Evlenme teklifinde istediğim yüzüğün alinmamasi

tek taş manevi hatrı olan bir olgu gayette verilmeli bence. mesela benim için düğün önemli değildir ama böyle bir şeyden para kısıtlaması hoşuma gitmez. düğünde takılan takılarıda önemsemem.. kişisel farklar işte
Tektaş bana göre tamamen yıllar içinde medyanın dayatmasıyla evlilik sembolü haline gelmiş bir meta. Böyle düşünen biri olabilir söz konusu adam. Bu paraları vermek istemeyebilir. Bu yüzden “birikimi yok” demek de anlamlı değil bence. Ayrıca bu kadınların hep “bir kere yapılıyor” yaklaşımını anlamıyorum. Kadınlar ne harcıyorlar mesela karşıdan beklerken? Erkek kadar kadın da harcamalı, eşitliği savunuyorsak. Mesela tektaş aldıran aynı değerde saat almalı bana göre.

tek taş manevi hatrı olan bir olgu gayette verilmeli bence. mesela benim için düğün önemli değildir ama böyle bir şeyden para kısıtlaması hoşuma gitmez. düğünde takılan takılarıda önemsemem.. kişisel farklar işte
Böyle beklenti içinde olan kişiler evlenmesin. Sonra gollum gibi yüzük peşinden koşmaktan hali kalmıyor

sosyal medya mı verdi o manevi olguyu?
dayatılan şeyleri sadece tektaş değil maneviyata bağlamasanız keşke.

Şunca yıllık evliyim mişanlılığım da uzun sürdü. Tek taşım kaç karat hala bilmiyorum. 0.31 ile 0.24 arasında çok mu fark var gerçekten hemen anlayabildiniz...
Meseleniz güven değil. Meseleniz bir kere olacak benim istediğimi maddi olarak zorlansa da alması gerekiyor.

Hiçbir fark yok aslında, ikisi de daha pahalı işlerde kullanılmayan ufak taşlardan üretiliyor, çer çöp yani. satarken ikisi de aynı, pek değeri yok.

Elde güzel durmayan, kullanışsız bir yüzük için bu kavgalara değer mi? On yılın sonunda ben alyans bile takmıyorum düşününce. Kalp kırıp sevgilinizi rencide ettiğinize değdi mi gerçekten?

Tektaş bana göre tamamen yıllar içinde medyanın dayatmasıyla evlilik sembolü haline gelmiş bir meta. Böyle düşünen biri olabilir söz konusu adam. Bu paraları vermek istemeyebilir. Bu yüzden “birikimi yok” demek de anlamlı değil bence. Ayrıca bu kadınların hep “bir kere yapılıyor” yaklaşımını anlamıyorum. Kadınlar ne harcıyorlar mesela karşıdan beklerken? Erkek kadar kadın da harcamalı, eşitliği savunuyorsak. Mesela tektaş aldıran aynı değerde saat almalı bana göre.

Annemin zamanında tektaş mı vardı yaf, max 30 yıl önce tektaş mektaş yoktu. Şimdi medya sayesinde, evlilik teklifinin 'vazgeçilemeyen' itemı olmaya yükseldi, üstüne çok anlamlar yüklendi de, basbayağı Amerika kapitalizminden ithal bir nane işte öyle anlamı falan yok.

🤣🤣🤣 şahsım sosyal medya bile kullanan biri değildir. konu sahibini anlıyorum nokta.

o zaman elalemden geliyor bu manevi hatrın gücü. sonradan sonraya ortaya çıkarılmış bir takım dayatmaların manevi bir değeri olamaz.
sanırsın bu topraklarda bin yıldır tektaşsız evlenme teklif edilmiyor.

satarken bir değeri yok o yuzden karatı değil o an ki verdiği huzur önemli olgun değil iki tarafta çok kavga edersınız bu daha başlangıç

Ne kadar bencilsiniz insanların bir sürü sıkıntısı var tek derdiniz istediğiniz yüzüğün olmaması mı bu şaka olmalı. Sevseydiniz buna takmazdınız umarım evlenmezsiniz çocuğa üzüldüm şimdi.

ay ne kadar ayıp...
alınan hediyenin karatını mı sorguladınız?
çocuk gitmiş yine pırlanta almış aradaki farkta çok komik.
valla ben altınbaştan normal 0.30luk aldırdım ama altın. pırlanta istemedim, zora sokacaktı kendini, evimize harcadı.
şimdi de doğum hediyesi tam tur istedim, onu da yine altınbaştan altın aldık ki bunları pırlanta eksperi harici gerçeğinden ayırmak imkansız.
neticede ikimizin parası, bütçesi, onun yerine bebeğime, kendimize harcıyoruz.
dünyanın da en ilgili, en iyi eşine sahip olduğumu düşünüyorum, çok mutluyum.
taşın bana getirisi yok.
ama bakış açınız farklı, anlamanız zor.
bu iş olmaz, çocukta mecburen yalana başlamış.
bir ilişki zorla nasıl batırılırın örneğisiniz.

