- 26 Ağustos 2018
- 6.543
- 20.637
- 268
- Konu Sahibi siyah_zeytin11
-
Bir de hobiciler var, yemeyip icmeyip hobi de hobi, hobi de hobi diye tutturuyorlar.
Otur oturduğun yerde hobi edin kendine ahahahBu kadar mutsuz evlenme diyen insanlar neden boşanmıyor ben oraya takılıyorum :)
Varsa derman olacak bir hobi, hemen hobilenelim boşa takmayalımSaka gibiler ya. Yalnizliktan oluyorum diyorum, diyor ki evlilik cok matah bir sey degil, en iyisi mi ver coskuyu hobiye.
Yaa kardeş, en azından işin var, geçim sıkıntın yok, hep mücadele etmiyorsun hayatla. kendi düzenin yalnızca evlilikle kurulmaz ki, ayrı eve çık olmadı. Birkaç yaş küçüğüm senden ama evlilik her şey değil, hatta hiçbir şey değil hayatın diğer zorluklarına karşı, çok ağır sözlerle terk edildim ben iki yıllık nişanlım tarafından. Şimdi yalvarsalar evlenmem, aynı duruma düşmek istemediğmden. Ama ben de sizin gibi kendi düzenim olsun istiyorum. O konuda haklısınız, bir yaştan sonra aile düzeni ile yaşamak zor oluyor.Herkese merhabalar. Ben 34 yaşındayım ve bekarım. Daha önce bir ciddi görüşmem olmuştu fakat tam nişan olayından önce bazı sıkıntılar çıktı ve olmadı. Hemşire olduğum için ilk atamam doğuya çıkmıştı ve yıllarca doğuda kaldım. Bir kaç şehir değiştirdim ve en sonunda İstanbul’a atamamı yaptırdım. Şimdi yıllarca yalnız yaşadıktan sonra tekrar ailemle yaşamaya başladım. İşin gerçeği biraz zorlanıyorum. Ailem kesinlikle baskıcı bir aile değil fakat o kadar sessizliğe de alışmışım ki onların ayak seslerine bile uykudan uyanıyorum. Etrafımda evlenmediğimi ima eden, yüzüme vuran kimse de yok açıkcası. Fakat ben kendi evim olsun istiyorum, dertleşebileceğim biri olsun istiyorum. Anne olmak istiyorum. 34 yaşındayım ne zaman tanışacağım da ne zaman evlenip çocuk yapacağım diyorum. Canım sıkılıyor kızlar anlayacağınız. Bana biraz fikir verir misiniz?
Sanki her şey hobiyle, kursla oluyor. İnsan bir yere kadar mutlu edebiliyor bunlarla kendini. Mesela hobilerin sayesinde çocuk sahibi olamıyorsun ya da bir aile olma duygusunun hazzını spor yaparken alamıyorsun. Bunlar farklı farklı şeyler. Ben kendimle çok mutluyum, yalnızlığımla barışık bir insanım ama hayatı biriyle paylaşmak istiyorum. Bir aile kurayım, kendime ait bir hayatım olsun istiyorum. Hayatı kafa dengi bir hayat arkadaşıyla paylaşmak güzel bir duygudur. İlla ki sorunlar olur, sorumlulukların ağır geldiği zamanlar da olur; ama hayatta zahmetsiz ne var ki?
