• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli Bayanlarn grlerine ihtyacm var

Aaa durum değişti o zaman...
Olldu canım, ananın tek akıllı cocuğu senmisin de ona...
Ne münasebet parası var beyfendinin ama harcamıyor, seninkini yiyor, senin maaş yetmezse de senin birikimi bozdur diyor...
Başka derdi varmıymış...
Sende kanbul etme böyle bişeyi, neden kabul ediyoresun ki...
Maaşını aldınmı kendine harçlığını ayır, gerisini ver adama öde bütün faturaları ben artık bu işlerle uğraşmak istemiyorum de... Yetetse yeter yeetmezse de nerden buluyorsan bul de, kendi birikiminden çek de... Sonuçta o birikim ne için yapıldı kötü günler için, ee şimdi o birikkimi bozmayacak da ne zaman bozacak beyefendi...

arkadaşlar ben onun aldığı 500 tl de değilim zaten hiçbir zamanda 500 tlden eve bişey harca diye demedim evi aldığında başka biryerden bir yer sattı sonra onla krediyi kapattık şimdi ikinci bir ev alacak kadar parası var, 500 tl yede yada o parayada ellemiyor biriktiriyormuş ama bazen benim param yetmeyecek derecede oluyor bana biriktirdiğinden bozdur diyor kendi parasına ellemiyor... evin tüm harcamasını ben yapıyorum tüm faturalar dahil o arada çıkıp mutfak masrafına kendince yardımcı oluyor ama kredi kartı ödemem geldiğinde (buna onun sağlık sigortası da dahil) kendi birikiminden bozdur diyor

Valla tatlım bu yazdığından sonra söylediğimi geri alıyorum eşin kaşınıyor kusura bakma oldu o suya sabuna dokunmasın öyle köşede otursun.Senin yerinde olsam boşuna tatil içinmiş yok görümcene hediye içinmiş para dökmem o nasıl biriktiriyorsa sende biriktir kocam sağlık sigortası yaptıracak ben ödeyeceğim bide 100 lira mutfak masrafını bahane edecek kocanda bayağı iyi finans zekası varmış

öylelerine tilki denir bence okadarda saf olmasın arkadaş korkma o evide alınca ikinci eşide alır olan sana olur.onda mutlaka bi pislik var arkadaşlar ya cahil olmayalım bu kadarda az akıl kullanılınca ne yapıldığı anlaşılıyo zaten.sen çocuk yokken kararını ver bence benim öyle kocam olacak beş dakika durmam seni alan sanada bakmak zorunda bakamıyca kızı nıye alıyo.ozaman o otursun çocuk doğursun evin geçimini sen sağla bukadar basit

Eşin kendisini çok akıllı sanıyor galiba taviz tavizi getirir derler ne kadar doğru siz baştan taviz vermişsiniz tıpkı benim gibi ne yazıkki benim eşimde yıllardır doğru dürüst çalışmaz söyleyincede ihtiyacımızmı var senin maaşın varya der bu erkek milleti böyle işte canım.

Para konusunda bence biraz haksızsın... Ev onun üstüner olabilir ama ikinizin ortak malı beraber oturuyorsunuz o evde... Sonuçta o senin eşin, onun parası benim param olmamalı, zaten işsiz aldığı 500 neye yetecekki...
Ama kayınvalide ve görümcenin tavırlarında sen tamamen haklısın, herkes kendi işine baksın, size karışmaya sizi yönetmeye hakları yok...

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

suan kocan issiz bu yüzden eve fazla katkisi olamadigi icin bence bu konuda fazla gitme üstüne. is bulunca durum degisir yine herseyi o öder, bu yüzden huzurunu kacirma canim, evlilikte senin paran benim param olmaz, birikeceksede beraber biriktirinkaydirigubbakcemile5

ama araba kayinvalide vede görümcen konusunda haklisin sanki zorla senden para koparmaya calisiyolar, bir dur de bunlara araya mesafeni koy:olmaz:

ahh canım paranla rezil ettirme kendini

birde okumuş insanlar diyorsun okumakla adam olunmuyor maalesef önce insan kendini bilmeli