Ben eskiden bu konularda maddiyatı hiç ama hiç önemsemeden yorum yapardım ama gerek aile hayatımda gerek kendi ilişkilerimde gördüğüm şeyler beni farklı düşünmeye itti.

Öncelikle, bir erkekten ucuz ve onu zorlamayacak bir şey istemediğinde daha değerli olmayabiliyorsun ne yazık ki. Bana zamanında evlenmeyi düşündüğüm öküz, daha düşünme aşamasındayken bile "ucuz yollu bişey" ayarlayacağını söyleyerek beni dumura uğratmıştı. Bu açıdan bakarsak seninki en azından gerçekten gönlünü yapmayı düşünmüş görünüyor, odun gibi konuşmamış. Ama sevgilinin ne kadar kazandığını, maddi durumunu vs. hiçbir şey bilmiyoruz. O yüzden, hani yine de düzgün bir yüzük almış ve aldığı pek de küçük bir pırlanta değil, gerçekten parası yoksa çılgınlar gibi borca girip evlendikten sonra borçtan bunalıp birbirinizi yemenize gerek yok. Genel olarak sana değer verdiğini ve kasıtlı olarak cimrilik yapmadığını düşünüyorsan küçük bir fark için takılma derim, esas önemli olan ilişkiniz boyunca kendini nasıl değerli hissettirdiği.

Amaa... Bazen de erkeklere hep azla yetinen kadın imajı çizdiğinde seni asla değeri yüksek bir şeye layık görmeyebiliyorlar. Ve bu tarz erkekler, istediği zaman istediği kadına deli gibi para harcayıp, gerekirse kendini beş parasız bırakıp istediği her şeyi de alıyorlar. Yani aslında burada senin genel bir değerlendirme yapman gerek bence. Ama bana sorarsan, senin sevgilin parası olsaydı sana istediğin yüzüğü alacaktı gibi geliyor. Neticede ben olayı kaç karat pırlanta almış yerine ne kadar değer vermiş olarak yorumlama tarafındayım. Oturup sakince bir ölçüp tart bence, kendine de ona da haksızlık yapmadan. Mutluluklar dilerim.

Herkes için yaşayanlar klübü.
Millet ucurumdan atlasa,o atladı benim neyim eksik bende atlayacağim diyen tipler coğaldı.
Akıl var mantık var.
Herkesin eşit şartlarda yasamadığı da asikarken bu ısrar niye?
Ne güzel demiş atalarımız ayağını yorganına göre uzat diye.
Instagram ve sosyal medya... bunu en buyuk sebebi. Eskiden gormuyor bilmiyorduk. Simdi herkes gosteris uzerine.
Ben dusunuyorum bir sey paylasirken, bazi insanlar uzulur diye. Artik paylasmiyorum da hicbir.seyi.

Valla herhangi bir aksesuar, birden fazla kuyumcudan gelme yüzüğüm var günlük de akşamlık da takıyorum. Altı üstü bir yüzük, yerine niye başka bir şey konmasın Allah aşkına hiç mi hayatınızda takı alıp takmadınız?

Tektaş dediğiniz de zaten tamamen ticari, pek bir değeri olmayan fırsatçıların evleneceklere ama şartt diyenlere kazıkladığı bir item. Değersiz taşlardan yapılıyor genelde, fiyatı düşük tutmak için berraklığı az olan orta/alt kalite taşlar kullanılıyor. Türkiyedeki tektaşların çoğu çöp yani, hiçbir ticari değeri yok satarken max yarı değerine satarsınız o da yüzük altındansa, platinse o da yok.
Başka takı alıp taktım, takıyorum, evet, yüzük parmağımda benim için anlamı büyük olan, sevgilimle aramızdaki bağı temsil eden, çok da beğenerek seçtiğim yüzüğü görmeyi seviyorum ve başka hiçbir yüzüğüm için de aynı hissi duymuyorum. Bunun hesabını vermek çok komik.

Başka takı alıp taktım, takıyorum, evet, yüzük parmağımda benim için anlamı büyük olan, sevgilimle aramızdaki bağı temsil eden, çok da beğenerek seçtiğim yüzüğü görmeyi seviyorum ve başka hiçbir yüzüğüm için de aynı hissi duymuyorum. Bunun hesabını vermek çok komik.

Taş 1 değil 2 tane olsa bağ olmuyor mu? :halay:

Sizi yüzüklerin hanımefendisi ilan ediyorum 🙄

X