Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

Kadın

Bunu genelleyemezsnizki

Benm çevremde kendi düşüncesine göre biri

Siz de fazla dramatikleştirmediniz mi olayı

Düşmanca tartışmak d
Yok artık. Oğluyla evlenecek kişiye kızı olacak kişiye mi bunu demiş? Sapıkça..

Bakın sordunuz ya mesela bu kelime

Namahrem olduğu için elini vermeyen adama SAPIKÇA yazmışsınız

Kendi görüşünüze uymayanları susturuyorsunuz

Dini tartışma çıkacağı çok belli bir konu açıp insanlar görüş yazınca düşmanca tartışmayın diyorsunuz

Ki kimse düşmanca tartışmıyor küfür hakaret etmiyor

Ama siz bu adama sapıkça yazarak ben ve benim gibi dini yaşayan insanlara da atıfta bulunmuş oluyorsunuz

Ben de 50 yaşında da olsa bir adamla tokalaşmam

Bunun sebebi adamdan emin olmadığımdan değil ALLAH böyle istediği için

Saygı isterken saygı duymuyorsunuz

Kadın derken!!

Herşey dengi dengine derler,aslında çok doğru bir sözdür..

Teknik arıza herhalde..

özel mesajlara varana kadar uyarma ihtiyacını enden hissediyorsun ki?
garip geldi bana.
M Minel74 e tavsiyelerimizi sunduk.
bundan daha ötesi polemiğe girecek.
bence sen de daha ileriye taşıma lütfen.
konu sakıncalı görülürse zaten kapatılacaktır.

Kendisi istedi mesaj atmamı!!

Muhafazakar bir ailem var, bu anlattiginiz tarzda yasayan bir aile ile anlasabilirmiyim, veya kendimi kabullendirebilirmiyim (boyle bi cabam olmayacak demeyin sakin, olmali, olacakta), veya onlara uyum saglayabilirmiyim (bu isler boyledir, karsindaki kör ise sasi bakacaksin), soyle bir dusundugum zaman, urkuyorum.
Erkek arkadasiniz su anda ailesinin sizin hakkinda olan dusuncelerini belki bilmiyor henuz, yada umursamiyordur simdilik. Ama emin olun sizi ailesine sokmaya calistiginda her Turk erkegi gibi oda bi sekilde uyum saglamanizi isteyecek, olmayincada aranizda ciddi sorunlar olusacak. Biraz genelleme yaptim evet, ama kendiniz demissiniz erkek arkadasim henuz tam olgunlasmadi diye.
Ailelerin anlasamayacagi konusuna hic girmiyorum bile. Sizin ailenizin sizin uzerine kuracagi baskidanda bahsetmiyorum bile.

Risk. Mantikliyim diyorsaniz, ozaman sevgilinize 100% guvenebileceginizden emin olmalisiniz.

Selam teşekkür ederim. Ona güveniyorum ama hepimiz insanız ve bizi aşan şeyler olabilir bundan korkuyorum
ailesinin fikirlerinin iyi olduğunu söylüyor ama bazen ablasının nişanlısını ne kadar sevdiklerini ailesi ile uyumlu olduğunu da anlatıyor kafam karışıyor

Herhangi bir adama el vermenizden bahsetmedim. Ben bir kayınpederin oğlunun karısı kendisinin kızı olacak kişi ile tokalaşmamasını sapıkça buldum. Bu da bir çarpıtmadır.

Anlamadım ben zaten beni görünce tanırlarki. Bunu anlatır mısınız biraz?
simdi benim verdigim orneklerdeki erkek tarafi, kizla telefonla belki birkac kere konusmus ama hic yuzyuze gelmemislerdi yada kizdan hic haberleri yoktu. ben bana anlatilan ornegi size fikir olsun diye anlatayim. ramazan ayinda iftara gitmisler cunku kiz, erkek arkadasina ne niyetle gittigini soyleyememis. birkac arkadasim var kizlarin maddi durumu iyi degil, her aksam bir tanidiga iftara gidiyoruz, baskalarinin da sevap islemelerine vesile oluyoruz deyip ikna etmis erkek arkadasini.
benim bizzat dahil oldugum olayda arkadasim erkek arkadasina direkt soyledi. ben aileni gormek istiyorum ama onlara bir sey soyleme diye. gittik, birkac saat oturduk, arkadasim ayrilik karari aldi sonrasinda ve hic pisman olmadi. cok detay veremiyorum cunku arkadasimin ozeli.

bana sorarsan bu is olmaz. etrafimda evlenip mutlu olan tek bir kisi bile yok. erkek arkadasinin sorun olmaz demesine guvenme. ben seni ezdirmem, karistirtmam vs. diye atarlar ama iki gun sonra ben mi bi yerimden uyduruyorum, demedi mi bunlari diye kendinden supheye dusururler.

seninkisine benzer bir ailede buyudum ama bu ozgurlukte bile yeri geldi diklendim, begenmedim ailemin dusuncelerini. bir akrabamiz senin ornegindeki aileye mensup birisiyle evlendi. onlarda bile catisma cikti. bak 'bile' diyorum cunku kizin ailesinde de herkes kapali, dini gorevlerini eksiksiz yerine getiren insanlardi. bu sefer muhafazakarlik derecesi sorun oldu. hayatimda gordugum ilk mevlutlu dugun onlarinkisiydi. kizin gelinligi kayinvalide ve kayinpederin onayindan gecti. kizin ortunme bicimi ailede sorun oldu, hep bir kusur bulundu.

kimisine bu sicak yanarsin dersin uzak durur, kimisi de yok illa ben dokunup yanacagim der. hakkinda hayirlisi olsun.

Size çok teşekkür ederim hem bi anne olarak hem de bi kadın olarak yazdınız çok faydalı oldu

Bunu yapamam galiba hem yalan söyleyemem gitmek için hem de tanışmışlığımız var

Kuranı anladığını iddia eden ülkelerin halini görüyoruz bırakın bu safsataları.
onlarca tefsir var hepsi birbirini yalanlıyor işinize gelmedi mi hemen sen anlamamışsın oluyor işte bu zihniyet yüzünden islam dünyası yerlerde sürünüyor bir adım ilerleyemiyor.

kuranın özünde ne örtünme vardır ne kadın-erkek ayrı oturma vardır.
bunlar mezheplerin uydurmalarından başka bir şey değildir.

insanların hayatına laf atan asıl sizsiniz bakın görün.

Lütfen tekrar rica ediyorum konuyu sorunun amacından saptırmayın. özel mesaj ile tartışın isterseniz.
Ben size insanların dindarlık oranını sormadım bu sebeple kavga çıksın konu kapansın istemiyorum

Sen daha bu muhafazakar geçinen tipleri tanımamışsın. ben içlerinden geliyorum. dereyi geçtikten sonra ne kadar pislik olabileceklerini bizzat deneyimledim.
neden senin gibi seküler kızlara yöneliyorlar zannediyorsun?

neden kendi ailesi gibi kapalı bir kız tercih etmemiş mesela?
sevdiği için mi?
hayır.
evlenince göreceksin gerçek yüzünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…