• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligimi bitireyim mi?

Konu umarım sahtedir. Ya da bize anlatmadiginiz şeyler vardır insallah, ha konu sahibi? Yoksa en sinirlendigim konu oldu. Ne demek habersizce anahtarla içeri girilip uyunmak. Allah insan olarak yaratmış, bunun şükrü gereği medenice, etrafındaki insanlara saygı duyarak yaşamak gerekir. Bizde böyle ne demek, o zaman siz insan olmayı reddediyorsunuz demek. Ö.küzUm demek o.kuz! Böyle o.kuzler varsa inşallah görür okurlar. Siz elinizden geleni yapın, kocanizla konuşun, hala bizde böyle diyorsa, boşanmak sizin en doğal hakkınız
yok maalesef gercek ve bunlar sadece bi kac örnek..

Kendi evi de yol geçen hanı da kafa dinlemeye mi sizin evde kalıyor??
Benim şöyle bir teorim var, eviniz kendinizin mi? Eğer sizinse peşinatın çogunu onlar mı ödedi? Eğer kiraysa destek oluyorlar mi? Evdeki tüm mobilyaları,beyaz eşyaları onlar mı aldılar??
Çünkü benim gozlemim su yönde, eğer aile düğün zamanı epey masraf yaptıysa,kredi falan çektiyse o evi kendi ikinci evi zannediyor. Sizden çok hakki olduğunu bile düşünüyor olabilirler.
Ama yine de öyle de olsa böyle de olsa çok mantıksız. Ne münasebet yeğenin gelip banyo yapması. Ev sahibi ısrar etmeden,havlu hazırlamadan banyoya girilmez.
Bir arkadaşım anlatmıştı, ortak bir arkadaşımız şehir dışından onu ziyarete gelmis. Salonda sohbet ederken kalkip tuvalete girmiş, yarım saat çıkmamış. Derken bir cikmiş ki ev arkadaşının bornozu üstünde, havlusuyla saçını sarmış...
Bu olay bile yani duyup dalgasını geçtiğimiz bir olaydı - ki kız yatılı misafir.
Ev sahibi evde yokken duş almak ne demek? Kız da atarlar siz evde yokken, hazır boş ev var diye
kendi evleri de hep dolu gelen giden misafirleri cok..kp de gecerken bize ugramis bakmis kimse yok yorgun oldugu icin girmis koltukta yatmis, yemek yemis vs.. ev kendimizin, pesinati onlar ödedi ama bu evin 3 te 1i bile degildi, evin taksitlerini ben ve esim beraber ödüyoruz.. yani öyle ev bizim falan diye düsündüklerini sanmiyorum onlar sadece "biz bir aileyiz" "cok samimiyiz" diye böyle davraniyolar ve bunun gercekten normal oldugunu düsünüyolar..tabii simdiye kadar pek bisey demedim ama iste bazi seyleri de yeni yeni görüyorum

Eşinizin ailesinin böyle saçma uygulamaları var diyelim ben sasirmadim oluyor bu tip aileler.
Bazı aileler maalesef kültürden gorguden bihaber.
Siz eşinize önce dediniz mi?
Bu şekil istemiyorum ben bu şekil yaşamayı kabul etmiyorum diye.
Bunu deyip buna rağmen ısrarla gelecekler gidecekler derse sizin sinirlariniza uymuyor olurlar ve artık tek seçenek kalıyor.
ben basta böyle olacagini bilmiyodum, esim bana zaten hep: sen cansu (öteki gelin) gibi degilsin daha soguksun onun icin annemler sana daha mesafeli diyor.. mesafeli halleri buysa ... bu ara da eltim cansu komple onlar gibi o da herkesin evine girip cikiyor ve bu onun icin de normal bi durum kizi ayni kendilerine benzetmisler..bazen habersiz ona gidip yemeyin var mi diye masaya oturuyolar mesela onu bana simdiye kadar yapmadilar