çok taviz vermişsin eşine bence bu koşullarda bir de çocuk düşünme derim sonrasında pişmanlıkta var
mantıklı davran evliliklerde sevgi elbette gerek fakat seni savunmayan bi koca ile nereye kadar sen karar ver

ha birde çocuğun olursa babaanesi yada görümcen parayla mı bakacak hayatta baktırmam öyle şey olurmu seni resmen yoluncak kaz sanıyorlar yoldurma kendini bacım aç gözlerini sonra pişman olursun

Yazdıklarınızı sonuna kadar okudum, aklıma şöyle birşey geldi, eğer eşiniz kabul ederse bütün para işlerinin idaresini siz alın ve eşinizin birikmişini kendi biriktirdiğinizin üzerine ekleyin, tabii bu işleri birbirinizi kırmadan ve güveninizi rencide etmeden yapın. Yatırımlarınızda, harcamalarınızda ikinizin nasılsa, bir evde ikilik çıktımı o yerde huzur ve geçim kalmaz çevremden çok iyi biliyorum. Kaynananız ve görümceniz meselesine gelince sonuna kadar haklısınız kimse yolunacak kaz değil, hala olacak ve parayla bakacak lülülülülülüama tatile sizle gelecek, ayıp yaa!! Ama siz evliliğinizi bunun için bozmayın, bu meseleleri aştıktan sonra çocuk düşünün bence. Eşiniz başta olmak üzere kimseye kendinizi kullandırmayın, ınşallah burdan iyi haberlerinizi almak dileğiyle..

Valla belki benim düşüncem sana çok sert gelecek ama ben olsam bunları asla kabullenmezdim.
Heleki okumuş, işi gücü olan, ailesi arkasında olan insanların bu durumu kabullenmeleri hiç aklım almıyor.
Lütfen iş işten geçmeden, yaşın ilerlemeden, henüz kendine yeni bir hayat kuracak durumdayken kendini kimse için harcatma.
Biliyorum bana da tepki gösterenler olacak, yuva kolay yıkılır mı diyenler çıkacak ama peki bir insanın ömrünü böyle harcamasına değer mi ? Bence değmez.
Eğer benim eşim beni ezdirse, kendi kararlarını objektif olarak vermek yerine başkalarının etkisi altında kalsa benim ona saygım flan kalmazdı. Saygının olmadığı bir ilişkide ancak kör topal yürür ve bi yerde tıkanır. Bu nedenle çocuğunda yok madem yok yakınken iyi düşün.
Ailen seni kendini ezdir diye yetiştirmedi ya güzelim.
Öncelikle bir şans daha tanı, ama bu şansı ona iyi anlat, tüm hissettiklerini düşüncelerini açıkça dile getir, eğer değişmezse buna katlanmayacağını açıkça söyle.
Belki bir umut seni kararlı görürse değişir. Ama değişmezse de iyi düşün taşın, sana ne kadar değer veriliyorsa sözün ne kadar dinleniyorsa aynı şelkilde ver karşılığını sen de.

Son düzenleme:
eşler arasında benim senin gibi mevzular konu olmaz normalde ama senin durumun farklı sıkılmakta haklısın canım...kayınvaldenlerde tuzu biberi oluyor rahat vermiyorlar..ama bence sen kimseye muhtaç bi insan değilsin o yüzden koy tavrını şartlarını bilsinler bakalım o zaman tepkileri ne olacak

