• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık evliyim ve bazı şeyler gözüme batmaya başladı

Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
Oha ! Para eşinde birikirse ilerde avucunu yalarsın kendine gel! İstediği kadar iyi olsun esin yola ayrımına girince şeytan yüzünü görmeye başlarsın! Ortak giderleri beraber bolusun sen kendine altın hesabı aç ya da dee ki artık bende birikecek para de ! Apartmandan derhal ayril başka türlü kurtulamazsin ama şu para olayını çöz Allah askina

Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
7 aylık evliliğe onca şey sığmış bebeğin ismini de eşin yazdıracak sen ne dersen de. Maaşını neden veriyorsun yarısını ver bari. En azından eşin dese hepsini verme diye ne saçma.

Mutfak olaylarında kv de yemeniz biraz bebek dogup buyuyene kadar iyi olur bebek dogdugunde anne evden cıkamam bebegın düzeni var daha cok kucuk dersin isterse sana bir kap yemek yapar verir evınde kocanla yersin. Sonrada evde yapmaya başlarsın anne evden cıkamıyorum zaten bebek uyuduğunda da yemek yapıyorum dersin öyle öyle ayagınızı kesersiniz bebek dogunca nasıl çalıscaksınız ya da izin durumunuz nasıl olcak işe başlıcak mısınız bebege kv de mi bakacak sonra? Maaş konusuna gelince ben kocama kazandıgım parayı atmam zaten eve bende alısverıs yapıyorum mutfaktır markettir o zaman yollamaya ne gerek var kendı paramı kendımde biriktirebılırım kocanın kasada neden bırıkıyor anlamıyorum bana biraz sığ düşünce olarak gelıyor bunlar. İsim konusunda falan sizi ezip gecerse cok ayıp öyle şeymi olur yani kardesımınde oglu olcak kayınpederinin ismi levent çok begenmesine ragmen babasının adı diye koymayacak cunku koyarsa benım babama ayıp olur öyle şeymi olur kımsenın anasının babasının adı konmamalı ben bu eski osmanlı kafalarına cok ayarım

Bende 7 aylık hamileyim ve benim de bir çok şey şimdi şimdi gözüme batmaya başladı biraz da hamilelik hormonları olduğunu düşünüyorum, siz yine de bebeğinizi strese sokmayın sakın kalmaya güzel şeyleri görmeye çalışın. Sonrasında ise tavsiyem kesinlikle başka yere taşının kesin kesin ve net! Maaş konusu da çok saçma bu arada onu da kendin harca yani niye eşine atıyorsun da ondan para istiyorsun kendine yaptığın bir saygısızlık bu.
İsim konusu da ilerde çok büyük sıkıntılara sebep oluyor yaşayan biri olarak söylüyorum. Eşine de ailesine de özellikle istemediğini söyle, yani kv ismi ne bilmiyorum çok kötü değilse 2 isimle konabilir ama annesi sensin istemiyorsan da onlari kırmadan bunu söyle demekki eşinin hükmü ailesine geçmiyor o zaman ipleri eline sen almalısın. Bir kisi dişini göstermez ise ilerde daha çok şeyinize karışmak isterler. Kv kırmadan ben birinin ismi olarak koymak istemiyorum ona ozgu bir ismi olsun istiyorum kendi annem için de geçerli bu yani beni yanlış anlama de. Ama istersen isim önerilerine açığız sizin de fikrinizi almak isteriz felan de. Yoksa ilerde çok büyük krizler yaşarsınız. Benim ailemde de oldu bu biz erkek tarafiyiz üstelik ve çok sinir bozucu bir durum iki isim kondu bebeğe anne istememiş kv ismini ama bize asla söylemedi şimdi inatla ikinci ismini kullanıyor bizde diğer ismini saçma sapan bir inat ve kaos yaşanıyor yani 2 isim koymak da çözüm değil, tek çözüm en başta her şeyi açıkça konuşmak

Allah Allah sizden kimse kadin KVsinin ismini koymaka istemez diye akliniza gelmedi mi

Back