sen farazi yorumlar üzerinden karar vermeye çalışıyorsun.
yazdım bir kaç kere.
aileyi kendin tanıman lazım.
burada yazılanlar bir kıstas olamaz.
aileyi tanıyıp bilmeden bizlerin yaptığı yorumlar havada kalıyor.
niyetin ciddiyse bu adımı da atmalısın.
geleceğin için.
bir miktar içlerine gir biraz diyalog kur.
bu adamdan hemen vazgeçmeyeceksen ve uğraşmaya değer görüyorsan.
Haklısınız ama elimde olan şu an bu. Fikir almak olanlarla birlşeitrmek. Ondan vazgeçmek istemiyorum am korkuyorum da.sen farazi yorumlar üzerinden karar vermeye çalışıyorsun.
yazdım bir kaç kere.
aileyi kendin tanıman lazım.
burada yazılanlar bir kıstas olamaz.
aileyi tanıyıp bilmeden bizlerin yaptığı yorumlar havada kalıyor.
niyetin ciddiyse bu adımı da atmalısın.
geleceğin için.
bir miktar içlerine gir biraz diyalog kur.
bu adamdan hemen vazgeçmeyeceksen ve uğraşmaya değer görüyorsan.
Siz birbirinize girip şurda bile birbirinizi din bilginizle dövmey eçalışıyorsunuz diye konumu kapatmak istemiyorum. Bir sürü insan var burada konuşan ve siz dini olarak dah açok bildiğinizi yarıştıracaksınız diye ben insanlarla derdimi konuşmayacağım.. Bu isteğiniz çok bencilce. Bence lütfen siz farklı konularda yazın. Alevlendirmeyin.Aynısını demiştim konu sahibine
Herkesin yaşantısı farklı diye
Bu konu burada kaldığı sürece dindar yaşayan insanlara laflar söylenmeye devam edecek
Özgürlük özgürlük diyenler düğünde şarkı söyletmeyenleri yerden yere vurmaya devam edecek
Biraz saygı duysanız yaşantılara
Fetva vermeseniz
Fetva kurumu belli zaten
Konu sahibi lütfen konunu kapatır mısın
Aynısını demiştim konu sahibine
Herkesin yaşantısı farklı diye
Bu konu burada kaldığı sürece dindar yaşayan insanlara laflar söylenmeye devam edecek
Özgürlük özgürlük diyenler düğünde şarkı söyletmeyenleri yerden yere vurmaya devam edecek
Biraz saygı duysanız yaşantılara
Fetva vermeseniz
Fetva kurumu belli zaten
Konu sahibi lütfen konunu kapatır mısın
Siz birbirinize girip şurda bile birbirinizi din bilginizle dövmey eçalışıyorsunuz diye konumu kapatmak istemiyorum. Bir sürü insan var burada konuşan ve siz dini olarak dah açok bildiğinizi yarıştıracaksınız diye ben insanlarla derdimi konuşmayacağım.. Bu isteğiniz çok bencilce. Bence lütfen siz farklı konularda yazın. Alevlendirmeyin.
Bakın kimse dini inançlarını yaşayan insanlara laf söylemez.
Aradaki farkı görmek lazım .
Uç noktada yaşıyorsa o aile,açık yaşayan aile ile sıkıntıyı yaşayacaktır zaten..
Buradaki sıkıntı konu sahibinin tereddüt etmesi,acabaları var nasıl olur diye fikir istiyor bizlerden..
tek karşı taraf ta değil ki sorun.Haklısınız ama elimde olan şu an bu. Fikir almak olanlarla birlşeitrmek. Ondan vazgeçmek istemiyorum am korkuyorum da.
Biraz fikir veriyor bağlantı yapıyor sizin fikirleriniz. Ah ne bileyim bir de gidip tanışsam anlayacağımın garantisi yok.
Konu sahibi istiyor diye tüm samimiyetimle kendisine özelden de bilgi verdim
Ama şu konuyu bir kurcalayın artık çok farklı yerlere gidiyor konu
Nereye yazacağıma siz karar veremezsiniz
Size bunu özel mesajlarda da 10 kere söyledim
Herkesin yaşantısı bir olmaz tanı diye
Senin erkek arkadaşının ailesinin seni değiştirmesini saygı duymasını falan bilemeyiz
Kimse burada kahin değil
Niye gidip kendilerine sormuyosun
Burada ne zaman din içerikli bir konu açılsa tartışma çıkıyor
Bunu bile bile açıyorsunuz
Dini bilgimi de yrıştırmıyorum siz onu konusunda fetva verenlere söyleyin
Muhafazakâr insanlar burada kötüleniyor
Mune
O emsalleri incelemek çok iyi fikir, teşekkür ederim.Görünen köy kılavuz istemez. Çok aşık da değilim diyorsun, o zaman daha fazla uzatmadan bitir derim.
