Bakın kimse dini inançlarını yaşayan insanlara laf söylemez.
Aradaki farkı görmek lazım .
Uç noktada yaşıyorsa o aile,açık yaşayan aile ile sıkıntıyı yaşayacaktır zaten..
Buradaki sıkıntı konu sahibinin tereddüt etmesi,acabaları var nasıl olur diye fikir istiyor bizlerden..
S susuleta neden alındın ki?
Aslında doğru söylediği bir nokta var herkes kendi ailesine yetiştirilme şekline göre bir aileden biriyle evlenmeli. Yoksa sorunlar yaşanır.
Benim ailemdeki erkeklerin hiç biri muhafazakar bir kızla sevgili olmadı mesela. Yada kapalı bir kadınla evlenmeye kalkmadı. Bizim düğünlerin hepsi oynamalı içkili olur en basiti hepimiz alkol alırız. E gelen kız da bizi sevmez mutlu olmaz ki.
Neden işte muhafazakar erkekler hep tam zıt ailelerin kızlarıyla evlenmek istiyor?
Açık ailelerin oğlu değiştirmeye kalkmazken neden kapalı aileden gelen erkek kendine uygun bir kız bulmuyor da bu tip sorunlarla boğuşuyor kızlar veya aileler?
Evet, lütfen olayı kişisel tartışma haline getirmeyin.
Ben kimseye hakaret etmiyorum, ediyor olsam zaten bunun olasılığını sormazdım.
Konunun kapanmasına sebep vermeyin.
Diğer yandan ben birbirini tanımayan sizlerin bile bu düşmanca tartışan halini görünce kendi ilişkimde ne sorunlar yaşarım onu düşünüyorum. Tanımadıklarımıza tahammülümüz yok insan çocuğu evlenirken kim bilir neler der diye.
Yok artık. Oğluyla evlenecek kişiye kızı olacak kişiye mi bunu demiş? Sapıkça..
Kadın
Bunu genelleyemezsnizki
Benm çevremde kendi düşüncesine göre biri
Siz de fazla dramatikleştirmediniz mi olayı
Düşmanca tartışmak d
Bakın sordunuz ya mesela bu kelime
Namahrem olduğu için elini vermeyen adama SAPIKÇA yazmışsınız
Kendi görüşünüze uymayanları susturuyorsunuz
Dini tartışma çıkacağı çok belli bir konu açıp insanlar görüş yazınca düşmanca tartışmayın diyorsunuz
Ki kimse düşmanca tartışmıyor küfür hakaret etmiyor
Ama siz bu adama sapıkça yazarak ben ve benim gibi dini yaşayan insanlara da atıfta bulunmuş oluyorsunuz
Ben de 50 yaşında da olsa bir adamla tokalaşmam
Bunun sebebi adamdan emin olmadığımdan değil ALLAH böyle istediği için
Saygı isterken saygı duymuyorsunuz
Kadın derken!!
Benim ailem de izin vermezdi gerçekten. Ben de ileride anne olsam benim hayat tarzımda bir aile olmasını tercih ederim. Bu kadar keskin farklılıklar varsa bana aşırı geliyorsa da engel olmak için elimden gelen her şey yaparım.
HanimKelesimiGetir sizi alıntılayıp altına kadın yazmışım kusura bakmayın
Bilerek olmadı bu
Sanırım bir harfe basıp otomatik kelime çalıştı
:/
Ben de anlamadım
Dedim ya yemin ederim bilerek olmadı bu nasıl oldu bilmiyorum
Forumda size ve yaşınıza saygı duyan biriyim
Çok özür dilerim
özel mesajlara varana kadar uyarma ihtiyacını enden hissediyorsun ki?Nereye yazacağıma siz karar veremezsiniz
Size bunu özel mesajlarda da 10 kere söyledim
Herkesin yaşantısı bir olmaz tanı diye
Senin erkek arkadaşının ailesinin seni değiştirmesini saygı duymasını falan bilemeyiz
Kimse burada kahin değil
Niye gidip kendilerine sormuyosun
Burada ne zaman din içerikli bir konu açılsa tartışma çıkıyor
Bunu bile bile açıyorsunuz
Dini bilgimi de yrıştırmıyorum siz onu konusunda fetva verenlere söyleyin
Muhafazakâr insanlar burada kötüleniyor
@Mune
Selam teşekkür ederim. Ona güveniyorum ama hepimiz insanız ve bizi aşan şeyler olabilir bundan korkuyorumMuhafazakar bir ailem var, bu anlattiginiz tarzda yasayan bir aile ile anlasabilirmiyim, veya kendimi kabullendirebilirmiyim (boyle bi cabam olmayacak demeyin sakin, olmali, olacakta), veya onlara uyum saglayabilirmiyim (bu isler boyledir, karsindaki kör ise sasi bakacaksin), soyle bir dusundugum zaman, urkuyorum.
