EVLENMEK İSTEMİYORUM

100 kişinin evde ağırlanması normal mi? Bu kadar kalabalıklarlarsa nişan salonu tutulup organizasyon firması çağrılır. Aile de yardım etmezse aynen öyle bir organizasyon olur çünkü nişanlanan kişi mutluluğunu mu yaşasın organizasyona mı baksın.
Kayınvalide tabii ki terbiyesiz ama herşeyi aynı anda, saçma bir organizasyonla aradan çıkarmak nedir ya? Neysr bizim tartışmamız saçma zaten ben kızcağıza üzüldüm tüm adetleri yapayım derken hem rezil olmuş hem nişanlınız ailesiyle yüz göz olmuş.
Yani keşke burda olayı eleştirenler kötü kalpli deyince her düzelse ama maalesef öyle olmayacak

Tabikide böyle aileyle olmaz ve de eşiniz pasif biri yol yakınken dönmeniz sizin açınızdan çok ıyı olmus

1. gelenek isteyen benim ailem değil nişanlımın ailesi
2.biz nişanlımın ailesi halaları dayıları babannesi akrabalarını yemeğe davet ettik 10 saatlik bir şehir farkı mesafesi var bir daha kına vs dışında ağırlayacağımız bir durum olmaz diye kendilerine açıklayıcı bir şekilde buyrun gelin yemek yiyelim oturalım sohbet edlim sonra kahvemizi içeriz diye söyledik aileler bir araya geldiğinde sonrasında ailesi ailemi aramadı nezaketen aranır sorulur dimi nişanlıma konuştuğumuz gibi yemeğe bekliyoruz 6 - 6.30 gibi şehir dışından gelenlerde var yerimiz yok kalmak için geri dönecekler çok geçe kalmasın diye konuştuk.
babama gelince hacı yolu bekler gibi onları mı bekleyeceğiz onlar gelmek istediler bizde gelmeleri gereken uygun olna uygun olduğumuz saati söyledik.

3. kahveyi zaten başkası yaptı tuzunu biberini kendim koymak istedim çevremdeki insanlar yaptı. burada söylemek istediğim herşeyin kargaşa içerisinde olmasıydı.

4.saçıma gelince fotoğraf çektirecektik 12 gibi işim bitti ama nişanlımın işim var demesinden dolayı fotoğrafta iptal oldu bugün nişanımız var daha önemli ne olabilirdi.

5.ben kaynananım elbette nasıl kahve içtiğini biliyorum kahveleri arkdaşın kuzenin yapsın diyorsun ya yapmışlar evde 10 kişi yok 100 kişi var zaten geç gelindi diye kargaşa var kaynanamın kahvesinin peşine mi düşseydim.

6. misafire öyle çıkışmak ayıp hımmm kimse dağdan gelip bağdakini kovamaz hadsiz kaynanaysan kaynanalığını bil yaşlı başlı kadınsın kahve derdine mi düştü evet erken gelseydi sakin kafayla yemek yenseydi sorsaydım tek tek güzelce kahveleri dağıtsaydım.

7.bana 3 tane kıyafet aldırdı adet diye aldığım kıyafetlere paçavra dedi saçma değilde tepsiye para koyulunca mı saçma bilmeyebilirsiniz var böyle adetler 10 lirayla kimse zengin yada fakir olmaz.

8. organizasyon firmasına yardım etmeyi geçtim beni kapıda bırakıp basıp gitmek nedir ya yardım etmiyor köstek neden oluyor ertesi gün nişan var sonra gelsinler ne demek nişanı kız tarafı yapar diye ağzımıza s..... oldu mu bu ne ya anlaşmak yardımlaşmak yetişmediği yerde yardım etmek destek olmaya ne oldu.

Daha başlamadan acaba lar başlamış lütfen kendinize bir iyilik yapın ve bu aileden kaçın..
Çok yakinimda böyle pis bir aile var gerçekten sonrası çok daha kötü lütfen uzaklaşın...

sadece aile büyüklerini çağardık nişanlımın aileside kalabalık gelmeyeceğiz dediler salon tutmadık zaten sade birşey istiyorduk tahmin etmediğimiz insanlar geldi onlarda 10 kişi dediler 21 kişi geldiler sade aile büyükleri arasında anne baba dayı hala bu kadardı yemek yiyip oturup insanları ağırlayıp isteme yüzük yapacaktık.

ya
söylediklerinizde çok haklı olabilirsiniz yalnız mevcut durum bu olan oldu biten bitti önemli olan bundan sonrası yapılması gereken
yapilacak sey belli, balik bastan kokmus, bu isin devam etmesi etse bile mutlu surmesi zor.

madem siz ya da aileniz bu orf ve adetleri birakip sadece ciftin mutlulugunu on planda tutamiyorsunuz, bu karsilikli hirs almayi hesaplasmayi daha fazla surdurmeden sonlandirmalisiniz zaten.

bundan sonrasi icin de her iki ailenin de hevesle bir araya gelecegi biri karsiniza cikar umarim

Persembenin gelişi carsambadan be canim.. cok iyi düşün.

