Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

Birlikte olduğunuz adamın fikri bence daha önemli ailesine seni ezdirmez dayatmalar yaptırmaz seni anlayan saygı duyan biriyse neden olmasın diye düşünüyorum. İş erkek arkadasınzda bitiyor kısacası size o güveni verdiyse ailesini sizin önünüze gecirmeyeceğini siz inanıyorsanız kaybetmeyin derim

Hep şahıslar yerine aileler evleniyor derler ya doğru. Kafa yapılarınız, yetiştirilme tarzınız, kültürünüz bambaşka. Farklısınız. İlerde çok büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz ve anlaşamazsınız. Tecrübeliler böyle konuşuyor. Hayırlısıysa kalbin ısınsın değilse soğusun. Mutlu olamazsın sağlıklı bir evlilik olmaz bence. Her şey dengi dengine.

çok farklısınız.
evlilik için her anlamda "denginizi" seçin derim.

eşim ve beni tarif ettiniz sanki. tek fark biz çok aşık evlendik ve hiç pişman olmadık. ailesi asla bana karışmadı ve aileme ve bana çok saygı duydu biz de onlara.

Ailesi dindar olduğu halde ateist olan bir sürü kişi var. Öyleyse o insanların hiç kendi gibi biriyle evlenme ihtimali yok bu görüşe göre.
Bence önemli olan evleneceğin kişi. Uyumlu musunuz , görüşleriniz ortak mı?
Belki ailesi çok dindardir ama sana karışmazlar. Samimiyet olmaz belki ama baskı da olmaz.Yoksa karışacak baskı yapacak olan her şeye karışır.

ben nedense çok ciddiye aldığınız bir ilişki olduğunu hissetmiyorum.o yuzden buraya konu açmanızı bile gereksiz buldum

bu iş kısa ve net olmaz...!!! siz modern bır aıle yapısına sahıpsınız erkek arkadasınız ıse asırı muhafazakar bır aıle yapısına halıyle yetıstırılme tarzlarınız da farklı, bugun sıze baskı yapmıyor olabılır ama ılerde emın olun kapanmanız namaz kılmanız vb konularda sıze baskı uygulayacaktır, kendı yapmasa da aılesı bu konuda sıze baskı kuracaktır...
o nedenle bence evlenmek yerıne bu ılıskıyı bıtırmek en dogrusu...

ben nedense çok ciddiye aldığınız bir ilişki olduğunu hissetmiyorum.o yuzden buraya konu açmanızı bile gereksiz buldum
Ben açıkça ne düşündüğümü yazdım ve fikir istedim. Sizin hissiniz farklı diye gereklilik değerlendirmesi yapmanızı istemedim.

her şeyden önce bence aşık olmadığın biriyle evlenmek çok saçma. kendi kendine yetebilirken, mesleğin ve kendi gelirin varken aşık olmadığın bir adama katlanmaya dönüşür evlilik ki bunu neden yapasın...

ikincisi anlattığına göre aile aşırı dindar veya uç falan değil. kapalı olmak, alkollü mekanlarda bulunmamak, çocuklarına dinlerinde güzel manası olan isimler koymak vs vs... bunlara ancak dindar, dinini yaşayan insanlar diyebilirsiniz. ha evet bir de insan resmi olan yerde namaz kılınmaz, evlerine sokmamaları da gayet normal ama aşırı diyemezsiniz bence.

sizin anneniz heykel yapıyormuş... resime bile tepkili olan bu insanların annenizi put yapan birisi olarak göreceğini de bilmeniz lazım. bu onlara göre şirktir hanımefendi, ailelerin anlaşamayacakları kesin gibi.

Keşke bukadar uzamasaydı ilişkiniz,bu iş olmaz çünkü.. evlensende mutlu olamazsın.. o aileyle istediğin hayatı yaşayamazsın.. bu arada yazıda şu dikkatimi çekti"çocuğuma dini isim koyulduğunu düşünemiyorum".. dini isim koynak kötü bişey değildir.. zorla koymaları yada illaki dini isim olacak denmesi başka bişey tabi ama dini bir isim seninde kulağına çok hoş gelebilir.

bence erkek tarafı arkadaşı kabul etmeyecektir. damat adayı şuan kendi kendine bişeylere kalkışmış gibi duruyor.

