Evliliğimin bitmesi gerek sanki.

ben bu kisma takildim. Bizimle de ailemiz oturup aktivite yapmiyordu ama bir baba hic olmasa ogluyla parka gider, bisiklet surer, arabalariyla oynar, top oynar yaa hicbirini yapamayan biri bile top oynar, boğuşur kudurur yani neden yapmiyor ki?

Heh ben de tam olarak bunu söylüyorum. Oğlum anne benimle oynasın diyerek babayı itiyor. Ancak bu son birkaç aydır yaşanıyor. Öncesinde çocuk gayet istekliydi oynamak için. Babası oyun oynamaktan sıkıldığı için yanaşmıyordu.

Açıkçası çocuk oyunları beni de sıkıyor eşimi de.
Bir süre ben oynuyorum, sıkılınca eşime paslıyorum. Hiç işine gelmiyor ama kurtuluşu yok.
Oynuycaksın ulen diyorum mecbur kalıyor. Her defasında bu çatışma oluyor aramızda, ben de hep aynı tavrı sürdürüyorum.
Aman oynamasın deyip kaçmasına fırsat vermiyorum. Çocuk ikimizinse afedersin eşşş.k gibi ilgilenip oynayacak canı sıkılsa da zor gelse de.

Çok zor bir hayatınız var sadece psikolojik olarak değil fiziksel olarak da hem evin hem çocugun sorumlulugunu tek başına yüklenmek çok agır. Yani içinizdeki öfkeyi de çok iyi anlıyorum bütün günün yorgunlugunun ardında karşımda şaka yapar gibi oyun oynayan bir eş... üzgünüm eşiniz sorumluluklarını yerine getirmeli ki siz de şu hayattan bir zevk alın. Bence sorun sadece evliliğiniz ve eksik olan cinsellik değil. İlişkiye girmeyi terketmiş olmanız çok ayrı katlanılamaz bir konu benim için kadın olarak. Ama siz kendiniz olmayı unutmussunuz bence size en çok koyan da bu. Sizin yerinizde olsam eşime işten geldiğinde çocugu emanet edip kendim için bir şeyler yaparım. Ya da hafta sonu. Eşiniz istediği kadar sıkılsın oflason puflasın o çocukla zaman geçirmek zorunda. Sizin niye bahaneleriniz yok mesela bu yorucu hayatı yaşamayı reddetmek için anne oldugunuz için mi? Haftasonları eşiniz çalışmıyorsa bırakın o uyuttsun çocugu. Sizin yerinizde olsaydım o cep telefonun başına çoktan kötü şeyler gelirdi. Belki de gelmeli çorap hikayesinde oldugu gibi. Çünkü eşiniz sizi duymuyor ve duymak da işine gelmiyor. Para kazanmayı kendine görev edinmiş ki işi ile ilgili sohbet etmeyi çok sever demişssiniz onunbile kendi zevk aldıgı için sürdürüyor bence. Üzgünüm daha once çok daha destekleyici şeyler yazmıştım ama şu telefona bağlı hayat yaşama işi katlanabileceğim bir realite değil.

Ya neden bana boşan demiyor kimse. Valla darılıyorum artık. Ben de boşanayım. Eşim benden önce gelip sizi mi uyarıyor anlamadım ki. Bir Allahın kulu da yazık sana çok mutsuzsun demedi valla.
:)))) Anlattıklarından birbirinizi sevdiğiniz,aranızda ayırlmaya değer bir problem olmadığı açıkca hissediliyor.Acaba benmi öyle hissettim dedim.Ama görüyorum ki boşan diyen olmamış.Yazık etme yuvana arkadaşım.Biraz ayrı kalma şansınız varmı? 15 gün falan.Birbirinizi özleyin,yanlız kalın,sakince dışardan bakın evliliğinize.Yerinde olsam her yolu denerdim.

Esin durumun farkinda takip ediyor seni demek ki...bekleyerek cozulecek zannediyor ama surec onemli. o oda takimi alinana kadar caba gostermesi gerekir..uzaktan seyrederek ancak seni yipratiyor gurur yapiyor elestirilerinden dolayi. Bosan diyemem umarim duzelir.. umarim gururunu sizden sonraya koyar da duzelir evliliginiz..

