• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikte ne oldu?

Çok ciddi olduğunu görsün isteklerini dile getir açık ve net olarak konuş artık böyle yaşamaya tahammül edemediğini anlasın hala seni ciddiye almıyorsa. Sen kendi yoluna oda kendi yolunda olsun yoksa kendine çok büyük kötülüğü yapmasına izin veren sen olursun, hiçkimseyi takma lütfen kim ne derse desin umurunda olmasın mutlu değilsen çekmek zorunda değilsin

Çok ama çok üzülerek okudum yazdıklarınızı, kimse hak etmez böyle davranılmayı, umarım Allah yardım eder, ve düzelir eşiniz...

"Sora geldiler ozur dilediler babam affedince bende affetmek zorunda kaldim. Keske gelmeselermis. Sozumden donemedim yani. Suan gercekten dikirlere ihtiyacim var."

Sen bastan bu isi bitirmissin ama babanin baskisiyla evlenmissin. Sonra bu siddet olayi daha baslangic, sana bir kere vurma, tokat atma curetini gosteren gerisini de getirir.

Sen bir insansin.Insanlarin eger zihinsel ozuru yoksa, belli bir kapasitesi vardir ve bunu gelistirmek, yemek-icmek gibi bir ihtiyactir. Senin okumana ve gelismene, is hayatina atilmana hem ailen hem esin engel oluyorlar. Bu senin icin yeterince buyuk bir sebep.

Kalem kagidi al onune ve ideal bir hayatin nasil oldugunu yaz. Sonra o hayata nasil ulasabilirim diye, madde madde bir plan yap.

Unutma su an geleneksel Turk ev kadini rolunu kabul ettin. Aslinda bu rolu kabul ederken bilmedigin bir kader karsiliginda (kizacaksin ama bana gore) bencilce maddi guvenceyi kabul ettin. Icinde birseyler sana "bu altin kafese girme" dediginde nisani attin, sonra baska alternatif olusturacak bir ozguvenin olmadigi icin baskilara boyun egdin. Bunu sen yaptin, istesen yapmayabilirdin.

neymis, insan kendi kaderini cizebilirmis.

Simdi kendine ideal hayatin resmini ciz, planini yap ve icra et. Sandigindan daha guclusun ama anadolunun hangi ucra kosesindesin bilmiyorum, siddet dolu tepkiler icin onlem almalisin.

Lutfen aciziyet modundan cik ve kendi kararlarini al. Internet elinin altinda. Dusunebildigin herseyi gerceklestirme gucu sende.

Sana bol sans diliyorum.

A
merhaba arkadaslar, gecen sene buraya yazmistim bana cokta destek oldunuz Allah razi olsun. Ama ben tabiki kendimde dahil kimseyi dinlemedim verdigim sozden donemedim evlendim. Buyuk sehirde buyumus iyi universitede okumus iyi ve varlikli bir ailesi olan bir kiz taa anadolunun en ucra yerine evlenip geldim sonunda. Universitede tanidim onu ve beni nasil yaptiysa evlilige ikna etti.İcim hep teredduttede olsa kaderimmis evlendim. Memleketimi, ailemi, arkadaslarimi, kendimi oralarda birakip buralara geldim. Esim esnaf. Ben iyi bir universiteden mezunum ama ev hanimiyim cunku esim calistirmiyor. Cunku esim bana para veriyor. Altima araba veriyor. En luks evlerde yasatiyor. Ben neden calisayimki....(degilmi!)
Buralara kadar geldim ona guvendim geldim. O hic yanimda olmadi. Tam 1 sene oldu evleneli, isinden baska bisey dusunmedi. Bu kizin yemini verdim oh otursun evde dedi. Kendi cabalarimla cevre edindim 1 senede burda. O insanlar benim kocam gibi oldular. Evliligimin 2. Gunu altinlarimi aldilar. 3. Gun babasida evliligimize dahil oldu. Oglunu her dakika aradi. Ona is yukledi. Onun hep sinirlerini bozdu. Haliyle esimde bana vakit bulamadi. Evliligimizin ilk aylarinda kocamin hayati sadece is ve hayati oldu. Ona kac kere dedim beni burda tek birakma bu kadar diye anlatamadim. Ama yinede bana ilgisini gosterme cabasi vardi en azindan..İs bul dedim kiskancligindan bulmadi. Sonraki aylarda benden iyice gitti bende restimi cektim cekmemle bana geri donmesi eskisi gibi gozlerime bakmasi bir oldu. Ama nereye kadar. Yine eskiye dondu ve boyutlarini arttirdi. Gecen ay kaynanam ben ve esim bi yolculukta,ani frene bastigim icin kafama vurdu kaynanamin gozunun onunde.ustune dua et telefonda konusuyodum suratina isabet ettiremedim dedi bide.Orda bende susmadim nasi vurursun bana ya diye cikistim.annesinin yaninda ona laf ettigim icin benle konusmadi. Bende gururumdan konusmadim. Sonra hasta oldu dayanamadim
Kiyamadim kendime bakmadigim kadar guzel baktim ona. ama o ben hasta oldugum halde disarda icip eve gelincede bana bakmasini gectim bana durduk yere dalasip kendi kendinede konusup gidecek kdr vicdansiz cikti...
Biyere gittigimizde bana bakiolar diye herkesin onunde kolumu sıkıp beni oturtan, onun agzindan bir guzel lafi tvde internette gordugu guzel kadinlara soylerken duyabildigim(bana degil yani), benim burda tek oldugumi bile bile ailesinin yaninda beni dislayanki ailesi beni hep icine almis insanlardir, disaridan veya ailesinden bana ovgu geldiginde simartmayin sunu ya diyip bana bu tarz muamele yapan, durmadan eger o olmasaymis benim hayatim batarmis fikrini bana asilamaya calisan, parmagima olmuyor diyip aylardir alyansini takmayan, ruyasinda gordugu yesil gozlu kizi dusunup dusunup ya o kiz kimdiki yaaaaaa diyip bana"karisina"soran, kiskanc dedim ya hih karisinin namusuna kendi dugun gununde dil uzatanlarla bile bile hala inatla beni ezip gorusen, dugunumun ertesi gunu butun altinlarimi topladiktan sonra elimde kalan 2-3 parcayi vermeyince bana manevi baski yapip benim kotu bi es oldugumu ima eden, benimle aksam yemegi yemeyen, bana koca kafa diyen, suyunu bile ayagina getirtip sagol demeyen ama aileme saygili, isinde gucunde, beni aldattigina sahit olmadigim yada hissetmedigim, yalan soylemeyen bir ese sahip olmusum. Daha onlarca sey var da yazcak ne halim nede gucum var hatirlayacak... Ben ne yapayim? Ne yapmaliyim. Onun istedigi oldu hep 3 senelik gecmisimizde. Cevremi sildi. Aile sirketimizde bile calistirmadi oturttu beni evde daha nisanli bile degilken,Ailemdeki evde hizmetci olmasina ragmen hayatim sadece okumak ve gezmek olmasina ragmen o hayatima girdikten sora ona iyi es olmak icin yemek yapmaktan tutun temizlige dikis dikmesine kadar ogrenen, gece disari ciktiginda ii eglenceler askim diyip onu rahatsiz etmeyen, asla dirdir etmeyen, onun basi agrimasin diye kendi sorunlarimi bile icimde cozmeye calisanki bazen daraldigimda anlatma hatasina dustum instagramla tv ile ilgilenmeyi tercih etti beni dinlemek yerine, ama ben onu 7*24 dinleyen, iste onun karisi dedirtip parmakla gosterilen, gencligimi, bilgi birikimimi, enerjimi, diplomalarimi ona ve su 4 duvara feda eden biriyim. evet ipleri ben verdim eline ama mutlu olurum diye yaptim bunlari:KK43:ve suan dusunuyorum yasiyorum,Hayat orda ve ben burdayim boyle bir adamla. Ah ama parasi var ama saygili buyuklerine ah guzel cocuk ah durust.. Ah ne!! Bunlar yeterlimi benmi cok fazla sey istiyorum.. ben ne yapayim lutfen yardimci olun. Kafam o kadar karisikki umarim cok karisik yazmamisimdir.
Aynı hatayi kardeşim yaptı.Onun bi de çocuğu var hergün kavga gürültü hakaret. Yiğenim böyle bir ortamda büyüyor. Sizde çocuğunuzunz böyle bir ortamda büyümesini istemiyorsanz kesinlikle evliliğinizi gözden geçirin derim.

