• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

Sadece nasıl olur söyleyeyim, gider yurtdışında falan evlenirsiniz. Aileleri karşı karşıya getirmezsiniz. İki tarafla da ayrı ayrı görüşürsünüz. Bu şekilde olabilir. Ama aileleri karşılaştırmak iyi bir fikir değil. Hele iki tarafın katılacağı düğün falan zor iş.
Şimdi eşim çok yönlü biri falan diyorsun ama aynı evde olunca aynı yolda yürüyünce işler öyle gitmez.

Keşke bukadar uzamasaydı ilişkiniz,bu iş olmaz çünkü.. evlensende mutlu olamazsın.. o aileyle istediğin hayatı yaşayamazsın.. bu arada yazıda şu dikkatimi çekti"çocuğuma dini isim koyulduğunu düşünemiyorum".. dini isim koynak kötü bişey değildir.. zorla koymaları yada illaki dini isim olacak denmesi başka bişey tabi ama dini bir isim seninde kulağına çok hoş gelebilir.
aynen katılıyorum . Mesela ayşe kötü bir isimmi .? Veya ahmet veya İlyas veya ömer ve daha milyontane isim var ...
Bu kadar ön yargılı olmayın bazı konularda.
Ayrıca zıt yasamtarzlari maalesef evlilikleri yipratir , eslerden biri ailesinden yasantisindan taviz vermek zorunda kalabilir ki buda mutsuzluğu getiri

mantığının devrede olduğu, çok da sevmediğin, ailesini beğenmediğin, bu kadar derin ayrıntılara girerek eleştirdiğin bir aileye mensup insanla neden görüşmeye devam ediyorsun ki hemde yıllarca?
çok aşığım bu aileyle ne yapıcam desen anlarım da.
bu durumda kafanın karışması çok saçma olmuş.

Ne onlar seni kabullenecek ne sen onları. Tabi evlenirseniz. Sen burnu havada geleceksin onlara, onlar sana şimdiki tabirlerinle muhafazakar, tutucu baskıcı vs.. İki tarafa da itirazım yok. Herkes kendi tercih ettiği hayatı yaşar. Ancak evlilik başka bişey. O ailenin soy ismini alacaksınız, o aileden olacaksınız. Ve aileden kopmanız imkansız. (Zaten aileden kopmak da doğru değil). E bide üstelik tereddütlerin var. Aklı başında sevmek güzel şey. Artıları eksileri görürsün. Kefeye koy şimdi artıları eksileri. Değerlendir. Sen bu adamla mutlu olursun nacizane fikrim. Ailesiyle biraz zor. Zamanla ailesinden kaynaklanan sorunlar olması kaçınılmaz görünüyor. Göze alıyorsan ne âla. Hiç durma. Ama yok alamıyorum dersen, hayatını karartma derim. İki tarafında.

Anlattiginz gibiym ben de. sevgilnzn ailesinin yasantisini yasiyorum. bana mesela cok normal geldiler. ki ben bile girsem iclerine toplantidir sohbettr daralablrm. sizin icin cok zor olur. yanlarina gitmek istemezsiniz vs gibi sorunlar cikablr.

Ilk evliligmde ben 2 ay evli kaldm. karsi taraf gorgusuz adi bi aileydi. evlerine gttgmde capraz cantami bile cikarmaz kucagmda tutardm o kdr misafr hissederdm. evlernde yemek yemek istemezdm. evden cikip ailemi arardm sizi cok ozledm kaliteli ailem derdm :)) cok zor farkli bi kulture gelin gitmek.

Simdi nisanlym ve ailelerimz birbirinin ayni masallah. ha akrabama gitmisim ha nisanlmn ailesine. ve gittgmde ustmu cikariyorm cantami birakiyorum yiyp icip yardm ediyorm. benim evliligm de zor olcak bastabher evlilik gibi ama uc farklar olmadigi icin oburunde yasadgm sorunlari yasamicam insallah.

