- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.043
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Güven sorunundan tut sendeki iğneleme, yerden yere vurma durumlarına,
mükemmeli arama, aşırı düşünme, detaylarda boğulma sorununa kadar aynıyız.
İkimizin evliliğinde sadece iki fark var .
Bunun biri bence çocuk.
Benim yok sende var.
İkincisi bizim cinsellik hiç etkilenmedi.
Hala istiyoruz birbirimizi. Bunu gurur da yapmadık tuhaftır.
Bana boşanlar yağıyor, sana bir tane bile boşan yok :)
Demek ki neymiş, çocuk gerçekten evliliği ayakta tutarmış hehehehe :)
Bir psikoloji danışman olarak diyebilirim ki, en büyük problem oğlunla birlikte uyuman. Bu şekilde çocuğu büyütmeye devam edersen muhtemel baba düşmanlığı beslenecek. Elektra kompleksi dediğimiz durum yani. Şu yazdığını esin olarak ben okusam çok incinirdim, çünkü burada demek istediğin tamamen maddi olarak bağımlı olduğun için ayrılamamak.
Canım esin bu dönemde çocukla yaşadığı çatışmaları iyi yonetemezse veya ebeveyn olarak "siliklesirse " sonrasında sürece girmek istese de çocuk bunu kabul etmez...hatta ergenliğe de yansır bu..anne kız arasında ergenlikte yaşanılan çatışmaların büyük kısmının temeli de fallik dönemin ebeveynler tarafından iyi yonetilememesine dayanıyor ne yazık ki...yalnız benim senden bir ricam olacak esin oglunuzla iletişim kurduğunda /bir etkinlik yaptıklarında sürekli müdahil olup eşini duzeltme.Aralarinda yaşanılan durumlara sürekli sen mudehale etme...eşinle konuşulması gereken bir durum olursa eşinle yalnızken konuşursun....suclamadan/yargılamadan... Sana dürüst olmamı istersen eşine üstten bakan , tartışmaya davet çıkarmaya çalışan bir iletişim dilinin olduğunu -esinin bu dilden nasibini almamak için de senden uzaklaştığını düşünüyorum. Bunu su an bize olayı anlatmak için kullandığın dilden değil eşine bire bir söylediğini ifade ettigin cümlelerde görüyorum ."Seninle vakit geçirmeyi istiyorum.Ben aksam senin isten gelmeni ve oğlanın uyuduğu bu saati beklerken senin telefonla vakit geçirmeyi bana sarılmaya yegledigini görüyorum.Bu beni üzüyor " demek ile " beyninde olmayan hücreler zarar görecek" demek aynı kapıya çıkmıyor. Yoruluyorsun ,tukeniyorsun seni anlıyorum ama bu evliliğin surmesini azıcık da olsa istiyorsan bu konu üzerinde çalışmalısın.Aksi taktirde bir gun gelir sen şu an şartlar uygun degil,ailemle yaşamak istemem, işim de yok,maddi olarak ayrılmaya hazır değilim diye düşünürken "bunlar senin sorunun ben ayrılmayı istiyorum" diye biten bir cümle isitirsin esinden
Bana bununla gelmeeee :)) bak 40 yillik hayat tecrubemin bana ogrettigi birsey var , ya affedeceksin ya birakacaksin , affettiysen unutacaksin yok affedemediysen unutamiyorsan yol vereceksin gidecekYaptık bugün o işi. Eşim teklif etti oturduk bir yerde yemek yedik konuştuk. Ne zaman bitik hale gelsem adam adım atıyor.
Benim eşime karşı inanılmaz bir güven problemim var Milana. Mesele aslında bu. Tekrar bana üç yıl önce yaşattıklarını yaşatmasından korkuyorum. Bu yüzden ne kendimi açabiliyorum ne de onun attığı adımlara karşılık verebiliyorum. Laf sokmalar da bu yüzden.