Neden çocuğunuzu bahane ettiğinizi söyleyenler toz pembe bir hayat yaşıyormuş gibi cevap veriyorsunuz? Her aile çocuklarıyla farklı zorluklar yaşıyor. Zor çocuğu olmayan anlamıyor diyip duruyorsunuz. Başkalarının çocuklarının çok rahat sakin söz dinler olduğunu nerden biliyorsunuz? Biri 2 yaşında biri 5 aylık 2 kızım var. 2 yıldır geceleri 3 saat kesintisiz uyursam şükrediyorum. Üstelik çalışıyorum, ayrıca eşim işi gereği yılın 7 ayını farklı şehirde geçiriyor. Tabiri caizse hem anne hem baba rolünü üstlenmek zorunda kalıyorum çoğu zaman.
Eşiniz evde herşeyi sizden bekliyor belli ki. Bu da sizi haliyle yormuş ve bu yorgunluğu sadece siz yaşıyorsunuz sanıyorsunuz. Yorumların çoğunu okudum. Eşinizle ilgili iyi bir cümle kurmamışsınız, sizde aile kavramı artık sadece "siz ve çocuğunuz" Eşinizle konuşmak yardım istemek yerine, herşeyi yapmaya ve laf sokmaya devam ederseniz sonunuz yakın bir zamanda boşanma olacak. Gergin ortam devam ederse çocuğunuz da etkilenir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Oyun kurup bir müddet sonra kenara çekilme eylemini çok denedim esasında. Ancak oğlum anında bastı yaygarayı. Asla babasıyla tke oynamak istemiyor. Babanın da işine geliyor tabi.

Geçen hafta havanın güzel olduğu bir gün eşim evdeydi ve ne yaptıysam çocuğu parka götürmedi. Yerinde durmuyormuş çok hareketliymiş sabredemiyormuş.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Esasında daimi mutluluk beklentim yok evlilikten. Mutsuzluğun da olabileceğinin farkındayım. Ancak bizim durumumuzda birbirimizin hislerini umursamama haki mevcut. Mutsuzluk evet olabilir lakin taraflardan biri ya da her ikisi de bazı durumlardan dolayı daimi bir mutsuzluk içindeyse, diğer taraf da bunu hiç umursamıyor ise orada sıkıntı başlıyor işte.

Belli bir teşhisi yok henüz. Martın sonunda alanında başarılı bir başka uzmana randevu aldık. Gidince durum biraz daha netleşecek sanırım.

Tekrar idrak olsam tüm sorunlar hallolucak zaten...

Söylediklerinizin büyük bir kısmı doğru. Ancak tahammülsüz değilim. Aksine çok fazla tahammül gösterip bu durum kullanılmaya başlandığında tepki veriyorum ve uzaklaşıyorum.

Mart sonu çok daha iyi bir uzmana gideceğiz oğlumla. Umarım o daha iyi gelir oğluma.

Içsselleltirme kısmı çok doğru ancak bu kendimi bildim bileli var olan bir durum. Değiştirmem pek mümkün değil.

Yazacak hiçbirşey bulamadım Allah yardımcınız olsun

Ikinizde ciddi anlamda hatalisiniz arkadaşım okuduklarımdan bunu anladım ben.
Mubarek kandil gecesi Allah hakkinizda hayırlı olani nasip etsin inşallah tez vakitte.
Bu da sizin bir sinaviniz demek ki Rabbim hayr ile sonuca erdirir dilerim ki.
Ben biraz dini yönden yardımcı olmak isteyeceğim inancınızı bilmeden ama yinede yazmak istiyorum uygulayip uygulamamak sizin takdiriniz.
Eşiniz işe gittikten sonra evde açıp her gün Bakara Süresini dinleyin ve bol bol dua edin yuvanızın hayrı icin. 2 saat falan sürüyor ama inanin cok rahatlatıyor insani. Is yaparken bile açabilirsiniz hem işinizi yapar hemde dinlersiniz.
Bende 4 yıllık evliyim ilk sene cok zorlamıştım eşimle geçinirken bazi sebeplerden hergün açıp dinliyordum Rabbim yuvam icin hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşallah diye. Manevi olarak cok iyi geldi şükürler olsun eşimle de su an cok iyiyiz şükürler olsun ki..
Inşallah sizde sınavınızı tez vakitte hayrla atlatırsınız.

Öyle yüzüne mi diyeyim dimdik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…