EVLENMEK İSTEMİYORUM

okudum bu ne ya bırak derdim.
ama korkuyorum ne mutlu olabiliyorum ne atabiliyorum 2 ay cehennem gibi geçti yaşama sevincimi aldılar resmen.
bırak arkadaşım bırak hayatının git gide daha da zehir olmasını istemiyorsan bismillah de at yüzüğü. sen ne o kayınvalideyle ne o nişanlıyla başedemezsin. hele tek çocuksa nişanlın allah o kayınvalidenin alacağı geline sabırlar versin. ailen neden hiç bir nişan hazırlığında sana yardımcı olmadı tam anlamadım aradaki yorumlarda yazdıysan. belki onlarda bu aileye kız vermek istemedikleri için geri planla durmuşlardır bilemiyorum ama nişanlın ve ailesiyle mutlu olamayacağını çok iyi anladım ben bile burdan

okudum bu ne ya bırak derdim.
ama korkuyorum ne mutlu olabiliyorum ne atabiliyorum 2 ay cehennem gibi geçti yaşama sevincimi aldılar resmen.
Yüzük atmak, boşanmaktan veya mutsuz bir evliliği sürdürmekten daha kolay.

Konunun başlığı "evlenmek istemiyorum". Nişanlımdan soğudum, bana dokunmasını istemiyorum diyorsun. Bize ne yapmalıyım diye sormana gerek yok. Bunları başkasından duysan zaten ayrıl dersin o kişiye. Senin de yapacağın şey belli, sen de biliyorsun bunu. Sanırım cesaretlendirilmeye ihtiyacın var. O yüzden ben de diyeyim, ayrıl mutlaka.
Emin ol nişanlıyken yaşadıklarının çok daha fazlasını evlenince yaşayacaksın. Nişanlının tavırları çok daha kötü olacak. Hayır gelmez bu evlilikten.

Neden kötü kalplilik diyorsunuz küçücük evde 100 kişilik organizasyon, söz nişan bohça bok püsür hepsi aynı anda yapılırsa tabi ki organizasyon aksar ve sorun çıkar. Ayrıca bizimkiler de büyük nişan istediler ben yapmadım çünkü evlenecek olan benim karar verecek olan benim. Neyse kimseye ayıp olmasın diye saçma sapan bir organizasyon yapılmış ve boka sarmış. Bunu dile getirmek kötü kalplilik değil objektifliktir.

Sevmeyen taraf nişanlınız. Üstelik size saygısı da yok.
Memur bir kadınla evlenmiş olmak için evleniyor.

Merak etmeyin. Düğünden sonra o takıları kocalar borçlara yatırıyor. Elde avuçta kalmıyor.

Ayrıca sırf yalnız kalmamak için evlenilmez, mutlu olmak için evlenilir.
Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak üzeresiniz.

Evet ailesi büyük sorun ama en büyük sorun Nisanlin. Lütfen başınızı yakmayın olmaz bu adamla .yazdıklarınızı okuyun baştan değmez ya ömür çürütmeye değmez .adam , kV ve herkes fragmanı göstermiş size filmin kendisi çok dram olur . Yazık etmeyin kendinize

Bu mesajı da buraya aldım ki hatadan dönün diye.
Nişanı bozun. Gerçekten sizi seven birini bulduğunuzda da ailenize haber vermeden sade bir nikahla evlenin.
Bu insanlar sizi sömürüyor. O yüzden uzak durun.

düğünü konuşmaya gelecekler annesi ayağını kırmış annem gelmese olur mu diyor. annesi gelirse ortalık karıştıracak.
babama söyledim onlar hiç gelmesinler bir kez daha aynı şey olursa geldiler özür dilediler hoş gördük ama aynısı olursa olmaz bu iş dedi.