Çok zor bir hayatınız var sadece psikolojik olarak değil fiziksel olarak da hem evin hem çocugun sorumlulugunu tek başına yüklenmek çok agır. Yani içinizdeki öfkeyi de çok iyi anlıyorum bütün günün yorgunlugunun ardında karşımda şaka yapar gibi oyun oynayan bir eş... üzgünüm eşiniz sorumluluklarını yerine getirmeli ki siz de şu hayattan bir zevk alın. Bence sorun sadece evliliğiniz ve eksik olan cinsellik değil. İlişkiye girmeyi terketmiş olmanız çok ayrı katlanılamaz bir konu benim için kadın olarak. Ama siz kendiniz olmayı unutmussunuz bence size en çok koyan da bu. Sizin yerinizde olsam eşime işten geldiğinde çocugu emanet edip kendim için bir şeyler yaparım. Ya da hafta sonu. Eşiniz istediği kadar sıkılsın oflason puflasın o çocukla zaman geçirmek zorunda. Sizin niye bahaneleriniz yok mesela bu yorucu hayatı yaşamayı reddetmek için anne oldugunuz için mi? Haftasonları eşiniz çalışmıyorsa bırakın o uyuttsun çocugu. Sizin yerinizde olsaydım o cep telefonun başına çoktan kötü şeyler gelirdi. Belki de gelmeli çorap hikayesinde oldugu gibi. Çünkü eşiniz sizi duymuyor ve duymak da işine gelmiyor. Para kazanmayı kendine görev edinmiş ki işi ile ilgili sohbet etmeyi çok sever demişssiniz onunbile kendi zevk aldıgı için sürdürüyor bence. Üzgünüm daha once çok daha destekleyici şeyler yazmıştım ama şu telefona bağlı hayat yaşama işi katlanabileceğim bir realite değil.
Esin durumun farkinda takip ediyor seni demek ki...bekleyerek cozulecek zannediyor ama surec onemli. o oda takimi alinana kadar caba gostermesi gerekir..uzaktan seyrederek ancak seni yipratiyor gurur yapiyor elestirilerinden dolayi. Bosan diyemem umarim duzelir.. umarim gururunu sizden sonraya koyar da duzelir evliliginiz..
Neden çocuğunuzu bahane ettiğinizi söyleyenler toz pembe bir hayat yaşıyormuş gibi cevap veriyorsunuz? Her aile çocuklarıyla farklı zorluklar yaşıyor. Zor çocuğu olmayan anlamıyor diyip duruyorsunuz. Başkalarının çocuklarının çok rahat sakin söz dinler olduğunu nerden biliyorsunuz? Biri 2 yaşında biri 5 aylık 2 kızım var. 2 yıldır geceleri 3 saat kesintisiz uyursam şükrediyorum. Üstelik çalışıyorum, ayrıca eşim işi gereği yılın 7 ayını farklı şehirde geçiriyor. Tabiri caizse hem anne hem baba rolünü üstlenmek zorunda kalıyorum çoğu zaman.
Eşiniz evde herşeyi sizden bekliyor belli ki. Bu da sizi haliyle yormuş ve bu yorgunluğu sadece siz yaşıyorsunuz sanıyorsunuz. Yorumların çoğunu okudum. Eşinizle ilgili iyi bir cümle kurmamışsınız, sizde aile kavramı artık sadece "siz ve çocuğunuz" Eşinizle konuşmak yardım istemek yerine, herşeyi yapmaya ve laf sokmaya devam ederseniz sonunuz yakın bir zamanda boşanma olacak. Gergin ortam devam ederse çocuğunuz da etkilenir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ikinizde ciddi anlamda hatalisiniz arkadaşım okuduklarımdan bunu anladım ben.
Mubarek kandil gecesi Allah hakkinizda hayırlı olani nasip etsin inşallah tez vakitte.
Bu da sizin bir sinaviniz demek ki Rabbim hayr ile sonuca erdirir dilerim ki.
Ben biraz dini yönden yardımcı olmak isteyeceğim inancınızı bilmeden ama yinede yazmak istiyorum uygulayip uygulamamak sizin takdiriniz.
Eşiniz işe gittikten sonra evde açıp her gün Bakara Süresini dinleyin ve bol bol dua edin yuvanızın hayrı icin. 2 saat falan sürüyor ama inanin cok rahatlatıyor insani. Is yaparken bile açabilirsiniz hem işinizi yapar hemde dinlersiniz.
Bende 4 yıllık evliyim ilk sene cok zorlamıştım eşimle geçinirken bazi sebeplerden hergün açıp dinliyordum Rabbim yuvam icin hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşallah diye. Manevi olarak cok iyi geldi şükürler olsun eşimle de su an cok iyiyiz şükürler olsun ki..
