• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikte ne oldu?

evlenip ailesinin olduğu şehirden başka şehre giden ne ilk gelin ne son gelin olacaksınız bunu fedakarlık olarak görüyorsanız baştan düşünüp kendi muhitinizden biriyle ilişki yaşamanız gerekiyordu ama artık bunun için geç sanırım, ünüversite okuyup evde oturmak zorunda kalan da ilk ve son kişi olmayacaksınız binlerce ünüversite mezunu iş bulamayan insan var ne yazık ki ülkemizde saydığınız diğer aşağılamaları da yaşamayan olduğunu sanmıyorum her 10 kadından 1 inin mutlaka başına gelmiştir.Madem bu kadar çıtkırıldımız madem bu kadar kendimizi düşünüyoruz karıyerimizi düşünüyoruz evlenmıycez madem evlendik el içine karıştık bazı şeyleri görmiycez duymuycaz aldatma yok şiddet yok maddi sorumsuzluk yok kumar içki yok (eskilerin deyimiyle ki yaşım ilerledikçe ve çevremde ki evlikleri gördükce ) sorun olmadığını düşünüyorum ayda yılda bir kere güzel söz duysak yetinmeyi bilicez kimsenin evliliği 4 4 lük muhteşem değil her kesin sorunları var ama kimse sizin kadar kendinden taviz vermeden bu sorunların üstesinden gelemeye çalışıyor Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin ama bence kendi kendinizi doldurmayın
İste babamda aynen boyle dusunuyor. Bende mantiken boyle dusunuyodum evlenmeden once ama gercekten huzur mutluluk daha muhimmis. Ben zaten fedakarligimi yaptigima inaniyorum. Karsiliginda bir mutluluk istiyorum ya baska bisey degil iste oda olmayinca evlilige son verme dusuncesi gelio akla. Aldatmio maddi sikinti yasatmio ickisi var ama kumari yok tamam ama ben hep suratim asik dolasiyorum. Anlatabildimmi?

bende inan senin durumundayım. eşimin ailesi mütahit yeni evimize taşınalı 3 ay oldu. benide çok kıskanırdı kolumu yüzümü sıkardı. arkadaşımın yanında bile küfredip yüzüme tüküren insandı.dövmesini söylemiyorum bile. bukadar kıskanç olmasına rağmen nasıl çalıştırıyodu diceksin.. ee parayı kim harcıcak? şimdi şimdi görüyorum herşeyi.. gerçkten ayrılık okadar zorki alışkanlıklar sevgi çok zor bırakmak bi kalemde silmek ama böyle nereye kadar yaşıcaksın? bi de böle düşün. bende 3 yılımı verdm okulumu sporumu arkadaşlarımı bıraktım ama şuan hepsi boşmuş diyorum. 4 gün oldu ayrılalı.. çok ağır geliyo ama kendim için üstesinden gelicem ve bütün hayellerimi gerçekleştiricem. yeniden hayata başlıcam.zor ama yapıcam sende yapabilirsin inan bana...
Nasi verdin o karari ne tetikledi seni en son olarak?? Suanki durumun nasil ne hissediyosun? Guvenin gelmeye baslamamistir kendine ama senin 1 artin calisiomussun onlaykende:(

Kusura bakmayın da ben de şu kısmı hiç bir zaman anlayamacağım: sosya ekonomik durumu açık ara iyi bir aile, çok iyi üniden mezun eğitimli bir kız.. Yani bu adamla görücü usulu evlenmedi ya... Adam Noel Baba'nın çuvalından da çıkmadı, tombaladan da.. Hiç mi tanımadın evlenmeden önce. Evlendikten sonra küfreden erkek kesinlikle evlenmeden önce de ediyordur. Kafana vuran erkek evlenmeden önce vurmasa bile mutlaka bir fire vermiştir.
Bana dramatik gelmiyor bu tür şeyler. Tanımadan pat diye evlediyseniz o başka.
Bana biri kocamdan once soyle bi konu anlatsa ona aynen senin dediklerini derdim ustune evlenmemisse ayril mallik yapma bundan sana hayir gelmez derdim
Hatta yakinimsa kendi ellerimle ayirmak icin herseyi yapardim. Ama gel gorki insan kendine yapamiomus. Butun tecrubelerin birikimlerin cope gidiyomus ve sen ilk kez sanki sadece o varmis hissine giriosun. Sonrasi iste bu yazida yasananlar ve fazlasi..