Velhasili bu cok muhim bi sorun. mantgnz da agir bastgi icin isinz daha kolay olur

mantığının devrede olduğu, çok da sevmediğin, ailesini beğenmediğin, bu kadar derin ayrıntılara girerek eleştirdiğin bir aileye mensup insanla neden görüşmeye devam ediyorsun ki hemde yıllarca?
çok aşığım bu aileyle ne yapıcam desen anlarım da.
bu durumda kafanın karışması çok saçma olmuş.
Ben sadece kör kütük aşık olmak benim yapıma uygun değil, severim dedim. Bir sevgim var, bu sebeple de risklerini ve olurunu düşünüyorum. Bu şekilde yargılamanız ya da çıkışmanız gerekmez.
Kafamın karışması bence normal bir durum ama siz saçma bulduysanız vakit harcamasydınız cevaplamaya.

Anlattiginz gibiym ben de. sevgilnzn ailesinin yasantisini yasiyorum. bana mesela cok normal geldiler. ki ben bile girsem iclerine toplantidir sohbettr daralablrm. sizin icin cok zor olur. yanlarina gitmek istemezsiniz vs gibi sorunlar cikablr.

Ilk evliligmde ben 2 ay evli kaldm. karsi taraf gorgusuz adi bi aileydi. evlerine gttgmde capraz cantami bile cikarmaz kucagmda tutardm o kdr misafr hissederdm. evlernde yemek yemek istemezdm. evden cikip ailemi arardm sizi cok ozledm kaliteli ailem derdm :)) cok zor farkli bi kulture gelin gitmek.

Simdi nisanlym ve ailelerimz birbirinin ayni masallah. ha akrabama gitmisim ha nisanlmn ailesine. ve gittgmde ustmu cikariyorm cantami birakiyorum yiyp icip yardm ediyorm. benim evliligm de zor olcak bastabher evlilik gibi ama uc farklar olmadigi icin oburunde yasadgm sorunlari yasamicam insallah.

Velhasili bu cok muhim bi sorun. mantgnz da agir bastgi icin isinz daha kolay olur
Hayırlı olsun sizinki de, mutluluklar dilerim. Ve teşekkür ederim yorumunuz için.

aynen katılıyorum . Mesela ayşe kötü bir isimmi .? Veya ahmet veya İlyas veya ömer ve daha milyontane isim var ...
Bu kadar ön yargılı olmayın bazı konularda.
Ayrıca zıt yasamtarzlari maalesef evlilikleri yipratir , eslerden biri ailesinden yasantisindan taviz vermek zorunda kalabilir ki buda mutsuzluğu getiri

Ysmdfn Ysmdfn ve nirra nirra

Ben isimlerin insana sirayetine inanırım. Ve zorla çocuğuma isim verilmesini istemem. Kastettiğim şey bu idi.
İsmin kötü ya da iyi olması ile bir alakası yok ancak vereceğim ismin çocuğuma ileride bir kimlik edindirmesini istemem.
Farzı misal söylüyorum, sözüm meclisten dışarı ancak eğer ben çocuğuma Fatma, Muhammed, Samet gibi bir isim verirsem bu o çocukta aile yapısı hakkında bir kimlik oluşturur.
Bu isimler veya kaynakları elbette kötü bir şey değildir ancak ben tercih etmem. Ve bir çocuk doğduğunda adı tabii ki böyle olacak bundan daha doğal ne var diye düşünen kişilerle yapamam. Hepsi bu..

her şeyden önce bence aşık olmadığın biriyle evlenmek çok saçma. kendi kendine yetebilirken, mesleğin ve kendi gelirin varken aşık olmadığın bir adama katlanmaya dönüşür evlilik ki bunu neden yapasın...

ikincisi anlattığına göre aile aşırı dindar veya uç falan değil. kapalı olmak, alkollü mekanlarda bulunmamak, çocuklarına dinlerinde güzel manası olan isimler koymak vs vs... bunlara ancak dindar, dinini yaşayan insanlar diyebilirsiniz. ha evet bir de insan resmi olan yerde namaz kılınmaz, evlerine sokmamaları da gayet normal ama aşırı diyemezsiniz bence.

