Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

bu koyu dindarlık, radikal islamcılık hayırlı bir şey olsaydı koyu dindarlığın yüksek olduğu ülkeleri pislik götürmez, kan vahşet olmazdı. oysa herkes oralardan kaçmanın peşinde. can pahasına küçücük botlarla özgürlüğün olduğu ülkelere kaçmaya çalışıyorlar.

bu örnekten anlayın radikalliğin ne kadar sıkıntılı olduğunu.

Lütfen tekrar rica ediyorum konuyu sorunun amacından saptırmayın. özel mesaj ile tartışın isterseniz.
Ben size insanların dindarlık oranını sormadım bu sebeple kavga çıksın konu kapansın istemiyorum

keşke ailene uygun biriyle olsaydın.
ailen seni elin yobazının ailesine kendini uydurmaya uğraş diye doğurup bugünlere getirmedi değil mi?

Ayni sebeplerden nisanlimdan ayrildim tamamen aile uyusmazligi yuzunden yoksa nisanlimi cok seviyordum.. hic gecmeden kendilerine gore bi kiz bulup nisanladilar yıkıldim coktum resmen.. ama olmasi gereken bu ayrildigima pisman degilim aci cekecegimi bile bile kopardim baglari ben.. cunku gelecekte basima gelecek olanlardan korktum..

geç olmadan gerçek yüzlerini görmüşsün.
zaten hemen kendilerine göre kız bulup nişanlamaları sana değer vermediğini gösteriyor.
hayırlısı.

En çok onları düşünmek zor zaten. Sonucu burada paylaşırım yine
Sevgiler,

Aile oldumu orada duruyorsun işte,neler hissederler acaba diye..
Hakkında hayırlısı olsun yine,çok iyi düşün ona göre karar ver derim,ailenide düşün bu arada..
Sanada sevgiler:))

Arkadaşlar bazı şeyleri yapmıyor olmaları onları radikal islamcı terör örgütü mensubu gibi lanse etmenizi gerektirmez. Herkesin kendi hayatı bu sonuçta, yorum yaparken bu tür yaşayanları rencide etmeden yorum yapın lütfen. Ben de onlar gibi yaşamıyorum, tasvip etmediğim yanları var kendimce ama bu tarzda yaşayan da kötü, baskıcı, geri kafalı diyemezsiniz. Bayan zaten belirtmiş, kültürlü ve okumuş insanlar diye. Kendi hayat görüşleri, dini inançları gereği yaşam tarzlarından nasıl bu tür sonuçlar çıkardınız hayret doğrusu. Özgürlük, eşitlik diyen insanların bunları dile getirmesi cidden çok acı. O insanlarda açık yaşayanlara farklı gözle bakıp konuşunca da ses etmeyin. Biraz empati yapsanız ve sizden olmayana saygı duysanız keşke.

Hayatlarınız farklı olduğu için adaptasyon sorunu yaşayacağınız kesin. Eşiniz bir süre sonra onlar gibi olmanızı isteyecek, siz de eşinizin sizin gibi olmasını isteyeceksiniz. Bunun orta yolu yok maalesef, hani aileler her daim işin içinde olacak. Bence iyi düşünmen gerekir, çok seviyorum ve yapı olarak güçlü biriyim diyorsan sen bilirsin ama çok da sevgim yok ve ileride azıcık bir durumda pes ederim diyorsan çocuğa daha fazla ümit verme. Belli ki seni seviyor, evlilik planı yapıyor...

kimsenin yaşamına saldırıldığı yok ancak ortada bir gerçek var.
bu forumda hiç erkek arkadaşım ateist ben koyu dindarım diye konu açan birini gördünüz mü?
ama tam tersi konular çok fazla.
neden bu dindar geçinen tipler dindar olmayan kızların peşinde? bunun hayırlı bir anlamı olabilir mi?

bu ülkenin muhafazakarları düzgün durmayı öğrenecek. başkalarına saldırmayacak.
siz hiç ateistlerin içinde müslümanların olduğu bir oteli ateşe verdiğine tanık oldunuz mu?
ama biz canlı canlı insan yakan çok inançlı insanlar gördük maalesef.

eşitlikten özgürlükten yana olmak tek taraflı bir şey değildir. biz özgürlükten yana olalım ama başkaları her türlü despotluğu yapsın oh ne ala memleket..

dediğim gibi ben içlerinden en diplerinden gelen biriyim o yüzden bu özgürlük adı altında savunmalar ancak onlara yarıyor.. ki zaten normal duran biri de bu sözlerden alınmaz aksine bize hak verir.

keşke ailene uygun biriyle olsaydın.
ailen seni elin yobazının ailesine kendini uydurmaya uğraş diye doğurup bugünlere getirmedi değil mi?
Ailem beni genel olarak koca bulayım diye doğurmadı zaten. Hala ısrarla saptırıp tahrik edip ters bir şey söylememi ve sonra da saldırmayı bekliyorsunuz. Şaşkınım

Size katılıyorum ve teşekkür ederim.
Onu seviyorum ama yıpranıp sevgisiz kalmamızdan korkuyorum.

