• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

Gitmezler ki, ben kendi ailemi de işin içine katıyorum. Hiçbir şekilde mevlütlü bir düğüne gitmeyi kabul etmezler..

Ben de gitmem.
İşte bu kadar farklı insanların dünür olması sağlıklı değil.
Ay ne bileyim benim kızım olsa gidip böyle bir aileden biriyle evlense kahrolurum ben.
Yapma.
İyice düşün

Karşındaki kişi seni kaybetmekten kokrtuğu için her şeyi düz gözteriyor ya da her şeyi yapacağını söylüyor olabilir.
Bunu gerçekten yapacağını sanıyordur da ama gitmeyeceğini anladığında, evlilik ile emin olduğunda neticede ailemdir senden ayıp, kötü bir şey istemiyorlar ne olur benim için yapıversenler başlayabilir..

Ysmdfn Ysmdfn ve @nirra

Ben isimlerin insana sirayetine inanırım. Ve zorla çocuğuma isim verilmesini istemem. Kastettiğim şey bu idi.
İsmin kötü ya da iyi olması ile bir alakası yok ancak vereceğim ismin çocuğuma ileride bir kimlik edindirmesini istemem.
Farzı misal söylüyorum, sözüm meclisten dışarı ancak eğer ben çocuğuma Fatma, Muhammed, Samet gibi bir isim verirsem bu o çocukta aile yapısı hakkında bir kimlik oluşturur.
Bu isimler veya kaynakları elbette kötü bir şey değildir ancak ben tercih etmem. Ve bir çocuk doğduğunda adı tabii ki böyle olacak bundan daha doğal ne var diye düşünen kişilerle yapamam. Hepsi bu..
Son derece modern yaşayan arkadaşımın çocuklarının adı ayşe ve ömer. Dediğiniz şey herzaman olmuyor. Berkecan,bilmemnesu vs olunca modern olunmuyor sadece :)

Son derece modern yaşayan arkadaşımın çocuklarının adı ayşe ve ömer. Dediğiniz şey herzaman olmuyor. Berkecan,bilmemnesu vs olunca modern olunmuyor sadece :)
Ben bu isimlerin demode olduğunu ya da dindarlığın tezatının modernlik olduğunu söylemedim. .Kavram karmaşasına gerek yok.
Ben bu tarz isimleri ve etkilerini sevmiyorum zorla da çocuğuma konsun istemem dedim..
Dindar kişiler ilklerdir diye bir çıkarım yapmaya gerek yok. Ki böyle bi tezim de yok.

Karşındaki kişi seni kaybetmekten kokrtuğu için her şeyi düz gözteriyor ya da her şeyi yapacağını söylüyor olabilir.
Bunu gerçekten yapacağını sanıyordur da ama gitmeyeceğini anladığında, evlilik ile emin olduğunda neticede ailemdir senden ayıp, kötü bir şey istemiyorlar ne olur benim için yapıversenler başlayabilir..
Bu da bir ihtimal içgüdüsel olarak her şeyin üstesinden gelebilirmiş gibi hissediyordur belki. Ama şu an sorsam da evet demez çünkü o da farkında değildir.

Aşağılamıyorum demişsiniz lakin aşagılamışsınız zaten.
Bu kadar zıtsanız ne demeye hala berabersiniz ki ?
Ailele farklılıklarınız çok yapamazsınız bariz belli şimdiden bunları düşünmeye başlamışsınız zaten.
Karşınızda evlenmek isteyen bir bey var ve siz evlenmeden suya sabuna dokunmadan yaşamak istiyorsunuz ama belli ki karşı taraf pek bunu istemiyor.
Ayrılmanız en saglıklı olanı

Aşağılamıyorum demişsiniz lakin aşagılamışsınız zaten.
Bu kadar zıtsanız ne demeye hala berabersiniz ki ?
Ailele farklılıklarınız çok yapamazsınız bariz belli şimdiden bunları düşünmeye başlamışsınız zaten.
Karşınızda evlenmek isteyen bir bey var ve siz evlenmeden suya sabuna dokunmadan yaşamak istiyorsunuz ama belli ki karşı taraf pek bunu istemiyor.
Ayrılmanız en saglıklı olanı
Kesinlikle tam olarak bu. Rahat rahat sorunsuz ilişkimiz var evlenip bitirmek ya da sorunlarla bğuşmak neden gibi geliyo

Bu da bir ihtimal içgüdüsel olarak her şeyin üstesinden gelebilirmiş gibi hissediyordur belki. Ama şu an sorsam da evet demez çünkü o da farkında değildir.
Belki de.. Bazı şeyler oturulup konuşulup netleştirili ama bazıları bilinmezdir. Riske atmaya değer mi bilemedim.
Ailesi ile tanışmayı deneyebilirsin. Ve çok nettir iki aileden biri istemezse bu işler olmaz zaten..

Ben bu isimlerin demode olduğunu ya da dindarlığın tezatının modernlik olduğunu söylemedim. .Kavram karmaşasına gerek yok.
Ben bu tarz isimleri ve etkilerini sevmiyorum zorla da çocuğuma konsun istemem dedim..
Dindar kişiler ilklerdir diye bir çıkarım yapmaya gerek yok. Ki böyle bi tezim de yok.
Yanlış anlama ihtimalime bakıyorumda,demekki anlatımınızda sıkıntı var.

Burda da gördüğünüz gibi bir kişi sizin gibi iyi bir şey diyor, olasılıktan bahsediyorsa yüz kişi olmaz diyor.
Benim kafamı karıştıran ve bi umut uyandıran da bu.
Teşekkür ederim,
Yani normalde çok zor bir durum dediğim gibi siz karşınızdakine bu konuda güven duyuyorsanız inanıyorsanız ailesi faso fiso bi yere kadar. rica ederim iyi düşünün hayırlısı olsun

Yanlış anlama ihtimalime bakıyorumda,demekki anlatımınızda sıkıntı var.
Sizin algılamak isteme biçiminizin de payı var o halde. Bu anlamı bir tek siz çıkardınız çünkü.
Zevk mi alıyorsunuz bir derdi olan insanlara fikir verirken bir de üstüne paylamaktan, konuyu çekiştirmekten veya kötülemekten?
Ben bir konuda fikir sordum, siz bambaşka bir boyutundan beni kötülemeyi seçmişsiniz. Biraz daha anlayışlı olabilirsiniz.
Anlatımımda sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız da üstüne gitmek yerine olumlu yaklaşabilirdiniz.
Dediğiniz gibi olsun evet ben aşağlıyorum insanları demode, cahil, ilkel falan diye. Sevmiyorum öyle isimli her kimsenin cahil olduğunu düşünürüm hep.

Belki de.. Bazı şeyler oturulup konuşulup netleştirili ama bazıları bilinmezdir. Riske atmaya değer mi bilemedim.
Ailesi ile tanışmayı deneyebilirsin. Ve çok nettir iki aileden biri istemezse bu işler olmaz zaten..
Cesaret edemiyorum hem karşılıklı oturup konuşalım da demediler. Bi de gidip görüşürsem işi bi adım ileri taşımış olurum geri dönmek imkansız olur

Back