Evlenemediğim için çok üzülüyorum.

Bir de hobiciler var, yemeyip icmeyip hobi de hobi, hobi de hobi diye tutturuyorlar.

Otur oturduğun yerde hobi edin kendine ahahah:KK70: Bu kadar mutsuz evlenme diyen insanlar neden boşanmıyor ben oraya takılıyorum :)

Herkese merhabalar. Ben 34 yaşındayım ve bekarım. Daha önce bir ciddi görüşmem olmuştu fakat tam nişan olayından önce bazı sıkıntılar çıktı ve olmadı. Hemşire olduğum için ilk atamam doğuya çıkmıştı ve yıllarca doğuda kaldım. Bir kaç şehir değiştirdim ve en sonunda İstanbul’a atamamı yaptırdım. Şimdi yıllarca yalnız yaşadıktan sonra tekrar ailemle yaşamaya başladım. İşin gerçeği biraz zorlanıyorum. Ailem kesinlikle baskıcı bir aile değil fakat o kadar sessizliğe de alışmışım ki onların ayak seslerine bile uykudan uyanıyorum. Etrafımda evlenmediğimi ima eden, yüzüme vuran kimse de yok açıkcası. Fakat ben kendi evim olsun istiyorum, dertleşebileceğim biri olsun istiyorum. Anne olmak istiyorum. 34 yaşındayım ne zaman tanışacağım da ne zaman evlenip çocuk yapacağım diyorum. Canım sıkılıyor kızlar anlayacağınız. Bana biraz fikir verir misiniz?
Yaa kardeş, en azından işin var, geçim sıkıntın yok, hep mücadele etmiyorsun hayatla. kendi düzenin yalnızca evlilikle kurulmaz ki, ayrı eve çık olmadı. Birkaç yaş küçüğüm senden ama evlilik her şey değil, hatta hiçbir şey değil hayatın diğer zorluklarına karşı, çok ağır sözlerle terk edildim ben iki yıllık nişanlım tarafından. Şimdi yalvarsalar evlenmem, aynı duruma düşmek istemediğmden. Ama ben de sizin gibi kendi düzenim olsun istiyorum. O konuda haklısınız, bir yaştan sonra aile düzeni ile yaşamak zor oluyor.

Sanki her şey hobiyle, kursla oluyor. İnsan bir yere kadar mutlu edebiliyor bunlarla kendini. Mesela hobilerin sayesinde çocuk sahibi olamıyorsun ya da bir aile olma duygusunun hazzını spor yaparken alamıyorsun. Bunlar farklı farklı şeyler. Ben kendimle çok mutluyum, yalnızlığımla barışık bir insanım ama hayatı biriyle paylaşmak istiyorum. Bir aile kurayım, kendime ait bir hayatım olsun istiyorum. Hayatı kafa dengi bir hayat arkadaşıyla paylaşmak güzel bir duygudur. İlla ki sorunlar olur, sorumlulukların ağır geldiği zamanlar da olur; ama hayatta zahmetsiz ne var ki?

Sizin gibi dusunuyorum ama kendimi anlatamadim kimse anlamiyor.
Evlilik daha cok sevmeden ve cikar uzerine yapilan bir seyse cok kolay yapiliyor ve cogu kisi oyle evleniyor.
Kiz veya erkek ask arayan cogu kisi yalniz kaliyor.
Istisna vardir ama hayatin kurali bu gibi..
Bu dunya fani dunya oldugunu hatirlatiyor

Ben de üzülüyorum bu duruma. Etrafimdaki bekar arkadas sayim bi elin parmaklari kadar falan artik. Evlenemedigim icin de beceriksiz gozuyle bakıyorlar bana. Yok efendim niye kimseyi bulamamışım. Aramadım ki bulayim ya, onlar beni bulmuyo alin beni alin beni diye ortaliga mi düşeyim bilmiyorum. Gittikçe sinir bozucu olmaya basladi bu durum rabbim isteyene hayirli bi yuva nasip etsin su mubarek ramazan ayinda hayir kapılarını açsın bize