Çalıştırmadı eve kapattı. Dikiş öğrendim saçımı süpürge ettim kısmı fedakarlık değil tercihtir bence.
Evlendikte ne oldu diye sormuşsunuz gerçek yüzünü gördünüz işte. Tek fark adam maskesini çıkarmadı, sizin gözünüzdeki pembe gözlükler düştü..
Onda haklisin gercekten beni kandirmadi. İlk tanistimiz gunde ayniydi simdi daha fazlasi ama su var temel ayniydi yani. Birde evlenene kdr beni olumune sever gozukuodu oda cok etkiledi beni suan oyle bir histe almiorum. Belkide bu yuzden bianda gormeye basladim onun yaptiklarini degil benim neler hissettigimi.

Bu kadar önemli, hayatî bir konuda neden bu kuralsızlık?

Hani sizin ağırlığınız, hani sizin çizgileriniz, istekleriniz?

Fedakarlık ne zaman mutluluk getirmiş ki size getirsin :KK43:
İsin dahada kotusu ne biliomusin? Aynen bu cumleyi fedakarlik yapanlar icin hala benim kullanio olmam. Sabir fedakarlikla kim nereye gelebilmiski sen gelesin diorum bunu yasayan cevremde bikac kisiye. İste isin en kotu tarafida bu insanin basina gelince beyni sifirlaniyor:(

Kendı hayatınıza bakın.. Esinizin agzına baktıkca onun dedıgı hayatı yasamaya devam edeceksınız.. Siz siz olmaktan cıktıgınız ıcınde mutsuz hıssedıyorsunuz.. Baska mesgaleler bulmanız beklentılerınızı azaltmanız şart... Gerek kurslara gıdın, gerekse gezmelere.. Kusura bakmayın ama o size hizmetçi muamelesi yapıyorsa Siz de eşek gibi çalışıp getirdiği paraları çatır çatır yıyın.. Baska turlu dersını almayacak sankı bu adam...
Zaten son 1 aya yakindir aynen iliskimiz bu yonde. O iyice saldi yani evdeki hizmetci muamelesi yapmaya basladi bana, bende onunsadece para veren insan muamelesi yapmaya basladim. Aramizda bir sevgi sozcugu saygi filan degil muhabbet bile yok. Oyle gittik birbirimizden. Suanda tek istedgm golge etmesin bana yeter o konuma getirdi beni. Benim gibi insani.

Yapmamanız gerekenler listesinde ne varsa yapmışsınız. Tebrikler, 0 kilometre bir mutsuzluk kazandınız. :cry:

Şimdi ilk adım olarak bunların tam tersini yapmaya başlayın, bakalım ne çıkacak? Ne de olsa bundan kötüsü olmaz muhtemelen. :KK4:

Bir an önce kendinize, mutluluğunuza, hayalini kurduğunuz hayatınıza kavuşmanız dileğiyle. :21:
Biraz oncede birine yazdim son 1 aydir onun istedgnin tam tersi bi kadinim ve suan aramizda bir muhabbet bile yok.ortak hayatin zorunlulugundan sadece telde bikac saniye gerekli sey konusup kapatioruz.

"Beni ne kadar hırpalarsa hırpalasın seviyor" lafından sonra yapacağım yorumun gereksiz olduğunu anladım.

