- 3 Ağustos 2021
- 259
- 638
- 29
-
- Konu Sahibi Ayse310518
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız tamamiyle doğru. 3 yılım sorun bendemi Nazlıdamı demeyle geçti. Şuan bocalamış gibi hissediyorum ama net görüyorumki sorun onun şahsında.Bence eşinizin kompleksleri var ,mutsuz bir insan ve kendi mutsuz olduğundan da size saldırıyor. Size fiziksel yönden olumsuz elestirilerde bulunarak, yaptığınız işleri elestirerek, sevdiğiniz insana veya hayvana laf ederek sizi huzursuz etmeye çalışıyor. Çünkü kendi de huzursuz bir tip.
Böyle insanlar ömür tüketir ve bir yere varamazsınız. Çünkü onun sorunu bence kendisiyle, geçmişiyle vs. Siz de hata bende mi , kediden mi kurtulsam diye kendinizi sorgularsınız.
Bence hayatınızı bu insandan ayırın ve kendinize farklı bir yol çizin.Belki başta bocalarsınız, çünkü uzun zamandır oturuyorsunuz ama kanatlarınızı açarsanız gerisi gelir:)
Sayğısız kendini ne zannediyor acaba pişman olur da işte iş işten geçmiş olurEvet konustum kendisi ile son kez ama ben kendi kendime konuştuğumla kaldım cevap vermiyo bana elindeki telefona bakıyor(telefon oynamayı seven birisi değil ben konusurken kasıtlı yapıyor bunu). Tuttu şey dedi kendi kendine konusup kendi kendine cevap veriyosun diyip güldü. Ha duvara anlatmışım ha ona
Evimin kirası çok uygun nerdeyse bedava iyide bir işim var maddi yönden asla bocalamam en olmadı babamın evinde bile çok rahat yaşarım. İşte manevi yönden biraz boşluğa düşerim sanırım ama zamanla huzurlu hissettikçe bu durumda düzelir sanırımErkek milleti işte kendini kusursuz zannederboşanmak size gerçekten iyi gelecekse boşanın . Maddi imkanınız varsa ve kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız boşanın . Kısacası vur tekmeyi gitsin
Böyle bir heriften kurtulunca zamanla manevi olarak öyle iyileşirsin ki kendin şaşarsın kızım.Evimin kirası çok uygun nerdeyse bedava iyide bir işim var maddi yönden asla bocalamam en olmadı babamın evinde bile çok rahat yaşarım. İşte manevi yönden biraz boşluğa düşerim sanırım ama zamanla huzurlu hissettikçe bu durumda düzelir sanırım
Alışkanlıklar yüzünden, doğaya bırakılınca ne yapacağını bilmeyen hapis hayvanlar gibisiniz, özgür kalınca mutlu olacaksınız aslında.Zaten ayrılmak istediğimi onada belirtdim. Çevremde saygı duyulan sıcak kanlı zeki birisi olarak hep taktir görürken üç yıldır bu insanın beni bu denli aşağılamasını anlamışta değilim. Şuna da hayret ediyorum üç yıldır ben nasıl sabrettim bu insana. Bu evliliğin gitmeyeceğini gerçekten biliyorum ama garip hissediyorum. Kötü desem kötü değil iyi desem iyi değil.
Belirsizlik korkutan sizi. Şimdi bu mutsuzluğun içinde bile herşey bildik, tanıdık. Az cesaret gösterin.Evimin kirası çok uygun nerdeyse bedava iyide bir işim var maddi yönden asla bocalamam en olmadı babamın evinde bile çok rahat yaşarım. İşte manevi yönden biraz boşluğa düşerim sanırım ama zamanla huzurlu hissettikçe bu durumda düzelir sanırım
Tatlım nazlın varsa 2 kedi daha sahiplenirsin kendi evinde yada babanla oturmak sana kalmış nerde nasıl mutlu olursan öyle yaşarsınEvimin kirası çok uygun nerdeyse bedava iyide bir işim var maddi yönden asla bocalamam en olmadı babamın evinde bile çok rahat yaşarım. İşte manevi yönden biraz boşluğa düşerim sanırım ama zamanla huzurlu hissettikçe bu durumda düzelir sanırım
Acil kilo vermelisin 20 kilo fazla.kedi konusuna gelince sonuçta onunda evi sen ne kadar isteyende onun da istememe hakkı var.onun yaşam alanını daraltiyorsun bundan patlıyor.sahsen bende evde besleyemem rahat edemem.tercih meselesiMerhabalar. Hepimize hayırlı bayramlar dilerim. Sizlere danışmak istediğim bir konu var ve kıymetli fikirlernizi almak istiyorum.
