Evlilik,eş ailesi, geçinmek ve mesafe.

Eşin de seni destekliyorsa sal gitsin güzel kardeşim. "Ben bu sefer annemlerle baş başa yemek istedim, o yüzden sizi çağırmadık. Evimize her misafir geldiğinde sizi çağırmak zorunda değiliz. Üstümüze gelirseniz bu binadan taşınacağız". Diyeceğin şey bu. Bunu anlamıyorlarsa da keyifleri bilir.

Valla fazlası ile iyisiniz :) ben olsam işime gelmeyeni duymamış gibi yapardım:) tabi en başta aynı binada oturmak için yürek yemem lazımdı:)
Çoğu şeyi duymamazlıktan geliyorum inanın. Yaptığım saygısızlıkta yok aslında kahvaltıya da gelirler çaya da. Üstelik çalışıyorum. Şuraya gidelim derler tamam ama anne evim dağınık derim kalsın boşver der. Yemeğe çağırırlar inat etmem giderim. Akrabaya giderler tamam derim. Misafirleri gelir inerim. Ama rahatsız oluyorum bi kere yapıyorsam 2 kere yapmıyorum banane misafirlerinden evimde işim oluyor. Ama mesafeli davrandıkça benden yakınıyor soğuyor gibi hissediyorum belkide böyle olmalıdır. Eşimi doldururlar mı acaba.

Eşim fikrimi sorar ama arada kalıyor o da kötü hissettiriyorlar. Benim üstüme değil eşime yükleniyorlar karışırsam ben suçlu olurum. Geçen memlekete gitti 1 hafta aramadım diye bana laf soktu :) Bayadırda yemeğe çağırmıyorum diye yemek mi yapıyorsun diye laf soktu sofrada :) Mesafe koyuyorum diye kıl kapmaya başladı bana

ilk zamanlarda mesafeni koydun koydun yoksa çok zorlanırsın.
Benim eşim yakın almak istedi kayınvalideme evi istemedim nişanlıydık daha.
Sonra 2 haftalık evliydik ben sınava çalışacaktım.Kütüphaneye gidicem dedim iş çıkışı,eşimde dedi annemle halam yemek yapıp bize gelecek bi mesele konuşacaz ne alaka dedim parkmı,piknik yerimi benim evim evden yapıp getiriyor.Hem bunun öncesinde gündüz çalışırken işyerinde eşim aradı,bu akşam ders çalışma gezelim yarın başla olmazmı demişti.Ok dedim kapattık.10 dk sonra aradı beybi misafir var akşama.Hem benim ders çalışmam iptal,hem gezmemiz.Dedim bi kadına sorulmadan misafir çağrılmaz.Hem bi kadın evde yoksa evinede gidilmz.Neyse o akşam onlar gelmedi ben eşimle tartıştım.Akşamımı kütüphanede ders çalışarak geçirdim.Ama bi daha böyle bişey konusu bile açılmadı.Çalışıyorsun da madem kimseye muhtaç olma minnetsiz olmak gibisi yok.
Şu an kayınvalidemle çok iyiyiz yanlış anlaşılmasın :)
bu anlattıklarım 5 sene önceydi

Bende en baştan sizin dediğiniz gibi yapıyorum En azından böyle bilsinler ne yapayım sürekli onlarla olucaksam neden evlendim ki benimde ailem var :)

Eğer kendimi senin yerine koymam gerekirse ben en başından aynı apartman da oturmazdım.
Bana da çok dedi gel yanımda yaşayın, paranızı biriktirin ev alın.
Ben eşimle aynı evde rahat olmayacaksam bekar kalırdım sonra evlenirdim dedim :)
Sonrasında mesafeli olmak daha kolay olurdu zaten.
Ama sen kv dene nasılsın diye sorarsan, hep mesafeliydim.
Seviyor muyum seviyorum orası ayrı ama benim adıma plan yaparsa, zırt pırt yanında isterse, her şeye dahil olmak isterse kusura bakmasın, olmaz o iş :)
Saygı da kusur etmem, kendimi de ezdirmem.
Benim yapım böyledir ama kimseye boyun eğemiyorum.
Kendi planımı kendim yaparım, eşimi de ona göre yönlendiririm.
Annem gelecekse yalnız planımız varsa yalnız yürütürüz kv de ye gerek yok.
Sizin ipler kaçmış biraz.