sizin anneniz heykel yapıyormuş... resime bile tepkili olan bu insanların annenizi put yapan birisi olarak göreceğini de bilmeniz lazım. bu onlara göre şirktir hanımefendi, ailelerin anlaşamayacakları kesin gibi.
Bana göre aşırı kalıyor, bunu ifade ettim. Aşırılık, azlık, çokluk kıyaslamaya tabii iki seken arasındaki miktardır.
Yaptıkları şeylerin kötü olduğunu söylemedim, ben alışık değilim dedim. Bu tarzlar iki ailenin de ayrı ayrı kötü olduğunu göstermez.
Dini anlamı olmayan isimleri kötü bulmak, alkol kullanan insanları kötü bulmak ve kabullenmemek bence aşırı.
Diğer yandan eğer benim ailem kimseyi yaptığı heykele yapmaya zorlamıyorsa, kimsenin ağzına alkol dayamıyorsa bu kabullenilebilir bir şeydir. İnsanların ötekileri olduğu gibi kabullenmesinden yanayım.

Birlikte olduğunuz adamın fikri bence daha önemli ailesine seni ezdirmez dayatmalar yaptırmaz seni anlayan saygı duyan biriyse neden olmasın diye düşünüyorum. İş erkek arkadasınzda bitiyor kısacası size o güveni verdiyse ailesini sizin önünüze gecirmeyeceğini siz inanıyorsanız kaybetmeyin derim
Burda da gördüğünüz gibi bir kişi sizin gibi iyi bir şey diyor, olasılıktan bahsediyorsa yüz kişi olmaz diyor.
Benim kafamı karıştıran ve bi umut uyandıran da bu.
Teşekkür ederim,

Ben isimlerin insana sirayetine inanırım. Ve zorla çocuğuma isim verilmesini istemem. Kastettiğim şey bu idi.
İsmin kötü ya da iyi olması ile bir alakası yok ancak vereceğim ismin çocuğuma ileride bir kimlik edindirmesini istemem.
Farzı misal söylüyorum, sözüm meclisten dışarı ancak eğer ben çocuğuma Fatma, Muhammed, Samet gibi bir isim verirsem bu o çocukta aile yapısı hakkında bir kimlik oluşturur.
Bu isimler veya kaynakları elbette kötü bir şey değildir ancak ben tercih etmem. Ve bir çocuk doğduğunda adı tabii ki böyle olacak bundan daha doğal ne var diye düşünen kişilerle yapamam. Hepsi bu..

Bu da senin en doğal hakkın.
Buradaki yorumları kafana takma.
Ben de doğadan gelen isimleri severim. Bakıldığı zaman insana kimlik bilgisi vermeyen isimler. A bu çocuğun ailesi çok dindar dememeliler mesela. Hayatının bir döneminde kimse bu nedenle iyi yada kötü önyargıyla gelmemeli.
Benim çocuğumun seçme şansı olmalı. Yani inanma veya inanmama hakkı onundur. Okur araştırır ve o seçer. Muhammet koyup sonrasında ateist olan bir çocuk istemem.
Bu nedenle daha bağımsız daha doğal isimler tercihimdir. Doğa, toprak, deniz, bulut, rüzgar gibi...

isim meselesine gelene kadar ohoo çok daha ciddi sorunlar yaşamanız muhtemeldir.
nişanınız düğününüz vs bütün bunlar mesele olacaktır.
keza gelinliğin bile sorun olacaktır.
bilemiyorum önyargılı olmak istemiyorum daha önce de yazdım.
sen biraz daha tanımalısın bu aileyi.
sevgilinin verdiği sözlerin bir önemi yok ne yazık ki.
buna aldanma.
kendin gör tanı tart derim ben.

isim meselesine gelene kadar ohoo çok daha ciddi sorunlar yaşamanız muhtemeldir.
nişanınız düğününüz vs bütün bunlar mesele olacaktır.
keza gelinliğin bile sorun olacaktır.
bilemiyorum önyargılı olmak istemiyorum daha önce de yazdım.
sen biraz daha tanımalısın bu aileyi.
sevgilinin verdiği sözlerin bir önemi yok ne yazık ki.
buna aldanma.
kendin gör tanı tart derim ben.

Mesela bu da çok doğru.
Senin hayalin straplez gelinlik giymektir. O aile asla bunu kabul edemez. Uzun kol takılacak her türlü.
Hayalindeki gelinliği bile giyemezsin.