Aaaa o nasıl bi üslup sana öyle diyenler kimmiş ki evlenenler çok görmüş geçirmiş sankiBen de üzülüyorum bu duruma. Etrafimdaki bekar arkadas sayim bi elin parmaklari kadar falan artik. Evlenemedigim icin de beceriksiz gozuyle bakıyorlar bana. Yok efendim niye kimseyi bulamamışım. Aramadım ki bulayim ya, onlar beni bulmuyo alin beni alin beni diye ortaliga mi düşeyim bilmiyorum. Gittikçe sinir bozucu olmaya basladi bu durum rabbim isteyene hayirli bi yuva nasip etsin su mubarek ramazan ayinda hayir kapılarını açsın bize
Geçen iş yerinden bir arkadaş da annem buraya geldi ortamı gördü herkes bekar diye beni de evlenmem sanıp baskı yapıyor dedi. Resmen veba mı lanet mi dedim sanki biz istemiyoruz offffffffBen de üzülüyorum bu duruma. Etrafimdaki bekar arkadas sayim bi elin parmaklari kadar falan artik. Evlenemedigim icin de beceriksiz gozuyle bakıyorlar bana. Yok efendim niye kimseyi bulamamışım. Aramadım ki bulayim ya, onlar beni bulmuyo alin beni alin beni diye ortaliga mi düşeyim bilmiyorum. Gittikçe sinir bozucu olmaya basladi bu durum rabbim isteyene hayirli bi yuva nasip etsin su mubarek ramazan ayinda hayir kapılarını açsın bize
Ben de üzülüyorum bu duruma. Etrafimdaki bekar arkadas sayim bi elin parmaklari kadar falan artik. Evlenemedigim icin de beceriksiz gozuyle bakıyorlar bana. Yok efendim niye kimseyi bulamamışım. Aramadım ki bulayim ya, onlar beni bulmuyo alin beni alin beni diye ortaliga mi düşeyim bilmiyorum. Gittikçe sinir bozucu olmaya basladi bu durum rabbim isteyene hayirli bi yuva nasip etsin su mubarek ramazan ayinda hayir kapılarını açsın bize
Bir kez gönlün kırıldı diye küsme evliliğe. Herkes o eski nişanlın gibi olacak değil. Bak geçen yıl bu zamanlar düğün hazırlığı yapıyordum. Düğünüme on gün kala terk edildim. Çok şükür atlattım. Evliliğe küsmedim. Kalbimin kapılarını kapatmadım. Yeni bir ilişkiye hazırım tabi o ne zaman olur bilinmez. Eski eskide kaldı, geride bırak, önüne umutla bak derimYaa kardeş, en azından işin var, geçim sıkıntın yok, hep mücadele etmiyorsun hayatla. kendi düzenin yalnızca evlilikle kurulmaz ki, ayrı eve çık olmadı. Birkaç yaş küçüğüm senden ama evlilik her şey değil, hatta hiçbir şey değil hayatın diğer zorluklarına karşı, çok ağır sözlerle terk edildim ben iki yıllık nişanlım tarafından. Şimdi yalvarsalar evlenmem, aynı duruma düşmek istemediğmden. Ama ben de sizin gibi kendi düzenim olsun istiyorum. O konuda haklısınız, bir yaştan sonra aile düzeni ile yaşamak zor oluyor.
Evlenmek için evlenen de var, gerçekten sevgiyle yapılan evlilikler de. Öyle genelleme yapıp, gönlünü karartma. Güzel evlilikler var emin ol. Benim çevremde var en azından gıptayla baktıklarım.Sizin gibi dusunuyorum ama kendimi anlatamadim kimse anlamiyor.
Evlilik daha cok sevmeden ve cikar uzerine yapilan bir seyse cok kolay yapiliyor ve cogu kisi oyle evleniyor.
Kiz veya erkek ask arayan cogu kisi yalniz kaliyor.
Istisna vardir ama hayatin kurali bu gibi..
Bu dunya fani dunya oldugunu hatirlatiyor
Onlar diyeceğini dedikten sonra cevap vermişsin vermemişsin soğutmuyor ki içiniYeni gelinim ama sanki hayatımın en güzel yerinde kesip bambaşka bir hayata atmışım gibi hissettiğim çok oldu. Senelerce o toplum bana niye hala evlenmiyorsun diye baskı yapmıştı bende doğru kişi karşıma çıktı da ben mi evlenmedim diye cevap verirdim. Kısmetimin asla burnumun dibinde olacağını düşünemezdim eşimle kaç kez karşılaştık bi kere bile kaldırıp yüzüne bakmayı tenezzül etmedim klişe olacak ama çok soğuk kasıntı bile gelmiştisonra bi bakmışım nişanlanmışım o zamanda o toplum düğün ne zaman diye baskıya başlamıştı evlendim şimdide her gören bebek yok mu diyor yani o toplum konuşacak soracak bişey buluyor ben artık cevap vermemeye başladım ölüm ve nikah saati şaşmaz derler Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Onlar diyeceğini dedikten sonra cevap vermişsin vermemişsin soğutmuyor ki içini
Evlenmek için evlenen de var, gerçekten sevgiyle yapılan evlilikler de. Öyle genelleme yapıp, gönlünü karartma. Güzel evlilikler var emin ol. Benim çevremde var en azından gıptayla baktıklarım.
Varsa derman olacak bir hobi, hemen hobilenelim boşa takmayalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?