajlarimda da soylemistim,gocmen mahallesinde oturuyorum,herkes kaynanasiyla seker bal gibi yasiyor,gozumle goruyorum. Beraber yasamanin nimetlerinden faydalaniyorlar valla az sey degil. En basiti size ornek vereyim,ben 5 sene calisamadim,neden? Cunku cocuguma bakacak insani gectim,O bakiciyi arada denetleyecek bir kv olsaydi alt katimda,emin olun gozumu kirpmadan tutardim. İsten eve gelirken cocugu aliyorum,sabahlari okula birakiyorum. Alt katimda bir babaanne olsa o birakirdi alirdi. Eve geliyorum sofra hazirla,yedir icir milleti,alt katta kv olsa o hazirlardi. Yapmaz demeyin,hos tutulan kvler gelinlerine yemek hazirliyor,yan apartmanimda var ornekleri. Goruyorum yani kebapci kedisi gibi onlara ozeniyorum. Gelin hanimla beraber cikiyoruz evden,o 8.30da cikmak icin 8.00de kalkiyor sabahlari makyaj yapiyor. Ben her sabah 5te uyaniyorum yemek yapiyorum cocugu okula zor yetistirip ise gidiyorum da makyaji isyerinde yapiyorum bunlar komik ama hayatimin gercekleri. Cok isterdim alt katta kv ile yasamak. Yemek yapsin,cocugu okula getirsin gotursun,ayda 1000-2000 lira verirdim cep harcligi niyetine. Siz kendinize bakin simdi,kvnizi hos tutsaniz bunlari yapar mi yapmaz mi? Deli degilse yapar.ama benim kv gibi akli dengesi yerinde olmayan bir manyaksa (torunu dogdugunda esime telefonda defol git amcanin karisina haber ver beni arama diyen insan bu) yapmayabilir. O zaman size hak veririm inanin.

Ömrüm beklentilerini karşılamakla geçicek sanırım. Sizinkiler ev verdiği için eşine laf sokuyorlar mı ? Ya da başına kakarlar mı
Yoo asla. Araları gayet iyidir. Aynı şehirdeyiz. Eşim bizim memlekete taşındı. Ne onlar ne eşim bunla ilgili bir cümle kurmadılar. Sık sık görüşürüz. Ben ailesiyle limoniyim ama eşim misillemesini yapamaz.

Benim kayınvalidem iyidir , hoştur , severim , sayarım.
Lakin yok muydu bu tarz huyları vardı elbet.
Biz arabayla yarım saatlik mesafede oturuyoruz , çalışıyorum , sağolsun yemek yapardı arada sırada hafta içi gelip bırakırdı , yedek anahtarım vardı kendisinde. Başlarda arardı kızım yemek yaptım ileteyim mi diye fakat sonraları aramamaya başladı. Akşam eve gidiyorum bakıyorum ocağın üzerinde yemek var, tamam Allah razı olsun yapıyor getiriyor.
Bir kaç kez bu duruma şahit oldum . Yine böyle habersiz geldiği bir gün yedek anahtarı bizim evde unutmuş , sabah da erken gelmiş hani eve gelmemize yakın olsa beklerdi kapıda. Arıyor akşam beni , kızım anahtarı unutmuşum , dedim evet anne unutmuşşsun:) Ben sana veririm sonra dedim:) Bir kaç söyledi etti , bana da güvenemediniz ki anahtarını vermediniz falan diye , hatta eşim bir kez kendi anahtarını verdi , sonra kapıda kalınca gitti annesinden aldı anahtarını:)) Sonra da ev taşıdık falan , yine isteyecek oldu , anne vaktim yok ki anahtar yaptırmaya , denk gelirsem yaptırıp vereyim dedi. Sonra da istemedi zaten .

Daha öncede yazdım buraya , 2 gün de bir arardım , 2 haftada 1 giderdik hafta sonları.
Temizlik istemez , yemek istemez , tam tersi kurulu sofraya otururum , kalkarım bir kez de bana demez ki çayımı çorbamı koy diye. Tam tersi sen otur zaten çalışıyorsun evinde de yapıyorsun , benim işim ne der kendisi yapar .
Eşim babasını kaybetti , hamileydim 19 haftalık bebeğimi kaybettim , ardından babam beyin kanaması sonucu felç oldu . Btün bu durumlar 3 ay içinde yaşandı , peş peşe ağır kayıplar verdik.

