bırak arkadaşım bırak hayatının git gide daha da zehir olmasını istemiyorsan bismillah de at yüzüğü. sen ne o kayınvalideyle ne o nişanlıyla başedemezsin. hele tek çocuksa nişanlın allah o kayınvalidenin alacağı geline sabırlar versin. ailen neden hiç bir nişan hazırlığında sana yardımcı olmadı tam anlamadım aradaki yorumlarda yazdıysan. belki onlarda bu aileye kız vermek istemedikleri için geri planla durmuşlardır bilemiyorum ama nişanlın ve ailesiyle mutlu olamayacağını çok iyi anladım ben bile burdanokudum bu ne ya bırak derdim.
ama korkuyorum ne mutlu olabiliyorum ne atabiliyorum 2 ay cehennem gibi geçti yaşama sevincimi aldılar resmen.
Yüzük atmak, boşanmaktan veya mutsuz bir evliliği sürdürmekten daha kolay.okudum bu ne ya bırak derdim.
ama korkuyorum ne mutlu olabiliyorum ne atabiliyorum 2 ay cehennem gibi geçti yaşama sevincimi aldılar resmen.
Neden kötü kalplilik diyorsunuz küçücük evde 100 kişilik organizasyon, söz nişan bohça bok püsür hepsi aynı anda yapılırsa tabi ki organizasyon aksar ve sorun çıkar. Ayrıca bizimkiler de büyük nişan istediler ben yapmadım çünkü evlenecek olan benim karar verecek olan benim. Neyse kimseye ayıp olmasın diye saçma sapan bir organizasyon yapılmış ve boka sarmış. Bunu dile getirmek kötü kalplilik değil objektifliktir.Gercekten sizin gibilerin yorumlarina sadece gülüyorumO kadar yazilanlarin icinden neleri buldunuda yorum yapiyorsunuz. Bazilariniz konulara sadece kendini ispatlamaya calismak icin yorum yapiyor. Pess.. Bu kadar kötü kalpli olmayin lütfen
Sevmeyen taraf nişanlınız. Üstelik size saygısı da yok.sen beni sevmedin ozaman diyor düşünüyorum saygısızlığa tahammül edemiyorum alttan almaya tevazu göstermeye özen gösterdim ne yazık ki davranışlarımız sergilediğimiz gibi gözükmüyor alttan almak enayilik olarak gözüküyor seviyorsunuz sevginiz kullanılıyor sonra kalkıp ozaman sen beni sevmedin sevmiyorsun deniliyor.
Merak etmeyin. Düğünden sonra o takıları kocalar borçlara yatırıyor. Elde avuçta kalmıyor.ne yapacağım bilmiyorum. aileden konuştuğum insanlar her istediğini aldın dünyanın takısını taktılar millete düğünde böyle takılmıyor değer vermeseler hiç birşey yapmazlardı ayrılırsan bundan sonra ki daha mı iyi olacak yastık değişiyor kader değişmiyor muahbbetleri çok korkuyorum.
Bu mesajı da buraya aldım ki hatadan dönün diye.Yakın Bir Tarihte Söz Nişan Düğün Silsilesi Şeklinde Bir Şeyler Düşünüyorum.
Güzel Giden Bir İlişkim Var Ben Ankaralıyım Eşim Olacak Kişi Balıkesirli Haliyle Adetlerimizi Bilmiyor Soruyor.
Bende Anneme Danıştım Konuyu Ne Yapılır Kim Ne Takar Ne Alır Ne Verir Diye.
Kendimi Öyle Yalnız Hissettim Ki 9 Yıldır Çalışıyorum Üniversite Okudum Öğrenim Kredisi Aldım.
Öğrenim Kredimi Kendim Ödedim Zamanla Maaşım Hep Değişti Ama Örnek Veriyorum 2.000 Tl Maaş Aldıysan 750-1000 Tl Sini Aileme Verdim. Yarın Bir Gün Evlenirsen Alınacakları Alırız Eksikleriniz Alırız.
Bugün Annemi Aradım Ankarada Kıza Takılan Altınları Kızın Ailesinin Ruh Haline Göre Kızın Ailesi Alıyor Yada Kıza Bırakıyorlar.
Bende Bana Takılan Altınları Alacak Mısınız Dedim. Evet Alacağız Dedi Sonra Dedim Eksiğin Filan Varsa Alırız Dedi.