eski konunuzu net hatırlıyorum.o zaman da çok çok uyarmıştı herkes sizi,hatta düğününüze yakın sitede online oluyor yazılanları okuyor cevap bile vermiyordunuz.Bir gün böyle bir bu konu açacağınıza dair net tahminler de vardı nitekim.
bence bu adam gariban olsa çoktan boşanma davası önüne gitmişti.kusura bakmayın başka türlü açıklayamıyorum insan yerine konulmadığı halde adamın yanında duruyor olmayı.

ah be canım. daha önceki konularına baktım bi arkadaş evlenince döver bu seni yazmış. ah kk kızları ne kadar akıllı. bende bura sayesinde bi yanlıştan döndüm. keşke sende dinleseydin be canım keşkee. ben senin yerinde olsam alır karşıma konuşurdum adam akıllı. haline tavrına bakardım yada bana hissettirdiklerini bi şekilde ona hissettirmeye çalışırdım. yada bi şekilde burda yazılanları okumasını sağlardım...

Nasi verdin o karari ne tetikledi seni en son olarak?? Suanki durumun nasil ne hissediyosun? Guvenin gelmeye baslamamistir kendine ama senin 1 artin calisiomussun onlaykende:KK43:
En son el kaldırması ve hala küfürlerine devam etmesi bende herşeyi tüketti.etrafmdaki herkes destekçi ve kendime güvenim gelmeye başladı.ve hala bana dön demesi kendi vicdanı rahat durmadığından.sende çalışabilirsin şöle dşün bu şekilde nereye kadr dayanıcak nereye kadr devam edebileceksn?bu soruyı sürekli sor kendine.en doru cevabı sen bulucaksn zatn

Mutsuzlukla ömür mü geçer hayat belki çok güzel şeylerle karşılaştırıcak sizi biraz cesaret gerekiyor bazen.Bence güçlü birisiniz de sadece bir kırılma noktası gerekiyor :KK15:

belki eşiniz sizin bu yaptıklarınızı haketmiodur belki birbirinize göre deilsinizdir bence çocuk yapmayın ... o sizi kıskanıyor çünkü aynı seviyede olmadığınızı biliyor gerçekten seven insan bu soylediklerinizi yapmaz hayat geçiyor boşanın diyemem dememde ama zamanın nasıl boşa gittiğini anladığınızda çok geç olabilir herşey için...

Konu cook eski, insaAllah konu sahibi mutludur simdi..
Benzer seyleri yasayanlar da açsın okusun ibret alsin, nisanliyken yasadiklari, bile bile lades demesi ve sonrasina bakarak..
Not: nisanliyken actigi konu hortlamisti, ordan buralara geldim, sanirim bunu da ben hortlatmis oldum :KK53:

kültürel farkliliklarinizda cok fazla sanırım.. Peki aileniz nasıl izin vermişti evliliginize. O kadar uzağa farklı insanlar vs... sizi calstirmayacagini sen ve ailen biliyor muydu

Back