• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

sen farazi yorumlar üzerinden karar vermeye çalışıyorsun.
yazdım bir kaç kere.
aileyi kendin tanıman lazım.
burada yazılanlar bir kıstas olamaz.
aileyi tanıyıp bilmeden bizlerin yaptığı yorumlar havada kalıyor.
niyetin ciddiyse bu adımı da atmalısın.
geleceğin için.
bir miktar içlerine gir biraz diyalog kur.
bu adamdan hemen vazgeçmeyeceksen ve uğraşmaya değer görüyorsan.

Aynısını demiştim konu sahibine

Herkesin yaşantısı farklı diye

Bu konu burada kaldığı sürece dindar yaşayan insanlara laflar söylenmeye devam edecek

Özgürlük özgürlük diyenler düğünde şarkı söyletmeyenleri yerden yere vurmaya devam edecek

Biraz saygı duysanız yaşantılara

Fetva vermeseniz

Fetva kurumu belli zaten

Konu sahibi lütfen konunu kapatır mısın

S susuleta neden alındın ki?
Aslında doğru söylediği bir nokta var herkes kendi ailesine yetiştirilme şekline göre bir aileden biriyle evlenmeli. Yoksa sorunlar yaşanır.
Benim ailemdeki erkeklerin hiç biri muhafazakar bir kızla sevgili olmadı mesela. Yada kapalı bir kadınla evlenmeye kalkmadı. Bizim düğünlerin hepsi oynamalı içkili olur en basiti hepimiz alkol alırız. E gelen kız da bizi sevmez mutlu olmaz ki.
Neden işte muhafazakar erkekler hep tam zıt ailelerin kızlarıyla evlenmek istiyor?
Açık ailelerin oğlu değiştirmeye kalkmazken neden kapalı aileden gelen erkek kendine uygun bir kız bulmuyor da bu tip sorunlarla boğuşuyor kızlar veya aileler?

sen farazi yorumlar üzerinden karar vermeye çalışıyorsun.
yazdım bir kaç kere.
aileyi kendin tanıman lazım.
burada yazılanlar bir kıstas olamaz.
aileyi tanıyıp bilmeden bizlerin yaptığı yorumlar havada kalıyor.
niyetin ciddiyse bu adımı da atmalısın.
geleceğin için.
bir miktar içlerine gir biraz diyalog kur.
bu adamdan hemen vazgeçmeyeceksen ve uğraşmaya değer görüyorsan.
Haklısınız ama elimde olan şu an bu. Fikir almak olanlarla birlşeitrmek. Ondan vazgeçmek istemiyorum am korkuyorum da.
Biraz fikir veriyor bağlantı yapıyor sizin fikirleriniz. Ah ne bileyim bir de gidip tanışsam anlayacağımın garantisi yok.

Bu konu burada kaldığı sürece dindar yaşayan insanlara laflar söylenmeye devam edecek

Özgürlük özgürlük diyenler düğünde şarkı söyletmeyenleri yerden yere vurmaya devam edecek

Fetva vermeseniz

Fetva kurumu belli zaten

Siz birbirinize girip şurda bile birbirinizi din bilginizle dövmey eçalışıyorsunuz diye konumu kapatmak istemiyorum. Bir sürü insan var burada konuşan ve siz dini olarak dah açok bildiğinizi yarıştıracaksınız diye ben insanlarla derdimi konuşmayacağım.. Bu isteğiniz çok bencilce. Bence lütfen siz farklı konularda yazın. Alevlendirmeyin.

Fetva vermeseniz

Fetva kurumu belli zaten

Bakın kimse dini inançlarını yaşayan insanlara laf söylemez.
Aradaki farkı görmek lazım .
Uç noktada yaşıyorsa o aile,açık yaşayan aile ile sıkıntıyı yaşayacaktır zaten..
Buradaki sıkıntı konu sahibinin tereddüt etmesi,acabaları var nasıl olur diye fikir istiyor bizlerden..