Erkek arkadasiniz su anda ailesinin sizin hakkinda olan dusuncelerini belki bilmiyor henuz, yada umursamiyordur simdilik. Ama emin olun sizi ailesine sokmaya calistiginda her Turk erkegi gibi oda bi sekilde uyum saglamanizi isteyecek, olmayincada aranizda ciddi sorunlar olusacak. Biraz genelleme yaptim evet, ama kendiniz demissiniz erkek arkadasim henuz tam olgunlasmadi diye.
Ailelerin anlasamayacagi konusuna hic girmiyorum bile. Sizin ailenizin sizin uzerine kuracagi baskidanda bahsetmiyorum bile.
Risk. Mantikliyim diyorsaniz, ozaman sevgilinize 100% guvenebileceginizden emin olmalisiniz.
Herhangi bir adama el vermenizden bahsetmedim. Ben bir kayınpederin oğlunun karısı kendisinin kızı olacak kişi ile tokalaşmamasını sapıkça buldum. Bu da bir çarpıtmadır.Kadın
Bunu genelleyemezsnizki
Benm çevremde kendi düşüncesine göre biri
Siz de fazla dramatikleştirmediniz mi olayı
Düşmanca tartışmak d
Bakın sordunuz ya mesela bu kelime
Namahrem olduğu için elini vermeyen adama SAPIKÇA yazmışsınız
Kendi görüşünüze uymayanları susturuyorsunuz
Dini tartışma çıkacağı çok belli bir konu açıp insanlar görüş yazınca düşmanca tartışmayın diyorsunuz
Ki kimse düşmanca tartışmıyor küfür hakaret etmiyor
Ama siz bu adama sapıkça yazarak ben ve benim gibi dini yaşayan insanlara da atıfta bulunmuş oluyorsunuz
Ben de 50 yaşında da olsa bir adamla tokalaşmam
Bunun sebebi adamdan emin olmadığımdan değil ALLAH böyle istediği için
Saygı isterken saygı duymuyorsunuz
simdi benim verdigim orneklerdeki erkek tarafi, kizla telefonla belki birkac kere konusmus ama hic yuzyuze gelmemislerdi yada kizdan hic haberleri yoktu. ben bana anlatilan ornegi size fikir olsun diye anlatayim. ramazan ayinda iftara gitmisler cunku kiz, erkek arkadasina ne niyetle gittigini soyleyememis. birkac arkadasim var kizlarin maddi durumu iyi degil, her aksam bir tanidiga iftara gidiyoruz, baskalarinin da sevap islemelerine vesile oluyoruz deyip ikna etmis erkek arkadasini.Anlamadım ben zaten beni görünce tanırlarki. Bunu anlatır mısınız biraz?
Size çok teşekkür ederim hem bi anne olarak hem de bi kadın olarak yazdınız çok faydalı olduKışkırtma olmasın sakın,yoksa kötüye gider durumlar kimse kimseyide kıkırtmaya kalkmasın burada..
Hayat tarzları farklı olabilir saygıda duyarız ama farklı hayatlar olunca orada dur diyoruz genelde..
Dünde yazmıştım hatırlarsan,kızımı evlendirdim diye,böyle bir durumda bize gelseydi onay vermezdik demiştim..
Aileninde nasıl bir tepki vereceğini tahmin etmek zor olmuot bu durumda..