Bu da senin en doğal hakkın.
Buradaki yorumları kafana takma.
Ben de doğadan gelen isimleri severim. Bakıldığı zaman insana kimlik bilgisi vermeyen isimler. A bu çocuğun ailesi çok dindar dememeliler mesela. Hayatının bir döneminde kimse bu nedenle iyi yada kötü önyargıyla gelmemeli.
Benim çocuğumun seçme şansı olmalı. Yani inanma veya inanmama hakkı onundur. Okur araştırır ve o seçer. Muhammet koyup sonrasında ateist olan bir çocuk istemem.
Bu nedenle daha bağımsız daha doğal isimler tercihimdir. Doğa, toprak, deniz, bulut, rüzgar gibi...
Şunu hiç düşünmüyorlar bu çocuk uğursuz, hayırsız olur toplumdan beddua küfür yerse nereye gidecek?
Ben de doğru bulmuyorum kimlik oluşturan isimleri..

Mesela bu da çok doğru.
Senin hayalin straplez gelinlik giymektir. O aile asla bunu kabul edemez. Uzun kol takılacak her türlü.
Hayalindeki gelinliği bile giyemezsin.
İşte bu zorlamalar bana korkunç geliyor.. Ben mutlu olmayacaksam ne manası var o düğünün.

İşte bu zorlamalar bana korkunç geliyor.. Ben mutlu olmayacaksam ne manası var o düğünün.

Mesela hangi düğün?
Senin ailen içkili isteyecek belki e onlar mevlütlü.
Senin ailen mevlütlüde mutlu olmaz onlar içkiliye adım atmaz.
Ben mesela mevlütlü düğünlere gitmiyorum. Benim kuzenimin düğünü mevlütlü olsa ne yapardık mesela?
Bu nedenle iyi düşün diyorum.
Benzer aile yapılarımız var. Benim de annem ressam. Rahmetli dedem 70li yıllarda annemi İstanbula güzel sanatlara okumaya yollamış. Şimdi ben bu aileye nasıl eve resim asmayan, tokalaşmayan bir aileyle dünür ederim?

O anlayış okuduğum kadarıyla sizde yok,nerede cahiller yobazlar diyenler oldu alıntılayıp cevapladınız,ama benim ilk mesajımı beğenmemiştinz bile....Neyse saygı güzeldir,her insan da yaşadığı yetiştiği çevreye saygılı olunmasını ister,sizde saygı duyacağınız ve anlayış göstereceğiniz bir insanla evlenirsiniz.....Bu arada mesajımı beğennip beğenmemeniz değil sorun yanlış anlaşılmak istemem tutumunuz olmaması gerektiği yönde olduğu için es geçtiniz....Duymak istediğinizi yazdılar......
Sevgili @polyanna23 bir anda o kadar çok mesaj geldi ki, kimisini beğendim, kimini alıntıladım. Mesajını okudum beğen tuşuna kasten basmadım değil, diğer yorumları da okursan senin gibi olumlu yorumları irdeliyorum.
Kimseye de cahil veya yobaz demedim. Lütfen çarpıtma. Ve farkındaysan olabildiğince karışık durumdayım bu şekilde beni itham etmene değil fikrini paylaşmana ihtiyacım var.

Mesela hangi düğün?
Senin ailen içkili isteyecek belki e onlar mevlütlü.
Senin ailen mevlütlüde mutlu olmaz onlar içkiliye adım atmaz.
Ben mesela mevlütlü düğünlere gitmiyorum. Benim kuzenimin düğünü mevlütlü olsa ne yapardık mesela?
Bu nedenle iyi düşün diyorum.
Benzer aile yapılarımız var. Benim de annem ressam. Rahmetli dedem 70li yıllarda annemi İstanbula güzel sanatlara okumaya yollamış. Şimdi ben bu aileye nasıl eve resim asmayan, tokalaşmayan bir aileyle dünür ederim?
Gitmezler ki, ben kendi ailemi de işin içine katıyorum. Hiçbir şekilde mevlütlü bir düğüne gitmeyi kabul etmezler..

Back