Bu ne yaaaa . Hadi ben uzak bir yere gitsem lazım olur diye bırakırım ama o ne öyle . Ben evde müsait değilim belki Cat karşımda kp ya da kv ya da bilmem kimin çocuğu. Hiç hoş değil mahremiyete aykırı. Biz böyle diye bir şey olmaz bu ev artık sadece kocaniza ve ailesine ait değil. Senin ve eşinin yuvası. Bunu size söylemeden mi verdi . Söylemeden verdiyse resmen hakaret , söyleyip verdiyse neden kabul ettiniz
yok söylemeden vermis tabiki, ben kendi anneme babama biz tatile gittigimizde anahtari vermistim cicekleri sulamalari icin anahtarda orda kaldi.. ama istesem ailem darilmaz yani, herhalde onun ailesinde varsa bende benim aileme veriyim diye düsündü..sordugumdaysa "onlar yabanci degil beni dogurup büyüten kadin o istedigi zaman gelir, konu annem / ailem olunca akan sular durur" gibi seyler diyo

Eşiniz. Bu konuda asla asım atmaz aksine sizide buna alışmaya zorlar.buda sizi yıpratır zamanla
Belliki aile binasındasınız.boşanma sebebi değil tabiki ama tepkinizi göstermez buna susmaya devam ederseniz yorulursunuz.K.v. çekin kenara konuşun ilk etapta kızar tepki gösterir belki olayıda büyütür ama zamanla alışır herkes..kurallarınız ve duruşunuz olsun...asla taviz vermeyin
yok aile binasinda degiliim hatta onlara 15-20 dk uzaklikta yasiyoruz..bunu esim zaten her firsatta yüzüme vurur: ben senin icin taa nerelere tasindim ailemin yasadigi semtden vaz gectim falan..

kendi evleri de hep dolu gelen giden misafirleri cok..kp de gecerken bize ugramis bakmis kimse yok yorgun oldugu icin girmis koltukta yatmis, yemek yemis vs.. ev kendimizin, pesinati onlar ödedi ama bu evin 3 te 1i bile degildi, evin taksitlerini ben ve esim beraber ödüyoruz.. yani öyle ev bizim falan diye düsündüklerini sanmiyorum onlar sadece "biz bir aileyiz" "cok samimiyiz" diye böyle davraniyolar ve bunun gercekten normal oldugunu düsünüyolar..tabii simdiye kadar pek bisey demedim ama iste bazi seyleri de yeni yeni görüyorum
Ev peşinatıni onlar ödemiş, yani parayi vermişler, düdüğü de çalmak istiyorlar.
Ne kadar bir para ödediler bilmiyroum ama mesela ben de ikiyuz bin lirayı (ortalama) trink diye versem ben de gelmişken içeri girer,içim cekildiyse de uyurdum belki.
Malesef hayatın gerçeği, sen öyle olduğunu düşünmüyorsun ama emin ol ki onlar kendi evi saniyor... Mobilyaları alıp evi dizdi diye KVlerin gelin evinde misafir ağırlamasindan bile kötü sizin olay, geçmiş olsun.
Bu saatten sonra ne deseniz olmaz, çünkü evin 3te 1i onların. Gönüllerince at koşturma hakkıni bulmuşlar kendilerinde.

*Her parayı veren düdüğü çalmıyor. Mesela benim annemler 30 yılı aşkındır evliler, oturduğumuz ev dedemin . Ama buna rağmen adam ölene kadar hiç kızımın evi demedi, hep misafir gibi geldi. Ananemi kış ayı diye eve getirdik, aylar oldu kadın buzdolabını bile açmadı asla. Aciktiysa bir köşede 'yemek hazır anne' denmesini bekliyor. Ama işte,sizin payıniza bunlar düşmüş. Böyleleri laftan da anlamaz. Zaten anlayacak olsa kendi yapmaz...ev ev üstünde yaşamaktan bireysellik kavramını unutmuşlar :(

yok aile binasinda degiliim hatta onlara 15-20 dk uzaklikta yasiyoruz..bunu esim zaten her firsatta yüzüme vurur: ben senin icin taa nerelere tasindim ailemin yasadigi semtden vaz gectim falan..
Esiniz bence ama problem. Otuz yaşında adam, annesinden yirmi dakika uzağa gitti diye ağlıyor.
Bağımlı bir aile, Allah sabır versin. Çocuk olsa hiç cikmazlar

Diğer kardeşlerinin evine de böyle giriyorlar mi, örneğin kızlarının evine haber vermeden gidiyorlar mi? Gelip duş almak da çok acayip , temiz kıyafetlerini de mi yanlarında getiriyorlar. ?? Benim başkasının evinde duş alabilmem icin bir küçük valiz eşya götürmem gerekir herhalde .
evet evet hepsi öyle sürekli ic iceler

ben uzaga tasinmak istedim ama esim ailesinden uzak biryere tasinmak istemedigini söylemisti zaten en basta..tabii o zamanlar bilemedim bu kadar olacagini
Malesef önceden bilinmiyor yaşanmadan insanların gerçek yüzleri de ortaya çıkmıyor sizi anlıyorum Allah yardımcınız olsun.