Şimdi hakkını yiyemem , hastanede 4 gün yattım , 3 gün yanımda kaldı. Düşük tehlikesi yaşadığım zamanlarda da evimde kaldı Allah bin kere razı olsun.

Kayınpederim vefat ettiği zaman , kayınvalidemi her gün istisnasız her gün aradım . Aylarca bu böyle devam etti. Her hafta gittim , yetmedi hafta iç de işten çıkıp çıkıp gittim , yalnız kadın , bir ses ister dedim , sonuçta o benim annem gibiydi , ayırt etmedim.
Biraz ayırt etmek gerekliymiş sonradan anladım . Neyse benim bu aramalarım gelip gitmelerim eşime yetmemiş olacak ki , devamlı devamlı ister hale geldi. Örneğin Salı akşamı iş çıkışı gidiyorsak , Perşembe de istedi , Perşembe de gidiyorsak Pazar da istedi.
Ve gitmek istemediğimde de surat astı tartıştı . Yaşadığı kaybın üzerinden 7 ay geçmişti. Tamam dedim herkesin yas süreci aynı olmaz , çok ani oldu hepimiz için. Ama oldu . Hayat devam ediyor ki ben de bu süreçte 5 aylık yavrumu kaybettim , babam ağır hasta oldu . Yani herkes acı yaşıyor , bir şekilde üstesinden geliyoruz ama . Bir hafta sonu yine tartıştık eşimle , bir plan yaptık problem yok , kahvaltı hazırlıyoruz demez mi anneme geçelim , şaka gibi ya, 1 gün önce oradaydık bir de yani. Dedim ki seninle artık bu konuyu konuşmalıyız. Vay efendim ben nasıl öyle dermişim , bağırdı , sonra çıktı annesine gitti. Aradım ben de annesini dedim ki anne bak durum bu , ben artık bu konuda oğlunla baş edemiyorum beni anlamasını istiyorum ama anlamıyor , Neyse benim annem de bana oturmaya gelmişti , tabi eşimle konuşmuyorum ben. Annem anladı tartıştığımızı da ben söylemedim sebebini. Neyse kayınvalidemi gündüz çağırmış annem , gel kahve içelim demiş , derken konuyu konuşmuşlar , Akşama da bizimle konuştu 2 anne de . Gayet güzel ılımlı bir konuşmaydı . Dedim ki anne ben seni arıyor muyum , Allah razı olsun kızım arıyorsun , anne peki ben sana hemen hemen her hafta geliyor muyum , geliyorsun kızım Allah razı olsun , peki anne ben sana devamlı devamlı ya da bundan sonra her hafta gelmeye mecbur muyum ?

Cevabı tamam kızım geliyorsun da yük mü taşıyorsun sırtında sen zaten beni istemiyorsun :)

Gece 3 e kadar konuştuk ve son söylediği söz yukarıda yazdığım oldu . Ant içtim sonrasında ki 5 aylık yavrumu kaybettiğimde yanımdaydı bizzat gördü o halimi. Dedim ki kızım senin acınla kimse üzülmezken sen neden üzülesin ki . O an anladım o benim için bir anne değil sadece kayınvalide, ben de onun için bir evlat değilim, sadece gelinim.

Şimdi aramızdan su sısmaz. Ama kayınvalide ve gelin ilişkisinde:)

Doğru söylüyorsunuz bende ilk başlarda istediğim için yaptım gittim sık sık ama sanki görevimmiş gibi olmaya başladı. Bu seferde istemediğim halde gittim kötü bilmesinler diye. Bizim evimiz ayrı nerdesiniz yemek yicez diye aramak nedir ya. O kadar bunaldım ki psikojikman evde yemek yapmıyordum kalır çöpe gider diye. Hazır yemek diye aradıklarındada eşim tamam diyor. Bu saatten sonra uğraşma diyor. Ama bi süre sonrada annesi gelin aldım ben yapsında ben yiyim diye laf etti. Sanki evde yemek mi yiyorsunz yapıyorsunda bilmem ne. Bilmiyorum o yüzden ne istiyorlar ne yapayım ben artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…