• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligimi bitireyim mi?

Ben inanıyorum...Basına da yansıyan pek çok olayın alt yapısında bu tür düzende yaşayan aile yapısının olduğunu görüyoruz.20 yaşındaki gelin 50 yaşındaki kayınpederinin çocuğunu ona çok aşık olduğu için doğurmuyor.. bu tür ailelerde ben erkeğim gelin (evlenen kadın tüm erkek ailesinin gelini oluyor) hizmet edecek düşüncesi zaten hakim..erkek anne babasına burası benim ve eşimin evi , gelirken haber verin diyemez.Amcaoğlu da gelir adamın ,babası da gelir ,gelin de hizmet eder.Bu forumda bile eşimin yetişkin erkek kardeşi/babası sürekli bizde kalmaya çalışıyor ..habersizce geliyor konusu defalarca açıldı."Sen neden rahatsız oluyorsun? Kendi baban olsa/kardeşin olsa öyle mi yapardın ..o ev eşinin de evi " yorumları havalarda uçuştu.
Muhteşem bir yorum 👏🏻👏🏻Çok güzel dile getirmişsiniz herşeyi.👏🏻

Yok yahu bekar, evli hepsine öyleler. Benimkinin hemşerilerine baktım genel tavır bu. geleceği görüp kaçtım ben, sadece anne babada değil, abisi arayıp oğlanı sizin orada dershaneye yazdırdım, şu gün size geliyor diye haber veriyordu ve kimse noluyo demiyordu.
Ah keşke ben de önceden farkedebilseydim valla çok şanslıymışsınız 🙈Bende de eşim bana hiç sorma gereği bile duymadan erkek kardeşini dersaneye yazdırıp bizde kalmasını sağlayacaktı.(Biz de eveleneli 2 sene olmadı daha.)Çünkü onlarda da böyle o onda bu bunda rahatlıkla kakıyorlar şaşırtıcı derecede.Hem de yıllarca🤦‍♀️Büyük kavga ettik böyle birşeyi asla kabul edemeyeceğimi söyledim.İstediğim oldu ama daha sonra nelerle karşılaşırım bilmiyorum 🤷‍♀️

Burada da konusu sahibi en başından bu saçmalığa dur demeliymiş bence.Hep söylüyorum Taviz tavizi doğurur.Bir kere eve girdiklerinde ses çıkartmadıysa bu diğer eve girmelere davetiye çıkarır ardından duş almalar ardından yatıya kalmalar flan da başlar.Keşke en başından sınırlarını çizebilseydi.Sonradan sınır çizmek çok daha zor.Ama bu şekilde de asla yaşanmaz.😔

Bosan

Es ailesi konusunda hassasimdir. Esimin ailesini gercekten el üstünde tutarım.
Ancak kayınpederin habersiz çatkapı gelmesi asla kabul edilemez. Bakın kayınvalide olsa bir nebze.
Ama mesela 2 3 kadın arkadasiniz kahveye gelmis olsa...
O an siz sortla, yaz sicaginda donla geziyor olsaniz...
Evde ben sütyensiz gezerim mesela.
Dogum yapsaniz bebek ek gidaya baslayana kadar memeler fora gezeceksiniz.

Evde esiniz haric hic bir erkege yer yok, kusura bakmasınlar.

Ömür boyu misafirlik bu sizinki, kendi evinde misafir.

Merhaba kizlar,
kimseyle bu konu hakkinda konusamadigim icin derdimi size anlatiyim dedim: 2,5 senedir evliyiz, cocugumuz yok. Esim ve ailesi bana iyi davraniyor, maddi sikintimiz dayok.. benim asil sorunum esimin ailesi ve onlara olan bagi: Esimin ailesi baya büyük (5 Kardes, hepsi evli cocuklu), benim ise cekirdek ailem (annem babam bide ablam) var. Esimin ailesi sürekli ic ice ve hep beraber. Beni asil rahatsiz eden sey ise, esimin ailesinin sürekli habersiz sekilde bize gelmesi. esim onlara bizim evin anahtarini verdi ve babasi ara sira bize gelip biz evde olmasak bile evimize girip koltugumuzda yatip uyuyor, yegenleri (daha kücük 10-13 yasinda) kendi evleriymis gibi bize gelip dus aliyolar. Size bu normal mi? Bazen acaba ben mi abartiyorum diye düsünüyorum ama bilemedim..benim annem babam asla haber vermeden gelmez, benim evimde böyle yapmazlar. esime söyledigimde ise bizde böyle diyor..belki sacma gelcek ama bazen cocuk yapmayip da bosansam mi diye düsünüyorum..
Eşinizle konuşun bunun çözülmesi gerekiyor bu ne ya resmen delilik.