arkadaşlar ben onun aldığı 500 tl de değilim zaten hiçbir zamanda 500 tlden eve bişey harca diye demedim evi aldığında başka biryerden bir yer sattı sonra onla krediyi kapattık şimdi ikinci bir ev alacak kadar parası var, 500 tl yede yada o parayada ellemiyor biriktiriyormuş ama bazen benim param yetmeyecek derecede oluyor bana biriktirdiğinden bozdur diyor kendi parasına ellemiyor... evin tüm harcamasını ben yapıyorum tüm faturalar dahil o arada çıkıp mutfak masrafına kendince yardımcı oluyor ama kredi kartı ödemem geldiğinde (buna onun sağlık sigortası da dahil) kendi birikiminden bozdur diyor
--------
bu mesajınızı okuyana kadar sakinliğimi korumaya çalıştım.
ama belki sert olacak ama bende film koptu..
tabi ki eşinizi siz tanıyorsunuz,
benim tanımadığım bir insan hakkında yapacağım yorum elbette sağlıklı olmaz.
fakat çok da iyiniyetli olduğunu düşünmedim açıkçası.
hayat müşterek,evet..
eşiniz geçici olarak işsizse destek olmak evliliğin gereğidir,buna da evet..
ama bir ev alacak kadar birikimi var ise evin genel giderlerini,tatil
giderini,kardeşinin bilmemnesini size yüklemesi beni bile rahatsız etti..
ayrıca madem ev alacak kadar parası var,
neden ihtiyacınız olan arabanızı almanıza engel çıkarıyor..
sanki bana X marka jeep al,kocamsın,alacaksın mı diyorsunuz..
kendiniz de çalışıyorsunuz..
inanılmaz gerildim.
çalışma hayatı o kadar kolay değil.
evet ,ben de iyi kazanıyorum ama kazanırken de canım çıkıyor.
ve eşimin iyiniyetli olmadığına dair en ufak bir sezgim olsa bu iş biter..
bana göre bu tarz bir niyet,eşine bu tarz bakan bir adam aldatmaktan daha büyük bir
suç işlemiştir.
sizin eşiniz için söylemiyorum,onun durumunu en iyi siz tahlil edersiniz
ama malesef erleğin evlilikte bayanı kullanmasına hiç tahammül edemiyorum.
(aksine de tabi ki fakat bana erkek yapınca daha çok batıyor)
arkadaşım,
bence kafanızı toplayın ve öncelikle eşinizin niyetinden emin olun..
başkaca bir yorum yapamıyorum şu an için,
inanılmaz gerildim..
eğer iyi para kazanıyorsak,
ve eşimiz hakediyor ise,
amenna,
hep beraber yiyelim,
ama olumsuz tek bir davranış teşebbüsü bu anlamda sonu olur..
çok netim..
EMEK ÇOK BAŞKA BİŞEY..

ben konunun hepsini okuyamadımm..
sinirden çatladım..
çok afedersiniz ama siz o adamı başınıza bostan korkuluğumu aldınız..
bu kadar maddi durumu ii ayakalrı uzerinde duran birinin kocasını bu denli söz sahibi etmesi beni kızıdrdı..
kendizi saydırmayı bilin..
görumcenize gelince o dahada iflaa olmazz..
35 yaşında kocaya gidememiş bi insan artık başınızda kalır..
kuçucuk çocukta deil eğitesiniz 35 yaşında koskoca karı yani..
Allah yar ve yardımcın olsun tatlımm..
ama dediğim gibi ezdirme kendini..

herkesin buna benzer sorunları var ,maddi açıdan özellikle ,bence boşanmayı gerektirecek bir durum yok ortada ,birde birbirinizi seviyorsunuz üstelik ,at aklından bu fikri...

ben nedense boşanma konusunda hassasım biraz ,aldatma ve dayak olmadıkça her ilişkinin son şansları vardır ..bu da benim kriterim ..

valla bu kaynanadan cekenlere hep dua edelim
ben ediyorum benim gibi cekenlerede yardimci ol allahim diyorum kizlar sizde diyin

zaten kayinvalide olmasa evde sorunda olmaz
benimki kayinvalidesinden eziyet gormus aynini bana yapiyor
bi arkadas demisya sustum kocama daha siki sarildim diye
bende onu deneyecegim
duymazliktan gelecegim