Balıkesirde Böyle Şeyler Ayıp Karşılanırmış O Zaman Erkek Arkadaşımın Aileside Alsın Dedim. İyi O Zaman Sana Alınacak Şeyleri Kendin Alır Ödersin Bizde Sana Gelen Altınları Almayız Dedi. Kendimi O Kadar Kötü Hissettim Ki Anlatamam Yıllardır. Çalışıyorum Eve Para Veriyorum Kendim Okudum Neredeyse Hem Okudum Hem Çalıştım Öğrenim Kredisi Aldım Ailemden Para İstemedim Üstüne Birde Para Verdim. Gördüğüm Muameleyi Hakettim Mi Ne Yapmalıyım.Anne Baba Olarak Hiç Destek Olmayacaklar Bilezik Takarız Her Şeyi Kendin Alırsın Altınlar Kalır Sende Dedi. Eve Para 750-1000 Tl Para Verene Kadar 9 Yılda Köşeye 250 Tl Atsaydım 27000 Tl Para Yapardı Ben Aileyiz Biz Modunda Sabit Para Verdim Market Alışveriş Başka İhtiyaçları Ne Varsa Herşeylerine Koştum.
Ne Yapmalıyım Yardım Edin.
düğünü konuşmaya gelecekler annesi ayağını kırmış annem gelmese olur mu diyor. annesi gelirse ortalık karıştıracak.Evet ailesi büyük sorun ama en büyük sorun Nisanlin. Lütfen başınızı yakmayın olmaz bu adamla .yazdıklarınızı okuyun baştan değmez ya ömür çürütmeye değmez .adam , kV ve herkes fragmanı göstermiş size filmin kendisi çok dram olur . Yazık etmeyin kendinize
Kiyamiyorum diyorsunuz ama kendinize kiyiyorsunuz . Lütfen yazık etmeyin kendinizedüğünü konuşmaya gelecekler annesi ayağını kırmış annem gelmese olur mu diyor. annesi gelirse ortalık karıştıracak.
babama söyledim onlar hiç gelmesinler bir kez daha aynı şey olursa geldiler özür dilediler hoş gördük ama aynısı olursa olmaz bu iş dedi.
aslında en başta çok ama çok güzel hayallerimiz vardı hayallerim bir bir kırıldıkça yıkıldıkça kat kat üzülüyorum tutar bir yanı var mı diye bakıyorum ama yok olmaz bu iş olacak bir şey değil biliyorum mantığıma da yatmıyor onuda biliyorum. ama nişanıda atamıyorum yapamıyorum ayrılalım diyorum kıyamıyorum yarın bir gün o bana çok güzel kıyacak ki kıydıda değer vermiş olsaydı bunları yaşamaz yüz göz olmaz saygısızca bir durum almazdı durumlar.
söylediklerinizde çok haklı olabilirsiniz yalnız mevcut durum bu olan oldu biten bitti önemli olan bundan sonrası yapılması gerekenbunlar hep gereksiz orf ve adetlerimizden oluyor. ne yazikki kopamiyoruz. isleri aslinda bizler zorastiriyoruz.sevdiginiz adamla siz birbirlerinizin kusurlarini bilir ve ortebilirsiniz, arada sevgi olunca birbirinize anlayis gosterirsiniz. ama aileleri dusunun sevmedigi istemedigi hic bilmedigi bir aile ile yemekler organizasyonlar birlikte olmak zorunsa kaliyorlar. evet her iki tarafta hatali, herkes birbirine ozen gostermek nezaket kurallari cercevesinde konusmali, karsi taraftan haz etmese bile cocugu icin bunu yapmali ama her aile bu erdeme sahip olmuyor ne yazikki.
biz toplum olarak nisandi bohcaydi aman dugundu diye bu (bence dunya gereksizi) islere vakit ve nakit ayirmaya devam ettigimiz surece, gule oynaya sevine sevine bu isleri yapanlar oldukca, bu aliskanlik bitmedikce, bu aileleri de sevistirme mecburiyeti son bulmayacak, vay efendim bohcaya sacma sapan seyler konmus, vay efendim kahveyi begenmemis yemek vermemis derken, gelin ona verilen degeri, damat ailesine yapilan haksizligi sindiremeyip sonunda ciftin birbirine dusmesi, baslamadan biten evlilikler olmaya mahkumdur.
biz ne zaman sevgilimizle evlenemeye karar verdigimizde elimize yuzugu takip eve nisanlandim / ya da nikah kiyip evlilik cuzdaniyla ben geldim deyip ailemizden tepki gormek yerine tebrik alirsak, o zaman bu sorunlari asmisiz demektir...