Şiddet yok sanırım araba kullanırken kafaya vurma dışında.Şimdi Ada'm seni parmağında çeviriyor.Kendinden üstün gördüğü için de aşağılama ezme yoluna gitmiş.Şimdiye kadar yaptıklarınızın tam tersini yaparsanız şiddet görürsünüz.
Allah yardımcınız olsun..Ne yazayım tavsiye bilemedim zaten nişanlılık döneminde de konu açmışsınız ve kimseyi dinlememişsiniz şimdi de yazılanları muhtemelen çokta uygulamaya geçiremeyeceksiniz.
Rabbim yardımcınız olsun.
Ya dinleyemedim. Ben nisani attim onada dedim. Sora geldiler ozur dilediler babam affedince bende affetmek zorunda kaldim. Keske gelmeselermis. Sozumden donemedim yani. Suan gercekten dikirlere ihtiyacim var. Malesef bu benim
Sevgilim degil bye bye diyip bitirebileyim. Hakim bile sorcak aldattimi acmi birakti dayakmi atio yok dicem o bile dicek bana e daha ne bosaniosin diye. Ben napayim ne?:(

Afedersin ama koca bi şerefsiz demek istiyorum kocana !!! Hayvan sen nasıl kafasına vurursun bu kızın üstüne bide rencide edersin annenin yanında pis herif çok sinirlendim kusura bakma. Sende akıllı kızsın ne prim veriyorsun buna kolunda altın bileziğin var okumuşsun tahsilin var muhtaç deilsin al bavulunu git kafa dinlemeye. Ara yapıcı konışmayı isterdim fakat vurduktan sonra içimden gelmedi
Benimde orda bitti zaten onun ustunden 1 aya yakin zaman gecti kendime donmeye basladim. Hayir ben safim elinde boyle bi koz var. Ama ben onun istediginin tersi oldugum icin son zamanlarda yanima bile yaklasmio. Kendimi o kdr rencide edilmis hissettimki. Kaynanam 2 arada kaldi kadincagiz orda napcani sasirdi. Kizim heyecanlandi kotu niyetle yapmadi filan diyip beni yatistirmaya calisti iyi niyetinden. Ordan sonrasi bende koptum olaydan iste:(

Evlenmeden önce onun kurallarına evet demişsin.
O da nasıl olsa kendini ezdiriyor diye tepene çıktıkça çıkmış.
Vicdanlıdır, ben iyi olayım o iki iyi olur diye mi düşündün?

Çok safmışsın gerçekten.

Kazık yemek başka bir olay onu ben de yedim bana göre de.
Sen gel bana kazık at dercesine yummuşsun gözlerini.

Şu saatten sonra ne yapabilirsin bilemiyorum.

Bir iş bulup çalışmakla başlıyorum.
Kabul etmiyorsan da bu yanlış evlilikten şimdi dönüyorum diye çek restini bakalım.

Rest olarak kalmasın ama gerekirse gerçekleştir.
Yazık kıymetini bilen yok.
Ya herkes diyor bunu. Kocan seni el ustunde tutuyodur mukemmel bir es oldun ona ustune senin gbi bi kizi eve kapatti gikini cikarmadin diolar. Ama iste mallik yapinca insan karsisindakide oww bu salak artik emrimde dio. Suan varya ne tahsilim ne gormus gecirmisligim ne becerilerim hepsi sifir. 3 maymunsun sen oyle devam etceksin dio kisaca hareketleriyle ve dayanamiorum artik. Ve bunlari goruorum korkumdan adim atamiorum lanet olsun

Aslinda bile bile lades demissiniz siz.
Ah hepimiz yapmadik mi bu cahilligi. Ben kendimede kizdim cok.
Bilmiyorum ne yaparsiniz, ne edersiniz. Ama evlendikten sonra kimse kimsenin hayatini kisitlamamali diye düsünüyorum.
Sizin calismaniza izin verse birazcik rahatlarsiniz en azindan.
Resti cekin diyecegim ama adam size "e ben sana demedim mi, seni calistirtmam diye" derse, ne diyeceksiniz?
Ailesi seni seviyormus madem ailesi ile bir konus güzellikle.
Is konusunda sana destek olsunlar.
Cok istediler bura kucuk sehir ondan dolayi is yok pek. Ama kayinpederim bile bana is ayarladi. Gorusmeye gittim,esim benle gorusmeye geldi. Sirketin sahibiyle mulakat yaptim tanidik oldugu icin yanimda oturdu esim. Bana kadin surdaki fabrikamizda calisirmisin dio ordan esim yok ora olmaz dio kadin surdaki yerimizde su is var dio esim yok o isi yapamaz dio. Kadinda biz seni arariz dedi kimse bidaha aramadi. :((

