Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

asıl tam tersi siz buraya sırf yorum yapılsın diye konu açıyorsunuz. sonra hoşunuza gitmeyen yorum yapanları paylıyorsunuz.
herkes sizin istediğiniz gibi yorum yapmak zorunda değil.
yada en başında belirtseydiniz görüşüm yönünde yorum yapılsın diye. hakaret ve aşağılama olmadıktan sonra yorum yazanları bu şekilde terslemeniz çok yanlış.
ayrıca belli kesimin değer verdiği isimleri konu ederek olumsuz şeyler yazınca böyle anlaşılması çok doğal oluyor kusura bakmayın.

Sana baski yapacak mi kapan calisma diyecek mi sence

Çok farklısınız.Sorun yaşarsınız.Bir araya gelmeler sıkıntı olabilir.Sen o aileye biraz olsun uyacaksan yadırgamayacaksan olabilir.Dünürleri de bir araya pek getirmezsin olur..Ama sen de taviz verecek gibi durmuyorsun.Hiç olmadı içinde huzursuzlanırsın.İnsan ilk evliliğine çok dikkat etmeli

Bu ailesi böyle dindar tipler neden gidip tam tersi yönde kızlarla birlikte olmaya çalışır onu anlamam tam tersi olmaz mesela böyle çağdaş yaşayan biri gidip de muhafazakar bir kızla birlikte olmaz bilir ki anlaşamazlar, uyuşamazlar ama bu erkekler de böyle bir huy var.

bence kızlar da biraz akıllı olacak böyle dindar geçinen ailesi koyu radikal tipler yanaşırsa hemen reddedecek yoksa ileride çok sorun yaşarsınız. git kendi yaşantına uygun bir kız bul diyeceksiniz. şimdi türbanlılar bile ele ele kol kolalar sınırlar kalkıyor yavaş yavaş.

ileride çok sorun yaşarsınız. şimdi bir şey yapmıyor görünürler ama evlenince bak ne baskılar yaşarsınız. muhafazakar zihniyetten hayır geldiği görülmez. ben içlerinden geliyorum o yüzden net olarak konuşuyorum. dinimiz ne ayrı oturma ne resim olan evde namaz kılmama varken uydurulan dinin etkileri işte.

Hayatında hiç KURAN okudun mu?

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bakar mısın

Canım aileler çalışır gibi geliyor malesef iki kişi değil sadece aileler de evleniyor iyi düşün karar ver çok farklı yapıdasınız

Kesinlikle olmaz ! Yol yakınken dönün.

Unutmayın çocuklarınız onların torunu olucak , kendi doğrularını çocuğunuza aşılamaya çalışaçaklar.

Sana baski yapacak mi kapan calisma diyecek mi sence
Sanmıyorum, ailesindeki kadınlar çalışıyor ancak karma kurumlarda değil tabii.
Açık olan biri var mı bilmiyorum ama benden asla böyle şeyler istemeyeceğini söyledi.

Kesinlikle olmaz ! Yol yakınken dönün.

Unutmayın çocuklarınız onların torunu olucak , kendi doğrularını çocuğunuza aşılamaya çalışaçaklar.
Bu en büyük korkum. Ben başa çıkarım ama küçücük çocuk..

Şuna katılmıyorum; ailesi dindar olan bir kişinin kendisi dindar olmayabilir.
Bir kadın ortalarda bir yerde ise dindar bir aile tercih edebilir.
Türbanlı olmak dindarlık ölçütü değildir. Türbanlı birkaç kişi el ele kol kola diye, ben dindar insanlar böyleler diyemem.
Muhafazakar insanlar gerçekten öyleyse bunu ticarete dökmediyse hayırlı da olabilirler.
Kötü örnekleri vardır ama burada bu yazdıklarınızı okuyup hakaret olarak alınabilir insanlar. Genellemeyin lütfen.

ben size daha once baskalari tarafindan denenmis bir oneri sunacagim. tabii aile sizi daha once hic gormediyse isinize yarayacaktir.
yaniniza birkac arkadasinizi da alip aileye misafirlige gideceksiniz. bir aksam yemege, birkac hafta sonra aksam cayina gibi. yalniz ailesine sevgilim geliyor demeyecek. atiyorum bilmem ne kursundan yada okuldan arkadaslarim diyecek. sizinle beraber olacak arkadaslarinizin secimi cok onemli. birisi sizin aile
yapiniza sahip olacak, digeri daha ortalarda, ucuncu kisi yasayis bakimindan onun ailesine en azindan % 80 benzeyecek.
az bucuk neden boyle bir sey yapin dedigimi tahmin etmissinizdir o yuzden uzun uzun yazmiyorum. ben bunu baskasindan duymustum ve bir arkadasima denemeyi tavsiye ettim, ayrilikla
sonuclandi ve arkadasimin aklinda en ufak bir kusku kalmamisti. baska deneyenlerde
oldu onlarinkisi de ayrilikla sonuclandi. hakkinizda hayirlisi olsun.

Anlamadım ben zaten beni görünce tanırlarki. Bunu anlatır mısınız biraz?

sen farazi yorumlar üzerinden karar vermeye çalışıyorsun.
yazdım bir kaç kere.
aileyi kendin tanıman lazım.
burada yazılanlar bir kıstas olamaz.
aileyi tanıyıp bilmeden bizlerin yaptığı yorumlar havada kalıyor.
niyetin ciddiyse bu adımı da atmalısın.
geleceğin için.
bir miktar içlerine gir biraz diyalog kur.
bu adamdan hemen vazgeçmeyeceksen ve uğraşmaya değer görüyorsan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…