Evlenemediğim için çok üzülüyorum.

Otur oturduğun yerde hobi edin kendine ahahah:KK70: Bu kadar mutsuz evlenme diyen insanlar neden boşanmıyor ben oraya takılıyorum :)

Ay bunu ben de merak ediyorum. Şimdi ben boşandım ya çevremdeki herkes tek tek dökülmeye başladı, biz de mutsuzuz ama boşanamıyoruz çocuk var, yok eşim hamile yok şöyle böyle.

Çoğunlukla baktılar evlilik iyi gitmiyor, ya da çocuk isteği ağır basıyor yapalım bir çocuk evlilik garanti olsun mantığı.

Aslında şöyle bir kere ben de kesinlikle çevre baskısı yok. Ya da benim yüzüme söylemiyorlar arkamdan konuşuyorlar onu bilemiyorum😂😂😂 Etrafımda niye evlenmiyorsun, hadi evlen filan diyen yok. Birincisi ben kendime ait bir yuvam olsun istiyorum. İkincisi tüm arkadaşlarım ikinci çocuklarını doğuruyor daha ben bekarım. Ne zaman tanışıp ne zaman evlenip ne zaman çocuk doğururum diye düşünmüyor değilim. Bugün biriyle tanışsam en az 36 yı bulur benim doğurmam.

Tülin Şahin 38 yaşında daha yeni hamile. Biz kadınlar hep burda hata yapıyoruz işte, yaş geçti diye alelacele çocuk telaşına kapılıyoruz. Herkesin zamanı farklı, 18 inde doğuran da var 38 inde de. Allah kısmet ettiyse olur zaten. Ben de 31 yaşındayım, ben de yeni boşandım tekrar evlensem bile ben de birkaç seneden önce çocuk sahibi olamam ama ne yapayım öleyim mi?

Tülin Şahin 38 yaşında daha yeni hamile. Biz kadınlar hep burda hata yapıyoruz işte, yaş geçti diye alelacele çocuk telaşına kapılıyoruz. Herkesin zamanı farklı, 18 inde doğuran da var 38 inde de. Allah kısmet ettiyse olur zaten. Ben de 31 yaşındayım, ben de yeni boşandım tekrar evlensem bile ben de birkaç seneden önce çocuk sahibi olamam ama ne yapayım öleyim mi?
Aynen canım nasip bu işler 20sinde evlenip yine anne olamayan var yani 2x2=4 değil hayatta ama malesef kadınlara yapılan yaş baskisi erkeğe yapılmıyor

Aynen, annem bile korkuyor, erken menapoz var bizim ailede diye, e ne yapayım yani??

Erkekler şanslı evet bu konuda...
Evet ya benim annem de çok üzülüyor benden daha çok dua ediyor onu da biliyorum ben kısmete inanıyorum o nedenle öyle arayışta değilim geçmişte yaşım ilerledi diye tanıştığım biriyle hiç ısınamasamda görüşmeye devam etmiştim birde malum kimseyi beğenmiyorsun felan baskıları vardı.Netice itibariyle peşimden koşan adam biranda yan çizdi. Ciddi de bir yola girmiştik. Olmayınca olmuyor olmayanı oldurmaya çalışmıyorum artık. Herşeyde bir hayır var olanda da olmayan da...çok sevdiğim söz akışına bırak...bıraktım valla artık Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler... :KK200:

Evet ya benim annem de çok üzülüyor benden daha çok dua ediyor onu da biliyorum ben kısmete inanıyorum o nedenle öyle arayışta değilim geçmişte yaşım ilerledi diye tanıştığım biriyle hiç ısınamasamda görüşmeye devam etmiştim birde malum kimseyi beğenmiyorsun felan baskıları vardı.Netice itibariyle peşimden koşan adam biranda yan çizdi. Ciddi de bir yola girmiştik. Olmayınca olmuyor olmayanı oldurmaya çalışmıyorum artık. Herşeyde bir hayır var olanda da olmayan da...çok sevdiğim söz akışına bırak...bıraktım valla artık Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler... :KK200:

Aslında şu var, artık yaşam süresi uzadı, bilimsel olarak da 30 lu yaşlar eskilerin 20 li yaşları; ama büyüklerimiz hala anlamak istemiyor bunu, onların zamanı gibi 20 lerde evlen, 50-60 larda öl modundalar hala. 30 yaş dönümü var astrolojide bile, yani karakterimizin oturduğu dönüştüğü yaştır, ki ben zamanında 25 inde evlenmiş biri olarak çok pişmanım şimdiki aklımla alakası yok...

Bende 25 yaşımdaki enerji yok ama gerçekten. Keşke o yaşlarımda anne olabilseydim diyorum. Şu an bir çocuğun peşinden saatlerce koşabilir miyim, uykusuz geceler geçirebilir miyim bilmiyorum.