Bunu yapamam galiba hem yalan söyleyemem gitmek için hem de tanışmışlığımız varsimdi benim verdigim orneklerdeki erkek tarafi, kizla telefonla belki birkac kere konusmus ama hic yuzyuze gelmemislerdi yada kizdan hic haberleri yoktu. ben bana anlatilan ornegi size fikir olsun diye anlatayim. ramazan ayinda iftara gitmisler cunku kiz, erkek arkadasina ne niyetle gittigini soyleyememis. birkac arkadasim var kizlarin maddi durumu iyi degil, her aksam bir tanidiga iftara gidiyoruz, baskalarinin da sevap islemelerine vesile oluyoruz deyip ikna etmis erkek arkadasini.
benim bizzat dahil oldugum olayda arkadasim erkek arkadasina direkt soyledi. ben aileni gormek istiyorum ama onlara bir sey soyleme diye. gittik, birkac saat oturduk, arkadasim ayrilik karari aldi sonrasinda ve hic pisman olmadi. cok detay veremiyorum cunku arkadasimin ozeli.
bana sorarsan bu is olmaz. etrafimda evlenip mutlu olan tek bir kisi bile yok. erkek arkadasinin sorun olmaz demesine guvenme. ben seni ezdirmem, karistirtmam vs. diye atarlar ama iki gun sonra ben mi bi yerimden uyduruyorum, demedi mi bunlari diye kendinden supheye dusururler.
seninkisine benzer bir ailede buyudum ama bu ozgurlukte bile yeri geldi diklendim, begenmedim ailemin dusuncelerini. bir akrabamiz senin ornegindeki aileye mensup birisiyle evlendi. onlarda bile catisma cikti. bak 'bile' diyorum cunku kizin ailesinde de herkes kapali, dini gorevlerini eksiksiz yerine getiren insanlardi. bu sefer muhafazakarlik derecesi sorun oldu. hayatimda gordugum ilk mevlutlu dugun onlarinkisiydi. kizin gelinligi kayinvalide ve kayinpederin onayindan gecti. kizin ortunme bicimi ailede sorun oldu, hep bir kusur bulundu.
kimisine bu sicak yanarsin dersin uzak durur, kimisi de yok illa ben dokunup yanacagim der. hakkinda hayirlisi olsun.
Size çok teşekkür ederim hem bi anne olarak hem de bi kadın olarak yazdınız çok faydalı oldu
Ben de ilahiyat mezunuyum
Ömrüm kuran kursunda geçti
Ama biraz da tefsir çalışsaydın.Kuran okumak yetmez anlamak lazım
İnsanların yaşantılarına laf atarken iki kere düşünün
Şimdi Nur suresini hayatım kadar daha oku
Kimse kimsenin hayatına laf atamaz
Öyle bir lüksünüz yok
En çok onları düşünmek zor zaten. Sonucu burada paylaşırım yineBir anne olarak hemde kendi annenin hissedebileceği duyguları aktarmak istedim sadece:))
Lütfen tekrar rica ediyorum konuyu sorunun amacından saptırmayın. özel mesaj ile tartışın isterseniz.Kuranı anladığını iddia eden ülkelerin halini görüyoruz bırakın bu safsataları.
onlarca tefsir var hepsi birbirini yalanlıyor işinize gelmedi mi hemen sen anlamamışsın oluyor işte bu zihniyet yüzünden islam dünyası yerlerde sürünüyor bir adım ilerleyemiyor.
kuranın özünde ne örtünme vardır ne kadın-erkek ayrı oturma vardır.
bunlar mezheplerin uydurmalarından başka bir şey değildir.
insanların hayatına laf atan asıl sizsiniz bakın görün.
Şuna katılmıyorum; ailesi dindar olan bir kişinin kendisi dindar olmayabilir.
Bir kadın ortalarda bir yerde ise dindar bir aile tercih edebilir.
Türbanlı olmak dindarlık ölçütü değildir. Türbanlı birkaç kişi el ele kol kola diye, ben dindar insanlar böyleler diyemem.
Muhafazakar insanlar gerçekten öyleyse bunu ticarete dökmediyse hayırlı da olabilirler.
Kötü örnekleri vardır ama burada bu yazdıklarınızı okuyup hakaret olarak alınabilir insanlar. Genellemeyin lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?