Evlenme teklifinde istediğim yüzüğün alinmamasi

Haberim yokmuş gibi çek demiştir ayarladığı fotograf çekecek kişiye,tabi numaradan şaşıracak birde. Ya şaka gibi hayatlar,görgüsüz görgüsüz şeyler. Nasıl bir döneme düştük diye hayret ediyorum bazen.
Allah akıl fikir versin. Çok tuhaf cidden ona buna hava atayım diyerek yaşamak.
Yaşamıyorlar ki mış gibi yapıyorlar.

Öncelikle yalan tabi ki güzel değil ama bazen de biz zorluyoruz yalana karşımızdakini. Ayrıca gerçekçi olmak gerekirse bir çok kadının parmağında saf pırlanta yok, çünkü pırlanta öyle uygun fiyata alınacak bir şey değil esasen, daha makul fiyatlara aldığımız yüzükler biraz saflıktan uzak. Kaldı ki evlilik teklifi aldığım güne dair hatıralarımda kavga olsun istemezdim ya, bu şekilde başlayan evlilikten hayır gelmez çok net. Siz hep başkalarına özenerek bir şeyler isteyeceksiniz adamın durumu olmayacak, yapsa bile beğenmeyeceksiniz, yürümeyecek bir evlilik.

Adam sürpriz yapsa yine yüzüğü beğenmediniz.Karatibyuksrk kafanız kadar olmalı çok pahalı olmalı sosyal platformda hava atmalısınız.Supriz sevmiyorsanız çok an evlenme teklif etseydi olup bitseydi ama olmaz dimi o yüzük seçilecek,mekan tutulacak , süslenip hava atılacak......
Evlenseniz bile ömrü kısa bu evliliğin en iyisi masraf yapmadan ayrılın,ablaniz gibi görün.Hayata bu kadar maddiyat la baktiginiz için kâr zarar hesabına göre zarar edersiniz....
Hiç güven diye ağzınızı açmayın bu konuda güven değil maddiyat unsuru ağır basmış her iki taraf için.

Arkadaşlar merhaba sizden bir konuda akıl almak istiyorum. 2 yıldır görüştüğüm bir erkek arkadaşım var işlerinden dolayı evliligi ertelemek zorunda kaldık. Daha sonra bu aralık ayı içerisinde bize geldiler ailelerimizi tanıştırdık. erkek arkadaşım önceden beri güzel bir evlenme teklifi etmek istediğini benimle paylaşmıştı. Bende ben sürprizlerden hoşlanmam edeceksen bana haber ver hazırlanıyim dedim. Ve benim istedgm yüzüğü almak istediğini söyledi . Bende sen hangisini istiyorsan onu al dedim beni götürdü seçtim. Yuzuk yılbaşından önce 20 bindi indirimli fiyatı 0.31 karat. Daha sonra parası cikismadi bende diğer düşük olandan alalım sen kendini zora sokma ben onu beğendim ama sorun degl dedim. Sonra beni tanıdık kuyumcuya götürdü dayisi önermiş. Ben ordaki yüzüğü beğenmedim aklım hep o yuzukte kaldı. Tamam ben onu alcam dedi. Bende peki dedim . Kendisi alcakti. Geçtiğimiz haftada 13 Ocak ta evlenme teklifi etti Bir yer ayarlamış. Yolda giderken bana arabada yüzük gelmemis daha bu yüzüğü verdiler emaneten sipariş ettiğim daha gelmemis tekrar olcunu alcaklarmis garanti olsun diye dedi. Neyse mekana gittik her şey çok iyi evlenme teklifi etti falan . Otururken bana o daha güzel iste bundan 0.24 Karat dedi bende benim beğendiğim o değildi ki dedim. Karistirdim demeye başladı. Sonra param buna.yetti sorun olur mu arkadaşlarım hep mutluluae kimse böyle bir şeyden dolayı kavga etmiyor. Bende sen beni kandırmaya kalktın anlamam diye galiba dedim. Kavga etmeye başladık. Sen bana dürüst davranmadin sorun parası pulu değil senin yüzügune yada Parana ihtiyacm.yok cok şükür elim.ayagm tutuyo çalışıyorm ben dedim . O gün tartıştık iste sonra ben önemsemiyor gbi davrandim tamam önemli degl sadece dürüst olmanı isterdim dedim. Ama iki gündür soğuk davraniyorm o da farkında dün sürpriz yapmış evimin önüne.gelmis ama benim kafam karışık aileme bile anlatmadım. Haftaya sozum olacak lütfen kendinizi benim yerime koyun.