Siz birbirinize girip şurda bile birbirinizi din bilginizle dövmey eçalışıyorsunuz diye konumu kapatmak istemiyorum. Bir sürü insan var burada konuşan ve siz dini olarak dah açok bildiğinizi yarıştıracaksınız diye ben insanlarla derdimi konuşmayacağım.. Bu isteğiniz çok bencilce. Bence lütfen siz farklı konularda yazın. Alevlendirmeyin.

Nereye yazacağıma siz karar veremezsiniz

Size bunu özel mesajlarda da 10 kere söyledim

Herkesin yaşantısı bir olmaz tanı diye

Senin erkek arkadaşının ailesinin seni değiştirmesini saygı duymasını falan bilemeyiz
Kimse burada kahin değil

Niye gidip kendilerine sormuyosun

Burada ne zaman din içerikli bir konu açılsa tartışma çıkıyor

Bunu bile bile açıyorsunuz

Dini bilgimi de yrıştırmıyorum siz onu konusunda fetva verenlere söyleyin

Muhafazakâr insanlar burada kötüleniyor

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Uç noktada yaşıyorsa o aile,açık yaşayan aile ile sıkıntıyı yaşayacaktır zaten..
Buradaki sıkıntı konu sahibinin tereddüt etmesi,acabaları var nasıl olur diye fikir istiyor bizlerden..

Konu sahibi istiyor diye tüm samimiyetimle kendisine özelden de bilgi verdim

Ama şu konuyu bir kurcalayın artık çok farklı yerlere gidiyor konu

Haklısınız ama elimde olan şu an bu. Fikir almak olanlarla birlşeitrmek. Ondan vazgeçmek istemiyorum am korkuyorum da.
Biraz fikir veriyor bağlantı yapıyor sizin fikirleriniz. Ah ne bileyim bir de gidip tanışsam anlayacağımın garantisi yok.
tek karşı taraf ta değil ki sorun.
sen kendi ailenin de kabul etmeyeceğini aşırı tepki vereceğini yazdın.
garantiyi kimse veremez ama ailenin ve onların nasıl karşılayacağını da kendin deneyimleyerek görmelisin.
ailenle paylaş önce.
sonra da karşı tarafla diyaloğu artır.
cidden buradaki yorumların bir faydası yok çok daha fazlası için.

Görünen köy kılavuz istemez. Çok aşık da değilim diyorsun, o zaman daha fazla uzatmadan bitir derim.
Sen bakma erkek arkadaşının karışmam demesine... Adamlar gidip barda içki içen açık saçık İngiliz kızlarla tanışıyor. Evlendikten sonra bir bakmışsın aynı ailesindeki kızların modeline çeviriyor. Rus gelinlerin velayet davası haberlerindeki hallerini görmüyor musun mesela. Eski ve yeni halleri dağlar kadar farklı oluyor.
Karışmamak veya o baskıyı hissetmemek mümkün değil.
Ben hep diyorum ki sizden bekleneni görmek için evleneceğiniz kişinin kızkardeşini ve yengesini baz alın. O ailede sizden önce bulunan yaşıtlarınız, yani örnek teşkil edenler onlardır. Ailenin normali buysa, karar sizin.

Senin erkek arkadaşının ailesinin seni değiştirmesini saygı duymasını falan bilemeyiz
Kimse burada kahin değil

Kötülemekten kastınız ne tam olarak?
Ben kötülendiğini görmedim.
Sadece aşırı dendi.
Bu da hakaret değil ki.
Size göre de mini etekli bikinili alkol alan aileler aşırı değil mi?
Sorun bu işte normal görülen şeyler çok başka.
Bu aileler uyum sağlayamaz.