kocan baslatmis zaten senini benimi

sende inan gram hata goremedim ben

öyle bir adami ve ailesi cekecegime

gider yapayalniz kalmis anacigimla yerim butun paralarimi

seni altin yumurtlayan tavuk görüyor ailesi mübarek

acayip sinirlendimmm

bu gibi durumda düşünülen ayrılık kararı olunca hep şu çözüm gelir aklıma,bu evlilikte canını sıkan her ne varsa onu kendi isteğine göre çevirebilirsin ya başarırsın evliliğin kurtulur yada zaten bitmek üzere olan birşeyi kesin bitirir...
görümcen tatilmi istiyor kesin bir dille aslaaa diyecksin...mallarmı sorun ortak yaptırıcaksın...kaynana kafamı ütülüyor az görüşelim diyeceksin eşine ama annenle çok görüşüm kaıyn validenle az olmaz dengeyi kurucaksın...kıyafetebirşey diyemem erkekler böyle ama aşırıyada kaçırmıycaksın isteklerini abartmaması gerektiğini bildiriceksin...
akıl verir gibi olsun istemem ama sana dokunan şeyleri kendine göre yoluna koymaya çalış yani azıcık lider ol ya zamanla alışıcak eşin yada kopucak..
kopucak olayını senin ağzından yazıyorum benim fikrim değil...
benim nacizane fikrim şu.( böyle şeyler her evde oluyor büyütülecek birşey yok görme, duyma, aldırma ) sevgiyle yapılan herşey güzeldir..

cok üzgünüm ama bu kadar fazla senin benim ayrimi olan bir evliligin sorunsuz yürümesi zaten mümkün degil... ailesiyle olan sorunlar baska ... onlarda hakli olabilirsiniz ama sizin en önemli sorununuz hala esinizle bir bütün olamamis olmaniz bence...

benim evim, senin esyan, senin paran, benim param, senin birikmisin, benim birikmisimle cok zor bir evliligi yürütmek... cevremde gördügüm bu tür evliliklerin hic biri yürümedi maalesef.. siz herseyi halledip ''biz'' olmayi basarmalisiniz en basta...

Herkese yorumları için teşekkür ediyorum, destekleriniz içinde.
umarım en kısa zamanda halledebilirim çünkü inanılmaz üzülüyorum,

Ahh canım ya seni anlıyorum benimde başımda öyle bir görümce var ama neyse..
Kayınvaliden ve görümce konusunda haklısın, kesinlikle taviz verme hiç lafınıda esirgeme o evlatsa sen de evlatsın kimse yalnız değil üstelik sana destek çıkan bir ailen varsa...
Eşin konusuna gelince bence ödemeler konusunda çok taviz verme bırak aidatını zartunu zurtunu o ödcesin madem kendi evi 2 gün sonra ayrılsanız senin yaptırdığın onun yanına kar kalacak hiç karışma derim ben...

ya bencede aranızda çok maddi açıdan ayrılık var..eşin para biriktiriyorum harcayamam diyor,senin paranı harcayalım diyor , sen mutfak masrafını vs ben ödüyorum diyorsun..siz kendinizi 2 ev arkadaşı olarak görüyorsunuz..bu yazıyı okuyunca ben sizi karı koca olarak değil de 2 ev arkadaşı gördüm..bence maddi konularda en iyisi , biz ne yaparsak akıllıca hareket etmiş oluruz ,zarar etmeyiz olur...sizin böyle düşünüp hareket etmeniz gerekir..eşnide en kısa zamanda iş bulacağına eminim ama şu da var ki ailesine cevap veremiyorsa bazı konularda ,he he desin ama yine kendi bildiğini yapsın..

bence çok abartmışsın neden ben şunu aldım o bunu aldı gibi düşünüyorsun anlamadım. sonuçta ikinizin değilmi eşyalar. ev eşinin üzerine olsa ne olacak o almadımı evi pimapenleri ben ödedim felan snein kesen ayrımı eşinden. çok saçma bir davranış gibi geldi bana.
biz evlendik düğün borcu ödedik hiçbir zaman eşime senin borcun demedim. araba aldık ikimizin ama eşimin üzerine şimdi evimizi aldık şükürler olsun yine eşimin üzerine yaptık. kredisini ikimiz ödüyoruz. senin paran benim param asla olmaz aramızda olursada huzursuzluk çıkar.
evlenen kişilerin parası ortaktır yeri gelcek parasız gezeceksin aç gezeceksin.
açık giyinmeni istemiyorsa giymeyeceksin elaleme ne hem neden laf söyletiyorsun kendine. eşim böyle istiyor diyeceksin bu kadar.

Back