O kesesine göre sizi bulduğunu düşünmüş de, siz hayal ettiğiniz keseli adamı ve hayallerinizi bulamamışsınız .

20 bine alınan yüzüğü 10 bine satınca gelen pişmanlık hissi :) . Ben satarken yarı fiyatına düşünce şok olmuştum bide ekonomi de düşünce adama bön bön baktım adam pırlanta yatırımlık değil gösteriş içindir dedi. Sonra altın biriktirmeye başladım. Bakış açınız biraz finansal olduğu için bilgilendirmek istedim.

Ne romaantizm katili bir çiftsiniz ya, sizi terketmek yerine evlenmeyi düşünüyorsa adamın da kafası gıdık bence. Böyle ömür geçer mi?
Çok haklısın. Adam da halen kapısına gidiyor özürler falan.
Boşuna dememişler:
Deveyi diken adamı s.ken diye.
Adam bundan hoşlanıyor demek ki. İkisi de birbirine layık.

Arkadaşlar merhaba sizden bir konuda akıl almak istiyorum. 2 yıldır görüştüğüm bir erkek arkadaşım var işlerinden dolayı evliligi ertelemek zorunda kaldık. Daha sonra bu aralık ayı içerisinde bize geldiler ailelerimizi tanıştırdık. erkek arkadaşım önceden beri güzel bir evlenme teklifi etmek istediğini benimle paylaşmıştı. Bende ben sürprizlerden hoşlanmam edeceksen bana haber ver hazırlanıyim dedim. Ve benim istedgm yüzüğü almak istediğini söyledi . Bende sen hangisini istiyorsan onu al dedim beni götürdü seçtim. Yuzuk yılbaşından önce 20 bindi indirimli fiyatı 0.31 karat. Daha sonra parası cikismadi bende diğer düşük olandan alalım sen kendini zora sokma ben onu beğendim ama sorun degl dedim. Sonra beni tanıdık kuyumcuya götürdü dayisi önermiş. Ben ordaki yüzüğü beğenmedim aklım hep o yuzukte kaldı. Tamam ben onu alcam dedi. Bende peki dedim . Kendisi alcakti. Geçtiğimiz haftada 13 Ocak ta evlenme teklifi etti Bir yer ayarlamış. Yolda giderken bana arabada yüzük gelmemis daha bu yüzüğü verdiler emaneten sipariş ettiğim daha gelmemis tekrar olcunu alcaklarmis garanti olsun diye dedi. Neyse mekana gittik her şey çok iyi evlenme teklifi etti falan . Otururken bana o daha güzel iste bundan 0.24 Karat dedi bende benim beğendiğim o değildi ki dedim. Karistirdim demeye başladı. Sonra param buna.yetti sorun olur mu arkadaşlarım hep mutluluae kimse böyle bir şeyden dolayı kavga etmiyor. Bende sen beni kandırmaya kalktın anlamam diye galiba dedim. Kavga etmeye başladık. Sen bana dürüst davranmadin sorun parası pulu değil senin yüzügune yada Parana ihtiyacm.yok cok şükür elim.ayagm tutuyo çalışıyorm ben dedim . O gün tartıştık iste sonra ben önemsemiyor gbi davrandim tamam önemli degl sadece dürüst olmanı isterdim dedim. Ama iki gündür soğuk davraniyorm o da farkında dün sürpriz yapmış evimin önüne.gelmis ama benim kafam karışık aileme bile anlatmadım. Haftaya sozum olacak lütfen kendinizi benim yerime koyun.
Adamın parası cikismamis belli ki, siz ise inatla o yüzük diyip durmussunuz adamı yalan söylemek zorunda birakmissiniz. O yüzük gelince de mutlu olmaz sizin gibi şekilci insanlar. Adama yazik diyeceğim ama hakediyor. Yüzüğü suratiniza fırlatıp gitmeliydi

Sen taşla mi evleniyorsun ? Ben bu kafaları da hiç anlamıyorum . Eğer iyi pırlanta alacak birini istiyorsan onu bulacaksın. Ben evlenecegimde eşim tutturdu gel pırlanta bakalım hatırlıyorum maaşımiz kadardı bırak kalsın dedim .