Inşallah sizde sınavınızı tez vakitte hayrla atlatırsınız.
Babam hep derdi ki, kötü olan ya da sana zarar verecek herşeye çabuk alışır, yönelirsin.
Yani yatak ayırmak çok mu gerekliydi? Ya da kolay olan mıydı? Çocuğunuzu ilk günden itibaren ya da ilk zorluklardan itibaren "zor çocuk" olarak mı etiketlediniz? Eşinizle aranızda ki uçurum, bu yabancılaşma alışkanlık haline gelirken, daha mı kolay geldi böyle olması?
Ilk iş yanyana yatmak, o da olmadı yere bi yatak atıp en azından aynı oda da yatmaya başlamak olmalı. Kendinize zaman tanıyın. Küçük adımlar atın. Yani öyle bir anda romantik akşamyemekleri falan değilde, sadece daha fazla yanyana kalmya çalışın.
Anneliğin yıllık izni yok malesef ve bence çok yorgunsunuz keşke biraz uzaklaşabilseniz.
Yani ben size kendi ailemden örnek vereyim. Hiperaktivitebozukluğu teşhisi konmuş yeğenim (amcamın oğlu) 1 ay benimle kaldı, annesi rahatsızdı ve kimse bakmak istemedi:) annem de yaramaz çocuklara bayılır öyle bir kadın.. 1 ay boyunca sadece ilk gün ben okuldan dönene kadar ortalığı yıkmış sonra el mecbur, nazı bana geçmiyor öyle normal davrandı ki herkes şaşırdı:) ama anneyi gördüğü gibi yine eski haline döndüÖyle çok istiyorum ki uzaklaşmayı. Çok sevdiğim oğlumdan bile bir müddet ayrı kalmak iyi gelecek ama kıyamıyorum.
Yatak ayırmak o dönem gerekliydi. Ancak sonrasında bunu sürdürmek gereksizdi. Kabul ediyorum. Oğlumu asla etiketlemiyorum. Hatta etiketlememek için zor çocuk tabirini kullanıyorum. Zor olan kolaylaşabilir zamanla, ancak diğer teşhis ve etiketler kalıcı olur zannımca.
Bana bununla gelmeeee :)) bak 40 yillik hayat tecrubemin bana ogrettigi birsey var , ya affedeceksin ya birakacaksin , affettiysen unutacaksin yok affedemediysen unutamiyorsan yol vereceksin gidecek
3 yil olmus kuzu , koskoca 3 yil , hatasini tekrar etmediyse guveneceksin ve adam da adim atiyorsa sende ona adim atacaksin bunun otesi yok
Yaptigin en cok kendine zarar , hem allah askina biz analarimiza bile merhamet gosteren kadinlariz , pisman olup hatasini tekrar etmeyen adama mi merhamet mi gosteremeyeceksin??
Şu yazdıklarınızı okudukça, düşünmeye başlama aşamasında oldugum çocuk sahibi olma fikrimi rafa kaldırdım. Zira siz kadar güçlü ve sabırlı bir kadın değilim. Merakımı maruz görün ama siz hasta oldugunuzda nasıl idare ediyorsunuz. Yani ben artık sizin durumunuza romantik yönden bakamıyorum diğer arkadaşlar gibi. Yüce kalbinize de bu adamı hala sevmeye devam ettiği ve ona dair umudunu yitirmediği için çok saygı duyuyorum. Ben diğerlerinin aksine sizin artık yeteri kadar kendinizden verdiğinizi görüyorum. Kumar iddia borçlar ı hesaba bile katmayarak konuşuyorum şuan. Eşiniz sizin herşeyi üstlenmenize o kadar alışmış ki kahve ricası onun için çok normal. Eşinizin sizi anladıgını hiç sanmıyorum çünkü o hiç sizin kadar fedakarlık yapmamış. Eşinizin adımları sadece sizin gazınızı almaya yönelik şeyler bence. Anı kurtarma ve sizi anlık sakinleştirecek ve düzelmeye dair umudunuzu canlı tutacak çözümler. Çok üzgünüm...Evet ben anneymişim. Tabi ki anneler daha fedakar ve sabırlı olmalıymış. Eşimin sözleri bunlar.