aslında en başta çok ama çok güzel hayallerimiz vardı hayallerim bir bir kırıldıkça yıkıldıkça kat kat üzülüyorum tutar bir yanı var mı diye bakıyorum ama yok olmaz bu iş olacak bir şey değil biliyorum mantığıma da yatmıyor onuda biliyorum. ama nişanıda atamıyorum yapamıyorum ayrılalım diyorum kıyamıyorum yarın bir gün o bana çok güzel kıyacak ki kıydıda değer vermiş olsaydı bunları yaşamaz yüz göz olmaz saygısızca bir durum almazdı durumlar.

bunlar hep gereksiz orf ve adetlerimizden oluyor. ne yazikki kopamiyoruz. isleri aslinda bizler zorastiriyoruz.sevdiginiz adamla siz birbirlerinizin kusurlarini bilir ve ortebilirsiniz, arada sevgi olunca birbirinize anlayis gosterirsiniz. ama aileleri dusunun sevmedigi istemedigi hic bilmedigi bir aile ile yemekler organizasyonlar birlikte olmak zorunsa kaliyorlar. evet her iki tarafta hatali, herkes birbirine ozen gostermek nezaket kurallari cercevesinde konusmali, karsi taraftan haz etmese bile cocugu icin bunu yapmali ama her aile bu erdeme sahip olmuyor ne yazikki.

biz toplum olarak nisandi bohcaydi aman dugundu diye bu (bence dunya gereksizi) islere vakit ve nakit ayirmaya devam ettigimiz surece, gule oynaya sevine sevine bu isleri yapanlar oldukca, bu aliskanlik bitmedikce, bu aileleri de sevistirme mecburiyeti son bulmayacak, vay efendim bohcaya sacma sapan seyler konmus, vay efendim kahveyi begenmemis yemek vermemis derken, gelin ona verilen degeri, damat ailesine yapilan haksizligi sindiremeyip sonunda ciftin birbirine dusmesi, baslamadan biten evlilikler olmaya mahkumdur.

biz ne zaman sevgilimizle evlenemeye karar verdigimizde elimize yuzugu takip eve nisanlandim / ya da nikah kiyip evlilik cuzdaniyla ben geldim deyip ailemizden tepki gormek yerine tebrik alirsak, o zaman bu sorunlari asmisiz demektir...

Kiyamiyorum diyorsunuz ama kendinize kiyiyorsunuz . Lütfen yazık etmeyin kendinize

söylediklerinizde çok haklı olabilirsiniz yalnız mevcut durum bu olan oldu biten bitti önemli olan bundan sonrası yapılması gereken

Kiyamiyorum diyorsunuz ama kendinize kiyiyorsunuz . Lütfen yazık etmeyin kendinize
şuan herşey normal gibi davranmaya çalışıyorum düşün düşün içim içimi yedi nasıl yapıcam nasıl herkes yaptığımı şımarıklık olarak görücek annem seni ondan başkası çekmez kardeşim daha ne istiyorsun çıkıp geliyor bir sorun olunca beni kimse anlamıyor.

Bunları bile bile evlenirseniz sadece siz suçlu olursunuz.
Zaten ilgisiz mutsuz bir aile ortamınız varken, aynı ortamı yaşayacağınız bir evlilik için bu kadar çabalamanız mantıklı değil.
Herkes size kıyıyor ama siz de kendinize hiç acımıyorsunuz.

Beni de sizlerin bu saçma sapan örf adet bağlılıklarınız güldürüyor. Mutlu olmak yerine gereksiz geleneklerle mutsuz olmayı tercih ediyorsunuz. Bunu da kendini ispatlama olarak algılayacak kadar görüşleriniz kapalı.

Yanliz senin deyiminle b*a sarmasinin sebebi organizasyon degil, bence iyi okumalisiniz konuyu. Kv yaptigi terbiyesizliklerin organizasyonla ne alakasi var Allah askina. Nisan töreni icin zaten 100 Kisi dedigin nedir bana söylermisin?? Büyük Nisan olmus olmuyor zaten. Bence Objektifligin anlamini arastirin.

