- 8 Ekim 2015
- 58
- 24
- 8
- Konu Sahibi Bettybooplu
Taviz sevgi merhamet sorumluluk kendini mahvetmissin ama ben ce kendine gelmenin zamanı al eşini karşına herseyi sakinca otur anlat içini dök yapamıyorum böyle de ve sonra duruma göre çaresine bak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Onlarda boşanma yoktur derken kimi kast ettiğini merak ettim canım? Kimlerde boşanma yok?
Ahhh canım sen ne kadar seviyosun demek ki bu adamı ki bu kadar mutsuzluğa dayanbiliyosun bence acilen oturun konusun daha yolun bası bütün bir ömrünü yapayanlız gecirme en azından işe girecegini izah et ona bi şekilde anlaşınmerhaba arkadaslar, gecen sene buraya yazmistim bana cokta destek oldunuz Allah razi olsun. Ama ben tabiki kendimde dahil kimseyi dinlemedim verdigim sozden donemedim evlendim. Buyuk sehirde buyumus iyi universitede okumus iyi ve varlikli bir ailesi olan bir kiz taa anadolunun en ucra yerine evlenip geldim sonunda. Universitede tanidim onu ve beni nasil yaptiysa evlilige ikna etti.İcim hep teredduttede olsa kaderimmis evlendim. Memleketimi, ailemi, arkadaslarimi, kendimi oralarda birakip buralara geldim. Esim esnaf. Ben iyi bir universiteden mezunum ama ev hanimiyim cunku esim calistirmiyor. Cunku esim bana para veriyor. Altima araba veriyor. En luks evlerde yasatiyor. Ben neden calisayimki....(degilmi!)
Buralara kadar geldim ona guvendim geldim. O hic yanimda olmadi. Tam 1 sene oldu evleneli, isinden baska bisey dusunmedi. Bu kizin yemini verdim oh otursun evde dedi. Kendi cabalarimla cevre edindim 1 senede burda. O insanlar benim kocam gibi oldular. Evliligimin 2. Gunu altinlarimi aldilar. 3. Gun babasida evliligimize dahil oldu. Oglunu her dakika aradi. Ona is yukledi. Onun hep sinirlerini bozdu. Haliyle esimde bana vakit bulamadi. Evliligimizin ilk aylarinda kocamin hayati sadece is ve hayati oldu. Ona kac kere dedim beni burda tek birakma bu kadar diye anlatamadim. Ama yinede bana ilgisini gosterme cabasi vardi en azindan..İs bul dedim kiskancligindan bulmadi. Sonraki aylarda benden iyice gitti bende restimi cektim cekmemle bana geri donmesi eskisi gibi gozlerime bakmasi bir oldu. Ama nereye kadar. Yine eskiye dondu ve boyutlarini arttirdi. Gecen ay kaynanam ben ve esim bi yolculukta,ani frene bastigim icin kafama vurdu kaynanamin gozunun onunde.ustune dua et telefonda konusuyodum suratina isabet ettiremedim dedi bide.Orda bende susmadim nasi vurursun bana ya diye cikistim.annesinin yaninda ona laf ettigim icin benle konusmadi. Bende gururumdan konusmadim. Sonra hasta oldu dayanamadim
Kiyamadim kendime bakmadigim kadar guzel baktim ona. ama o ben hasta oldugum halde disarda icip eve gelincede bana bakmasini gectim bana durduk yere dalasip kendi kendinede konusup gidecek kdr vicdansiz cikti...
Biyere gittigimizde bana bakiolar diye herkesin onunde kolumu sıkıp beni oturtan, onun agzindan bir guzel lafi tvde internette gordugu guzel kadinlara soylerken duyabildigim(bana degil yani), benim burda tek oldugumi bile bile ailesinin yaninda beni dislayanki ailesi beni hep icine almis insanlardir, disaridan veya ailesinden bana ovgu geldiginde simartmayin sunu ya diyip bana bu tarz muamele yapan, durmadan eger o olmasaymis benim hayatim batarmis fikrini bana asilamaya calisan, parmagima olmuyor diyip aylardir alyansini takmayan, ruyasinda gordugu yesil gozlu kizi dusunup dusunup ya o kiz kimdiki yaaaaaa diyip bana"karisina"soran, kiskanc dedim ya hih karisinin namusuna kendi dugun gununde dil uzatanlarla bile bile hala inatla beni ezip gorusen, dugunumun ertesi gunu butun altinlarimi topladiktan sonra elimde kalan 2-3 parcayi vermeyince bana manevi baski yapip benim kotu bi es oldugumu ima eden, benimle aksam yemegi yemeyen, bana koca kafa diyen, suyunu bile ayagina getirtip sagol demeyen ama aileme saygili, isinde gucunde, beni aldattigina sahit olmadigim yada hissetmedigim, yalan soylemeyen bir ese sahip olmusum. Daha onlarca sey var da yazcak ne halim nede gucum var hatirlayacak... Ben ne yapayim? Ne yapmaliyim. Onun istedigi oldu hep 3 senelik gecmisimizde. Cevremi sildi. Aile sirketimizde bile calistirmadi oturttu beni evde daha nisanli bile degilken,Ailemdeki evde hizmetci olmasina ragmen hayatim sadece okumak ve gezmek olmasina ragmen o hayatima girdikten sora ona iyi es olmak icin yemek yapmaktan tutun temizlige dikis dikmesine kadar ogrenen, gece disari ciktiginda ii eglenceler askim diyip onu rahatsiz etmeyen, asla dirdir etmeyen, onun basi agrimasin diye kendi sorunlarimi bile icimde cozmeye calisanki bazen daraldigimda anlatma hatasina dustum instagramla tv ile ilgilenmeyi tercih etti beni dinlemek yerine, ama ben onu 7*24 dinleyen, iste onun karisi dedirtip parmakla gosterilen, gencligimi, bilgi birikimimi, enerjimi, diplomalarimi ona ve su 4 duvara feda eden biriyim. evet ipleri ben verdim eline ama mutlu olurum diye yaptim bunlarive suan dusunuyorum yasiyorum,Hayat orda ve ben burdayim boyle bir adamla. Ah ama parasi var ama saygili buyuklerine ah guzel cocuk ah durust.. Ah ne!! Bunlar yeterlimi benmi cok fazla sey istiyorum.. ben ne yapayim lutfen yardimci olun. Kafam o kadar karisikki umarim cok karisik yazmamisimdir.