Merhaba kizlar,
kimseyle bu konu hakkinda konusamadigim icin derdimi size anlatiyim dedim: 2,5 senedir evliyiz, cocugumuz yok. Esim ve ailesi bana iyi davraniyor, maddi sikintimiz dayok.. benim asil sorunum esimin ailesi ve onlara olan bagi: Esimin ailesi baya büyük (5 Kardes, hepsi evli cocuklu), benim ise cekirdek ailem (annem babam bide ablam) var. Esimin ailesi sürekli ic ice ve hep beraber. Beni asil rahatsiz eden sey ise, esimin ailesinin sürekli habersiz sekilde bize gelmesi. esim onlara bizim evin anahtarini verdi ve babasi ara sira bize gelip biz evde olmasak bile evimize girip koltugumuzda yatip uyuyor, yegenleri (daha kücük 10-13 yasinda) kendi evleriymis gibi bize gelip dus aliyolar. Size bu normal mi? Bazen acaba ben mi abartiyorum diye düsünüyorum ama bilemedim..benim annem babam asla haber vermeden gelmez, benim evimde böyle yapmazlar. esime söyledigimde ise bizde böyle diyor..belki sacma gelcek ama bazen cocuk yapmayip da bosansam mi diye düsünüyorum..
Anahtar vermek neymiş ya dingonun ahırımı orası, sizin yuvanız. Eşin nasıl anahtar verirkş senın iznin olmadan belki evdeyken denk geleceksiniz bu kadar sacma şeyde duymamıstım hiç🤷🏼‍♀️

Ev peşinatıni onlar ödemiş, yani parayi vermişler, düdüğü de çalmak istiyorlar.
Ne kadar bir para ödediler bilmiyroum ama mesela ben de ikiyuz bin lirayı (ortalama) trink diye versem ben de gelmişken içeri girer,içim cekildiyse de uyurdum belki.
Malesef hayatın gerçeği, sen öyle olduğunu düşünmüyorsun ama emin ol ki onlar kendi evi saniyor... Mobilyaları alıp evi dizdi diye KVlerin gelin evinde misafir ağırlamasindan bile kötü sizin olay, geçmiş olsun.
Bu saatten sonra ne deseniz olmaz, çünkü evin 3te 1i onların. Gönüllerince at koşturma hakkıni bulmuşlar kendilerinde.

*Her parayı veren düdüğü çalmıyor. Mesela benim annemler 30 yılı aşkındır evliler, oturduğumuz ev dedemin . Ama buna rağmen adam ölene kadar hiç kızımın evi demedi, hep misafir gibi geldi. Ananemi kış ayı diye eve getirdik, aylar oldu kadın buzdolabını bile açmadı asla. Aciktiysa bir köşede 'yemek hazır anne' denmesini bekliyor. Ama işte,sizin payıniza bunlar düşmüş. Böyleleri laftan da anlamaz. Zaten anlayacak olsa kendi yapmaz...ev ev üstünde yaşamaktan bireysellik kavramını unutmuşlar :KK43:

Benim bizimkinin ailesine davar diyordum da seninkiler tam davar eşşeğiymiş. Otel mi sizin ev? Anahtarını kapan geliyor. Boşanayım mı diye sormuşsunuz da buradakiler ne derse ona göre mi hareket edeceksiniz?
yok sadece fikir almak istiyorum

Esiniz bence ama problem. Otuz yaşında adam, annesinden yirmi dakika uzağa gitti diye ağlıyor.
Bağımlı bir aile, Allah sabır versin. Çocuk olsa hiç cikmazlart

Bağımlı bir aile, Allah sabır versin. Çocuk olsa hiç cikmazlar
evet haklisiniz, yok yok artik konusup mecbur bu durumu cözmem lazim

Back