- 29 Mayıs 2021
- 13.317
- 86.319
- 36
-
- Konu Sahibi Ayse310518
Eş dediğin insanı böyle dibe çekmez tam aksi kıymetli, değerli hissettirir.Yorumunu beklediğim insanların içinde sizde vardınız yorum yapmanıza çok sevindim.
O kadar mutsuz geçti ki bu 3 yıl sadece kilo almaklada kalmadım kitap okumayı bıraktım saçlarım beyazladı yaşam sevincim ortadan kayboldu. Ya düşünsenize sürekli bana sen şöylesin böylesin diyor. Kaybettiğim özgüvenin haddi hesabı yok
Sonuna kadar nazlıcıyım ben.
Kocanız sanırım evdeki medeniyet seviyesini kaldıramadığından aşağı çekmeye çalışıyor. Sanırım bunu ilk defa yazıyorum, boşanın bence.
Bir daha o değişik hakaretleri etmese dahi sizin iyilesmeniz onun etrafında çok zor olur. Bir bakışından bile huylanirsiniz.
Hiç konuştunuz mu niye böyle davrandığına dair ?kilo vermenizi istemesinde hiçbir sakınca yok fakat üslubu çok çirkin .Bide dyrsunuz ya her şeyim batıyor sanki ki kadınlar hisseder böyle şeyleri .Bence son bı kez konuşun derdi ne öğrenin tabi tüm sorunlar buraya yazdiklarinizdan ibaretse.Kedi konusunda da bişey diyemedim yani istemeyen için zor tabiki bı hayvanla yasamak .O canı da önce kabul edip sonra problem ettiyse o da yine kendi ayıbı .Boşanma fikrindeyim zaten. Ailemde bu süreçte bana destek olur eminim bundan. Sadece bayram zamanı onları üzmeyeyim diye aileme açmadım konuyu en azından burandan paylaşıp biraz destek bulayım istedim.
Fırlama olsa ne yazar şu bebek.Eki Görüntüle 3096531
Nazlı da bu işte. Hareket dahi etmeyi sevmeyen bir kedi. En azından eşim gibi psikolojik şiddet uygulamıyor bana
Eşimin ailesinde istisnasız herkes beni çok sever ve çok saygı gösterir hatta ona herzaman hayattaki en büyük şansın Ayşe derler. Benim ailemde aslında onu sevmek istiyor fakat eşim soğuk davranıyor. Fazla konuşmayan soğuk bir insan çünki fakat ailem yinede bana hatır iyi davranıyor. Ben artık şunu düşünüyorum kocamın ailesi bu kız seni adam etti mantığında ve sanırım o bunun ezikliğini yaşıyorŞu an boşanma aşamasında biri olarak negatif etkilemek istemem ama ailesiyle aranızı merak ettim ve eşinizin sizin ailenize olan saygısını? Bu sorunlara ek olarak onlar da var ise.. ciddi düşünmeniz gerektiğini hissediyorum.
Ailesiyle arası kötü mü eşinizin?Eşimin ailesinde istisnasız herkes beni çok sever ve çok saygı gösterir hatta ona herzaman hayattaki en büyük şansın Ayşe derler. Benim ailemde aslında onu sevmek istiyor fakat eşim soğuk davranıyor. Fazla konuşmayan soğuk bir insan çünki fakat ailem yinede bana hatır iyi davranıyor. Ben artık şunu düşünüyorum kocamın ailesi bu kız seni adam etti mantığında ve sanırım o bunun ezikliğini yaşıyor
Ben hep kedinin olduğu evde büyüdüm. Oda vaktiyle kedi köpek beslemiş ailesinin yanında. Kayınvalidemin evi bahçeli 4 kedisi var. Fakat derdi benim pozitif enerji aldığım ne varsa onu elimden almak sanırım.Dediğim gibi o ayrı mesele, diğer meseleler göz önüne alınınca haklısınız ve boşanmalısınız.
Ama daha önce evinde bir hayvanla yaşamamış insanın zorluklarını bilip ona göre hareket etmesi zordur. Genelde insanlar ilk başta ister sonra rahatsız olur sokağa atar kediyi köpeği. Yaşamadan anlamıyor insan.