Az önce iki taraf da anlayış gösterirse olası demiştiniz, ben aşka değil sevgi ve saygıya inanıyorum.
Aradığım evlilik biçimi aşık ve gözü kapalı bir şey değil zaten.
O anlayış okuduğum kadarıyla sizde yok,nerede cahiller yobazlar diyenler oldu alıntılayıp cevapladınız,ama benim ilk mesajımı beğenmemiştinz bile....Neyse saygı güzeldir,her insan da yaşadığı yetiştiği çevreye saygılı olunmasını ister,sizde saygı duyacağınız ve anlayış göstereceğiniz bir insanla evlenirsiniz.....Bu arada mesajımı beğennip beğenmemeniz değil sorun yanlış anlaşılmak istemem tutumunuz olmaması gerektiği yönde olduğu için es geçtiniz....Duymak istediğinizi yazdılar......

Son düzenleme:
Görüş ayrılıkları ileride başınıza dert olur,sizi benimsemeyebilire kadar gider konu belki. Insan ister istemez ailesinin laflarındanda etkilenebilir,etki altında kalabilir ileride. Dini yaşamaları kötü değil veya ferace giymeleri. Yazınızda küçümseme yok ama bi irdeleme var. Dini isim konulmasının ne zararı var ki sonuçta. Zorla olmadığı sürece (!)

Başını yakma diye kötülemeyeceğim tarif ettiğiniz aile gayet güzel ben bir sorun görmedim ama eğer düşünce yapılarınız birbirinden farklı ve uyumsuz iseniz bu iş yaş.

Bizde alkollü düğüne gitmeyiz Ferace giyeriz dini isimler takariz. Sen bence yapamazsin o çocukla ayrıl daha doğrusu ailesi ile . Çünkü ben kendimi düşünüyorum da ben benim gibi düşünmeyen insanla yapamam

İnanç konusunda değil fakat yetiştirilme ve hayat tarzı konusunda biz de eşimle birbirinden çok farklı ve fakat sağduyulu ailelere sahibiz. Arkadaşlığımız ve evliliğimiz süresince herhangi bir zıtlık durumu yaşamadık katiyen. Hâlen de öyle.

Bence bu durumda kilit faktörler, sağduyu, karşılıklı anlayış ve saygı. Aileler sizin ilişkiniz, evliliğiniz içindeki sınırları bilirse ne âlâ! Ancak tersinde ailelerin yarattığı durumlar sizi de etkileyecek.

En basiti selamlaşma biçimlerinizin farklılığını yadırgamaları dâhi sizin için yeterli bir örnek olmalı.

Bir de herzaman evlilik konusunda inandığım bir şey var ki biriyle aynı evi ve ortak hayatı paylaşmakla, dışarıda bir insanı yaşamak asla aynı şeyler değil.
Ailelerin inanç ve yaşam tarzını geçtim tümüyle aynı hayatı paylaştığınız insanın herhangi bir kişisel davranışı dahi sizi rahatsız edebilir. Kaldı ki ailevi problemler konusunda çiftlerden herhangi biri çocuk rolünden çıkamayıp sessiz kalmayı tercih ettiği için daha içinden çıkılmaz, yıpratıcı sonuçlara sebep olabilir.

Bence erkek arkadaşınızın şu an verdiği teminatla yahut davranışlarıyla değerlendirmeyin derim.

Ileride çocuğunuza aile geleneği gereği isim koyulmak istendiğinde yahut aile sohbetlerine katıldığınız zaman alışık olmadığınız haremlik-selamlık biçimde oturduğunuzda her ne kadar onlar gibi olmasa dâhi eşiniz o kültürden geldiği için bu durumu anormal karşılayıp yadırgamaz ancak sizin için problem olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…