Merhaba kizlar,
kimseyle bu konu hakkinda konusamadigim icin derdimi size anlatiyim dedim: 2,5 senedir evliyiz, cocugumuz yok. Esim ve ailesi bana iyi davraniyor, maddi sikintimiz dayok.. benim asil sorunum esimin ailesi ve onlara olan bagi: Esimin ailesi baya büyük (5 Kardes, hepsi evli cocuklu), benim ise cekirdek ailem (annem babam bide ablam) var. Esimin ailesi sürekli ic ice ve hep beraber. Beni asil rahatsiz eden sey ise, esimin ailesinin sürekli habersiz sekilde bize gelmesi. esim onlara bizim evin anahtarini verdi ve babasi ara sira bize gelip biz evde olmasak bile evimize girip koltugumuzda yatip uyuyor, yegenleri (daha kücük 10-13 yasinda) kendi evleriymis gibi bize gelip dus aliyolar. Size bu normal mi? Bazen acaba ben mi abartiyorum diye düsünüyorum ama bilemedim..benim annem babam asla haber vermeden gelmez, benim evimde böyle yapmazlar. esime söyledigimde ise bizde böyle diyor..belki sacma gelcek ama bazen cocuk yapmayip da bosansam mi diye düsünüyorum..
Normal değil tabiki. Eşinle konuştunmu bu konuyu.

Merhaba kizlar,

Bana yapılsa sinir krizi geçirir ve bosardim.. mahkeme tutanağına da , özel hayatın ihlali maddesini ekletir tazminat da alirdim

Eşinizin ailesi evinize gelebilir, ama anahtarınızı sadece zorunlu durumlarda alabilirler. Mesela atıyorum evde hayvan vardır ve siz tatile çıkmışsınızdır o hayvanın ihtiyacını karşılamak için anahtarı alabilir. Ama diğer türlü olsaydı ben sorun çıkartırdım. Tabi önce eşimle konuşurdum ama dinlemiyorsa mahrem kavramını bilmeyen, evliliği tam olarak anlayamamış erkekle işim olmazdı.

Merhaba kizlar,

Adresinizi dm'den atarsanız tuvaletim sıkışırsa bi çalarım kapınızı.
Duş hizmeti de var oh mis.
Çünkü bizde böyle.
Yersen.

Normal değil.

Merhaba kizlar,
Çocuk falan yapma aman haa diyeyim… bu ne böyle canım hiiiç abartmıyorsun öyle şey mi olur ya herkesin özeli var ne ayıp.. anahtar vermek nedir ya.. gelip duş almak nedir.. vala sabır taşı olsa çatlar.. evliliğin pekişene ve bu tavırlar değişene kadar bişi yapma bacım.. böyle yaşanmazz

herkesin normali kendine :KK48:

bizim koyde normaldir bu durum.

ancak ben o sekilde yetismis olmama ragmen asla oyle bir yasam tarzi kurmayi hedeflemedim kendim icin, o yuzden kabul etmezdim yerinizde olsaydim..
Hatta esim de benzer kulturden geliyor, ona ragmen biz ikimiz bu sekilde yasamiyoruz.
yani esinizin bizde boyle demesi de bence yeterli bir gerekce degil.

ben komsuma bile anahtar veren bir insanim, bence cok faydali oluyor, anahtari unutttugumda falan. Ama oyle kamuya acik bir evim yok. Neden ayni sehirde yasadigim insanlar gelip benim evimde uyusunlar, benim evimde dus alsinlar ki. Yatiya gelen misafir icin tabi ki de evimde rahat etsinler isterim, o cok farkli, bu cok farkli.

Çocuk falan yapma aman haa diyeyim… bu ne böyle canım hiiiç abartmıyorsun öyle şey mi olur ya herkesin özeli var ne ayıp.. anahtar vermek nedir ya.. gelip duş almak nedir.. vala sabır taşı olsa çatlar.. evliliğin pekişene ve bu tavırlar değişene kadar bişi yapma bacım.. böyle yaşanmazz
tskler canim, evet ben de öyle düsünmüstüm ama iste ailemle bu konu hakkinda konusmuyorum üzülmesinler diye..

Back