İnanılmaz güzel anlatmışsın..Seninle beraber yaşadım.Benim de evliliğimin 3. Senesi.İlk yılımda hatta ilk 2 yılımda ben de çok zorlandım.Ben de ailemin olduğu şehri bırakıp eşimin olduğu yere yerleştim.Bana göre çok zor günlerdi ve boşanmak için çok adım attım.Hiç düzelmez sandım.Senin yaşadıkların benimkinden daha da zor şeyler..Helal olsun yine sabırlı bi insanmışsın.Eğer ailen arkandaysa ve bu adam düzelmez eminim diyosan çocuk falan yapmadan dön eski günlerine.Karşına kıymetini bilen biri çıkar ya da çıkmasa bile böyle üzüleceğine tek başına ailenle hayatım tadını çıkarırsın.Ama diyorum ya durumların düzelmeyeceğimden eminsen.Ben şunu söylemeden geçemicem,eşimle bi gün bu kadar mutlu olacağımı asla ve asla(abart yani kafanda o kadar kötüydük) düşünemezdim.Belki senin de düzelir dememek elde değil..
Bilmiyorum. Ne kdr sabretmem gerek onuda bilmiorum. Sabretmek zorundamiyim salakmisin diorum kendime sonra kendimi yine sikarken sabrederken dur kizim sus derken buluorum. Ve bunu demektende artik cok sikildim. Kendimi sevmemeye basladim artik:((

Nasıl bu adamları hep savunacak bir yan bulursunuz anlamam. Boğup yerde bırakınca mı dövmüş sayılacak? Doğru, şiddet olsun diye değil, akıllanın diye vurmuş kafanıza.

Hayatınızda başarılar diliyorum. Bazı kadınlar celladına aşık olur, siz de öylesiniz demek ki. Yukarıda yazdığınız cümlelerin meali ne biliyor musunuz?: "Hiçbir şey yapmayacağım."
Yapacagim. Bisey yapamacagim ama ne oldugunu bilemiyorum ama yapacagim. Yoksa kendimden ayrilcam. Bu kdr buyuk kotulugude yapamam kendime yapmamaliyim

Adam dediğin önce eşine evde saygısını sevgisini gösterir sonra dışarıdaki insanlarada saygısı olsun. Yok dediğin gibi isede , o adam bence Dünyanın en aşağılık yaratığıdır böyle biriylede saniye aynı ortamda nefes alıp vermen heba olur. Yerinde olsam pılımı pırtımı toplar ardıma bakmadan o adamı kendi terk ederdim sanırım cocuk henüz yok ,eğer yoksa çok daha çabuk kendine gelirsin aranızda bi bağ olmayacak. Canım kendine iyilik seni hak etmeyen biri için gençliğini tüketme Allah yar ve yardımcın olsun canım amin dip Not yarin öncede konu açmıssın arkadaşlar bu evliliği yapma diye uyarmışlar bile bile lades demişssin :KK57:
Ben yuzugu atmistim sora yine donduruldum o yazimda ve buna babam neden oldu yeniden donmeme. Ama madem evlendik mutlu olalim dedim. Cabaladin olmayinca olmuyor. Bunuda yapmisligim var bu arada. Bavula 2 parca esya koyup cidden gidiyodum bikeresinde. Bana gidersen bu eve gelemssin dedi. Gelmek isticek olsam
Bavulu elime almazdim dememle kapilari kitledi otur konusalim dur mur mal gbi kaldim yine. Salak iste ben.

Ya nefret ediorum o huyundan. Senden dolayi boyleyim dio bana ben napiosam. Ben konusmadim o konustu. Calismama bolumunude soyledi ama ben belki degisir diye risk aldim evet.
dua edelim ki Rabbim ıslah etsin eşini ben nadirde olsa bazı insanların değiştiğinden yanayım örnekleri çevremde çok var bol bol dua et Allah mutluluk huzur versin inşallah size.

Back