selam canım,
fitnessa gittiğim zaman regli döneminde bizi tartmıyorlardı.değişkenlik gösterebiliyormuş.
inşallah haftaya daha iyi kilo verirsin canım
pilavımı ocağa koydum pişmesini bekliyorum
cacık yapmayayım hava soğuk iyice üşürüm turşuyla yerim
annemler için henüz bir plan yapmadık canım,işleri var biraz bitsinde sonra gelirler inşallah özledim vallahi
Aman maaşallah ütü yapıyorsa sorun yokSiz evinize bir geçin karı koca çok fit olursunuz
kızlar ilk kez evimde bayrama misafir alıcam tabi kısmet olursa
ne yapıyım gelenlere diyet günlüğünde pek olmadı biliyorum siz konuşunca farkettim hiç aklımda bile yoktu acemilik işte
önceden hazırlamam lazım çalışıyorum ya zamanım yok bu akşam gidip buzluğa börek yapıyım başka ne olabilir hemen fırında hazırlayabileceğim
esım geldı kahve ıcıyoruzz:)))
kızlar ilk kez evimde bayrama misafir alıcam tabi kısmet olursa
ne yapıyım gelenlere diyet günlüğünde pek olmadı biliyorum siz konuşunca farkettim hiç aklımda bile yoktu acemilik işte
önceden hazırlamam lazım çalışıyorum ya zamanım yok bu akşam gidip buzluğa börek yapıyım başka ne olabilir hemen fırında hazırlayabileceğim
Freyya tuzlu kurabıye ıcın,kk da yemek tariflerinde(xxderinxxx mutfağına bak en son sayfada guzel bır tarıf var deneyebılırsın:)
tuzlu pasta olur su bayatlamayan susamlı sımıtlerden,tatlı olarak da kek,pasta 4-5 gun bısey olmuyor
ohhh afiyet olsun
bende hazırlık modundayım çarşamba yapayım diyorum
evet bu tarifi bende aldım canım çok güzel görünüyor
tamam susamlı simitle keki arefe günü yaparim o gün izinliyim. kekleri küçük kalıpta hazırlarım çok hoş durur hemde
annemle babamlardan başka evimde hiç yemekli ağırlayamadım hep çaya geldiler çalıştığım için
kv dede yaşamaya başlayınca da kimse gelemedi haliyle
çok heyecanlıyım
tamam susamlı simitle keki arefe günü yaparim o gün izinliyim. kekleri küçük kalıpta hazırlarım çok hoş durur hemde
annemle babamlardan başka evimde hiç yemekli ağırlayamadım hep çaya geldiler çalıştığım için
kv dede yaşamaya başlayınca da kimse gelemedi haliyle
çok heyecanlıyım
saol canım yedık cıklotaları ama yaaman bayram gelıyo bısey olmaz sende gördum o kurabıyeyı yapıcam deyınce guzel gözukuyor freyya da yapsın:)))
Freyya tuzlu kurabıye ıcın,kk da yemek tariflerinde(xxderinxxx mutfağına bak en son sayfada guzel bır tarıf var deneyebılırsın:)birde (elossa nın mutfağında sultan lokumu tarıfı va 36. sayfadaymıs yapanlar cok beğeniyorlar bende yapıcam onu da dene cok basıtt)
Aklıma gelmısken en cok yaptığım tarıfını kk dan aldığım un kurabıyesı tarıfını verıyım(kapalı bır kapta veya fanusta 1 hafta kalıyor hala taze)
1 paket krem santı
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Krem santı ve yağı cırpıyorsun mıkserde,daha sonra unu eleyerek yoğuruyosun sekıl verecek kıvama gelınce,kurabıye kalıbında veya elınde sekıl verıp fırın tepsısıne dızıyorsun(ben damla cıkolata ıle ustune sus yapıyorum)170 derecede 15 dk kadar pısırıyosun ustu beyaz kalıcak sekılde ve ılımaya bırakıyosun..
ben bazen ıcıne fındık da koyuyorum tercıhe kalmıs yada yarısına kako serpip yoğurabılırsın..
Cok basıt ve lezzetli..
zeytınyağlı yaprak sarması da yapabılırsın ıkram
saol canım yedık cıklotaları ama yaaman bayram gelıyo bısey olmaz sende gördum o kurabıyeyı yapıcam deyınce guzel gözukuyor freyya da yapsın:)))
Gözun aydın canım ınsallah kendı evınızde huzurlu ve sağlıklı yasamak nasıp olurr:)))dığer yazdıklarımada bak duzeltme yaptım
Freyya tuzlu kurabıye ıcın,kk da yemek tariflerinde(xxderinxxx mutfağına bak en son sayfada guzel bır tarıf var deneyebılırsın:)birde (elossa nın mutfağında sultan lokumu tarıfı va 36. sayfadaymıs yapanlar cok beğeniyorlar bende yapıcam onu da dene cok basıtt)
Aklıma gelmısken en cok yaptığım tarıfını kk dan aldığım un kurabıyesı tarıfını verıyım(kapalı bır kapta veya fanusta 1 hafta kalıyor hala taze)
1 paket krem santı
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Krem santı ve yağı cırpıyorsun mıkserde,daha sonra unu eleyerek yoğuruyosun sekıl verecek kıvama gelınce,kurabıye kalıbında veya elınde sekıl verıp fırın tepsısıne dızıyorsun(ben damla cıkolata ıle ustune sus yapıyorum)170 derecede 15 dk kadar pısırıyosun ustu beyaz kalıcak sekılde ve ılımaya bırakıyosun..
ben bazen ıcıne fındık da koyuyorum tercıhe kalmıs yada yarısına kako serpip yoğurabılırsın..
Cok basıt ve lezzetli..
zeytınyağlı yaprak sarması da yapabılırsın ıkram
Bayramda kımse gelmıycek evıme:))ve kımseye de gitmiycem nasıl amaesımle yıyıp ıcıcez gezıcez...
muffinler süper oluyo
bende deneyeceğim kurabiyeyi başka tarif olursa onuda yaparım benim kocişim tuzlu seviyor abim tatlı.
kek ve elmalı kurabiye yapıcam geçen gün yaptım bizimkiler beğendi tekrarı şart oldu
gelen giden oluyor hazırda evde birşeyler bulunsun
bulgur pilavını yedim nefes alacak yer kalmadı
diyet topiğinde yapılacak şeymi bu ama zaafım var bulgur pilavına
hemen yazdırdım tarifi çantama attımçok sağol
yapıcam yapıcam
bayram için geçicem bayram arası ev muhebbeti köye ilk kez televizyon gelecekmiş gibi doğalgazın gelmesini bekliyorum
Bayramda kımse gelmıycek evıme:))ve kımseye de gitmiycem nasıl amaesımle yıyıp ıcıcez gezıcez...
kremşantili un kurabiyesi ilk defa duydum ama tarifi bende aldım un helvasınada bayılırım
sizde evde keyif yaparsınız sefanız olsun
uzun süre kv de kalıp baş başa olmak güzel olurdu ama eşimin bütün akrabalarının olduğu bi yerde oturuyoruz benimki hayalden öteye geçemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?