Şimdi yüzük atmaya kıyamıyorsunuz birkaç sene içinde çocukla birlikte boşanmaya cesaret edebilecek misiniz?
Ne güzel tabiri caizse çöpsüz üzümsünüz. Neden bu evliliği yapasınızki?
Eğer evlenirseniz ve mutsuz olursanız bunun tek sorumlusu siz olacaksınız. O kıyamadığınız nişanlınız size öyle bir kıyacak ki. Af buyurun ama iki iki dört, bu böyle.
Adam basiretsiz, annesi terbiyesiz. Bu gemi yürümez.
Geleceğinizi mahvetmeyin. Nişan deneme sürecidir. Olmadı deyip ayrılmak da gayey makul bir seçenek.
Vallahi yazık yaa...

Allah Askina konuyu okudunuz mu? Ortada ilgilenmeyen bir nisanli, yalanci oyuncu bir kv var bütün bunlar organizasyon olmasaydi yasanmayacakmiydi yani? Bir insan Kötüyse Kötüdür. Iyikide bohca olayina ve organizasyon isine girmis Arkadas belkide gercek yüzlerini göremicekti. Bakin Arkadasin Karsisinda gercekten kötü niyetli bir insan var. Iyi bir insan KV yaptiklarini yapmaz, ve bununda o dediklerinizle hic bir alakasi yok. Alakasiz bir yorum yaparak ve Örf Adetlerine Bagli insanlara karsi Sayginizdan gercekten cok acik görüslerinizin oldugunu ispat ettiniz. Bence kimin görüslerinin kapali olup olmadigini tartismaya gerek yok, bence saygiyi ögrenin.

1. Nişanda ailesine sitem edebilir ama nişanlısına yardım etmedi diye sitem etmeye hakkı yok. Madem geleneklere bağlılar o zaman nişanın kız tarafı yaptığını da biliyor olmalılar.
2. 8.30 da gelmiş olmaları geç saat değil hoşgörülebilir. Burada yine babasına kızsın, çünkü kızının mutluluğunu düşünmeden bağırıp ortamı germiş.
3.Kahveyi yapacak kişiler kuzenlerin ya da arkadaşlarıdır, bu kızın çevresinde kimse yok mu, bunu da nişanlsına bağlıyor. (herşeye şikayet)
4.Kuaföre 9 saat önceden gitmesi de yine kendi hatası sonuçta bu insanlar 9 saat geç kalmadı. Bunu da yine damat ve ailesine bağladı.
5."annesini kahvesi sade olmamış ben kaynanayım bana yeni kahve yapın demiş. " Kahve yapmadan önce usulen kahveler sade mi diye sorulur, kaynanasının daha nasıl kahve içtiğini bilmiyor, sormamış bile. Evet onun tarzı da yanlış olabilir.
6. "biri kalkmış keyif yapmaya gelmediniz erken gelip kahvenizi içseydiniz demiş üzerine o kahve buraya gelmesin kötü şeyler olacak demiş. " Misafire bu şekilde çıkış yapmak ayıptır, bu çıkış üzerine tehditvari konuşmuş, evet burada kaynana hatalı ama kız tarafı da yüzde yüz masum değil.
7." nişan günü arayıp nişanlımı kahve tepsisine para koyulur dedim annesi arkadan saçmalamasın diye bağırmalar daha evlenmeden. ) Şu tepkinin aynısını bende verirdim, çünkü ağır saçma.
8.Organizasyon firmasına nişanlısı yardım etmek zorunda değil.

Konu sahibine tek tavsiyem, öncelikle insanları idare edebilmeyi politik olmayı iyi öğrenmesi. Evet damat ve ailesi hatalı ama eğer ki nişanlını gerçekten seviyor ve mutlu olmak istiyorsan bunu yapmak zorundasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…