Onlar sacmalamis baya bosanip 2. Evliligini yapip mutlu olan insanlar var sen alt tarafi nisan atacaksin ikigun sonra o taktiklari takilari da alirlar elinden o insanlar

Kuzum cok sey yazmak istiyorum da neyse.. Nolur ama nolur cok iyi dusun. Bak nisanlilik donemi bunun için var. Es adayini ve ailesini daha iyi taniyip ona gore dogru karari vermek için. Evet anlattiklarina gore senin ailenin de hatalari var ama onlari degistirebilme sansin yok. Hic degilse eş secimini iyi dusun, oyle ver kararini. Daha simdiden sacma sapan sorunlarla ugrasmak zorunda kalmissin. En guzel en mutlu olman gereken zaman bu. Kilolarca altin taksalar da onemi yok. Simdi seni el ustunde tutmali nisanlin ama kuafore bile turlu bahanelerle bir basina gondermis. Bence daha simdiden ileride zor bir evlilik olacagi belli. Sinyallerini vermisler.

Sana hiç değer vermemişler. 2. el eşyalar koymak nedir ya bohçaya. Ayrıca bohçalar son dakka hazırlanmaz önceden hazırlanır süslenir. Ne kadar önem verdikleri burdan belli zaten. Nişanlınız kadın gibi oturup bohça hazırlamaya mı yardım etmiş. Sizin yanınızda olması gerekiyordu. En kısa yoldan at nişanı kurtul. Ha diyosan ki deviyorum bi şans daha vericem, ozaman dediği gibi gerekiyosa silsin ailesini. Ailesini silmesini istemem diyosun ama sen bu adamla evlenirsen en kısa zamanda bu aile yüzünden boşanırsın. O yüzden bırak silsin seninde kafan rahat olsun.

Ah tatlım keşke takıyla olsa bu işler. Düğünün ertesi günü ne takı kaldı ne bilezik hepsini istediler. Bende müdana etmeyip hepsini verdim ellerine. Şimdi herşey ona göre kafam rahat
Takı taktılar diye emin ol birşey olmuyo. Bi yolunu bulup geri isticekler onları. Aç gözlü bu insanlar malesef

Cahillikten baska birsey degil, hepsine verecek cevap var ama sizinle polimige girmeyecegim. Birde Numaralarla siralamissiniz, bosuna ugrasmissiniz. Bu kadar insan yanlis düsünüyor tek dogru sizsiniz. Peki!

Herşeyi geçtim kuaföre kendin git nedir???
Nişanlın da tüm suç ayrıl çocuğum .
Daha bu haldeyken zaten evliliğin çok sürmeyecek ben emin oldum .
şimdide haklısın seni yalnız bıraktım bir daha olmayacak diyor.
ama annesi hız kesmiyor saygısızlıkta annemden dolayı beni mi suçlayacaksın diyor.
eminim ki benim ailem saygısızlık yapsaydı olay olurdu.
annem böyle değiştiremem beni sevmiyorsun ozaman diyor.

Cahillikten baska birsey degil, hepsine verecek cevap var ama sizinle polimige girmeyecegim. Birde Numaralarla siralamissiniz, bosuna ugrasmissiniz. Bu kadar insan yanlis düsünüyor tek dogru sizsiniz. Peki!

bu kadar insan yemeğe geleneğe göreneğe takılmadı insan davranışlarından bahsediyoruz.
çiftler utanmasalar birlikte tuvalate gidecekler.
kusura bakmayın nişan elbisemi giyip kuaförden beni nişanlımın almasını ilk onun görmesini fotoğraf çektirmek isterdim anı kalsın diye bu cahillik değil.
insanları yemeğe davet etmenin neresi cahillik
siz nasıl birşey olmasını arzu ederdiniz
benimde arzu ettiğim bu şekilde değildi aile yemeği yenilsin kahve içilsin yüzük takılsın bitsin.
bu istememden doğal birşey olamaz

Arkadasim cahilli sana demedim, bana cevap veren kisiye dedim. karistirdin ve yanlis kisiyi alinti yaptin

Bütün yazılanları tek tek okudum. Hepimiz doğru düşünüyoruz bence kendinizi yormayın. Kuaföre giderken yalnız bırakan adamın neresini savunalım. Onca insana kahve yaparken kaynananın sevdiği kahve yapılmadı diye olay çıkartan kaynananın nesini savunalım. O kadar kalabalığa bikerede orta kahve yapılıp verilir adet yerini bulsun diye. Herkesin sevdiğini yapmaya kalkarsak ohhooo... daha yazcak çok şey varda, değmez böyle insanlara konu sahi,bine üzüldüm.

Aynen öyle, konu sahibi zaten benim ailemdede problem var diyor. Kiz buraya yardim istemeye gelmis yargilamanin ne faydasi var ki. Bende üzüldüm insallah dogru bir karar verir ve mantikli olani yapar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…