Erkek arkadaşınız ve ailesi iyi insanlar olabilirler.Ama aileler iki ayrı kutup,hiç ortak noktaları yok.Artı sen de özgür bir şekilde yetişmişsin.Erkek arkadaşın şuan rahat olabilir ama iş ciddiye binince veya evlenince ailesinin tarafına döneceğini düşünüyorum.Bu ilişki sorun getirir,çevremde tecrübesini yaşayan çok insan oldu.
Ailesiyle sen tanıştın mı ?Muhtemelen sen de olan soru işaretleri onlarda da olacaktır...

Açık ailelerin oğlu dindar da olabiliyor.Kapalı kız alıyor.Kendilerine pek karıştırtmıyorlar.Çünkü adamın kendine ait fikirleri oluyor kendi ailesiyle de ters düşüyor.O yüzden eşini koruyor.Ama sorun az da olsa yaşanıyor.En azından içlerinde huzursuz oluyorlar.Yada birbirine saygı gösteriyorlar.
Şimdi bu erkek bu konuda radikal bir tip değilse ailesine yakınsa çok korumayabilir.Ailesinin karışmasına izin verebilir.Sence nasıl konu sahibi?Bilemedim.İçlerine bir gir belli olur...Ama bu kişi zaten dindarsa neden kendi gibi bir kızla olmaz.Dindar kızlar da farklı erkeklerle olmak zorunda kalıyor..Dengeyi niye bozuyorlar.Evlilikte fazla fikir çatışması olmamalı.Yeterince zor zaten uyum sağlamak anlaşmak.

Son düzenleme:
Neden peki?

Hayır çarpıtıyorsun.Kendisi dindar kız ve erkek farklı hatta ateist yakınlaşmalar da oluyor.Siz duymamış olabilirsiniz

Benim dindar arkadaşlarım var.Namaz kılan dahi bulamıyorlar.Kendilerinden faeklı kişilerle evlenmek durumunda kaldılar kalıyorlar.

Benim dindar arkadaşlarım var.Namaz kılan dahi bulamıyorlar.Kendilerinden faeklı kişilerle evlenmek durumunda kaldılar kalıyorlar.

Ben açıkçası evlilikten duygulardan çok uyuma önem veriyorum.
Çünkü benim hayalim yıldönümünde doğumgününde falan kocamla meyhaneye gitmek ne bileyim iki kadeh rakı içmekti.
Çocuğumuzu Kuran kursuna değil spora, sanata yönlendirmek bol bol kitap okutmak falan hayalimdi.
E haliyle de gözüm bağlandı diye kendimi ve ailemi ateşe atmadım. Risk almadım.
Çocuğumu kendi istediğim gibi yetiştirme hayalimi kayın aileler eliyle mahvedemezdim.
Kendim gibi birini buldum. Çocuk yapmadık henüz cesaret edemedik en azından ama rakı soframızı kurup Müzeyyen Senarı açıyoruz masamızda. Karışanımız höt zöt edenimiz de yok.
Bu nedenle herkes kendi kültüründen birileriyle evlenmeli bence.
Ben şimdi özgür yetişsin diye bu kadar emek verdiğim çocuğumu da tam zıt bir aileye gelin etmek istemem.

Yokluktan şu çeşit biri ile evlenmek zorunda kalmak bir tercihtir. Evlilik iş olsun diye yapılmaz ki. Evlenmeyiverselerdi ya da tarzlarına uygun birini bekleselerdi.
Bu da ilginç geldi bana madem beğenmiyor ve uymuyorsunuz laf olsun diye neden evleniyorsunuz.

Bu ekolojik bir denge değil ki veya dindar olan ve olmayan ırklar değiliz ki.
Ben zaten erkek arkadaşımın aşırı dindar olduğunu söylemiyorum ailesi için bunu söylüyorum
Annesi hac organizasyonu işi yapıyor mesela gibi
Yani benim fıtratım diyor ki insanlar dindarsa da kabul et mesela ben kapalı bi kadınla sokakta yürür arkadaş olur oturur sohbet ederim
Ama onlar beni açıksın diye dışlar farklı olmamı ister mi bilmem
İçlerine girsem gerçek hallerini görür müyüm ki bi de o var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…