Telefon konusunda ne zaman bir şey desem, e sen aç sohbet konusu madem diyor. O da benim görevim çünkü. E ne yapalım diyor, onu da ben bulmalıyım çünkü.
Geçen haftalarda bir gün oğlum beni o kadar yordu ki tüm gün hastanede, oğlumu yatırıp çıktıktan sonra eşim "hatun hadi kahve yap da içelim beraber" dedi. Görünüşte hoş bir istek değil mi? Ama değil işte. Ben saatlerce çocukla hırpalanmış ve zorla uyutmuşken o telefonla oynamak yerine kahveyi yapabilirdi. Yapmadı. Karşılığında da buyur kahveni yap ve iç. Ben yatıyorum yanıtını aldı. Kimse kusura bakmasın böyle bir bencillik karşısında tatlı dilli geyşa olamıyorum.
Ama kendine yapiyorsun, yapma bunu , bunca zaman yapmamis , affet , unut ve hayatina devam et , sen mutlu olmayi hak ediyorsun , kendi kendine engel olmaBöyle düşününce kendi annemi babamı affettiysem eşümi her türlü affetmem gerekiyor aslında :) ancak mevzu sadece affetme de değil. Şimdi bu iddia at yarışı falan sebep olduğu adrenalin sebebiyle tekrar ermesi muhtemel durumlar. Evet üç yıldır tekrar etmedi en azından ben bilmiyorum. Para girmiyor, borç yok tekrar etmedi bu durumda. Ancak ya olursa korkusu benim yelkenleri indirmemi engelliyor. Bu biraz da acı çekme, hayal kırıklığı yaşama korkusu aslında. Sanıyorum ki, teslim olmazsam ve aynı şeyler olursa daha az acı çekerim. Aman zaten beklediğim bir durumdu derim. Düşününce saçma aslında. Önlem alsan da çekeceğin acı ya da hayal kırıklığı değişmiyor. Bari mutlu olmaya bak, olursa düşünürsün değil mi? Ama yok kontrol manyağı biri olarak tetikte olmalıyım. Çünkü az daha delirmek lazım.
Yaaa idrak burdan yola çıkarak tavsiyede bulunmak istiyorum ben de. Benim eşim de senin eşinin bu konuda çok çok alt modeli. Kızıma tahammül edemediği için hep “seni istiyor” bahanesiyle yerde düzgünce oynayan çocuğu bile bana yapıştıra yapıştıra anneye aşırı düşkün bir çocuk haline getirdi. Kendi keyiflerine bakabilmeleri için acayip işlerine gelen birşey. Ben de çocuk tahammülsüz babaya maruz kalmasın diye bütün yükü yüklenmiş,mümkün mertebe onları biraraya getirmemeye çalışıyordum çocuk zarar görmesin diye. Ama olan bana olmuştu geçen yıl.Heh ben de tam olarak bunu söylüyorum. Oğlum anne benimle oynasın diyerek babayı itiyor. Ancak bu son birkaç aydır yaşanıyor. Öncesinde çocuk gayet istekliydi oynamak için. Babası oyun oynamaktan sıkıldığı için yanaşmıyordu.
Sen emzirmeyi bıraktın mı sonunda milanaAma kendine yapiyorsun, yapma bunu , bunca zaman yapmamis , affet , unut ve hayatina devam et , sen mutlu olmayi hak ediyorsun , kendi kendine engel olma
Ya valla su anda raki iciyorum , turkiyeden bi arkadas geldi sagolsun raki getirmis , keske burda olsan oturur icer konusurduk , affet su adami , rahat birak kendini artik
Ay daral geliyor bana affetmeyince :) yapma bunu bana
Tabi kiÖyle yüzüne mi diyeyim dimdik :)
Önce aynı yatakta yatmaya, laf sokmadan konuşmaya başlayın hele.Çok üstüme geliyorsun ama :)) bugün eşime bir haller olmuş zaten. Bence hissediyor benim vazgeçme eşiğinde olduğumu. Bugün pek ilgiliydi ve telefonu eline neredeyse almadı.
Peki eşimin telefon bağımlılığına karşı ne yapmalı? Gerçekten merak ediyorum fikrini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?