Hayırlı geceler ablacım ben 4 aydır nişanlıyım pişman değilim allah kimseye pişmanlık yasatmasin çok da mutluyum ama bi evin bi insanın sorumluluğunu yükünü kaldırmak bile bana ürkütücü geliyor belki çalışmadığım ailemden ayrı kalmadıgım içindir bilmiyorum ama bence üzülmemelisin keşke demiyorum ama aklı başında vekendi ayakları üzerinde duran bi kadının tam evleneceği yaşlar senin yaşların bence rabbim sana da en hayırlı olanı versin en kisa zamanda inşallah :KK54:

Ben de üzülüyorum bu duruma. Etrafimdaki bekar arkadas sayim bi elin parmaklari kadar falan artik. Evlenemedigim icin de beceriksiz gozuyle bakıyorlar bana. Yok efendim niye kimseyi bulamamışım. Aramadım ki bulayim ya, onlar beni bulmuyo alin beni alin beni diye ortaliga mi düşeyim bilmiyorum. Gittikçe sinir bozucu olmaya basladi bu durum rabbim isteyene hayirli bi yuva nasip etsin su mubarek ramazan ayinda hayir kapılarını açsın bize
Aaaa o nasıl bi üslup sana öyle diyenler kimmiş ki evlenenler çok görmüş geçirmiş sanki 🙄🙄🙄

Geçen iş yerinden bir arkadaş da annem buraya geldi ortamı gördü herkes bekar diye beni de evlenmem sanıp baskı yapıyor dedi. Resmen veba mı lanet mi dedim sanki biz istemiyoruz offffffff

Evliliğe bir başarı gibi bakıyor insanlar. Toplumsal baskı ne berbat bir şey. Elalem hiç susmaz, kulak ardı etmeyi ve onları susturmayı öğrenmek gerek. Yoksa çok yıpranırız. Vala ben direkt lafını veriyorum öyle diyenlerin. Bir daha laf söyleyemiyorlar.

Yaa kardeş, en azından işin var, geçim sıkıntın yok, hep mücadele etmiyorsun hayatla. kendi düzenin yalnızca evlilikle kurulmaz ki, ayrı eve çık olmadı. Birkaç yaş küçüğüm senden ama evlilik her şey değil, hatta hiçbir şey değil hayatın diğer zorluklarına karşı, çok ağır sözlerle terk edildim ben iki yıllık nişanlım tarafından. Şimdi yalvarsalar evlenmem, aynı duruma düşmek istemediğmden. Ama ben de sizin gibi kendi düzenim olsun istiyorum. O konuda haklısınız, bir yaştan sonra aile düzeni ile yaşamak zor oluyor.
Bir kez gönlün kırıldı diye küsme evliliğe. Herkes o eski nişanlın gibi olacak değil. Bak geçen yıl bu zamanlar düğün hazırlığı yapıyordum. Düğünüme on gün kala terk edildim. Çok şükür atlattım. Evliliğe küsmedim. Kalbimin kapılarını kapatmadım. Yeni bir ilişkiye hazırım tabi o ne zaman olur bilinmez. Eski eskide kaldı, geride bırak, önüne umutla bak derim Hoppa

Sizin gibi dusunuyorum ama kendimi anlatamadim kimse anlamiyor.
Evlilik daha cok sevmeden ve cikar uzerine yapilan bir seyse cok kolay yapiliyor ve cogu kisi oyle evleniyor.
Kiz veya erkek ask arayan cogu kisi yalniz kaliyor.
Istisna vardir ama hayatin kurali bu gibi..
Bu dunya fani dunya oldugunu hatirlatiyor
Evlenmek için evlenen de var, gerçekten sevgiyle yapılan evlilikler de. Öyle genelleme yapıp, gönlünü karartma. Güzel evlilikler var emin ol. Benim çevremde var en azından gıptayla baktıklarım.

Yeni gelinim ama sanki hayatımın en güzel yerinde kesip bambaşka bir hayata atmışım gibi hissettiğim çok oldu. Senelerce o toplum bana niye hala evlenmiyorsun diye baskı yapmıştı bende doğru kişi karşıma çıktı da ben mi evlenmedim diye cevap verirdim. Kısmetimin asla burnumun dibinde olacağını düşünemezdim eşimle kaç kez karşılaştık bi kere bile kaldırıp yüzüne bakmayı tenezzül etmedim klişe olacak ama çok soğuk kasıntı bile gelmişti 😂 sonra bi bakmışım nişanlanmışım o zamanda o toplum düğün ne zaman diye baskıya başlamıştı evlendim şimdide her gören bebek yok mu diyor 😂😂😂 yani o toplum konuşacak soracak bişey buluyor ben artık cevap vermemeye başladım ölüm ve nikah saati şaşmaz derler Allah iyi insanlarla karşılaştırsın 🤗