Ben üç yıldır evliyim ve evliliğimin başından beri eşimle geçimsizliklerimiz var. Bu geçimsizliklerimizin bazılarını zamanla aştık aslında kocamın ilgisizliği bana zaman ayırmaması vs. Fakat bir sorun var ki onu sürekli aşamıyoruz. Benim iki yıldır bir kedim (Nazlı) var çok fazla hareket etmez sakin bir kedi zaten sürekli uyur ama çok fazla tüy döker. Eşim sürekli kediden şikayetçi istemiyorum bu kediyi sürekli o yatak odasına girmesin diye kapıyı kapatmak zorundamıyım ben tiksiniyorum falan diyor. Elimden geldiğince temizliyorum zaten ben evi temiz tutmaya çalışıyorum fakat ne kadar uğraşsamda illaki tüy oluyor. Genelde bu tarz kedi kavgalarını da bayramda çıkarır bayramı zehreder bana. Bir ay önce yine bir kedi tartışması oldu aramızda ve o tartışmada bir şekilde konu başka yerlere kaydı bana "sen bi gerizekalısın,kendine dikkat etmiyorsun duba gibisin dişil enerjin yok" gibi laflar söyledi bende kendisiyle mutsuz olduğumu ve ayrılmak istediğimi söyledim. Üç gün sonra falan özür diledi kırıcı konustuğu için af diledi bir daha bu tarz kelimeler kullanmayacağını söyledi konu kapandı. Bir aydır aramız çok iyiydi fakat bayramın ilk günü yine kedi mevzusu yaptı ve yine o tarz laflar söyledi bana. Kediyle uğraşmaktan kendini geliştirecek bir şey yapmıyorsun kedi olmada kendine ve evine daha çok zaman ayırırsın şu haline bir bak dedi. Aslında halimde bir şey olduğunu düşünmüyorum çünki cinsel hayatımız üç ay önceye kadar çok iyiydi fakat ben onun kaba saba tavırlarından çok fazla kırıldığım için uzaklaştım soğudum diyelim. Hani cinsel hayatımız yerindeyken ben gayet dişil enerjiliydimde onu artık istemez olduğum zamanmı dişil enerjim kayboluyor.
Nazlıyı çok sevdiğimi ve onun gibi sürekli kaba konuşan ve psikolojik şiddet uygulayan bir erkek için bırakamayacağımı söyledim. Zaten tüm gün işteyim çocuğumuz yok Nazlıyı sevmek bana iyi geliyor dedim bilmem kaçıncı defa. Oda bana çocuğumuzun olmaması normal sen daha kendine bakamıyorsun ki dedi. Sanki üç yıldır bana senmi bakıyorsun dedim.
Yani çok uzun yazdım biliyorum fakat konunun özeti şu.
*Eşim evde kedimi istemiyor( bu arada benle beraber geldi barınağa onu sahiplenmek için vaktiyle) fakat bunun tartışmasını yaparken bana psikolojik şiddet uyguluyor şahsımla alakalı saçma sapan konusuyor.
* Bir çocuğumuz yok( olmaması daha mantıklı bende farkındayım) ama o bunun için bana bir çocuğa bakamayacağımı kendime dahi bakamadığımı söylüyor( evin her işini ben yaparım bu arada o elini sürmez)
* eşim sürekli şikayetlenen bir insan ve sırf şikayetlendiği için kendini titiz sanıyor halbuki yediği şeyin çöpünü masada bırakan birisi.
* üç yıldır sürekli sorunlu giden bu evliliğin içinde 80 kilo oldum evlendiğimde 60 kiloydum fakat bana o zamanda hep psikolojik şiddet uygulardı.
*psikolojik şiddetden kastım mesela 1 ay önce kuzenimin düğününden gelirken bana deniz anası gibisin dedi.
*Eşimle bi konu hakkında tartıştığımız da o sözünü söyler ve ben konuşmaya başlayınca eline telefonı alır telefon oynar yüzüme bakmaz benim ve bunu hep yaptı bana göre bu beden dilinde seni önemsemiyorum demek.
* 2 yıl önce bir çocuk konusu açıldığında bana devam edip etmeyeceğini bilmediğim bir evlilikte ben çocuk istemiyorum dedi.
* Çok mutsuzum şuanda ikimizde boşanma fikrindeyiz fakat kendimi çok garip hissediyorum üzgün gibi korkuyo gibi böyle bir farklı yani. Dşünüyorum mesele sadece Nazlımı diye ama bence mesele o değil.
Yıldızlı olarak yazdıklarım bende iz eden şeyler. Şuan kötü hissettiğim için eğer karışık yazdıysam diye öyle yıldızladım.
Şimdi kızım bizden ne istiyorsun diyeceksiniz belki ama onuda bilmiyorum. Dertleşebileceğim bir kız kardeşim ve arkadaş çevrem yok ondan yazdım belkide.
