Bu adamlar, kafası basmayan model İdrak, yüzünden gözünden görmeyen, davranışlarından fark edemeyen, bir kerede duyamayan, sülalesi rahat, anca iş ciddiye binince kçı tutuşan adamlardan. Bir şeyi 3982329048 kere tekrar ettirir benimki, artık deliririm de ancak bir şeyler yapar biliyorsun... Böyle, ne yapayım böyle? İnsan olana laf bir kere söylenir bile dedim, daha ağır da konuştum, moron musun demişliğim de vardır.. Adam böyle, sabit. Ya güdeceğim ya gideceğim.
Bakıyorum, başka iyi yönlerini tartıyorum, artıları ağır basıyor, bir iki huyu yüzünden silip atmak da haksızlık olacak, artık ben uyum sağlıyorum kendimce.
Benim de rahatlığa tahammülüm yok-tu ve hatta beni en delirten şeylerden birisi söylediğimin tekrar ettirilmesi, salaklığa katlanamam İdrak, ben tek seferde kulağım açık duyup fark edip anlayıp yapıyor ya da cevaplıyorsam-düzenliyorsam vb. aynı muameleyi de görmek isterim. Biz bunun kavgasını evliliğimizin (ilk senesi hariç) dört sene sürdürdük, dört koca sene... Ee? Ne değişti? Adam aynı adam, olan bana oldu, sinirden yıprandığımla, boğazımı patlattığımla kaldım. Şimdi telefondan arıyorum kendisini evin içinde; boğazımı hiç yormuyorum ya da bir şey mi yapılacak, üzerine atıp gidiyorum; ister yapsın ister yapmasın. Aynısını ona da yapıyorum, duymazdan geliyorum, dinlemiyorum, lafının yarısında "He? Bi şey mi anlatıyodun?" diyorum, gıcık oluyor; umurumda da değil.
Sen ol gamsız, sen ol rahat İdrak, sen rahat oldukça eşin kendi üzerine düşenleri yapmak durumunda kalacak, herkesin her şeyine yetme; her şeyi kuralına göre yapma. Çocuk bir senin çocuk değil mesela, bağırsa da çığırsa da ver babaya baksın, sen dinlen. Böyle böyle alışacaklar, bak benim sabahları uykuma dokunamaz eşim, oturttum rutini. 2 sene sen uyudun, sıra bende dedim; her sabah uyanır, oğlanın altını değiştirir, üzerini giydirir, krebini yapar köy yumurtasından, kahvaltıyı hazırlar, oğlana yedirir; ben, o kapıdan çıkarken uyanırım. Akşam eve gelir, yemek yenir, bir miktar dinlenir, sonra oğlanla oynarlar ben kendi keyfime bakarım; ardından uyku saati, çocuğu dönüşümlü uyuturuz, dün ben eşlik ettiysem, bugün eşim eşlik eder çocuğa uykuya dalana kadar, yok öyle Gangsta'nın full görevi değil bunlar.
Söyle, itele, bırak. Laf anlatacağım diye peşinde koşma İdrak. Sana da iyi gelecek.