- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.043
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
çocuk bile farkında bir şeylerin. o kadar yıprandıysanız zorlamaya gerek yok şartları olgunlaştırınca ayrılın en doğrusu bu olur. erkekler hayatları boyunca bir tane faydalı bir şey yapsın geri kalan ömürlerinde dilinde olur zaten o tek başınıza mı evlendiniz tek başınıza siz çabalayacaksınız? o uğraşmıyorsa niye siz o kadar onu kaybetmemeye uğraşacaksınız bulunmaz hint kumaşı mı bu? hayatta en önemlisi huzur ve sağlık cidden çocuğunuz için de sizin için de. ilk zamanlarda öyle bağır çağır kavganız olmayabilir ama ortamdaki huzursuzluğu anlar çocuğunuz. bu zamanla iki tarafın da birbirine tahammül edememe durumuna dönüşüp patlamaya hazır bombalar haline getirebilir sizleri.
çok sorunlu bir ailede büyüdüm anneme 5 yaşımdan itibaren boşan diyorum 26 yaşındayım 3 sene falan oluyor annem sonunda ayrıldı en büyük kızgınlığım beni bunca zaman dinlememiş olmasıdır kendisine. kocası defalarca aldattı şiddet gördü kendi bencilliğinden en güzel yıllarım annemin sinir krizlerini sakinleştirmekle kocasını uzak tutmaya çalışmakla geçti kendim sinir hastası oldum sayesinde erkeklere güvenim yok insanlardan bile tiksiniyorum çoğu zaman aptallığa acizliğe tahammülüm yok huysuz sinirli birine dönüştüm. bazı durumlarda öfkemi kontrol edemiyorum psikolojik yardım aldım bir süre ama dinmek bilmeyen bir öfkem var ömrüm yeter mi bilmiyorum onu atlatacak kadar terapiye. beni sakinleştiren ve gidip birilerini cinnet geçirip öldürmememi sağlayan tek şey hayvanlar onlar sakinleştiriyor sadece beni kısa süreliğine.
çocuğunuzun algısı yüksek ve çevresindekileri gayet güzel yorumlayabilecek bir çocuk olduğunu varsayarak bunu söyleyeceğim bencillikten ya da başka sebeplerden o huzursuz olrtam içinde çocuğunuzu yetişmeye zorlamayın. ileride benim gibi ruhunda tamir edilemeyecek yaralar açabilirsiniz ve dünya yıkılsa her şeyi unutsa da unutamayacağı tek şey çocukluğunun gençliğinin en güzel yıllarında maruz kaldıkları olabilir. şartları en kısa sürede olgunlaştırmaya bakın ve güzel bir hayat kurun kendinize ve çocuğunuza. güçlü bir kadın olduğunuzu ve ailenizin yanına gitmek zorunda olmadığınızı düşünüyorum bu konuda.
Herkes kendi yaşadıklarından ve tecrübelerinden yola çıkarak cevap yazıyor elbette. Siz de öyle yapmışsınız.
Ancak benim evliliğimde kavga, şiddet ve aldatma yok. Çocuğum elbette etkileniyor mevcut kopukluktan. Ancak ona yansıtmamak için insan üstü bir çaba sarf ediyoruz. Yanında tartışmamız sadece bir kez oldu. Onda da büyük pişmanlık yaşadık.
Her ne kadar eşim iyi bir eş olmasa da, baba olarak da ilgili olduğunu düşünmesem de asla oğluna zarar verecek, psikolojisini bozacak davranışlar sergilemez.
Evet oğlum evliliğimizi büyük ölçüde etkiledi, akabinde biz de onu etkiledik soğuk hallerimiz ile. Ancak gördüğüm ve evlilik hayatlarına kısmen de olsa şahit olduğum bir çok ebeveynden çok daha sakiniz ev içinde.