Öylede olacağına eminimBöyle bir heriften kurtulunca zamanla manevi olarak öyle iyileşirsin ki kendin şaşarsın kızım.
benim çıtır isimli kedimin kopyası, bu çaliçolar bambaşka bir karakterdedir ya mükemmeldir çok güzelmiş maşallah :)Eki Görüntüle 3096531
Nazlı da bu işte. Hareket dahi etmeyi sevmeyen bir kedi. En azından eşim gibi psikolojik şiddet uygulamıyor bana
Tabi ki daha güçlüsün. O yüzden seni ezmeye çalışıyor bu sümsük. Ama yapamaz yapamazzz.Öylede olacağına eminimaslında ondan daha güçlü bir karakterede sahibim ama her Allahın günü aşağılanınca beni dibe çekmiş. Yeni yeni fark ediyorum ne denli zarar gördüğümü
En başında kediyi oda sahiplenmek istedi karşımdaki 30 yaşında adam çocuk değilki bu ay bugün istedim yarın istemiyorum desin. Ki bunuda bana bu şekilde nahoş bir üslupla söyleyip bana sürekli hakaret ettiği için bende onu bu vesile yolcu edicem. Bu sayede eski sağlığımada geri kavuşucamAcil kilo vermelisin 20 kilo fazla.kedi konusuna gelince sonuçta onunda evi sen ne kadar isteyende onun da istememe hakkı var.onun yaşam alanını daraltiyorsun bundan patlıyor.sahsen bende evde besleyemem rahat edemem.tercih meselesi
Benim evimde sürekli bi kedi trafiği olur zaten sokaktan bulduğum hasta kedilerin tedavilerini yaptırıp sahiplendiririm hep. Ne özrü estağfurullahTatlım nazlın varsa 2 kedi daha sahiplenirsin kendi evinde yada babanla oturmak sana kalmış nerde nasıl mutlu olursan öyle yaşarsınözür dilerim ama hayatından bir hayvan eksilir , iki kedi daha sahiplenirsin haddim değil ama ağzımı bozdum özür dilerim
Bundan iki yıl sonrasını hayal ediyorumda mutlu bir aile tablosu göremiyorum. Geçen yıllara çare yok hiç değilse geleceğim kurtulsun diye düşünüyorum. Hani çok mükemmel bir insan değilim kusurlarım çok fazladır belki ama kalben yoruldum. Geçmişte beraber olduğu kızlarada baktım hiç biriside manken falan değil. Herşeyin başı sevgi işte sevmeyince demekki böyle hor davrandı bana. Baktı ben sabrediyorum daha da şiddetini artdırdıAradığını bulamamış bence evliliğinden memnun değil. Üzmek istemem ama bu adam sevmiyor, daha kötüsü saygı duymuyor. İnsan kilo da alır, verir de, enerjisi olduğu zaman da olur, olmaz da elimiz kolumuz kalkmaz. yani hep mükemmel olamayız, önemli olan her halinle sevebilmek, her haline saygı duyabilmek. Söylediği şeyler bırak insanın eşine herhangi Bi kadına bile söylenmez, çok ağır. Boşanır mısınız bilmiyorum ama eyvallah da etmeyin. Ben buyum sevmiyorsan kapı orda, mükemmel değilim, olmak zorunda da değilim. Benden soğuduysan memnun değilsen ayrıl hayatımıza bakalım diyin, resti çekin, alttan alıp söylediklerine üzülmeyin.
Aynen öyle. Kaybetmekten korksa, aldığın kilo gerçekten rahatsız etse bile, sana bunu söylemeye bile çekinir, ya da daha düzgün Bi üslup kullanır.sadece sevgisizlikten de değil Kendinde herşeyi hak gören egoist biri sanırım. Çünkü ben sevmediğim birine bile böyle dan dun konuşmam, üzmekten çekinirim baktığında.Bundan iki yıl sonrasını hayal ediyorumda mutlu bir aile tablosu göremiyorum. Geçen yıllara çare yok hiç değilse geleceğim kurtulsun diye düşünüyorum. Hani çok mükemmel bir insan değilim kusurlarım çok fazladır belki ama kalben yoruldum. Geçmişte beraber olduğu kızlarada baktım hiç biriside manken falan değil. Herşeyin başı sevgi işte sevmeyince demekki böyle hor davrandı bana. Baktı ben sabrediyorum daha da şiddetini artdırdı
Kedilerim yok ama olmasını çok isterim en azından insanlardan daha merhametliBenim evimde sürekli bi kedi trafiği olur zaten sokaktan bulduğum hasta kedilerin tedavilerini yaptırıp sahiplendiririm hep. Ne özrü estağfurullah
Sokakta ağlayan bir kadın görse yanına gider neyiniz var hanımefendi yardıma ihtiyacınız varmı der işte ben karısı olunca aynı değeri göstermeye layık bulmuyor demekkiAynen öyle. Kaybetmekten korksa, aldığın kilo gerçekten rahatsız etse bile, sana bunu söylemeye bile çekinir, ya da daha düzgün Bi üslup kullanır.sadece sevgisizlikten de değil Kendinde herşeyi hak gören egoist biri sanırım. Çünkü ben sevmediğim birine bile böyle dan dun konuşmam, üzmekten çekinirim baktığında.