Yeni gelinim ama sanki hayatımın en güzel yerinde kesip bambaşka bir hayata atmışım gibi hissettiğim çok oldu. Senelerce o toplum bana niye hala evlenmiyorsun diye baskı yapmıştı bende doğru kişi karşıma çıktı da ben mi evlenmedim diye cevap verirdim. Kısmetimin asla burnumun dibinde olacağını düşünemezdim eşimle kaç kez karşılaştık bi kere bile kaldırıp yüzüne bakmayı tenezzül etmedim klişe olacak ama çok soğuk kasıntı bile gelmişti 😂 sonra bi bakmışım nişanlanmışım o zamanda o toplum düğün ne zaman diye baskıya başlamıştı evlendim şimdide her gören bebek yok mu diyor 😂😂😂 yani o toplum konuşacak soracak bişey buluyor ben artık cevap vermemeye başladım ölüm ve nikah saati şaşmaz derler Allah iyi insanlarla karşılaştırsın 🤗
Onlar diyeceğini dedikten sonra cevap vermişsin vermemişsin soğutmuyor ki içini:110:

Onlar diyeceğini dedikten sonra cevap vermişsin vermemişsin soğutmuyor ki içini:110:

Neden onların dedikleri umursayalım ki? Birileri hep der konuşur evlenince susuyorlar mı sanki? Bebekten bu sefer konuşuyorlar bebek olsa başka bişey konuşacaklar millet konuşmaya sebep bulur 😊 bir gün o kişi karşınıza çıktığında gerçekten ne olduğunu bile anlamadan başka bi yaşamda buluyorsunuz kendinizi yeter ki doğru insan çıksın karşınıza yanlış insanlar yıpratmasın sizleri

Evlenmek için evlenen de var, gerçekten sevgiyle yapılan evlilikler de. Öyle genelleme yapıp, gönlünü karartma. Güzel evlilikler var emin ol. Benim çevremde var en azından gıptayla baktıklarım.

Evet gonulu karartmamak gerekli bu cumleniz cok guzel.
Hayal kirikligi oluyor ama bunda da hayir vardir.
Allah da sizin guzel gonlunuze gore versin hayirliysa insallah:)
Ve tum isteyenlere hayirlisiysa

Aklıma geldi yazayım görücü usulü kız bakmaya çıkıyorlar ya karşı komşu bizim evi göstermiş kendi kızıda benim yaşıtım ve bekar neyse işine gelmiyor bana gönderiyor görücü sormuş çalışıyor mu diye yok ev kızı demiş bana uğramıyor bile çünkü çalışan kız istiyorlarmış birde böyleleri var maaşın için senle evlenmek isteyen şimdi böyle bi aileyle evlenilir mi ona dikkat et ayrıca yaş konusu konuşulmuş sayfalarda dediğim gibi ben 34 yaşında evlendim şimdi 35 im eşim 38 oldu Eşim benden genç gösteriyor 31 gibi ya takılmayın yaşa takılanlarıda anlamıyorum kimi olgun durur kimi daha genç gösterir genç diye evlenirsin bakarsın bir sene içinde çökmüş evlilikte huyu önemli sana ne kadar değer verdiği sahiplenmesi ailesi kültürü bunlar önemli tabiki mesleği maaşı da önemli ama bunlar çok sonra geliyor kimi illla memur koca olsun yada çalışan kız olsun diyor huyuna karakterine bakmıyor bile bu hataya düşmeyiin derim

Aslında şöyle bir kere ben de kesinlikle çevre baskısı yok. Ya da benim yüzüme söylemiyorlar arkamdan konuşuyorlar onu bilemiyorum😂😂😂 Etrafımda niye evlenmiyorsun, hadi evlen filan diyen yok. Birincisi ben kendime ait bir yuvam olsun istiyorum. İkincisi tüm arkadaşlarım ikinci çocuklarını doğuruyor daha ben bekarım. Ne zaman tanışıp ne zaman evlenip ne zaman çocuk doğururum diye düşünmüyor değilim. Bugün biriyle tanışsam en az 36 yı bulur benim doğurmam.

Back