Bu arada herkesin mutlu olacağı şeyler farklıdır. Sana bu imkanları sunacak birini bul . Çünkü evlilikte iyi günler ve kötü günler var.
Ben de böyleyim sizin gibi. Şu ana kadar bir zararını görmedim aslında ama çevremde ve sosyal medyada herkes bizim gibi kadınların üzüldüğünü, çok şey isteyenlerin daha kıymetli olduğunu ve el üstünde tutulduğunu söylüyor valla. Bu hanım kızımızın da evine gidip özürler dilenmiş :rolleyes:

Ikiniz de hatalisiniz. Siz 20 binlik yuzugu begenince butcem buna yetmez demeliydi. Sonra da kandirmaya calismis olcunu alacaklar vs diyerek. Bu da hic hos degil. Ama sizin de evlilik teklifi sirasinda bu sekilde davranmaniz korkunc..

Buradaki sorun yüzük değil sanırım. Sizi kandırmaya çalışmasına ve size karşı dürüst davranmamasına bozulmuşsunuz ve çok haklısınız. Aklınız o yüzükte kaldığı için sizi kırmak istememiş, alırım demiş ama alamamış ve sürekli evirip çevirmiş, yalan söylemiş. Kızkardeşimin ex eşi böyleydi. Çok iyi insandı ama böyle böyle kızcağızın dengesini bozmuştu. Allahtan çocuk yoktu ve 4 yılın sonunda ayrıldılar. Ben olsam epey sorun ederdim ama sorun sanki pahalı yüzük istemenmiş gibi yansıtılacak herkese. Oysa konu onun dürüst davranmayıp seni kandırmaya çalışması.

Benim de ne altın ne başka bir şey sadece pırlanta hevesim vardı. Eşim de bunu bildiği için "ben hiç anlamiyorum kesin kaziklarlar beraber bakalım hem sen begenmis olursun" dedi 😅 gittik beraber baktık, eşim butcesini söyledi 1 lira da üstüne çıkmadım karatına da bakmadım Bana kalsa benim de beğendiğim model çok başkaydi ama eşimin düşünüp bunun için üç beş gün benimle beraber gezmesi çok daha değerli :)

Ben işimden dolayı biliyorum 😂 Yoksa kimsenin tektaşını irdelemem , önemsemem bildiğim anladığım halde . Benim evlilik teklifi yüzüğüm altın herhangi bir yüzüktü yine bana seçtirdi ama bütçesini bildiğim için pırlantadan bahsetmedim bile işin içinde olduğum halde , erkekler zaten anlamaz 😂😂
Kimsede bana pırlanta mı kaç karat diye sormadı soramazda kime ne , arkamdan atmışlardır anca oda işime gelir günahım çok alsınlar birazını 🫣
Ha Allah var eşim daha geçen ay aldı hem tek taş,hem beştaş . Beştaş istemiştim sadece oda tektaşında pırlanta değildi o zaman gücüm yetmemişti şimdi alayım dedi . Sağolsun daha bir anlamlı oldu hem onun için ,hem benim için ♥️
Bizim de bir komsunun kizim kuyulukculuklq ilgili bir meslegi vardi. Esimde bana porlanta tek tas almisti. 0.50 karat h rengi. Kapalicarsidan almistim beraber. Ben begendim ,butcesine uygundu.
Kiz bakiyim yuzugune dedi. Surada lekesi var dedi sak diye. Cok ince bakmazsan farkedilmiyor. Ama ben sevdim yani ne yapayim.
Neyse sonra calindi.
Konus sahibine gelecek olursam cok karisik. Cocuk basta butcesini soylemeeli. Evlenecek sonucta. Ya bastan sectirmeyecekti, yada begendigini alacakti.
Cok onemli degil ama dusunceler fakli. Bu konu deve de kulak ama ilerisi icin sinyal.

Kendimi senin yerine değil sevgilinin yerine koydum ve onun adına çok üzüldüm.Anlayışsız ve bir o kadarda değerin parayla ölçüldüğünü savunup paranla ve işinle hava atmışsın yazıkkk.Ne gerek var kardeşim değiştirirdin sonra kalp kırmaya değer mi

X