Babasi aldirtti oda aldi yani. Hatta babasi bana bile sorulmasina gerek duymadi yani.Benim anlamadigim konu sana iyi bi hayat sunuyor para veriyor araba aliyor o zaman altinlarini niye aldiki senden burda bi tezatlik yokmu maddi durumu iyi bi adam esinin altinini napsinki
Hih iste cumleyi kurmussun. Aynen. Sanki hep boyle olcakmisim hissediorumki ondan once asla asla asla boyle degildimNaptin sen yaaa kendine yazik ettin bu ezikliği bosansan bile zor atarsin ustunden ama bosanmazsin sen
İnan benimde gozum hicbiseyde degil. Bende istemiyorum ben buraya onun icin geldim onunla mutlu olabilmek icin geldim. Ama o sadece maddiyatla hi tamam karsiladim ihtiyaclarini demekle yetiniyor gerisi bos.Bunca eziyeti kendinize reva görmeyin ve bence yol yakinken hala. . Yoksa seneye de bir de bebeğim oldu söyle böyle diye yazacaksınız buraya. .resmen saygısız .....Bırakın kardeşim kendi layigini bulsun evi arabasi da onun olsun.
Ya gunah almayayim dayak atmadi ama kafama vurdu 1 kere oda siddetse evet siddet gormus oldum. Bunun universiteyle alakasi yok. Benim aile sirketinde calisan ilkokul 3 terk kadin bile o 3 kurus maasiyla kocasina dayanamadi birakti gitti onu kendi hayatini kurdu. İnsanda bitiyor is bunu bilirim ben. Ama gel gorki ben bambaska ben oldum onla tanistiktan sonra. Kendimin tam tersi oldum. Ona asla hayir diyemedim. Tamam zaten yapimda hayir diyememem vardi insanlara karsi. Ama hickimse kisiligimle ilgili onay beklemediki hayir dememem bana dokunmadi yani. Ama esimde tum hayatimi kisiligimi herseyimi etkiledi. Cok cikmazdayim. Dusunce kabiliyetim yok oldu resmen. Hani yasiyomuyum aa evet yasiorum hihi nefes aliyorum bu kdr.Darılmayın ama sizin gibi kadınlar "okudum, meslek sahibiyim" deyince gülesim geliyor ne yazık ki. Üniversite insana bir duruş, bir bakış açısı kazandırır; üniversitede öğrenilen belki de en önemli şey sorgulamak ve soru sormaktır. Sizce şu an siz eğitimli bir insan gibi mi davranıyorsunuz? Adam sizi dövmüş yahu, neyi kurtaracaksınız?
Oyunun kurallarından rahatsızsanız kuralları değiştireceksiniz. Çıkın gidin ailenizin yanına, bir işe girin, madem 'düzeltmeye' çok meraklısınız bu magandayı, bakın bakalım gelip yanınıza yerleşiyor mu? Eğer sizin kurallarınızla, sizin peşinizden geliyorsa o zaman bir şans verin. Tekrar söylüyorum, bana dayak atan adam ayaklarımın altını öpse kabul etmem ama siz belli ki ediyorsunuz.
