Evlenme teklifinde istediğim yüzüğün alinmamasi

Burun sürtecek bir şey yok,beklentiler farklı ve adamın bütçesi farklı.Adam konu sahibinin isteklerine yetişebilmek için sürekli yalan söylecek.Böyle bir ilişki olmaz,başından bitirmesi lazım.İleride daha yıkıcı olaylar yaşanmaması adına.

yorumlara katılmıyorum bu tektaş sonra alınacak bir şey değil ömürde bir defa olacak bir şey kaldı ki konu sahibini kandırması hiç hoş değil. böyle bir durumda bile kendini zorlamayan adamdan olmaz

Adamın parası yetmemiş işte, dolaylı şekilde anlatmaya çalışmış ama konu sahibesi pahalı olanda diretmiş.. adam gurur yapıp param yok diyememiş ona yazık değil mi? Burda en çok adama yazık bence Adamın geliri belli, konu sahibesi de biliyordur eşşek değilse istediği yüzüğün bütçeye uymadığını da biliyordur ama anlayana tabi...

peki bu bütçe ile nasıl evlenilecek? 3 5 bin bile çözülemiyorsa evlilik yoluna nasıl girilecek? adamın hiç mi birikimi yok anlamıyorum.

Ben sizin hayal kırıklığınızı da anladım ama sizde de hata var ne yazık ki.

Sevgilim belli bir modeli çok istediğimi bilirken başka bir yüzük alsaydı ben de hayal kırıklığına uğrardım, yalan yok. O yüzden sizi bu noktada anladım. Sonuçta herhangi bir aksesuar değil, yerine başka bir şey koyamıyorsun, yeri hep ayrı. İçimize sinmesi önemli. Yine de telafisi olmayan bir şey de değil. İlk yüzüğüyle dolaşan çok az kadın var çevremde. İlerleyen yıllarda başka bir yüzük alanı çok görüyorum.

Ama hediye beklentilerinde mütevazı olmak her zaman daha iyi. Bu da bir hediye çünkü neticede. Bize gelen hediyeye nasıl ki burun kıvırmıyoruz, beğenmesek de beğenmiş gibi davranıyoruz, öyle bir şey yapabilirdiniz belki.

Kaldı ki pırlanta yüzüğün taşının büyüklüğünü, rengini, berraklığını vs. belli oranlarda düşürüp azaltarak kendi bütçenize göre bir şey yaptırabiliyorsunuz. Bence sevgilinizin bundan haberi yoktu. Yani ben sevgilinizin size değer vermediğinden değil, bu işlerden anlamadığından başka bir yüzük aldığını düşünüyorum. Parasına acımış gibi görünmemek için de yalan söylemiş, becerememiş. Böyle bir şey için birbirinizi incittiğinize değmez.

Dilber evin barkın yok mu?

Şunca yıllık evliyim mişanlılığım da uzun sürdü. Tek taşım kaç karat hala bilmiyorum. 0.31 ile 0.24 arasında çok mu fark var gerçekten hemen anlayabildiniz...
Meseleniz güven değil. Meseleniz bir kere olacak benim istediğimi maddi olarak zorlansa da alması gerekiyor.

Sadece yüzüğe min 20k verebilenler mi evleniyor sanıyorsunuz siz?
evet bu ekonomide bunu veremeyen kadın da erkekte evlenmemeli. kusura bakmayın öyle bir çağda yalamıyoruz. maddi olarak çiftler kendimi hazır hissetmeden asla evlenmemeli. sonra mahkemede bir birini bıçaklıyorlar

evet bu ekonomide bunu veremeyen kadın da erkekte evlenmemeli. kusura bakmayın öyle bir çağda yalamıyoruz. maddi olarak çiftler kendimi hazır hissetmeden asla evlenmemeli. sonra mahkemede bir birini bıçaklıyorlar
Kim neyi yalıyor

Maddi olarak hazır hissetmek ayrı, yüzüğe 20 bin verecek biri olmak ayrı. Ben evlenirken maddi olarak fazlasıyla hazırdım ama yüzüğe asla öyle bir para vermem/verdirmem. Biraz mantalite meselesi sanırım.

yorumlara katılmıyorum bu tektaş sonra alınacak bir şey değil ömürde bir defa olacak bir şey kaldı ki konu sahibini kandırması hiç hoş değil. böyle bir durumda bile kendini zorlamayan adamdan olmaz

niye sonra alınmıyor mesela?
yasa mı var bununla ilgili?
kuyumcular kimlik kontrolü mü yapıyor evlilere satmıyor mu?

İnsanlar üniversiteden kaç yaşında mezun oluyorlar farkında mısınız? İş bulmak çok mu kolay? Mezun olup, iş bulup üzerine bir de "bir kere olacak" şeyler için bu kadar yüklü birikim yapabilmek için kaç seneye ihtiyaç var ortalama? Evlilik yaş ortalamasini 40 - 50'ye çekip en güzel yılları 0.90 karat pırlanta alabilmek için yalnız mi geçirelim gerçekten?

Maddi olarak hazır hissetmek ayrı, yüzüğe 20 bin verecek biri olmak ayrı. Ben evlenirken maddi olarak fazlasıyla hazırdım ama yüzüğe asla öyle bir para vermem/verdirmem. Biraz mantalite meselesi sanırım.
tek taş manevi hatrı olan bir olgu gayette verilmeli bence. mesela benim için düğün önemli değildir ama böyle bir şeyden para kısıtlaması hoşuma gitmez. düğünde takılan takılarıda önemsemem.. kişisel farklar işte

O yüzden sizi bu noktada anladım. Sonuçta herhangi bir aksesuar değil, yerine başka bir şey koyamıyorsun, yeri hep ayrı.

Valla herhangi bir aksesuar, birden fazla kuyumcudan gelme yüzüğüm var günlük de akşamlık da takıyorum. Altı üstü bir yüzük, yerine niye başka bir şey konmasın Allah aşkına hiç mi hayatınızda takı alıp takmadınız?

Tektaş dediğiniz de zaten tamamen ticari, pek bir değeri olmayan fırsatçıların evleneceklere ama şartt diyenlere kazıkladığı bir item. Değersiz taşlardan yapılıyor genelde, fiyatı düşük tutmak için berraklığı az olan orta/alt kalite taşlar kullanılıyor. Türkiyedeki tektaşların çoğu çöp yani, hiçbir ticari değeri yok satarken max yarı değerine satarsınız o da yüzük altındansa, platinse o da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…