Boşanmak mı? Boşanmamak mı?

Ben sizin durumunuzu hiç umutsuz görmedim, anneniz kendi evinde oturuyor kendi babasından maaş alıyor siz de boşanırsanız kendi babanızdan maaş bağlanacak bir de çalışırsanız oradan da yine asgari bir ücret gelecektir az çok, kira derdiniz olmayacak sadece geçim ve kreş derdi olur, devlet kreşleri var bunlar bir seçenek olarak düşünülebilir eğer boşanmak istiyorsanız, ama bana sorarsanız bebeğinizin en azından 3 4 yaşına gelmesini bekleyin böyle bir planınız varsa önünüzü daha rahat görürsünüz, çalışıyor olmak artık bu devirde bir garanti değil maalesef memursanız garantide oluyorsunuz bence. Ama eşinizle de bir konuşun bu durumu belki çalışma konusunu en azından çözümleyebilirsiniz ya da size daha fazla vakit ayırmasını sağlayabilirsiniz deneyin bakalım nolcak
İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Çalışırsa yetim aylığı alamaz. Babadan kalan ev yarın geri dönüşüme girse ne olacak mesela ?

Annesi hem eşinden hem de babasından kalan maaşla zor geçiniyor belki de. Sizin öneriniz de boşanıp, annesinin gelirini düşürmesi ve bebeğini de bu ortama sürüklemesi mi?

İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Çalışırsa yetim aylığı alamaz. Babadan kalan ev yarın geri dönüşüme girse ne olacak mesela ?

Annesi hem eşinden hem de babasından kalan maaşla zor geçiniyor belki de. Sizin öneriniz de boşanıp, annesinin gelirini düşürmesi ve bebeğini de bu ortama sürüklemesi mi?
Merhaba ben sizin fikrinizi inanın hiç merak etmiyorum eğer ki konuyla alakalı bir fikriniz varsa lütfen konu sahibi ile iletişime geçin benim fikrimi de eleştirmeyin çünkü sizi ne benim fikrimden

Pardon bu arada kendisi çalışırsa alamaz ama boşanma durumunda yinede annesi iki maaş alıyor olacak, annesinin parasını yer gelirini düşürür gibi değil de anne tek evladına sahip çıkar kız da çalışır bir maaşı olur anne kız geçinirler diye düşündüm. Geri dönüşümden kastınız kentsel dönüşüm diye tahmin ediyorum kentsel dönüşüm için apartmandaki tüm mal sahiplerinin imzası gerekir. Eksik imza olursa kentsel dönüşüm olmuyor siz de insanları yanlış yönlendirip boş yere korkutmayın.

Konu sahibi şuan bir iş hayatına girmez, şuan bir iş hayatına girse alacağı asgari ücret zaten bakıcıya gider.
Eee çalıştığından para alamayacak, eşiyle kavga edecek ve bebeğine de kendi bakamamış olacak. Bu durumda sizce işe gir dersek girer mi ? Yorumlar biraz kişiye göre şekillenir bence. Bu arkadaş ne eşinden boşanabilir ne de şuan işe girebilir. En azından çocuğunu büyütürken kpss denemiş olması ona olumsuz bir şey katmaz ki. Hem bir hedefi olur hem eşinden beklentisi azalır.

Çalışmak, sadece finansal birikim ile alakalı değildir, aynı zamanda sosyal ve kültürel birikim açısından da farklılık yaratır. Kadında mental olarak yaratacağı değişmi görmezden gelerek sadece kadının finansal olarak kalkınıp kalkınmayacağına odaklanmak korkunç bir hata çünkü kadının tükeniyor olmasının sabebi zaten bu saydığım üç unsurun topyekün eksikliği.
kadına yıllar sürecek ve asla konu belli olmayan (bizim için sonunun ne olduğu belli gerçi) bir maratona hazırlanmasını salık vermek zaten "sen bunu bahane edip çeneni kapa ve evliliğini sürdür" demekten başka bir şey değil çünkü yine bu adama adamış olacak.
kadının sadece finansal açıdan geleceği noktayı hesaplayarak şu anda çalışmamasını söylemek de kadın açısından sıkıntılı bir hal gibi geliyor. dolayısıyla sizin yorumlarınızı zerre ciddiye alamıyorum.
gerçi bu konuda bende oturmayan şeyler de var. örnek olarak; kendisi üniversiteden mezun olma aşamasında tanıdığı bu beyle evlendi ve üniversite mezunu bu bey Türkiye'de dahi tükenmekte olan internet cafelerden mi açtı? yoksa kendisi üniversite öğrencisi haliyle düşük eğitimli birisiyle mi evlendi? vizyon ve misyonunu buna göre yorumlamak lazım.

X