Aynen oyle. Ya bilmiyorum cok mutlu bi aileden gelmedim belki ben bu tabuyu yikarim mutlu olurum dedim.çok ödün vermişsiniz, kendizi silmişsiniz ve daha mutlu olurum diye ümit etmişsiniz bu ne mümkün
yazık etmişsin kendine
Biraz oncede acikladim. Kayinpederim aldirdi. Hatta bana sorma geregi duymadiAdamların durumu iyi ise neden altınları almışlar anlayan var mı
Biliyorum benim cevremdede boyle kadinlar gordum ben. Ama o kdr salakca korkum varki. Ben daha ilk cikmaya basladigimiz aylarda ayrilmak istedim. Buraya bile her defasinda onu yazmisim. Ama yok daha 3 aylik sevgilimken bile ayrilmaya cesaret edememistim( ki ben ya saniyesinde biri bana uymadimi terkeden bi insandim kiz erkek farketmeksizin. Burdan bakin birde durumumaBu adam özgüveninizi aldığı için korkuyorsunız nice kadınlarımız var 3 çocuklu ,diplomasız, eğitimsiz cesur , tek başına hayat mücadelesi verip bunuda kendi onuru ve gururu için yapan , sizin şartlarınız üst seviyede , yeni başlangıç yaparak , hayata onurlu bir şekilde devam etmeniz ,herkes yaniış yapar ama her yanlışta düzeltilir sonra bunun adı acı hayat tecrübesi olur , hergün ölmekse 1 defa ölmek iyidir
Ya soguyorum. Sonra bisey yapiyor yumusuyorum. Suan inanilmaz hastayim. Dunumu acilde gecirdim sirf ondan dolayi kafami taka taka. Ama benim hastalimin basinda yuzume bakmadi dun hopp 40 kere aramalar zorla hastaneye goturmeler ayama kdr hizmet etmeler. Hopp dayanamiorum bana iyilik yapinca(( ama suanki duygumu sor evet hala sogugum.Ben seni hatırladım canımmm nişanlıyken altınları düğün öncesi getir demişti de kayınvaliden sende sebebi sordun d,ye olay cıkarmıstı bağıra cagıra kocan...orda da sen haklıydınnn şimdi de..
Hala ne yapmasını bekliyosun hala seviyor musun merak ediyorum bütün bunlara rağmen soğumadın mı ?
Ben takmassam kiyamet kopar. Ama alyansina evet takiyorum tabi ona soylemiorum. Altin yuzuk takmaya bayilir ama bizim alyansimizi takmiyor o yuzden taktim buna.Bu kadar problemin Arasında alyans nasıl dikkatinizi çekiyor?
Peki siz bu adamın alyansını takıyor musunuz Allah aşkına?
Seni zaten sindirmis,simdide yildirmaya calisiyor benceBeni tabiki sahiplenirler ama basta cok tepki gosterceklerinden eminim. Bu kaderlik degilde benim bi dusuncemde su bu cocuk evlilikten once tamam huylar devamdi ama beni el ustunde tutardi hep bilirdimki beni ne kdr hirpalarsa hirpalasin seviyor. Ama suan bunu hissetirmio ve bence bilerek yapio. Belkide o beni ayriliga mi itmek istiyor. Buda aklima gelmiyor degil!!
Nasıl bu adamları hep savunacak bir yan bulursunuz anlamam. Boğup yerde bırakınca mı dövmüş sayılacak? Doğru, şiddet olsun diye değil, akıllanın diye vurmuş kafanıza.Ya gunah almayayim dayak atmadi ama kafama vurdu 1 kere oda siddetse evet siddet gormus oldum. Bunun universiteyle alakasi yok. Benim aile sirketinde calisan ilkokul 3 terk kadin bile o 3 kurus maasiyla kocasina dayanamadi birakti gitti onu kendi hayatini kurdu. İnsanda bitiyor is bunu bilirim ben. Ama gel gorki ben bambaska ben oldum onla tanistiktan sonra. Kendimin tam tersi oldum. Ona asla hayir diyemedim. Tamam zaten yapimda hayir diyememem vardi insanlara karsi. Ama hickimse kisiligimle ilgili onay beklemediki hayir dememem bana dokunmadi yani. Ama esimde tum hayatimi kisiligimi herseyimi etkiledi. Cok cikmazdayim. Dusunce kabiliyetim yok oldu resmen. Hani yasiyomuyum aa evet yasiorum hihi nefes aliyorum bu kdr.
Benimde icimi bu cok acitiyor. Senelerdir bilgilerimin kendimin koreldigini hissediyorum bariz goruyorum. Buna cozum yolunaramaya geldim iste size arkadasim(Olan olmuş artık, sanırım bu mutsuzluğuna rağmen boşanma niyetin yok
Ama en çok içimi cızlatan, üniversite okuyup, meslek sahibi olmuş bir evladın böyle körelmesi
Ben gidemedim üniversiteye, içimde yara gibi durur hala
Bunca yıldır çalışıp didinirim ama üniversite mezunu olmamanın acısını çok çektim
Adam sinyallerini vermiş, bile bile seçmişsin bu yolu diyecek bir şey yok
Allah yardımcın olsun bu saatten sonra
Nasil iste nasil o kdr pistirildimki hayat bana kocaman bi karanlik geliyor(çok yazık olmuş..fakat geri dönebilirsiniz,eğitiminize ,yaşamınıza,herseye...çocuk yapmayın.