Yaşıma dair dediği hiç bir şeyi zerrece umursamadım.
41 yaşına gireceğim
Benim yaşıma kadar yaşayacağı bile muamma çünkü Allah ile sözleşme imzalamadı.
Ben yaşadım ama ne kadar da yaşarım bilmem.
Lakin açılan ve durumdan şikayet edilen bir durum için verilen önerileri saçma sapan bulup siz kimsiniz ki cahiller ben sizi diplomamla döverim derse önce orada duracak. Elinde salladığı diplomalarinin Türkiye'de çok da karşılığı yok. Zibil gibi artık herkesin elinde var. Bir doktor bir mühendis ne bileyim ciddi derecede diplomamla döverim sizi dediği bir kariyer de yok ortada. Çalıştığı sektördeki çektikleri muameleden belli değil mi zaten. Hangi kalbur üstü bir çalışana 12 kişilik yemek yaptırabilir bir firma? Hem de hamile bir kadina !!!
Verilen önerileri kulak arkası edip millete carlayacagina acaba haklılık payları var mi? Çoğu benden daha tecrübeli hele bakalim hangi yolu secersem kârıma olur diyeceğine oturmuş bir de dert diye yaşadığini güzelliyor.
Ben güzel olmayan ve dahi hayatimdan alıp götürdüğüne inandığım hiç bir derdime parmaklarini yoran canım kadınlara uc gram aklimla sallamadim. En toy olduğum dönemlerimde anlattığım derdime dair önerilerin her birine burada ve çevremde değer verdim çünkü ben sordum, ben cevap aldım.
Ama bayadır yorumlar işine gelmeyince bu ciciş kizlarimizda ciddi bir ego sarsilmasi mi oluyor nedir hemen bir koca, kayinaile ve yaşadığı hayat şartları güzelleştiemeye başlıyor.
Guzellestirmeyin.
Çoğumuz evliliğinde çeşitli sorunlar yaşadı, yaşıyor ve yaşayacak.
Bu sorunlar dehşet ekstrem örnekler barindirmadigi müddetçe Türkiye'deki geleneksel aile tipleri üç aşağı beş yukarı aynı zaten.
Çocukluğumun ve gençliğimin katili olan babamı anlatırken hiç derdimden aman kim ne laf söyler şimdi diyerek bir ego savaşına girmek aklıma gelmedi.
21 yaşında evlenip sorun yaşadığım eş ailesiyle yaşanılanları anlatırken de kimseye ne bre salak saçmalar diyerek parmak ne de bre cahiller diyerek diploma salladim
ha sallayacak bir diplomam olduğunu düşünürsem ki artik iki yıllık mezun bile olmayanı dövdükleri memleketimde tutup ; iki yıllık muhasebe, dört yıllık sağlık yönetimi, yok bilmem okul oncesi eğitimi gibi diplomalarimi değil de bir avukat, bir doktor, bir mühendis olmussam ve ciddi derecede de üzerine eğitim dolu bir donanım eklemissem anca o zaman masaya vurmaya yüzüm yeterdi.
Yahu kendi meslek grubumda diplomaliyim diyeni bile ben ciddiye almiyorken kaldı ki bunu alacağım.
Yil olmus 2025 ve Türkiye'de bu eğitimle üstün olduğuma inandığım halimle aile apartmaina gelin gidip maasimi da kocamın eline saymazdim bu devrin genci olsaydım.
Sakın bunu kendinize yapmayın gençler. Daha çok okuyun ve daha iyi bölümlerden mezun olup kendinizi önce garanti altına aldiktan sonra evlenin.
Ha hobi olarak aynı koloni içinde yaşamak istiyorsanız yine yaşayın Türkiye'de bunu teklif etseniz hayir diyecek aile sayısı zaten %5.
Siz önce kendinize değer verin. Bu tipte aileler nasıl olsa bizde bolca var :)