Yani ne tam kötü ne tam iyi. Kaba çıkacak belki ama serseri gibi yaşamış önceden hep bu yüzden de hiç taktir edilmemiş düzenli bir yaşantısı olmadığı için.Ailesiyle arası kötü mü eşinizin?
Kendi değersizlik hissini sizin üzerinizde atmaya çalışıyor. Ailesinin sizi sevmesinden bile içten içe rahatsız ediyor olabilir. Hiç uğraşılmayacak bir tip.Yani ne tam kötü ne tam iyi. Kaba çıkacak belki ama serseri gibi yaşamış önceden hep bu yüzden de hiç taktir edilmemiş düzenli bir yaşantısı olmadığı için.
Tartışma adabı deniyor buna aslında. Ve o öfke anında söylenen sözler normal vakitlerde akıldan geçen ama dile getirilmeye çekinilen şeyler.En korktuğum şeylerden biri böyle öfkelenince ağır konuşan biriyle evlenmek. İnsan unutamıyor bi de ben şeyi düşünüyorum sinirle de olsa bunları düşünüyor sonuçta . Ben ne kadar sinirlensem de insanlar hakkında böyle kırıcı şeyler düşünemiyorum çünkü. İnsan eşine nasıl deniz anası vs gibi şeyler söyler . Çok çirkin . Bence ayrılığı ciddi ciddi düşünün
Benim eşim aksine ailesinde yani abla ve annesinde bir paşa hürmeti gördüğünde, eşimin yanında beni ezik tutmaya çalıştılar. Ve eşim de onların bana terbiyesizliklerine karşı hala onlara karşı yoğun hürmet beklediği için bu durumdayım.Eşimin ailesinde istisnasız herkes beni çok sever ve çok saygı gösterir hatta ona herzaman hayattaki en büyük şansın Ayşe derler. Benim ailemde aslında onu sevmek istiyor fakat eşim soğuk davranıyor. Fazla konuşmayan soğuk bir insan çünki fakat ailem yinede bana hatır iyi davranıyor. Ben artık şunu düşünüyorum kocamın ailesi bu kız seni adam etti mantığında ve sanırım o bunun ezikliğini yaşıyor
Evet konustum kendisi ile son kez ama ben kendi kendime konuştuğumla kaldım cevap vermiyo bana elindeki telefona bakıyor(telefon oynamayı seven birisi değil ben konusurken kasıtlı yapıyor bunu). Tuttu şey dedi kendi kendine konusup kendi kendine cevap veriyosun diyip güldü. Ha duvara anlatmışım ha onaHiç konuştunuz mu niye böyle davrandığına dair ?kilo vermenizi istemesinde hiçbir sakınca yok fakat üslubu çok çirkin .Bide dyrsunuz ya her şeyim batıyor sanki ki kadınlar hisseder böyle şeyleri .Bence son bı kez konuşun derdi ne öğrenin tabi tüm sorunlar buraya yazdiklarinizdan ibaretse.Kedi konusunda da bişey diyemedim yani istemeyen için zor tabiki bı hayvanla yasamak .O canı da önce kabul edip sonra problem ettiyse o da yine kendi ayıb