Herkese merhabalar. Ben 34 yaşındayım ve bekarım. Daha önce bir ciddi görüşmem olmuştu fakat tam nişan olayından önce bazı sıkıntılar çıktı ve olmadı. Hemşire olduğum için ilk atamam doğuya çıkmıştı ve yıllarca doğuda kaldım. Bir kaç şehir değiştirdim ve en sonunda İstanbul’a atamamı yaptırdım. Şimdi yıllarca yalnız yaşadıktan sonra tekrar ailemle yaşamaya başladım. İşin gerçeği biraz zorlanıyorum. Ailem kesinlikle baskıcı bir aile değil fakat o kadar sessizliğe de alışmışım ki onların ayak seslerine bile uykudan uyanıyorum. Etrafımda evlenmediğimi ima eden, yüzüme vuran kimse de yok açıkcası. Fakat ben kendi evim olsun istiyorum, dertleşebileceğim biri olsun istiyorum. Anne olmak istiyorum. 34 yaşındayım ne zaman tanışacağım da ne zaman evlenip çocuk yapacağım diyorum. Canım sıkılıyor kızlar anlayacağınız. Bana biraz fikir verir misiniz?
Benim bir arkadaşım 35 yaşındaydı bu yıl evlendi. Nasip elbet vardır bir yerlerde. Eğer mümkünse ailenizden ayrı bir evde yaşasanız belki daha iyi hissedersiniz. Belli bir yaş ve belli bir yaşanmaışlıktan sonra aynı evde zor olabiliyor.

Yeni gelinim ama sanki hayatımın en güzel yerinde kesip bambaşka bir hayata atmışım gibi hissettiğim çok oldu. Senelerce o toplum bana niye hala evlenmiyorsun diye baskı yapmıştı bende doğru kişi karşıma çıktı da ben mi evlenmedim diye cevap verirdim. Kısmetimin asla burnumun dibinde olacağını düşünemezdim eşimle kaç kez karşılaştık bi kere bile kaldırıp yüzüne bakmayı tenezzül etmedim klişe olacak ama çok soğuk kasıntı bile gelmişti 😂 sonra bi bakmışım nişanlanmışım o zamanda o toplum düğün ne zaman diye baskıya başlamıştı evlendim şimdide her gören bebek yok mu diyor 😂😂😂 yani o toplum konuşacak soracak bişey buluyor ben artık cevap vermemeye başladım ölüm ve nikah saati şaşmaz derler Allah iyi insanlarla karşılaştırsın 🤗
Çok merak ettim nasıl başladınız:)

Bende 25 yaşımdaki enerji yok ama gerçekten. Keşke o yaşlarımda anne olabilseydim diyorum. Şu an bir çocuğun peşinden saatlerce koşabilir miyim, uykusuz geceler geçirebilir miyim bilmiyorum.
Canım ben kendimi 20li yaşlarımdan daha enerjik hissediyorum özellikle ruhsal olarak bide ben o zaman beslenmeme dikkat etmiyordum fast food abur cubur...vs şimdi sağlıklı besleniyorum... çocuk için enerji de içten gelen bişey bence yeğenlerim olduğunda annem 60 yaşlarındaydı ve o kadar çok oyun oynuyorlardı ki çocuklar beni değil annemi tercih ederdi... olumlu düşünün olumlu tarafindan bakın şu an hayata karşı 20li yaşlarınızdan daha tecrübelisiniz çocuğunuza öğreteceğiniz daha çok şey var ve herşeyden önce bizim ona çok ihtiyacımız var

Aslında şu var, artık yaşam süresi uzadı, bilimsel olarak da 30 lu yaşlar eskilerin 20 li yaşları; ama büyüklerimiz hala anlamak istemiyor bunu, onların zamanı gibi 20 lerde evlen, 50-60 larda öl modundalar hala. 30 yaş dönümü var astrolojide bile, yani karakterimizin oturduğu dönüştüğü yaştır, ki ben zamanında 25 inde evlenmiş biri olarak çok pişmanım şimdiki aklımla alakası yok...
Evet kesinlikle öyle bide şu var yaş vs somut şeyler yaşlanmayan yaş biçilmeyen ruhumuz var keşke onun üzerinden de konuşulsa hayatta mesela teyzem 50 yaşında bekar öyle bir yaşam enerjisi varki kendi yaşıtlarımla gezmektense onunla takılıyorum...şimdi ben nasıl diyeyim teyzem yaş almış basketbol bile :KK76::KK36:oynuyoruz

Evet kesinlikle öyle bide şu var yaş vs somut şeyler yaşlanmayan yaş biçilmeyen ruhumuz var keşke onun üzerinden de konuşulsa hayatta mesela teyzem 50 yaşında bekar öyle bir yaşam enerjisi varki kendi yaşıtlarımla gezmektense onunla takılıyorum...şimdi ben nasıl diyeyim teyzem yaş almış basketbol bile :KK76::KK36:oynuyoruz

Teyzenize maşallah benim için öpün onu. Enerji meselesi çok başka bir şey gerçekten, kesinlikle yaşla alakalı değil.

Benim bir arkadaşım 35 yaşındaydı bu yıl evlendi. Nasip elbet vardır bir yerlerde. Eğer mümkünse ailenizden ayrı bir evde yaşasanız belki daha iyi hissedersiniz. Belli bir yaş ve belli bir yaşanmaışlıktan sonra aynı evde zor olabiliyor.
35 yaşında evlenen arkadaşınızın ilk evliliği miydi? Ay çok güzel ya çok imrendim😍

Maalesef etrafımızdaki insanlar bu yaş olaylarına dikkat ediyorlar.

Back