şuan herşey normal gibi davranmaya çalışıyorum düşün düşün içim içimi yedi nasıl yapıcam nasıl herkes yaptığımı şımarıklık olarak görücek annem seni ondan başkası çekmez kardeşim daha ne istiyorsun çıkıp geliyor bir sorun olunca beni kimse anlamıyor.Kiyamiyorum diyorsunuz ama kendinize kiyiyorsunuz . Lütfen yazık etmeyin kendinize
Bunları bile bile evlenirseniz sadece siz suçlu olursunuz.düğünü konuşmaya gelecekler annesi ayağını kırmış annem gelmese olur mu diyor. annesi gelirse ortalık karıştıracak.
babama söyledim onlar hiç gelmesinler bir kez daha aynı şey olursa geldiler özür dilediler hoş gördük ama aynısı olursa olmaz bu iş dedi.
aslında en başta çok ama çok güzel hayallerimiz vardı hayallerim bir bir kırıldıkça yıkıldıkça kat kat üzülüyorum tutar bir yanı var mı diye bakıyorum ama yok olmaz bu iş olacak bir şey değil biliyorum mantığıma da yatmıyor onuda biliyorum. ama nişanıda atamıyorum yapamıyorum ayrılalım diyorum kıyamıyorum yarın bir gün o bana çok güzel kıyacak ki kıydıda değer vermiş olsaydı bunları yaşamaz yüz göz olmaz saygısızca bir durum almazdı durumlar.
Beni de sizlerin bu saçma sapan örf adet bağlılıklarınız güldürüyor. Mutlu olmak yerine gereksiz geleneklerle mutsuz olmayı tercih ediyorsunuz. Bunu da kendini ispatlama olarak algılayacak kadar görüşleriniz kapalı.Gercekten sizin gibilerin yorumlarina sadece gülüyorumO kadar yazilanlarin icinden neleri buldunuda yorum yapiyorsunuz. Bazilariniz konulara sadece kendini ispatlamaya calismak icin yorum yapiyor. Pess.. Bu kadar kötü kalpli olmayin lütfen
Yanliz senin deyiminle b*a sarmasinin sebebi organizasyon degil, bence iyi okumalisiniz konuyu. Kv yaptigi terbiyesizliklerin organizasyonla ne alakasi var Allah askina. Nisan töreni icin zaten 100 Kisi dedigin nedir bana söylermisin?? Büyük Nisan olmus olmuyor zaten. Bence Objektifligin anlamini arastirin.Neden kötü kalplilik diyorsunuz küçücük evde 100 kişilik organizasyon, söz nişan bohça bok püsür hepsi aynı anda yapılırsa tabi ki organizasyon aksar ve sorun çıkar. Ayrıca bizimkiler de büyük nişan istediler ben yapmadım çünkü evlenecek olan benim karar verecek olan benim. Neyse kimseye ayıp olmasın diye saçma sapan bir organizasyon yapılmış ve boka sarmış. Bunu dile getirmek kötü kalplilik değil objektifliktir.
Allah Askina konuyu okudunuz mu? Ortada ilgilenmeyen bir nisanli, yalanci oyuncu bir kv var bütün bunlar organizasyon olmasaydi yasanmayacakmiydi yani? Bir insan Kötüyse Kötüdür. Iyikide bohca olayina ve organizasyon isine girmis Arkadas belkide gercek yüzlerini göremicekti. Bakin Arkadasin Karsisinda gercekten kötü niyetli bir insan var. Iyi bir insan KV yaptiklarini yapmaz, ve bununda o dediklerinizle hic bir alakasi yok. Alakasiz bir yorum yaparak ve Örf Adetlerine Bagli insanlara karsi Sayginizdan gercekten cok acik görüslerinizin oldugunu ispat ettiniz. Bence kimin görüslerinin kapali olup olmadigini tartismaya gerek yok, bence saygiyi ögrenin.Beni de sizlerin bu saçma sapan örf adet bağlılıklarınız güldürüyor. Mutlu olmak yerine gereksiz geleneklerle mutsuz olmayı tercih ediyorsunuz. Bunu da kendini ispatlama olarak algılayacak kadar görüşleriniz kapalı.
Allah Askina konuyu okudunuz mu? Ortada ilgilenmeyen bir nisanli, yalanci oyuncu bir kv var bütün bunlar organizasyon olmasaydi yasanmayacakmiydi yani? Bir insan Kötüyse Kötüdür. Iyikide bohca olayina ve organizasyon isine girmis Arkadas belkide gercek yüzlerini göremicekti. Bakin Arkadasin Karsisinda gercekten kötü niyetli bir insan var. Iyi bir insan KV yaptiklarini yapmaz, ve bununda o dediklerinizle hic bir alakasi yok. Alakasiz bir yorum yaparak ve Örf Adetlerine Bagli insanlara karsi Sayginizdan gercekten cok acik görüslerinizin oldugunu ispat ettiniz. Bence kimin görüslerinin kapali olup olmadigini tartismaya gerek yok, bence saygiyi ögrenin.