Hah işte tam olarak bu. Kendi içlerindeki noksanları bizi ezerek gidermeye çalışıyorlar. Ben önce şu yamuk kalbimi bi düzelteyim demiyorlarİstersen 20 kilo ver bu adam yine eleştirecek bir şey bulur. Bak eski eşimle ilk tanıştığımda biraz samimi olmaya başladığımız gibi beni fiziksel olarak eleştirmeye başlamıştı. Yüzümde küçük benler vardı. 3. Veya 4. Buluşmada dediki yüzüne bakınca benlerin dikkatimi çekiyor gözlerim kayıyor benlerine. Ay kafama taktım 1 hafta sonra gidip hepsini aldırdımsonra dedi ki kilon biraz fazla sanırım hemen diyete girdim zaten zayıftım iyice zayıfladım. Giyim tarzımı beğenmiyordu işte ben tesettürlüyüm ve üstüme başıma baya para harcarım. Ama mutlak bir kusur bulurdu. Salak gibi bende neyden rahatsız olduysa düzeltmeye çalıştım. Fakat bana bunları söyleyen eski kocamın gözleri şaştı. Ameliyat olmuş düzelmemiş. Çok dikkat çekmiyordu ama yüzüne bakınca da anlaşılıyor. Kafası kel. Giyim kuşam desen ailesi mi çok iyi giyiniyor. Kimseyi küçümsemek değil niyetim fakat köyden şehire adım atmamış bir ailesi var. Giyim denen bir şey yok. Ben neyi düzelttiysem o başka kusur buldu. Bitmedi o kusurlar. Ne temizliğimi beğendi ne başka bir şey. İkimiz de öğretmeniz onun ek dersi 500 lira fazla diye bile bana senin maaşın da maaş mı diye kavga ederdi. İçinden ek iş yapmamı isterdi biliyorum. Yani hiç yok kedim yok kilom diye kafana takma. Dünyanın en kusursuz insanı da olsan bu adam böyle
Ben artık onun sorunlarının kendisi ile alakalı olduğunu düşünüyorum beni aşağılayarak kendisini tatmin etmeye çalışıyor. Nazlı yokken ve ben zayıfkende bu aşağılama devam ediyordu. Evliliğimin ilk başında bana sen benim aileme layık bir insan değilsin dedi ve bu kayınvalidemin kulağına gitti kadın sinirinden bayılacaktı asıl sen bu kıza layık değilsin dedi demediğini bırakmadı. Aile trapistinede gitmez zannımca zaten gitsede fayda görürmü sanmam çünki burda da yazdılar ya içinde bana karşı bastırılmış bir nefret varBenim eşim aksine ailesinde yani abla ve annesinde bir paşa hürmeti gördüğünde, eşimin yanında beni ezik tutmaya çalıştılar. Ve eşim de onların bana terbiyesizliklerine karşı hala onlara karşı yoğun hürmet beklediği için bu durumdayım.
Anladığım kadarıyla ailesi ile bir probleminiz yok.
Onlara haksızlık etmek istemem ama eşinizle en ufak sorununuz olsa, boşanma olsa onlar da evlatlarından taraf alabilirler yani siz iyi olduğunuz için iyiler belki de.
Aile terapisti vs düşündünüz mü? Verdiğiniz örneklerde çok kolay kalp kırabilen bir adam görünüyor. Sevgisinden emin misiniz veya şüpheniz var mı? Aile terapistini kabul eder mi? Size yıldırma politikası uyguluyor olabilir mi? Boşanmaya ciddi adım atacak olsanız saçmalama der geri çekilir mi? Size onay verir mi?
Ben de çok sorun yaşadım ama şahsıma yönelik fiziksel eleştiri yoktu kusurlarım olmasına rağmen. Fiziksel eleştiren adamın kafasını anlamaya çalışıyorum, daha iyisini mi arıyor yoksa değişmenizi mi istiyor? Yani sanki çözümlenebilir şeyler ?
Erkek milleti işte kendini kusursuz zannederMerhabalar. Hepimize hayırlı bayramlar dilerim. Sizlere danışmak istediğim bir konu var ve kıymetli fikirlernizi almak istiyorum.