Umarım ağzının tadı kaçmaz çünkü birlikte yaşayıp ağzının tadının kaçmadığı gelin kv ilişkisi çok azdır.

Tavrınızın aynısını ben yapıyorum kötü olmam dimi ? İlk başlarda yapmaya çalışıyorum eşime söylüyorum. Kimse sordunda planladın diyorum. Kardeşin olabilir ama sürekli biyerden çıkmak zorunda değil diyorum. Sürekli gitmemiz gerekmiyor diyorum. Evin düzeni var diyorum. Beni izin günümde 2 saatlık yola misafirliğe götürdüler bu pandemide. Eşime istemiyordum ben fikrimide sormadılar saygımdan sesimi çıkarmadım ama sinirliyim dedim. Bana söyle hallederim ben dedi. Bükemedikleri bileği öpücekler inşalah :)

Anlıyorum. Sanırım biraz da hassas bir yapınız var. İnsanların sizin için ne düşündüğüne gereğinden fazla önem veriyorsunuz. İşiniz zor. Biraz umursamaz olmak gerekiyor bu durumlarda. "Kötü olmak istemiyorum" kafasından acilen çıkmaya çalışın. Kötü olun yahu, ne var yani. Saygınızı koruyun, ama yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi de yapmayın.

Bir de mümkünse o binadan taşının diyeceğim ama şartlarınızı bilmediğim için bu konuda bir şey söyleyemiyorum.

Umarım canım. Laf sokmaları dışında birşey yok şuan. Abartırsa kendi kaybeder oğluyla arası açılır kendi hatası :) Biz evimizde rahatız çok şükür ben rahatsız oluyorum bildikler için habersiz gelmezler habersiz biyere davet etmezler. Ama ben tekken kaynanam yönlendirmeye çalışıyor. Anlık oluyor mesela kahvaltıya gel diyor gidiyorum eve gelince işimi hallederim diye şuraya gidelim diyor arıyor sormak yok. Hatta oğlunuda kendi arıyor biz karar verdik şuraya gidiyoruz. Bende artık pas vermiyorum oralı olmuyorum yapamıyorlar artık. Ama bana karşı serinledi istediklerini yapmıyorum diye.

En büyük hatayı aynı apartmana giderek yapmışsınız. Gerçekten şu aile apartmanı yasaklanmalı. Sınırı çizmek sizin elinizde. Her seferinde çağırmak zorunda değilsiniz, bir alınır iki alınır üçüncüde alışırlar. Nasıl alıştırırsanız da öyle gider.

bunu organize etmek sizin elinizde

bugün görümceyi çağırırsın yalnız daha genç işi olsun dedim dersin

bir seferinde kv yi yalnız çağırırsın bir seferinde görümceli yaparsın

bir seferinde annenler gelince kv yi çağırırsın

ikincide annene de geçen çağırdık görüştünüz bu sefer biz bize kalalım dersin

ama bunun kararını erkeklere bırakırsan onlar anlamaz ki

kardeşi neden dışlamış olsun ki

evi ayrı köyü ayrı ayrı ayrı çağırırız biz onlara da gideriz dersin

kalabalıkta yemekler tek tip oluyor de dört kişiye farklı sunumlarla yemek hazırlayayım de bahane mi yok

bu arada tüm yazdıklarım pandemi dışı hikayelerdir 7 aydır evli iseniz evinizde kimseyi ağırlamamış olmanız gerekirdi

Sınır koyunca eşimle ailesiyle aram açılır mın? Gerçi açılırsa şimdi açılsın torunları olunca yumuşarlar :)
Sinirlarinizi ogrensinler,aramiz bozulmasin diye bugun goz yumdugunuz cocuk olunca zivanadan cikar,yaptirimlar si,in psikolojinizi daha cok bozar ,

Aynı binada oturmanın bedeli.
Keşke öyle olmazsa ama oluyor işte. Kiraya çıkarsanız ödediğiniz para özgürlüğünüz, ailenizle rahat rahat yemek yemek vb. olacak.
Hafta sonu sizin adınıza plan yaptıklarında uymayın.
Ters davranırlarsa açıklama yapmadan direkt "benim adıma plan yapmayın" deyin.
Kırmak istemiyorsanız, kırılmaya mahkumsunuz.
Sizin hayatınız üzerinden elalemin kırılıp kırılmaması sizin derdiniz olmamalı.
Evliliğimin bir döneminde sınır tanımaz kayınvalideme karşı pasif agresif tavırlarla, kibarca anlamasını bekleyerek, kırmadan anlatmaya çalıştım, hata ettim.
Olduğu gibi söylemek gerek. Anlamalarını veya hak vermelerini beklemeyeceksin.
Ne istiyorsan yap, yaptığının arkasında dur.
Ben böyle çözdüm.

