• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli Bayanlarn grlerine ihtyacm var

ya kızlar nasıl diycem bazen korkuyo insan çekiniyo kavga olsun istemiyorum tartışmakta sıkıldım çünkü bazen bunları kaldıracak gücüm olmuyo
ilk evlendiğimizde annesigile giderdik sanki dönecek evimiz yokmuş gibi kalın diye ısrar ederdi
benim babam olmadığı için ben annemi bi başına bıraktım evinde o yüzden bazen anneme gidince kalırdık baktık anneside bizde kalın diyor artık ne annemde ne onun ailesinde kalıyoruz..

işsizlik maaşı kaç liraki 500 falan diil mi mutfak masrafı artı kendi harçlığı biter para.

500 tl evet ama mutfak masrafı dediğinde öyle 100 150 ödemeiyor bende çoğunu alıyorum
harçlıklık bi durumu yok evde her gün sigarası içkisi yok aldığı parayı direk bankaya yatırıyor.

en tav olduğum şey yahu bizim bi evimiz var dimi
genç insanlarız evimizde daha rahatız bu ısrar niye
ama ben en bastan koydum tavrımı kalmıyorum rahat edemiyorum hem gerek yok

Para konusunda bence biraz haksızsın... Ev onun üstüner olabilir ama ikinizin ortak malı beraber oturuyorsunuz o evde... Sonuçta o senin eşin, onun parası benim param olmamalı, zaten işsiz aldığı 500 neye yetecekki...
Ama kayınvalide ve görümcenin tavırlarında sen tamamen haklısın, herkes kendi işine baksın, size karışmaya sizi yönetmeye hakları yok...

kufur ettıgını soylemıssın..korkarım ki aranızda ki saygı bitmiş.inşallah sevgi bitmez..ama sunu unutma saygının bittigi yerde herşey biter..sevgide kalıcı olmaz..

anlamıyorum bu erkek annelerini yemin ederim benim abim var annem hiç böyle davranmıyor bana ne alırsa aynını yengeme alır abimin 2 bebişi oldu hastada olsa yengem anneme ne kadar kötüde davransa zorda kalmasınlar diye gitti baktı evini temizledi yemeğini yaptı yengem bi teşekkiür bile demedi anneler gününde ben annemle kayınvalideme söylenmez ama 100 er tl para verdim ama ne abim ne yengem anneme bi çöp layık görmediler kızlar böyle gelin dahamı makbul acaba ???
ben herşeyi alırım götürürüm dolu dolu onlar bana görümcemin eski küçülmüşü varmış onu verdiler biliyormusunuz eşime ayıp olmasın diye aldım eve getirdim. bizde görümceme herhaltı alırız gezmeye götürürüz, canı çeker alırız benim yengem bir kere almıştır bana hediye oda nişanlıydılar ozaman
ama ben hiçbir zaman abime baskı yapmadım herkesin kesesi farklı belki istemeyebilir dedim ki çok da ii anlaşırız ama benimkiler bi acayip...

kızlar haklısınız evlilikte ayrı gayrı olmaz eşim aldığım maaşı ne yapıyorsun diye sormaz aldığımada karışmaz ne kadar maaş aldığımı bile sormadı hiç ben söylemesem sormazdıda ama iş tartışma konuları olduğunda benim evime dönüyor bunca zaman seni kiradamı oturttum diyor kim yapıyormuş bu devirde kim hemen ev alabiliyormuş diyor. bende Allah razı olsun diyorum. ama ben eşimin evi felan var diye evlenmedim evlenen kadar para biriktirdiğini ev alacağını bile bilmiyordu.

kufur ettıgını soylemıssın..korkarım ki aranızda ki saygı bitmiş.inşallah sevgi bitmez..ama sunu unutma saygının bittigi yerde herşey biter..sevgide kalıcı olmaz..

evet maalesef çok şiddetli bir kavgamız varsa bir iki küfür ediyor
çok canım yanıyor ama arkasından hatasına varıp özür diliyor ama ben yıpranmış oluyorum. ne kadar yazık ikimizde üniversite mezunuyuz

kızlar başınızı ağrıttım belkide hepinizden af diliyorum valla. ama içimi birilerine dökmem gerekti anneme anlatsam üzülecek çevremde kimseyle paylaşamam çok çıkarcı var etrafımda mutlu olurlar eminim benim mutsuzluğumla...

ne baş ağrıtması canım
hepimiz içimizi buraya döküp
fikir alışverişinde bulunuyoruz yaşasın kk:lepi:

Bence baştan beri biz olmamışsınız hep sen ben valla para konularında biraz haksızsın evlilik bir bütündür ayrı gayrı olmaz sürekli ben şunu aldım,ben bunu aldım bu tarz kelimeler çok itici inan benim eşimde şu kriz döneminde işsiz kaldı ama hiç bir zaman benım param demedim şunu aldım bunu aldım demedim bana göre benım olan onundurda ve ben böyle düşünerek kazandım şu an eşim aldığı maaşı primi getirir elime verir.