Sen bakma erkek arkadaşının karışmam demesine... Adamlar gidip barda içki içen açık saçık İngiliz kızlarla tanışıyor. Evlendikten sonra bir bakmışsın aynı ailesindeki kızların modeline çeviriyor. Rus gelinlerin velayet davası haberlerindeki hallerini görmüyor musun mesela. Eski ve yeni halleri dağlar kadar farklı oluyor.
Karışmamak veya o baskıyı hissetmemek mümkün değil.
Ben hep diyorum ki sizden bekleneni görmek için evleneceğiniz kişinin kızkardeşini ve yengesini baz alın. O ailede sizden önce bulunan yaşıtlarınız, yani örnek teşkil edenler onlardır. Ailenin normali buysa, karar sizin.
Evet, lütfen olayı kişisel tartışma haline getirmeyin.Bakın kimse dini inançlarını yaşayan insanlara laf söylemez.
Aradaki farkı görmek lazım .
Uç noktada yaşıyorsa o aile,açık yaşayan aile ile sıkıntıyı yaşayacaktır zaten..
Buradaki sıkıntı konu sahibinin tereddüt etmesi,acabaları var nasıl olur diye fikir istiyor bizlerden..
Kim muhafazakar insanları kötüledi ben mi?Nereye yazacağıma siz karar veremezsiniz
Size bunu özel mesajlarda da 10 kere söyledim
Herkesin yaşantısı bir olmaz tanı diye
Senin erkek arkadaşının ailesinin seni değiştirmesini saygı duymasını falan bilemeyiz
Kimse burada kahin değil
Niye gidip kendilerine sormuyosun
Burada ne zaman din içerikli bir konu açılsa tartışma çıkıyor
Bunu bile bile açıyorsunuz
Dini bilgimi de yrıştırmıyorum siz onu konusunda fetva verenlere söyleyin
Muhafazakâr insanlar burada kötüleniyor
Mune
Evet, lütfen olayı kişisel tartışma haline getirmeyin.
Ben kimseye hakaret etmiyorum, ediyor olsam zaten bunun olasılığını sormazdım.
Konunun kapanmasına sebep vermeyin.
Diğer yandan ben birbirini tanımayan sizlerin bile bu düşmanca tartışan halini görünce kendi ilişkimde ne sorunlar yaşarım onu düşünüyorum. Tanımadıklarımıza tahammülümüz yok insan çocuğu evlenirken kim bilir neler der diye.
Size söylemedim mesajınıza katıldığım için alıntıladım. Tartışan kişilere söyledimBir yanlış alıntılama oldu herhalde...
Düşmanca tartışma yapan ben değilim..
Size söylemedim mesajınıza katıldığım için alıntıladım. Tartışan kişilere söyledim
Kışkırtmaya gerek yok. Kimse kimseye yaşam tarzından dolayı hakaret etsin istemiyorum. Tuhaf tuhaf mesajlar atan da var, burada sen insanları aşağlıyorsun diyen de. Bekliyordum böyle tepkiler zaten. Ama napayım gerçek bu empati yaparlarsa zaten zor durumda olduğumu anlarlar.Konu hassas bir noktada...
Kışkırtmaya gerek yok. Kimse kimseye yaşam tarzından dolayı hakaret etsin istemiyorum. Tuhaf tuhaf mesajlar atan da var, burada sen insanları aşağlıyorsun diyen de. Bekliyordum böyle tepkiler zaten. Ama napayım gerçek bu empati yaparlarsa zaten zor durumda olduğumu anlarlar.
Kışkırtma olmasın sakın,yoksa kötüye gider durumlar kimse kimseyide kıkırtmaya kalkmasın burada..
Hayat tarzları farklı olabilir saygıda duyarız ama farklı hayatlar olunca orada dur diyoruz genelde..
Dünde yazmıştım hatırlarsan,kızımı evlendirdim diye,böyle bir durumda bize gelseydi onay vermezdik demiştim..
Aileninde nasıl bir tepki vereceğini tahmin etmek zor olmuot bu durumda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?