Ben üç yıldır evliyim ve evliliğimin başından beri eşimle geçimsizliklerimiz var. Bu geçimsizliklerimizin bazılarını zamanla aştık aslında kocamın ilgisizliği bana zaman ayırmaması vs. Fakat bir sorun var ki onu sürekli aşamıyoruz. Benim iki yıldır bir kedim (Nazlı) var çok fazla hareket etmez sakin bir kedi zaten sürekli uyur ama çok fazla tüy döker. Eşim sürekli kediden şikayetçi istemiyorum bu kediyi sürekli o yatak odasına girmesin diye kapıyı kapatmak zorundamıyım ben tiksiniyorum falan diyor. Elimden geldiğince temizliyorum zaten ben evi temiz tutmaya çalışıyorum fakat ne kadar uğraşsamda illaki tüy oluyor. Genelde bu tarz kedi kavgalarını da bayramda çıkarır bayramı zehreder bana. Bir ay önce yine bir kedi tartışması oldu aramızda ve o tartışmada bir şekilde konu başka yerlere kaydı bana "sen bi gerizekalısın,kendine dikkat etmiyorsun duba gibisin dişil enerjin yok" gibi laflar söyledi bende kendisiyle mutsuz olduğumu ve ayrılmak istediğimi söyledim. Üç gün sonra falan özür diledi kırıcı konustuğu için af diledi bir daha bu tarz kelimeler kullanmayacağını söyledi konu kapandı. Bir aydır aramız çok iyiydi fakat bayramın ilk günü yine kedi mevzusu yaptı ve yine o tarz laflar söyledi bana. Kediyle uğraşmaktan kendini geliştirecek bir şey yapmıyorsun kedi olmada kendine ve evine daha çok zaman ayırırsın şu haline bir bak dedi. Aslında halimde bir şey olduğunu düşünmüyorum çünki cinsel hayatımız üç ay önceye kadar çok iyiydi fakat ben onun kaba saba tavırlarından çok fazla kırıldığım için uzaklaştım soğudum diyelim. Hani cinsel hayatımız yerindeyken ben gayet dişil enerjiliydimde onu artık istemez olduğum zamanmı dişil enerjim kayboluyor.
Nazlıyı çok sevdiğimi ve onun gibi sürekli kaba konuşan ve psikolojik şiddet uygulayan bir erkek için bırakamayacağımı söyledim. Zaten tüm gün işteyim çocuğumuz yok Nazlıyı sevmek bana iyi geliyor dedim bilmem kaçıncı defa. Oda bana çocuğumuzun olmaması normal sen daha kendine bakamıyorsun ki dedi. Sanki üç yıldır bana senmi bakıyorsun dedim.
Yani çok uzun yazdım biliyorum fakat konunun özeti şu.
*Eşim evde kedimi istemiyor( bu arada benle beraber geldi barınağa onu sahiplenmek için vaktiyle) fakat bunun tartışmasını yaparken bana psikolojik şiddet uyguluyor şahsımla alakalı saçma sapan konusuyor.
* Bir çocuğumuz yok( olmaması daha mantıklı bende farkındayım) ama o bunun için bana bir çocuğa bakamayacağımı kendime dahi bakamadığımı söylüyor( evin her işini ben yaparım bu arada o elini sürmez)
* eşim sürekli şikayetlenen bir insan ve sırf şikayetlendiği için kendini titiz sanıyor halbuki yediği şeyin çöpünü masada bırakan birisi.
* üç yıldır sürekli sorunlu giden bu evliliğin içinde 80 kilo oldum evlendiğimde 60 kiloydum fakat bana o zamanda hep psikolojik şiddet uygulardı.
*psikolojik şiddetden kastım mesela 1 ay önce kuzenimin düğününden gelirken bana deniz anası gibisin dedi.
*Eşimle bi konu hakkında tartıştığımız da o sözünü söyler ve ben konuşmaya başlayınca eline telefonı alır telefon oynar yüzüme bakmaz benim ve bunu hep yaptı bana göre bu beden dilinde seni önemsemiyorum demek.
* 2 yıl önce bir çocuk konusu açıldığında bana devam edip etmeyeceğini bilmediğim bir evlilikte ben çocuk istemiyorum dedi.
* Çok mutsuzum şuanda ikimizde boşanma fikrindeyiz fakat kendimi çok garip hissediyorum üzgün gibi korkuyo gibi böyle bir farklı yani. Dşünüyorum mesele sadece Nazlımı diye ama bence mesele o değil.
Yıldızlı olarak yazdıklarım bende iz eden şeyler. Şuan kötü hissettiğim için eğer karışık yazdıysam diye öyle yıldızladım.
Şimdi kızım bizden ne istiyorsun diyeceksiniz belki ama onuda bilmiyorum. Dertleşebileceğim bir kız kardeşim ve arkadaş çevrem yok ondan yazdım belkide.