Hıı... benim evim kim kendi evinde oturtuyo falan gbi böbürlenmelere giriyorsa da o zaman evi sen aldın ama içini ben doldurdum diyeceksin... Dört duvar kuru ev ne işe yarar ki... Dolapta bir kap yemeğin olmasa, aidatını faturanı ödeyemesen evin olmuş ne fayda...

Ama bence bu evim var mevzusunu da işsiz olduğu için kendini ezik hissettiğinden söylüyordur... Ben ğpek böbürlenmeymiş gibi algılamadım...

Bence siz karıkoca olmuşsunuz ama biz olamamışsınız... İkiniz de hatalısınız... Paramevzuları bu kadar konuşulmamalı bence, sen bunu aldın ben bunu ödedim falan... Eşiniz şuan işsiz, çalışıyor olsa zaten size ödetmez kendi öder sizin maaşınız da yatırımm olarak saklanır yada harcanır.... Ama adam çalışmıyor, işsiz kalmış, nbu krizde de iş bulmak zor, ne yapsın nasıl ödesin.... Aldığı 500 lirayı onu ödemedin bunu ödemedin diye burnundan getirmeyin bence.. Adam kendini zaten kötü hissediyorsur, siiz de onu parasızlığıyla daha fazla ezmeyin...

Bence baştan beri biz olmamışsınız hep sen ben valla para konularında biraz haksızsın evlilik bir bütündür ayrı gayrı olmaz sürekli ben şunu aldım,ben bunu aldım bu tarz kelimeler çok itici inan benim eşimde şu kriz döneminde işsiz kaldı ama hiç bir zaman benım param demedim şunu aldım bunu aldım demedim bana göre benım olan onundurda ve ben böyle düşünerek kazandım şu an eşim aldığı maaşı primi getirir elime verir.

tabiki bu sizin görüşünüz sadece, evliliğin ne olduğunu bilmesem evlenmezdim zaten sadece beni rahatsız eden konularda sizlerden biraz yardım istedim derdimi paylaşmak adına, hiç bir zaman eşimin yüzüne veya ailesine ben şunu yaptım size demedim demedim de ama beni rahatsız eden şeyler var ve içime atmak istemedim beni anlayan insanarla derdimi paylaşmak isterim.

arkadaşlar ben onun aldığı 500 tl de değilim zaten hiçbir zamanda 500 tlden eve bişey harca diye demedim evi aldığında başka biryerden bir yer sattı sonra onla krediyi kapattık şimdi ikinci bir ev alacak kadar parası var, 500 tl yede yada o parayada ellemiyor biriktiriyormuş ama bazen benim param yetmeyecek derecede oluyor bana biriktirdiğinden bozdur diyor kendi parasına ellemiyor... evin tüm harcamasını ben yapıyorum tüm faturalar dahil o arada çıkıp mutfak masrafına kendince yardımcı oluyor ama kredi kartı ödemem geldiğinde (buna onun sağlık sigortası da dahil) kendi birikiminden bozdur diyor

niye taviz veriyorsun ki tepene çıkarmışsın adamı...artık ipleri eline alma zamanı geldi...

eşinizi seviyorsunuz diye de bunca haksızlığa katlanıp yaşayabiliceğiniz hayat standartını düşürmenize gerek yok.hele o şekilde kayınvalide ve görümce.. hiç çekemem şahsen...
bence isteklerinizi açıkça konuşun... ben kızkardeşini bu şekilde çekemem.bu bize yapılan saygısızlık diyin. annesinin de her gerçeği saptırmasını uyarın yalana ne gerek var açıkça konuşalım küçük kız değil o anlayacaktır diyin.
araba içinde madem öyle dediler. hafta içi arabala gidicem işe haftasonuda arabamla gezerim o yüzden elimin altında olmalı. zaten kendi paramla kendime hediye alıcam onu diyebilirdiniz.
eşinizle herşeyi açıkça konuşun. bu problemler düzelsin yada yollarımızı ayıralım diyebilirsiniz. o zaman herşey düzelip yoluna girebilir.

bilemiyorum...böyle bir hayat yorardı beni.
bu psikolojiyle eşime karşı eski aşkım kalırmıydı onuda bilmiyorum.
çocuk değilsinki,nerde nasıl giyineceğini biliyorsan ve hakikaten dekolteni abartmıyorsan bir başkasının sana bu derece müdahale etmesi çok onur kırıcı.
otur ve kesin bir dille konuş,olmuyorsa bir müddet ayrı yaşayın derim ben.
aşk,sevgi iyi güzelde,karşılıklı güvenin olmadığı,her harekete müdahale edilen bir ortamdada aşk ne kadar kalır,bu ortamdaki çocuk ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum....

arkadaşlar aile sevgisi en gerçek sevgi elin oğlu bırakır ama aile asla bırakmaz.benim bi arkadaşım eşiyle arası kötü arkadaş çalışıyo eşi parasını elinden alıyo arkadaşa diyorum bankaya para koy ileride ne olacağın belli olmaz erkektir bıraktımı ortada kalırsın enayi gibidiyorum anlamıyo.kımseye kendini asla ezdirme.erkeğin ne yapacağı belli olmaz yarının garantisi varmı sen kendini güvenceye al bence yinede karar senin.sonra keşke deme hayatta keşkelere yer yoktur

Back