Evlenemediğim için çok üzülüyorum.

Neden böyle söylediniz merak ettim
Evlilik kölelikten başka bir şey değilmiş kendi adıma söylüyorum bekarken istediğimi giyer istediğim gibi gezerdim yemek derdi yok izin alma derdi yok kıskançlık zaten başlı başına bir pranga evde çürüyüp gidiyorum sevgi adı altında konu sahibi çok şanslı olduğunun farkında değil

Teselli vermeye çalışıyorsanız, söyleyeyim hiç olmamış. Arkadaşımızı "Evlenmeye can atıyorsun" diye yargılıyorsunuz. "Aslında evliliğin pek güzel bir yanı yok " diyerek teselli vermeye çalışmanız karşınızdakini iyi hissettirmiyor, aksine ona onu anlamadığınızı ve yargıladığınızı hissettiriyorsunuz.
Evlenmeyi istemek çok doğal bir durum. Evlilik büyük bir sorumluluk; lakin beraberinde getirdiği birçok güzellik de var. Her evlilik, iş güçten ibaret ve bomboş değil.
Evlenmek isteyen ve buraya içini döken insanlara "gez toz, spor yap, evlenip ne yapacaksın" diyenlerden gına geldi.

bekarlıgın tadını çıkar canım,evlenenlerde bin pişmankim nerde değilse orda mutlu olacak gibi oluyor da ,olmuyor işte
Herkes pişman değil,neden olsun ki.
Şu evlenenlerin de bekarlara "amaan otur oturduğun yerde"davranışı yok mu

Bu başlığı kaç gündür görüyorum ve her görüşümde üzülüyorum yaa. Lütfen kendinizi üzmeyiin. Bazen beklenmedik anda insanın karşısına birisi çıkıyor bir ay içinde evlenip gayet mutlu oluyorlar.

Ya diğer sayfalara bakmadım hiç belki yazan olmuştur ama geçen gün bir haber okudum. Yurt dışında araştırma yapmışlar ve araştırmayı yapan profesör şöyle diyordu “erkekseniz mutlaka evlenin ama kadınsanız pek de acele etmenize gerek yok” (ya da buna benzer bir şeydi işte). Bekar ve çocuksuz kadınların daha mutlu olduğuna dair bir araştırmaydı. Evlenince erkeğin sorumluluğu azalıp kadının arttığı için mutsuz oluyormuş kadın tarafı.

Bekarlar olarak kendimizi böyle avutucaz tamam mı kızlar biz daha mutluymuşuz

Heh,aynen öyle.
Herkes yaşadığına göre cevaplıyorsa ben de diyorum ki evlilik güzel şey...

Herkes pişman değil,neden olsun ki.
Şu evlenenlerin de bekarlara "amaan otur oturduğun yerde"davranışı yok mu
forumda genel olarak öyle o yüzden ...aldatılmış ,şiddete uğramış,ilgisiz bir evlilik felan ..kimse çok mutluyum demiyor..ha mutlu olan da var tabiki âmâ mutsuz olan daha çok ..siz mutluysaniz ne mutlu size

Herkes pişman madem evlendiğinden, o zaman boşansın. Buraya gelip bekarlık sultanlık naraları atmanın alemi yok. Bu bizim evliliğe olan rağbetimizi ya da isteğimizi azaltmıyor. Herkes ister yuvası olsun evladı olsun. Çevren var eş var dost var, bir gün bakıyorsun ki bir sen kalmışsın tek, herkes kendi telaşında. Allah herkese hayırlı eşler nasip etsin, konu sahibine de bana da...

forumda genel olarak öyle o yüzden ...aldatılmış ,şiddete uğramış,ilgisiz bir evlilik felan ..kimse çok mutluyum demiyor..ha mutlu olan da var tabiki âmâ mutsuz olan daha çok ..siz mutluysaniz ne mutlu size
Evlilik tam bir armonidir bence.
İçinde mutluluk, sorumluluk,korku, emek vb barındırır.
Evlenince salt mutluluk içinde yüzeceğini düşünen hayalkırıklığı yaşar.
Seversin,sevdiklerini kaybetmekten korkarsın,sevdiklerini yalnız bırakmamak için ölmekten daha fazla korkarsın,eşinle tartışıp kapıyı çarpsan da akşama sağ salim gelmesi için dua edersin.
Her duygu yaşanır evlilikte,önemli olan neyin ağır bastığı,ve bizim neye ne kadar değer verdiğimizdir...

aynen öyle çok büyük sorumluluk gidesin gelir gidemessin.gitmesen bogulursun.bir gün olesiye seversin bi gün boğmak istersin .bazen iyi ki evlendim dersin bazen lanet olsun ....şuan ki durumum böyle

Evlenince de dert bilmiyorki.o onu demiş bu bunu.illaki elti görünce kaynana derdi birinden biri çıkıyor.bekarken çalışırken çok mutluydum.calistigim yerler başka şehirlere de gonderiyodu. Gezip tozuyodum.illaki peşime takılanlar oluyodu.sonra aşık oldum.evlendim.cok mutluyum desem yalan mutsuzum desem o da yalan.ama keşke daha geç evleneydim diyorum bazen.

aynen öyle çok büyük sorumluluk gidesin gelir gidemessin.gitmesen bogulursun.bir gün olesiye seversin bi gün boğmak istersin .bazen iyi ki evlendim dersin bazen lanet olsun ....şuan ki durumum böyle
İşte herşey barındırır,saygı varsa zorlukları beraber aşar,geriye bakıp "SİZ"le gurur duyarsın,kendini yeniden tanırsın,en büyük mihenk taşıdır evlilik.

Bir de hobiciler var, yemeyip icmeyip hobi de hobi, hobi de hobi diye tutturuyorlar.

Bekarlık sultanlık diyorlar; ama ben tahtımı devretmek istiyorum. Evliliğin pek de matah bir şey olmadığını düşünen ve tahtımı devralmak isteyen evli arkadaşlara duyurulur.

Bir de hobiciler var, yemeyip icmeyip hobi de hobi, hobi de hobi diye tutturuyorlar.
Sanki her şey hobiyle, kursla oluyor. İnsan bir yere kadar mutlu edebiliyor bunlarla kendini. Mesela hobilerin sayesinde çocuk sahibi olamıyorsun ya da bir aile olma duygusunun hazzını spor yaparken alamıyorsun. Bunlar farklı farklı şeyler. Ben kendimle çok mutluyum, yalnızlığımla barışık bir insanım ama hayatı biriyle paylaşmak istiyorum. Bir aile kurayım, kendime ait bir hayatım olsun istiyorum. Hayatı kafa dengi bir hayat arkadaşıyla paylaşmak güzel bir duygudur. İlla ki sorunlar olur, sorumlulukların ağır geldiği zamanlar da olur; ama hayatta zahmetsiz ne var ki?

Oyle tabii. Akil var, mantik var. Aile kurma, hayati paylasma istegini hangi hobiyle karsilayabilirsiniz ki? Sacmalamaktan baska bir sey degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…