Sağolun. Onlar gidicek memlete bi kaç seneye. Evet malesef çok önemsiyorum düşüncelerini şöyle dersem ne düşünür alınır mı kötü mü olurum sesimi çıkarmıyım diyorum. Sabrediyorum. Acilen bu kafadan çıkmam gerekiyor. Peki istemediklerimi yapmazsam kendimi savunursam bana nasıl olurlar evliliğim zarar görmes dimi ? Kaynanayla konuşmak çözüm müdür ki ?

Anlıyorum seninle de vakit geçirmek istiyor ama şu var, sen çalışıyorsun.
Bizimki de ilk başta sürekli gelin gidin, hafta sonu gelir derdi.
Bir gün dedim ki anne iyi güzel çağırıyorsun ama farkındaysan bizim bir evimiz var ve o ev iş istiyor dedim.
Haklısın dedi.
Bazen kırılmadan kırmak gerekir ki o insan seni öyle anlar.
Ayrıca ben kötü olmak istemiyorum lafını da anlamıyorum.

Bunun için kötü olacaksa olsun zaten.

kötü ol varsın sonra zaten zamanla ilişkiler düzeliyor bi yerden sonra.
Benim şimdi 5 yıl oldu evliliğime kayınvalidem habersiz bişey yapmaz ara sorar mutlaka.
Ama en başından ok desem eşimle o akşam kavga etmesem şimdiki özgürlük alanıma sahip olamazdım.
Mesela haftasonları gelme gündüzden buluşup akşam mangal yapma fantezileride vardı onuda kırdım
Sevmiyorum zaten.
İnsan kendi evinde kendi evliliğinde rahatlık ve huzur bulamayacaksa evlenmesin zaten.
Hiç evlenmem kendi aileme hizmet ederim daha iyi.
Kaldı ki benim kayınvalidem hizmet bekleyen biri değil.Genç gelin gibi durmaz gayretli çalışkandır.Sizin kayınvalideniz filan öylkeyse diye yazdım.bizim anne babalarımız bize kıymaz
Eller düşünmez ama bizi

Bak bu senin eşinle kurduğun ortak bir hayat. Bu hayatı nasıl yaşayacağınızın parametrelerini siz ikiniz baş başa belirleyeceksiniz. Belirledikten sonra da birbirinize arka çıkacak ve kimsenin huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyeceksiniz.

Sizde sanki biraz da eşinizle ilgili bir emin olamama durumu var. Olası bir geniş aile tartışmasında sizin yanınızda değil, onların yanında duracağından endişeleniyorsunuz. Önce eşinizle konuşup bu endişelerinizden kurtulun. Ailelerle olan ilişkiler konusunu enine boyuna eşinizle konuşup bir yol belirleyin.

konu yine hoooop aynı apartmanda oturmaya geliyor.
evin uzak olsa annenlerin geldiğini görmez ve bizi çağırmadın vs diyemez, her yemeğe çağıramaz yada pat diye senin evine damlayamaz. bizim evimiz, oğlumun evi istediğim gibi gelir giderim diye düşünüyorlar.
aynı apartmanda mesafe zor,
mesafe olmazsa mutlu olman zor,
mesafe koyarsan ve anlamazlarsa aynı binada kavga etmen zor
ya bu deveyi gütmeli ya bu diyardan gitmeli

Tecrübeniz için teşekkür ederm Evet başkalarını kırmamak için kendimi kırmaya başladım. Anlatmaya çalışmakta çözüm değil direk söylemek gerek. Bi ara belirli günler çalışıyordum her izin günümde arayıp kahvaltıya çağırıyordu. Diyordum iyi niyetinden olabilir gittm bu seferde ben çağırmıyorum diye laf sokmaya başladı. Gittim şuraya gidelim diye plan kitlediler. Aslında benim hatam yok gelemem işim var demem gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…