Görünen köy kılavuz istemez. Çok aşık da değilim diyorsun, o zaman daha fazla uzatmadan bitir derim.
Sen bakma erkek arkadaşının karışmam demesine... Adamlar gidip barda içki içen açık saçık İngiliz kızlarla tanışıyor. Evlendikten sonra bir bakmışsın aynı ailesindeki kızların modeline çeviriyor. Rus gelinlerin velayet davası haberlerindeki hallerini görmüyor musun mesela. Eski ve yeni halleri dağlar kadar farklı oluyor.
Karışmamak veya o baskıyı hissetmemek mümkün değil.
Ben hep diyorum ki sizden bekleneni görmek için evleneceğiniz kişinin kızkardeşini ve yengesini baz alın. O ailede sizden önce bulunan yaşıtlarınız, yani örnek teşkil edenler onlardır. Ailenin normali buysa, karar sizin.
O emsalleri incelemek çok iyi fikir, teşekkür ederim.

Evet, lütfen olayı kişisel tartışma haline getirmeyin.
Ben kimseye hakaret etmiyorum, ediyor olsam zaten bunun olasılığını sormazdım.
Konunun kapanmasına sebep vermeyin.
Diğer yandan ben birbirini tanımayan sizlerin bile bu düşmanca tartışan halini görünce kendi ilişkimde ne sorunlar yaşarım onu düşünüyorum. Tanımadıklarımıza tahammülümüz yok insan çocuğu evlenirken kim bilir neler der diye.

Kimse burada kahin değil

Kim muhafazakar insanları kötüledi ben mi?

Evet, lütfen olayı kişisel tartışma haline getirmeyin.
Ben kimseye hakaret etmiyorum, ediyor olsam zaten bunun olasılığını sormazdım.
Konunun kapanmasına sebep vermeyin.
Diğer yandan ben birbirini tanımayan sizlerin bile bu düşmanca tartışan halini görünce kendi ilişkimde ne sorunlar yaşarım onu düşünüyorum. Tanımadıklarımıza tahammülümüz yok insan çocuğu evlenirken kim bilir neler der diye.

Bir yanlış alıntılama oldu herhalde...
Düşmanca tartışma yapan ben değilim..

Konu hassas bir noktada...
Kışkırtmaya gerek yok. Kimse kimseye yaşam tarzından dolayı hakaret etsin istemiyorum. Tuhaf tuhaf mesajlar atan da var, burada sen insanları aşağlıyorsun diyen de. Bekliyordum böyle tepkiler zaten. Ama napayım gerçek bu empati yaparlarsa zaten zor durumda olduğumu anlarlar.

Kışkırtmaya gerek yok. Kimse kimseye yaşam tarzından dolayı hakaret etsin istemiyorum. Tuhaf tuhaf mesajlar atan da var, burada sen insanları aşağlıyorsun diyen de. Bekliyordum böyle tepkiler zaten. Ama napayım gerçek bu empati yaparlarsa zaten zor durumda olduğumu anlarlar.

Kışkırtma olmasın sakın,yoksa kötüye gider durumlar kimse kimseyide kıkırtmaya kalkmasın burada..
Hayat tarzları farklı olabilir saygıda duyarız ama farklı hayatlar olunca orada dur diyoruz genelde..
Dünde yazmıştım hatırlarsan,kızımı evlendirdim diye,böyle bir durumda bize gelseydi onay vermezdik demiştim..
Aileninde nasıl bir tepki vereceğini tahmin etmek zor olmuot bu durumda..

Kışkırtma olmasın sakın,yoksa kötüye gider durumlar kimse kimseyide kıkırtmaya kalkmasın burada..
Hayat tarzları farklı olabilir saygıda duyarız ama farklı hayatlar olunca orada dur diyoruz genelde..
Dünde yazmıştım hatırlarsan,kızımı evlendirdim diye,böyle bir durumda bize gelseydi onay vermezdik demiştim..
Aileninde nasıl bir tepki vereceğini tahmin etmek zor olmuot bu durumda..

Benim ailem de izin vermezdi gerçekten. Ben de ileride anne olsam benim hayat tarzımda bir aile olmasını tercih ederim. Bu kadar keskin farklılıklar varsa bana aşırı geliyorsa da engel olmak için elimden gelen her şey yaparım.

Back