- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 36
Gitmezler ki, ben kendi ailemi de işin içine katıyorum. Hiçbir şekilde mevlütlü bir düğüne gitmeyi kabul etmezler..
Bilmiyorum, çünkü tanımıyorum. Söylenene göre evet..ailesi seni böyle kabul ediyor mu?
Son derece modern yaşayan arkadaşımın çocuklarının adı ayşe ve ömer. Dediğiniz şey herzaman olmuyor. Berkecan,bilmemnesu vs olunca modern olunmuyor sadece :)Ysmdfn ve @nirra
Ben isimlerin insana sirayetine inanırım. Ve zorla çocuğuma isim verilmesini istemem. Kastettiğim şey bu idi.
İsmin kötü ya da iyi olması ile bir alakası yok ancak vereceğim ismin çocuğuma ileride bir kimlik edindirmesini istemem.
Farzı misal söylüyorum, sözüm meclisten dışarı ancak eğer ben çocuğuma Fatma, Muhammed, Samet gibi bir isim verirsem bu o çocukta aile yapısı hakkında bir kimlik oluşturur.
Bu isimler veya kaynakları elbette kötü bir şey değildir ancak ben tercih etmem. Ve bir çocuk doğduğunda adı tabii ki böyle olacak bundan daha doğal ne var diye düşünen kişilerle yapamam. Hepsi bu..
Ben bu isimlerin demode olduğunu ya da dindarlığın tezatının modernlik olduğunu söylemedim. .Kavram karmaşasına gerek yok.Son derece modern yaşayan arkadaşımın çocuklarının adı ayşe ve ömer. Dediğiniz şey herzaman olmuyor. Berkecan,bilmemnesu vs olunca modern olunmuyor sadece :)
Bu da bir ihtimal içgüdüsel olarak her şeyin üstesinden gelebilirmiş gibi hissediyordur belki. Ama şu an sorsam da evet demez çünkü o da farkında değildir.Karşındaki kişi seni kaybetmekten kokrtuğu için her şeyi düz gözteriyor ya da her şeyi yapacağını söylüyor olabilir.
Bunu gerçekten yapacağını sanıyordur da ama gitmeyeceğini anladığında, evlilik ile emin olduğunda neticede ailemdir senden ayıp, kötü bir şey istemiyorlar ne olur benim için yapıversenler başlayabilir..
Kesinlikle tam olarak bu. Rahat rahat sorunsuz ilişkimiz var evlenip bitirmek ya da sorunlarla bğuşmak neden gibi geliyoAşağılamıyorum demişsiniz lakin aşagılamışsınız zaten.
Bu kadar zıtsanız ne demeye hala berabersiniz ki ?
Ailele farklılıklarınız çok yapamazsınız bariz belli şimdiden bunları düşünmeye başlamışsınız zaten.
Karşınızda evlenmek isteyen bir bey var ve siz evlenmeden suya sabuna dokunmadan yaşamak istiyorsunuz ama belli ki karşı taraf pek bunu istemiyor.
Ayrılmanız en saglıklı olanı
Belki de.. Bazı şeyler oturulup konuşulup netleştirili ama bazıları bilinmezdir. Riske atmaya değer mi bilemedim.Bu da bir ihtimal içgüdüsel olarak her şeyin üstesinden gelebilirmiş gibi hissediyordur belki. Ama şu an sorsam da evet demez çünkü o da farkında değildir.
Ama bu karsı tarafa da haksızlık olur.Kesinlikle tam olarak bu. Rahat rahat sorunsuz ilişkimiz var evlenip bitirmek ya da sorunlarla bğuşmak neden gibi geliyo
Yanlış anlama ihtimalime bakıyorumda,demekki anlatımınızda sıkıntı var.Ben bu isimlerin demode olduğunu ya da dindarlığın tezatının modernlik olduğunu söylemedim. .Kavram karmaşasına gerek yok.
Ben bu tarz isimleri ve etkilerini sevmiyorum zorla da çocuğuma konsun istemem dedim..
Dindar kişiler ilklerdir diye bir çıkarım yapmaya gerek yok. Ki böyle bi tezim de yok.
Yani normalde çok zor bir durum dediğim gibi siz karşınızdakine bu konuda güven duyuyorsanız inanıyorsanız ailesi faso fiso bi yere kadar. rica ederim iyi düşünün hayırlısı olsunBurda da gördüğünüz gibi bir kişi sizin gibi iyi bir şey diyor, olasılıktan bahsediyorsa yüz kişi olmaz diyor.
Benim kafamı karıştıran ve bi umut uyandıran da bu.
Teşekkür ederim,
Sizin algılamak isteme biçiminizin de payı var o halde. Bu anlamı bir tek siz çıkardınız çünkü.Yanlış anlama ihtimalime bakıyorumda,demekki anlatımınızda sıkıntı var.
Biz değil de kültür ve aileler belki de..ayrı dünyaların insanısınız....
Ama ben bunu ondan saklamıyorum ki. Bunu ona da söyledim o ise sorun olmayacağını düşünüyor.Ama bu karsı tarafa da haksızlık olur.
Bu ilişkiden beklentileriniz farklı.
Yapamazsınız
Cesaret edemiyorum hem karşılıklı oturup konuşalım da demediler. Bi de gidip görüşürsem işi bi adım ileri taşımış olurum geri dönmek imkansız olurBelki de.. Bazı şeyler oturulup konuşulup netleştirili ama bazıları bilinmezdir. Riske atmaya değer mi bilemedim.
Ailesi ile tanışmayı deneyebilirsin. Ve çok nettir iki aileden biri istemezse bu işler olmaz zaten..
Kusura bakmayın ama arkadaşa katılıyorum öyle anlamak için efor sarfetmişsiniz resmen. Yapmayın, zaten belli ki seçe seçe yazmış. Korkutmayın.Yanlış anlama ihtimalime bakıyorumda,demekki anlatımınızda sıkıntı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?